IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 13.11.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Простестиращи си направиха зла шега с Бойко - изсипаха се с тикви пред къщата му в Банкя в чест на Хелоуин
    Простестиращи си направиха зла шега с Бойко - изсипаха се с тикви пред къщата му в Банкя в чест на Хелоуин
    Дата
    08:10 | 31.10.2013
    Дата
    10739
    Коментари
    16
    Автор: ПИК
    Share

Демонстранти си направиха жестока шега с Бойко Борисов, като преди минути цъфнаха пред портите му в Банкя с десетки големи тикви.

Младите хора решили да се изкодошат, защото днес е Хелоуин (Денят на Вси Светии) и по традиция децата носят страшни костюми, тиквени фенери и обикалят съседите си като искат бонбони и сладки с предупреждението, че ако не получат такива, ще им "изиграят номер".

Мнозина от противниците на лидера на ГЕРБ го наричат с името на оранжевия плод.

Самият Борисов не излезе да си получи подаръците.

Последния път, когато пред дома на Борисов пристигнаха протестиращи, беше преди около 2 месеца.

Тогава те го приканваха да отиде на работа в парламента.

Мутрокандид НАЛИ ТОВА Е МЕДИЯ НА ТВОЯ ГОСПОДАР- ЗАЩО ЛИ ПАК ГО НАРИЧАТ ТИКВА

Коментар

• afera.bg?!?!?!
      Е то от столетни конспиратори, аферисти и откровенни крадци и убийци, какво може да прочетеш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Не аз грозни не чукам.Знам че имате желание но си оставате само с мерака
        Нямам намерение да продължавам подобен безсмислено-вулгарен "диалог". Вей си червения байряк и си остани със здраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          В БАНКЯ: „ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, ТИКВО!” / АФЕРА.БГ
          afera.bg
          Ранобудни петлета честитиха именния ден на екс премиера и му занесоха тикви като подарък. Възгласи Чест..

ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ И НА ЦВЦВ ДА ЧЕСТИТИТЕ

МУТРОКАНДИТ ДА СИ ЦИТИРА МЕДИИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ- НАЛИ Е МУТРЕНСИ ТРОЛ И КОМУНИСТИЧЕСКО МЕКЕРЕ
          Именно, гледам, ти упорито цитираш "медиите" на господарите си! Първо сайтовете на ТРАКТОРА, създадени за съпорт на КАПУТА, сега (както впрочем редовно) МИРИЗЛИВАТА АФЕРА!

А междувременно комунистите си действат:

Най-спорният момент

изглежда въведената дефиниция за "парични средства". В действащия вариант на правилата се казва, че нетната експозиция на едно дружество към една банка не може да е над 25% от "общия размер на паричните средства на възложителя". Дадена е и дефиниция какво се разбира под нетна експозиция (разликата между пари по сметки в дадена институция и получените от нея заеми и банкови гаранции), но не беше изрично упоменато какво се разбира под "парични средства". Досега имплицитно се приемаше, че това са всички пари по сметки на дружествата и затова и тълкуванията бяха, че ще са нужни минимум по пет банки. Според новия текст това ще бъдат всички средства, "налични в брой и по срочни и безсрочни сметки и парични еквиваленти по смисъла на международните счетоводни стандарти". Така всъщност при изчисляване на коефициента ще се вземат и парите в брой на дружествата, което ще направи по-лесно да падне под ограничението от 25%. Нетната експозиция се изчислява само към края на всеки месец, така че ще е възможно дружеството да тегли заем към въпросната дата по сключен договор за овърдрафт и на следващия ден да го връща. Така за въпросния ден хем ще спада експозицията към конкретната банка, хем ще се увеличават парите в брой.

За сметка на това от сумата на паричните средства пък ще отпадат тези, с които дружествата не могат да разполагат самостоятелно - в доклада се дават и примери: доверителни сметки, гаранционни сметки, сметки в изпълнение на договори с международни финансови институции.

Друг подозрителен момент е оставянето на пълна свобода на компаниите да моделират неколичествените критерии според нуждите си. Общо те са с 40% тежест при вземане на решенията и така е възможно в тях да се заложат дискриминационни условия. Те обаче и досега бяха разписани доста широко, като единствено бяха изброени като показатели, които трябва да се съблюдават надеждност на платформата за интернет банкиране, срок за обслужване на плащанията и развитието на клоновата мрежа, като имаше опция и за други. Сега задължителните просто отпадат, което ще направи по-лесно да се нагласят за конкретна институция.

http://www.capital.bg/politika_i_iko..._za_parite_na/
          Last edited by kandid; 31.10.2013, 10:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
            А ти?
            Не аз грозни не чукам.Знам че имате желание но си оставате само с мерака

Коментар

• В БАНКЯ: „ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, ТИКВО!” / АФЕРА.БГ
              afera.bg
              Ранобудни петлета честитиха именния ден на екс премиера и му занесоха тикви като подарък. Възгласи Чест..

ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ И НА ЦВЦВ ДА ЧЕСТИТИТЕ

МУТРОКАНДИТ ДА СИ ЦИТИРА МЕДИИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ- НАЛИ Е МУТРЕНСИ ТРОЛ И КОМУНИСТИЧЕСКО МЕКЕРЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от kondosko Разгледай мнение
                Мечо, от доста време обръща сериозно внимание на твоите писания
                Съгласен съм с теб,че трябва да имаме гражднско общество, но това което се случва в момента, не е гражданско общество! Гражданското общество е да накара политиците да работят за хората в тази държавата. Пример за гражданаското общество, е назначението на Дилянчо в ДАНС.Първите няколко дни, протестът беше спотанен на всички хора и естествено даде резултат. След това протеста се политизира, в последствие стана и платен.Естествено не може да отбележим, че и контрапротеста е платен! Но друга ми е мисълта, а именно,че гражданското общество е силно и се бори когато хората са еднни и имат ясни искания, а не както е в момента, силно поляризирано обществено мнение! На мен специално ми омръзна от призивите "ОСТАВКА" на един файтон хора.Не мога да приема окупация на университети , а още по-малко блокиране на улици! Не знам,дали допускаш, че на голяма част от хората в тази държава им писна от всички тези неща! Не мисля, че оставката ще промени нещо- резултатът вероятно ще е същия при един предсрочен вот! По-важното е, политиците постоянно да са подложени на стрес и контрол, т.е. нещо не правят както трябва- всички излизат и въпросното нещо се променя в полза на обществото, както стана и с Пеевскил. Ето това Мечо е граждански контрол, всичко друго е в полза на една или друга политическа формация, която се оптива да извлече дивидент от недоволството на хората! С риск да бъда и краен, бих ти казал,че аз също не харесвам това правителство, но по една различна причина, а именно,че не желае да се справи с една шепа хора!
                Признаваш, че първите няколко дни протестът беше спонтанен. Е добре, след като се опитаха да ни пробутат този символ на медийния монопол и политическата цензура за шеф на ДАНС е редно да понесат политическата отговорност за действията си и да си подадат оставката.

В този ред на мисли, прави са точно тези хора, които и сега протестират. И ако ще си ги мерим кой е по силен и кой може да надвие в директен сблъсък. Аз мисля, че народът е този който си пропилява шанса и не излиза масово на улиците за да изгони ако трябва комуноидите со КЮТЕК и да вземе властта в свои ръце. Полицията е най малко на половината на страната на народа и срещу комунистите, а армията не се знае на чия страна е.

Да влезе във владение на държавата си отнета му от комунистите през 1944 година.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Да, подкрепям!

http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/1...da_podkrepiam/

Николай Слатински

Като гражданин,
                  като родител,
                  като университетски преподавател
                  и като бивш политик, натоварен с огромно чувство на вина, че бях от първия и истински Съюз на демократичните сили, който не успя да се пребори за демократична, европейска, модерна и развита България,

аз нямам колебание в отношението си към протестите през цялата тази година и към сегашната, на моменти отчаяна, но при все това вдъхновена съпротива на част от студентите.

Ще кажа тук само следните четири неща.

Първо, моята гледна точка е свързана с драматичното осъзнаване на необходимостта България да се промени - за да се спаси.

И поради това подкрепям със сърце и с разум всичко, което дава шанс за промяна, дори да не е по-по-най-правилното (вероятно) и съвсем напълно естетичното (може би) в редица очи. И съм категорично и убедено против това, което циментира статуквото и досъсипва България, дори да има резонни аргументи в някои неща от неговите действия.

Второ, не искам да се бия публично в гърдите за своята подкрепа към студентите, защото не желая по никакъв начин да хвърлям сянка върху акцията им - за да не каже някой - ето и този се прикачи към тях, защото много му се иска да ги използва за своето връщане в политиката!

Трето, колкото и както ние по-възрастните да подкрепяме младостта, младите хора на България, това е преди всичко ТЯХНАТА борба - защото те се борят да си отвоюват България.

от проваления Преход,

от огромната маса пасивни и примирени, махнали с ръка и свели глава, озлобени и отчаяни, тихи и безгласи "мнозинства",

от корумпираната и алчна, реакционна и популистка политическа каста

и от олигархичното, антинационално и антибългарско задкулисие.

Младите хора искат да си отвоюват България, за да живеят нормално в нея, а не да се спасяват от нея с бягство и обръщайки се с гняв назад, казвайки с горест и жал: Няма да им живеем в тази скапана държава!

Четвърто, нека, ако може всички, а ако не може всички, то поне част от хвърлящите злоба и буквално помия (както направи например един доскоро несъмнено уважаван от мен и отскоро вероятно склеротизирал професор) по протестиращите студенти, да не разглеждат техните сегашни действия изолирано, сами по себе си, като отделен акт, а ги осмислят като поредната, радикална крачка в една вече много дълга, агонизираща страната политическа и морална криза!

А също така, вдигналите ръка да осъдят и охулят сърдитите и гневни студенти, нека не се взират само и единствено в протестиращите, а насочат поне 1% от своя гняв и негативните си преценки и към онези, срещу които се протестира.

Защото онези, срещу които се протестира са ключова, перманентна и вечно присъстваща част от дълбоката причина, от истинското зло, което като раково образувание разяжда България и изпива съпротивителните й сили.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Като видя, че при мен не минават обидите, почна да се опиташ да ме ядосаш като ми слагаш думи в устата. Би ли цитирал ако обичаш мой пост в който твърдя подобно нещо. Престани да обиждаш колегите и да проваляш темата ако обичаш.
                    Не разбрах дали баща ти и дядовците ти са били комунисти?

Щото баща ми не беше. Нито пък майка ми. Единият ми дядо беше комунист. Не казвам член на БКП, казвам комунист. От онези идеалисти за които думата комунист значеше да си честен, да не лъжеш, да не крадеш.

п.п Ако някой от твоите дядовци или баща ти са били комунисти, то убийци ли бяха? Или само крадци и лъжци?
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Студентите са прави. Не може правителството да назначи символа на мутризма и на монопола в медиите за шеф на ДАНС и да очаква, че народа няма да тръгне да го гони с камъни. Това правителство доказа още в началото на управлението си, че няма изобщо намерение да се съобразява с българските граждани.
                      Мечо, от доста време обръща сериозно внимание на твоите писания
                      Съгласен съм с теб,че трябва да имаме гражднско общество, но това което се случва в момента, не е гражданско общество! Гражданското общество е да накара политиците да работят за хората в тази държавата. Пример за гражданаското общество, е назначението на Дилянчо в ДАНС.Първите няколко дни, протестът беше спотанен на всички хора и естествено даде резултат. След това протеста се политизира, в последствие стана и платен.Естествено не може да отбележим, че и контрапротеста е платен! Но друга ми е мисълта, а именно,че гражданското общество е силно и се бори когато хората са еднни и имат ясни искания, а не както е в момента, силно поляризирано обществено мнение! На мен специално ми омръзна от призивите "ОСТАВКА" на един файтон хора.Не мога да приема окупация на университети , а още по-малко блокиране на улици! Не знам,дали допускаш, че на голяма част от хората в тази държава им писна от всички тези неща! Не мисля, че оставката ще промени нещо- резултатът вероятно ще е същия при един предсрочен вот! По-важното е, политиците постоянно да са подложени на стрес и контрол, т.е. нещо не правят както трябва- всички излизат и въпросното нещо се променя в полза на обществото, както стана и с Пеевскил. Ето това Мечо е граждански контрол, всичко друго е в полза на една или друга политическа формация, която се оптива да извлече дивидент от недоволството на хората! С риск да бъда и краен, бих ти казал,че аз също не харесвам това правителство, но по една различна причина, а именно,че не желае да се справи с една шепа хора!

Коментар

• https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

ТОВА ДА НЕ Е СНИМКА ОТ КОНГРЕС НА ГЕРБ

Коментар

• А това, че комунистите, когато окупираха България през 1944 година разстреляха цвета на българската нация е самата истина. Освежи си знанията по история ако си забравил.

Сега синовете и дъщерите на тези шефове от ПОЛИТБЮРО, по чиято заповед са се извършвали разстрелите са в ръководствата на всички парламентарно представени партии.

Снахите, зетьовете и внуците също !!!
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            За свикване на ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
                            ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН БОЙКО !
                            bezpartien.com
                            Ранобудни петлета честитиха именния ден на екс премиера и му занесоха тикви като подарък. Възгласи “Честит Ð...

Честитете на господаря си празника Тролове
                            Чудесен си, комунде! Цитираш ми един от трите сайта на Алексей Петров - безпартиен, силна България и нолигарх, създадени специално за кампанията на ДУДУКА. В тази връзка, кога се предвижда да обявите оправдателната присъда на ТРАКТОРА?

Та да честит празника и на Тракторчето!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

И никой не е бил репресиран, както плачкаш.
                              Като видя, че при мен не минават обидите, почна да се опиташ да ме ядосаш като ми слагаш думи в устата. Би ли цитирал ако обичаш мой пост в който твърдя подобно нещо. Престани да обиждаш колегите и да проваляш темата ако обичаш.
                              tnm

Коментар

Мен от комунистите ме е страх. От синовете и дъщерите на ПОЛИТБЮРО.

От снахите, зетьовете и внуците също
                                Я си признай, колко от твоето семейство са били комунисти?
                                Баща ти сигурно. А вероятно и дядовците ти. Нали.

И никой не е бил репресиран, както плачкаш.
                                Ако някой от тях беше репресиран, теб нямаше да те приемат в комунистическо висше военно учебно заведение.

Затуй си прочети "Смешен плач" на любимия ти Ботев.

п.п. А анархистичните ти убеждения са ти били много, ама много дълбоко скрити в душата ти и никой не се е и досещал за тях.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X