IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 13.11.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• коки
    Бивш съдружник на Черепа, Атанас Костадинов за втори път става зам.-министър на околната среда и водите.
    Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Ми много ясно

Каква е връзката на Пламен Олигарски с Черепа ??? Каква кАква каКва какВа каквА
    Мда Антон Тодоров се оказа прав .Два месеца преди да бъде инсталирано правителството на Гея Бея и Злодея , същият написа във frognews. това :

"Кой е Пламен Орешарски? Когато прочетете всичко, което следва оттук-нататък, нека само разумът и чувството за самосъхранение Ви води. Да се докара БСП на власт и да се позволи на един велинградски Череп да си има не кмет на София, не финансов министър, а премиер ще бъде върховно национално самоунижение и демонстрация, че нещата в отечеството са напълно изтървани."Още инфо на : http://www.frognews.bg/news_53013/CH...en_Oresharski/
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      Братът на Петър Чобанов къса плакатите на студентите

Братът на финансовия министър Петър Чобанов Димитър е разкъсал плакатите с надписи „Оставка“ пред кабинета на Пламен Орешарски, който е преподавател в УНСС. Братът на Чобанов също преподава в университета. Студентите са се опитали да го попитат каква е причината за това действие, но той останал безмълвен. Досега обаче нямаше публикувана снимка за действието на министерския брат.
      Като не ви харесва в България отидете в чужбина, но не пречете на вашите колеги. Това е казал ректора на УНСС Стати Статев и думите са записани. Това разкри пред БТВ студентът Богомил Атанасов. Ректорът Статев казал на четвъртокурсничката Любомира Петрова, че може да бъде преместена в СУ „Све. Климент Охридски“ с едно обаждане. Подобно предложение било отправено и към всички студенти, окупирали аудиторията в УНСС.
      Той като не е насъскал циганите да ги скъсат.

Яко са я закъсали комуноидите, щом депутати и братя на министри късат плакатите на студентите.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• A иначе Мишо Станишо все повече потъва в дебрите на аутизма.

Френският журналист Жан-Батист Ноде: Станишев отказа среща, а исках да го питам за алианса с Атака и свръх богатите социалисти
        Ако европейските институции не реагират, България може да се превърне в „троянски кон” на Русия

Не се притеснявам от заплахите на Сидеров и Атака, всеки съдебен процес би се обърнал срещу тях

Управляващите в България слугуват на олигархията, а не на гражданите, казва пред Faktor.bg специалният пратеник на „Нувел Обсерватьор“

Авторитетното френско списание „Нувел Обсерватьор“ стана изключително популярно в България през последните месици с критични публикации срещу лидера на ПЕС Сергей Станишев, че се е съюзил с крайно дясната партия Атака и реставрира комунизма и номенклатурата във властта. През миналата седмица специалният пратеник на „Нувел Обсерватьор“ Жан-Батист Ноде беше в България, за да се запознае отблизо със ситуацията в страната и проблемите, които карат гражданите пети месец да се бунтуват. Ноде познава отлично България. През 1987 г. влиза у нас под прикритие и прави филм за дисидента Димитър Пенчев, осъден преди това на смърт от комунистическия режим. Става свидетел и на палежа на партийния дом в София. Години наред е следил политическите процеси на Балканите. Отразявал е събитията в Афганистан, Ирак и Босна. Бил е и в Русия по времето на Борис Елцин.

Интервю на Стойко Стоянов

- Г-н Ноде, прекарахте една седмица в България, какви са впечатленията ви от ситуацията в страната, с какви хора разговаряхте?

- Успях да се срещна с широка палитра хора от българското общество, като студенти от Софийския университет, с президента на Републиката Росен Плевнелиев, но разговарях и с журналисти, професори, политолози, дейци на граждански инициативи и най-вече с обикновени хора от улицата. От тези срещи ме обзе смесен лъх от отчаяна, но и решителна надежда. Въпреки трудностите, през които преминава страната ви, протестите ме карат да съм оптимист. Бях изненадан от енергията и възможностите на едно гражданско общество, което мнозина бяха прибързано обявили за отсъстващо или апатично.

- Проявил сте специален интерес към студентска окупация в СУ, автентичен ли е бунтът им или смятате, че студентите изпълняват политическа поръчка на партии?

- Още първата вечер се озовах в Университета, където ме впечатлиха решителността, но и трезвото мислене на тези млади хора, както и фактът, че с тях са се солидаризирали и преподавателите им. Тези хора предпочитат реалността, вместо утопиите. Имам чувството, че те държат да останат независими, за да предотвратят манипулациите. Всъщност, смятам, че по-скоро партиите са объркани и не знаят по какъв начин да се позиционират спрямо студентите.

- Българите протестират вече пети месец защото властта реставрира комунистическата номенклатура и ДС, какво е вашето впечатление?

- Това, което извеждам от прочита на действията на новата власт потвърждава известен стремеж към реставрация не само на личности, но и на почини и ценности от отминали времена. Забелязват се и някои стъпки в разрез с договора за присъединяване към ЕС, които отклоняват България от европейския й път. В известна степен това обяснява гневната обществена реакция. Но от друга стана, България, която за съжаление остава най-бедната страна в ЕС, е също и държава, в която социалното неравенство е най- ярко изявено. Така, че не само дискредитиралата се морално бившата управляваща класа продължава да държи в ръцете си лостовете на управлението, но тя си служи с тях не толкова в услуга на гражданите, колкото в полза на олигархично малцинство.

При тази действителност напълно разбираемо е, че в крайна сметка подобна несправедливост е омръзнала на българите и то особено на по-младото поколение, което не познава реалния комунизъм, а вече е в синхрон с европейското мислене и ценности.

- Преди да пристигнете в България бяхте заявили в пресцентъра на БСП желание за разговор с лидера на българските социалисти и на ПЕС Сергей Станишев, видяхте ли се?

- Въпреки, че многократно предявих желание за среща с г-н Сергей Станишев, защото смятам за редно да бъдат изложени и чути всички позиции, той не откликна, за което съжалявам.

- Възможно ли е Станишев да е отказал среща с вас, заради критичните статии, които поместихте срещу него в „Нувел Обсерватьор“?

- Не познавам точните причини за неговия отказ за среща, не знам дали тук става дума за негово принципно поведение, или е заради претрупаност на служебния му график. Но смятам, че отбягването му от директен разговор е грешка, защото просто е пропуснал възможността неговата гледна точа да стане достояние на по-широк кръг хора.

- Ако Станишев беше приел срещата, какви въпроси щяхте да му зададете?

- Същите, които поставих на останалите ми събеседници, а именно - неговото мнение относно настоящите събития и атмосферата в България. Но щях да го питам и дали изпитва притеснение от фактическия алианс на БСП с пария „Атака”, чийто ценности изглеждат съвсем несъвместими с основната идеология на социализма. Нямаше да пропусна и въпрос, дали не изпитва притеснения от свръх забогатяването на някои отговорни лица от партията му, на близки до тях кръгове и приближени, то също е тудно съвместимо с социалистическите принципи и морал.

- Имал ли сте заплахи от партия „Атака”, защо ви притискат, притеснявате ли се, че искат да ви съдят?

- Писал съм, че Атака е ксенофобска и антисемитска крайно-дясна партия. Г-н Сидеров, смята, че това обидно за него, а и за българския народ, и иска от мене извинения, в противен случай щял да ме съди. Ако лидерът на тази партия докаже, че написаното от мен не е вярно, ще получи право на отговор, но не и с такива заплахи. Впрочем, всичките ми твърдения са документирани с негови писания и декларации. Опасявам се, че пред всеки съд подобен процес би се обърнала срещу него.

- След непосредствените ви впечатления, смятате ли, че ръководствата на ПЕС и на ЕС са наясно какво се случва в България?

- Впечатлението ми след моя престой в България е, че по голямата част от ръководителите на съюзните европейски инстанции и партии не са съвсем на ясно със сегашното положение в тази страна членка на ЕС. Те не са достатъчно преценили важността на стратегическия залог, който представлява за ЕС България. Между другото тук се простира и една от най-чувствителните граници на Съюза.

Изглежда, че през 2006 г., както руският посланик Владимир Чужов открито е заявил в Брюксел, че в ход е стремежът на Москва да превърне България в „троянски кон“ на нейните интереси в ЕС, е имал основание. Крайно време е нашите управници да реагират, защото това се отнася до общото бъдеще на всички в Европа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
          Ето сега ми се налага да излезна от офиса за 2 часа, да не кажеш пак че съм се хванал на бас и покрил после.
          То и аз като се замисля, не съм хващал бас с тоя. И при мен схемата беше такава. Написах тук, че Станишев го изритват от ПЕС до нова година и ми дойде предложението за басове, нотаиуси, адреси... А после не знам как срока вместо нова година стана първи декември...
          Явно Монтито си има схема
          То така е едни с телефонни измами, други с басове

Коментар

• Хубаво е, че се пише за това, защото има хора които не знаят. Или не искат да чуят! Затова четете Шесто управление на ДС: Да прилагаме братския опит на КГБ с младежта

На снимката .Началникът на Шесто управление на ДС ген. Петър Стоянов (вляво) в „братска” прегръдка с ген. Филип Бобков, началник на Пето управление на КГБ за борба срещу дисидентите. Ген. Бобков многократно посещава България, за да предава богатия опит на КГБ за противодействие на КГБ срещу дисиденти на „по-малкия” си брат – Шесто управление на ДС. Ръководеното от него Пето управление на КГБ разработва руската интелигенция и творци от ранга на Александър Солженицин до изгонването му от СССР през 1974 г., а също така и ядрения физик и дисидент Андрей Сахаров, защитник на човешките права в съветска Русия. Бобков е „скъп гост” на кликата и бившия висш апарат на ДС и й гостува многократно след промените в България | Снимка: Музей на МВР.

Сайтът desebg.com публикува строго секретен план за основните агентурно-оперативни мероприятия на отдел 02 (младеж) на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия през 1983 г. Става въпрос за отдела в идеологическото управление на ДС, който се занимава със следенето и преследването на антипартийните прояви сред учениците, студентите (български и чуждестранни) и академичната общност. Една от важните задачи, които структурата, отговаряща за учащите и ВУЗ-те, си поставя е „подобряване координацията и взаимодействието с братските органи за сигурност и най-вече с КГБ, изучаване и прилагане на опита им в работата по проблемите на младежта и т.н.Повече на : http://desebg.com/vi/1524-2013-11-02-10-13-16

Коментар

Мончо патология си отвсякъде, кога съм се хващал на бас с тебе бе мекере.
              ЕТО ЗА ТОВА ВИ ГОВОРЯ!!!!!
              Еее, комунистите могат само три (11) неща
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

Според мен правителството пада до седмица, това мнение изразих във форума. Малко след това заваляха предложения за басове, нотариуси, левове че дори и адреси. Към теб не съм се обръщал.

Коментар

• Братът на Петър Чобанов къса плакатите на студентите

Братът на финансовия министър Петър Чобанов Димитър е разкъсал плакатите с надписи „Оставка“ пред кабинета на Пламен Орешарски, който е преподавател в УНСС. Братът на Чобанов също преподава в университета. Студентите са се опитали да го попитат каква е причината за това действие, но той останал безмълвен. Досега обаче нямаше публикувана снимка за действието на министерския брат.
                  Като не ви харесва в България отидете в чужбина, но не пречете на вашите колеги. Това е казал ректора на УНСС Стати Статев и думите са записани. Това разкри пред БТВ студентът Богомил Атанасов. Ректорът Статев казал на четвъртокурсничката Любомира Петрова, че може да бъде преместена в СУ „Све. Климент Охридски“ с едно обаждане. Подобно предложение било отправено и към всички студенти, окупирали аудиторията в УНСС.
                  http://www.novini.bg/news/164658-%D0...%82%D0%B5.html

Коментар

• Министърът на финансите не е ли племенник на другаря Петков И ми е много странно един от ТЯХ да говори за морал!!!Румен Петков: В ръководството на БСП липсва морал

Оставката на Христо Бисеров е повод за много размишления сред управляващите. Трябва повече информация, за да се направят по-дълбоки заключения. Не искам да правя размишления от негово име, но мога да кажа, че той не е случаен човек и не е импровизатор. Мисля, че г-н Бисеров е човек с име и достойнство, и съм сигурен, че той ще обясни причините за тази оставка. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Румен Петков. Личните ми отношения с г-н Бисеров са много добри. Не съм му се обаждал. Това е изненадващ ход, в тежък за управляващите момент.Този ход ще повлияе върху цялостната политическа картина , допълни Петков.

В БСП трябва да текат публични дебати. Ръководството се опитва да прекъсне разговорите. В партията няма окупация, но трябва да се променят нещата. Щом си начело на партията и подкрепяш правителството, не можеш да си позволиш човек от семейството ти да върти бизнес с правителството, категоричен беше Петков. В тази работа трябва морал, а в момента той липсва в ръководството на БСП , продължи той с критиките. Тези неща оставят петно върху партията и ще ни се припомнят. Аз питам-кой назначи министъра на културата? Кой назначи министъра на спорта? Не може министър на културата да е човек, който иска да заличи Никола Вапцаров и още редица известни автори. Аз задавам тези въпроси, но не получавам отговори.

Министърът на спорта също показа неграмотност в административно отношение. Правителството не е учебна площадка. Единственото обяснение за нейното поведение е, че много мрази спорта. По този начин караме хората да намразят правителството, заключи Петков.

Бившият вътрешен министър коментира и темата за студентските протести. Не може да се свързва отсъствието на министър Цветлин Йовчев с протестите. На него му се случи голяма семейна трагедия и не искам да коментирам тази тема. Протестите са естествена форма в едно демократично общество, но те не трябва да излизат извън нормалните рамки. Окупацията на университета е крайно неподходяща мярка. Правителството има всички шансове да оцелее, ако не прави много глупости, завърши Петков.
                    http://www.novini.bg/news/164655-%D1...%B0%D0%BB.html

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                      Абе Монти, уж си на държавна работа а по цял ден си във форума....?!?!? Данъкоплатеца за това ли ти плаща заплатата?
                      Ами храни куче да те лае...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Когато някой загуби бас или се издължава или се скрива..
                        Ти не направи нито едно от двете..
                        Съгласи се да се се хванем на бас , че в Събота на 2 ноември ще падне правителствотона на 100 лева-..
                        Орешарски е още на власт..
                        давай 100 лева...мишка такава...
                        Аман от цигани и дребни тарикати...
                        Найстина трябва да се закрие тази тема..
                        Ама аз съм виновен ,че когато ме питаха аз казах ,че ще е от полза...
                        Само че такова количество тролове не очаквах...в един икономически форум..
                        Какво се учудвам ..
                        Икономически сайт Дневник ,се е превърнал в Жълта преса....
                        БТВ в турска телевизия..
                        Ето сега ми се налага да излезна от офиса за 2 часа, да не кажеш пак че съм се хванал на бас и покрил после.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Съгласи се да се се хванем на бас , че в Събота на 2 ноември ще падне правителствотона на 100 лева-..
                          Какво се учудвам ..
                          БТВ в турска телевизия..
                          Мончо патология си отвсякъде, кога съм се хващал на бас с тебе бе мекере.
                          ЕТО ЗА ТОВА ВИ ГОВОРЯ!!!!!

Коментар

Не се занимавай с този безделник, по цял ден кеси във форума пише глупости и търси внимание посредством мними облози.
                            Нама да се очудя ако се окаже че Монди е палава 60-годишна стрина с боядисани в небесно синьо коси и размазано по устните червило в цвета на БЕсепе.
                            Какво се учудвам ..
                            БТВ в турска телевизия..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Информационна агенция БГНЕС
                              В България преди шизофреникът Борисов да се е върнал на власт, отново е налице диктаторският манталитет, т.е. вътрешната автоцензура на медиите,каза той пред БНР
                              Агенция БГНЕС - Проф. Георгиев: Политическата шизофрения на Борисов е заразна
                              news.bgnes.com
                              "Преди месец казах, че ако политическата шизофрения на Бойко Борисов не бъде изолирана от обществото, ако този човек не бъде изолиран, нещата в България ще се случват много зле. Оказа се, че съм бил ..

kandid
                              Това кой беше, ааа проф. Людмил Георгив, ааа членът на Централния съвет на ДПС!
                              Проф. Людмил Георгиев от СУ:,, Ако Орешарски подаде оставка, ще има гражданска война'' http://dnes.dir.bg/news/boyko-boriso...-15422965?nt=4
                              Я кой е изпълзял от дупката си.Бившият депесар на който му орязаха крилата и се прехвърли в отбора на Касим Дал. Как така окупацията е против законността, като в държавата няма върховенство на закона, как така студентските действия са незаконни в държава в която гражданите не са представени, съществува привидна демокрация, а медиите и съдебната власт симулират справедливост, морал и независимост. Не става така.... за да се върне върховенство на закона трябва - Окупация, Оставки, Избори, Лустрация и Съд - в този ред! За това е окупацията, диалозите с управляващите ще се водят в Съда.
                              Last edited by коки; 04.11.2013, 14:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                                Що ме караш да се повтарям за баса... да не говорим, че има още месец до сбъдване на условието.
                                Не се занимавай с този безделник, по цял ден кеси във форума пише глупости и търси внимание посредством мними облози.
                                Нама да се очудя ако се окаже че Монди е палава 60-годишна стрина с боядисани в небесно синьо коси и размазано по устните червило в цвета на БЕсепе.

Коментар

Working...
                                X