If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
БСП и отрочетата и постоянно пускат платени проекти, които само дърпат разходи. Ей го и сега Капута ще глътне сигурно поне два милиона до изборите - които очевидно ще бъдат предсрочни, иначе нямаше да почнат да му плащат още от сега. И какво ще направи с тези два милиона - нищо. Нито ще дръпне от десния електорат, нито ще успее да събере достатъчно че да влезе в парламента. ще вземе малко от Атака - те вече са си умрели като партия. Ще вземе малко от най-тъпите от ГЕРБ и от БСП. И до там. И срещу този доста спорен политически проект ще потрошат по него няколко милиона и ще си сринат допълнително имиджа.
Очевидно БСП и Сие смятат че и всички останали действат така. Но както се вижда от последните два парламентарни избора това просто не работи. Не може с платени гласове да се очаква че ще се направи нещо. Много партии купуват, малко гласове се продават и ефекта е единствено трошене на пари.
Е много ясно, че отчетът пред господаря е първи приоритет, а не някакви си "независими" ВССта.
Най-вероятно товариш миллер иска обяснение за забавянето на южния паток. Него такива оправдания, като ОВОС, брюкселски изисквания и евродирективи не го вълнуват. Иска резултати сега и веднага. Все пак толкова пари и нерви потрошиха да докарат тая невероятна формация, като управление на губернията. Ако има провинения ще хвърчат глави....буквално .
И оли го знае, затова и мрънка вече 2 часа пред губернатора. Лошо, спукана му е работата, явно водачът във Форбс класацията за света пак ще смени предпочитанията си към гоцко. Кво ли ще се случи с пес-а?
Еххх да бяха само 50, щяхте още преди седмица само вие с капута, петното, оная миризливка от "контрапротеста" и оня от бесепето да ги сплашите, ама пусто не стана деаа.
Монти , ти де видя да наричам студентите десни , леви или нам кви си ?
Просто казвам че трудно ще се оправят с тях - трудно се купуват с дългове
Ти поне си на борсата ....какви дългове пишеш...айде моляти се с клишета....
ккаво си завършил за да не си губя времето...до колко е опастно да се взимат заеми.... http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2405464
Ето още едно неправилно пресъздаване на Медиите в БГ...
за протеста ,там искат едно ,но пишат друго...
Това ли е морала....
На днешната журналистика...
Разпределят държавата в момента!
Ситуацията в България е критична, щом шефа на Газпром и енергийния министър на Русия са на спешна и почти тайна визита при Орешарски. Затова казвам, че всеки ден на това правителство е тежък удар за страната ни. Срещата протича с няколко часа повече от предвиденото. Всеки, който е в София е добре да отиде пред Министерски съвет.
#оставка
Еххх да бяха само 50, щяхте още преди седмица само вие с капута, петното, оная миризливка от "контрапротеста" и оня от бесепето да ги сплашите, ама пусто не стана деаа.
Аз не се сещам някъде другаде да има понятието ..десни студенти.....
Също така не се сещам някъде другаде да се окупира университет от 50 човека без съгласието на другите....студенти...
Също така не си спомням някога по 20 нелигитимни преставители на Натфиз ,УНСС , СУ и Пловдивския да взимат решение за подкрепана окупация, при положение ,че техните ВУЗ учат..
Можеш ли да ми го обясниш....
П.П. Окупациуята е инспирирана от десни преподавателри юристи и журналисти....
При 50 студенти подписали има 400 преподаватели...подкрепящи....
Та пак така...-
Монти , ти де видя да наричам студентите десни , леви или нам кви си ?
Просто казвам че трудно ще се оправят с тях - трудно се купуват с дългове
Студентската окупация от самото си начало е подложена на невиждана медийна атака по всички фронтове. Както би казал Гео Милев, платени журналисти и разлютена милиция от форумни тролове задръстиха публичното въпроси с въпросите на един псевдо-демократичен псевдо-разум, който истерично врещи:
"Университетът не е място за политически действия!"
"Окупаторите са платени от Иво Прокопиев!" (или Плевнелиев, Бойко Борисов, Миглена Кунева…)
"Искат да върнат Герб на власт!"
И най-повтаряният аргумент:
"Какви са тия 300 души, че ще пречат на останалите 24 000 да си учат уроците?!"
Осмислянето на събитието непрекъснато се върти около това – малко или много са протестиращите, каква част от студентството (или българския народ като цяло) представляват?
Лесно могат да се приведат исторически примери, които показват безсмислието на подобни въпроси
Каква е била представителността на Ботевата чета и каква част от българското население през 1876 г. е одобрявала нейните цели и методи? Или пък един не толкова престижен пример – каква представителност са имали комунистите, заложили бомбата под покрива на църквата "Св. Неделя" през 1925 г.? (Впрочем, не съм чул БСП да се е отрекла от този епизод от своята история)
Историята обаче няма да ни помогне да разберем какво всъщност се случва в Ректората и на улицата днес. Причината бройката на "окупаторите" да изглежда малка на фона на "неокупиращите", е че в България личното оцеляване, личният дневен ред са се превърнали в публична норма. Именно това е главният "враг" на протеста, на всяко едно смислено колективно действие – апатията, неверието, че "нещо ще се промени", твърдото убеждение, че "ще дойдат други на власт и пак ще бъде същото". Само че, както беше казал някой, "песимизмът не винаги е знак за мъдрост".
Политизацията на Университета не е проблем, а шанс
Истинският проблем не е политизацията, а де-политизацията на обществото ни
Де-политизирано в смисъла на тотално атомизирано, лишено от общ хоризонт, от воля за общи действия. Всеки е съгласен, че обитаваме кочина, но когато някой се опита да я проветри, веднага се появяват гласове, че така нищо няма да стане или че не е демократично да се отваря прозорец, защото на повечето прасета им било добре и така. Разбира се, обществото е станало такова не от само себе си. Този разпад на политическото беше внимателно режисиран от комунистическата мафия и манипулативните й придатъци, наричани за благозвучие "медии" през годините на Прехода. За да стигнем до онези думи на Ботев, пред когото иначе комунистите много се прекланят: "Свестните у нас считат за луди".
За тнеб те знаем ,че не стоиш на мнението...
Пускаш една снимка ,където двеста души са се събрали....
Поне полувината не са студенти или студенти от СУ...
Защо не се пускат журналисти от БТА и ТВ 7..какво се крие..
вчера дъщеря ми влезна и каза че са били вътре 30 човека,който не познава повечето и като станало приказка за учене ги натирили..навън...а те били около 10 момичета....
Също така не се сещам някъде другаде да се окупира университет от 50 човека без съгласието на другите....студенти...
Също така не си спомням някога по 20 нелигитимни преставители на Натфиз ,УНСС , СУ и Пловдивския да взимат решение за подкрепана окупация, при положение ,че техните ВУЗ учат..
Та пак така...-
Исторически не се сещам да има някоя власт която да е излязла на глава със студентите .
Другите ги купиха за тяхна сметка ( взеха заеми) , но виж със студентите е по сложно
Та пак така...-
Много енергетици тука много нещо.Толкова глупости си написал че чак ми е трудно да ги осмисля.Би ли обяснил как спира блок от претоварване че да знам и аз.
Кеф му е на ПЪПЕШУН, че тъпоъгълната му дъщеричка може да си пече дебелия гъз на плажа в Евксиноград, как няма да защитава статуквото!
Ей такива боклуци 23 години защитават ГРАБИТЕЛИТЕ на България!
Коментар