IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Mоля за конкретика, за какво си струва да изтеглим дълг с цел инвестиции?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    ....
    Айде мини и ти един тест за IQ.. По умен си от тия в Канада и Швеция или що? Не ми се пишат доклади по темата..
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

    Коментар


    • [QUOTE=pipbel;1059403115]За електронна администрация във всяка една област с изчерпателна база данни.
      Почти незабавно ще се възвърне инвестицията стига да се разкара без забавяне поне половината ненужна бюрократична сбирщина...

      Както и за електронно гласуване и референдуми.
      QUOTE]
      +++++++ Може да се осъществи сравнително бързо и с огромен ефект

      Коментар


      • Най-голямото богатство на държавата е научно технологичния потенциал на народо населението. Вземете за пример Иран. Инвестираха в технологията на д-р Кеше и благодарение на това, в момента те не са във война!

        Да се инвестира в оползотворяването на тералните води за топлоенергия и електродобив по примера на Италия.
        Създаване на балнологични курорти чрез които да лекуваме болните хора на Европа.
        Развитие на пенсионния туризъм. Например докарване на пенсионери от Япония и Южна Корея, които да живеят, да почиват и да се трудят 1 месец във България.
        Какво имам предвид:
        До всеки хотел (почивна станция) да има парници където пенсионерите ще могат да работят по 3 часа дневно, за тях това ще е едно разнообразие като се има презвид скучния им живот. Но преди да влезнат в парника, може сутрин след сутрешния тоалет, да ги учат да месят хляб и баници, да готвят традиционни български гозби!
        Помислил съм и за тези които са на инвалидни колички, те могат да бъдат обучавани да плетат вълнени чорапи и покривки, като след оплитането ще си ги купуват по задължение, например 100 евро една красива покривка.
        Есента могат да бъдат впрягани да правят домашна лютеница, компоти, трушии и кюпаво, които естествено ще си ги купуват като скъпи спомени.
        Имам и още идей как да им запълваме ежедневието на старците, стига държавата да инвестира, мога да разработя подобрен бизнес план.
        Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

        Коментар


        • като кажете образУвание, та образУвание - влагането на пари там, макар по дифолт всички да го пишат като панацея, е приложимо само в идеалните варинати. Каква е реалността:
          - ползите ще си проличат след 20-30 години
          - огромната част от тези орбазовани хора ще се разкарат оттук, защото просто ще им стигне акъла, за да си направят самооценката, че 1000 лв в Бг са в пъти по-малко от 10 000 долара в уса-то.

          И какво излиаа в крайна сметка - "произвел" си продукт, който ще се ползва от друг, дето не е вкарла и леФче в развитието му....
          Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Какъвто и дълг да се изтегли, администрацията ще го попилее, изяде и окраде. От държавата стопанин не става. Иначе подкрепям колегата долу:

          1. Образование
          2. Наука и научно развойна дейност
          3. Енергийна ефективност, но не сегашния план на кабинета

          Първите две ще дадат плодове след няколко години, а третия, но само ако се проведе по правилния начин, веднага.

          Това обаче е утопия! В администрацията са предимно хора с IQ под 100 точки, дори под 95 колкото е средното за страната, а тия хора мразят както науката и образованието точно по причина, че не ги проумяват, така мразят бизнеса и населението, затова никога не биха помогнали за жизнен план за енергийна ефективност който би работил. По-скоро ще изядат, изпият и окрадат парите и ще си останем със заеми след поредния административен провал
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

          Коментар


          • 1. В инфраструктура
            2. В Инфраструктура
            3. В ИНФРАСТРУКТУРА

            Това всъщност беше единственото разумно решение на Тиквата - инфраструктурата ни е толкова зле, че тук само със съфинансирания има работа за поне 30 години напред + цоцане на фондовете на ЕС, ако още съществува дотогава. Вижте съседната малякия - направиха магистрала през Епир - това не е като да обереш царевицата и да пуснеш магистралата, а са виадукт до тунела, мила моя майно льо Сравнимо е само с пътя през Кресна и тунелите на Витиня. И не са само магистралите - то само те да се завършат (пълен кръг София-Варна-Бургас-София+Видин-Сандански+Русе-Хасково+Дуранкулак-Резово) ще трябват поне още 10 години, ами колко селски пътчета има, а да не говорим за ВиК на малките населни места (все още си кендзат навън в 21 век), за пречиствателни станции и т.н. и т.н. Все пари от ЕС, които чакат да ги вземем, но и ние да осигурим малко съфинансиране.
            А както знаете, пари-стока-пари' и като се види ръст на БВП, на фона на загиващи икономики около нас, познайте къде ще се насочат паричните потоци от чужбина, търсеюи риск+печалба. щото сега сме просто по-малко сриваща се икономика с мизерно, но фискално стабилно правителство - освен ДЦК всяка друга инвестиция тук е безумна.

            Казвал съм го много пъти - единствената полза от фискалната ни стабилност е да вземем колкото се може повече пари на ниска лихва, но нито стотинка от тези пари да не дава за социални плащания, а само за съфинансиране на ИНФРАСТРУКТУРА!!!
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Какъвто и дълг да се изтегли, администрацията ще го попилее, изяде и окраде. От държавата стопанин не става. Иначе подкрепям колегата долу:

              1. Образование
              2. Наука и научно развойна дейност
              3. Енергийна ефективност, но не сегашния план на кабинета

              Първите две ще дадат плодове след няколко години, а третия, но само ако се проведе по правилния начин, веднага и ще ликвидира 50% от безработицата само за 2 седмици.

              Това обаче е утопия! В администрацията са предимно хора с IQ под 100 точки, дори с IQ под 95 колкото е средното за страната (иначе щяха да са по-умни, да не правят глупост след глупост, да гонят диви крави в Странджа с хеликоптери и да качват нон-стоп цените на тока и газта, понеже не им идва друго на ум), а тия хора мразят както науката и образованието точно по причина, че не ги проумяват, така мразят бизнеса и населението, затова никога не биха помогнали за жизнен план за енергийна ефективност който би работил. Те нито искат, нито могат, нито знаят. Никога не са постигали нищо в последните 24 г. По-скоро ще изядат, изпият и окрадат парите и ще си останем със заеми след поредния административен провал.
              Last edited by Jay Gould; 27.02.2013, 16:56.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                1. Образование и наука. - да се налее огромна сума пари. (училищно, университетско ниво + идеята на Президента за технологичен парк) Бих задал два сектора като приоритетни - ИТ и биотехнологии. Ако трябва да се дават пари за привличане на топ специалисти и преподаватели от чужбина.
                2. Инфраструктура. - да се засили още развитието, нови икономически обосновани проекти. Да се наблегне на ЖП транспорта.
                3. Енергийна ефективност.


                1. Ще даде неизмеримо голям ефект в дългосрочен план и е единственото, което може да спаси държавата от мизерия и народа от демографски залез.
                2. Ще има множество позитивни ефекти.
                3. Ще спести страшно много пари.
                Мислиш ли че ще ги пратят там, където трябва. А кебапчетата за мангалите? А увеличение на пенсиите ? Подкарваме на заеми, но ако определени единици концентрират големите суми към себе (както сега) и ги пласират в швейцарското бнб. Накрая народа може да яде по-голямото дърво. Бъдещите пенсионери може да скляпат за пенсии, но да получават вероятно по-малко и от сега... Много е важно кинтите взети назаем да правят БВП, а не да са заровени по банките на депозит

                Коментар


                • За електронна администрация във всяка една област с изчерпателна база данни.
                  Почти незабавно ще се възвърне инвестицията стига да се разкара без забавяне поне половината ненужна бюрократична сбирщина.
                  За ползата за бизнеса да не приказваме.

                  Както и за електронно гласуване и референдуми.
                  С въвеждане на образователен и социален ценз за да се елиминират гномите.

                  Коментар


                  • За инвестиции в строителството на инфраструктура
                    За намаляване на данъчната тежест върху бизнеса и лихвите по кредити те
                    За подпомагане и субсидиране на инвестиции в нови производства на чужди и БГ компании
                    За съфинансиране на европейски проекти всякакви
                    За инвестиции в енергийно ефективни технологии и енергийна ефективност
                    За рефинансиране на държавния дълг вътрешен и външен като овърдрафт кредит да е плащаш само лихви и рефинансираш
                    За по-големи субсидии за селскостопанските производители за да са конкурентни и да се развиват
                    За отмяна на данъка върху дивидента 5%
                    За отмяна на данък лихва
                    За повишаване прага за регистрация по ДДС от 50000лв на 100000лв (възможни са малки загуби в приходите от този данък но е добре за дребния бизнес а и по-малко фирми по ДДС по-малко измами и по-добър контрол)
                    И за много други неща като реформа в образованието и здравеопазването и т.н.

                    Коментар


                    • 1.Образование - ефективно образование в училище и университетте, а не съдаване работни места за некадърни преподаватели.
                      2.Подобряване на пристанищата по Черно море и Дунав.
                      3.Възстановяване на напотелните съоръжения в цялата страна и създаване на нови такива.

                      Коментар


                      • Дълг само и единствено в ПРОИЗВОДСТВО.
                        Всичко останало е да лекуваш пияница с все повече алкохол.

                        Коментар


                        • 1. Образование и наука. - да се налее огромна сума пари. (училищно, университетско ниво + идеята на Президента за технологичен парк) Бих задал два сектора като приоритетни - ИТ и биотехнологии. Ако трябва да се дават пари за привличане на топ специалисти и преподаватели от чужбина.
                          2. Инфраструктура. - да се засили още развитието, нови икономически обосновани проекти. Да се наблегне на ЖП транспорта.
                          3. Енергийна ефективност.


                          1. Ще даде неизмеримо голям ефект в дългосрочен план и е единственото, което може да спаси държавата от мизерия и народа от демографски залез.
                          2. Ще има множество позитивни ефекти.
                          3. Ще спести страшно много пари.
                          Last edited by Fiscalist; 27.02.2013, 16:10.
                          Custodite sortem vestram

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                            Моля за конкретни проекти. /[/url]
                            Завод за БИОДИЗЕЛ - капацитет оклоло 100.000 л/ден
                            Локация - Добруджа - най-добре на Дунава
                            Инвестицията ще е в размер на около 15-20 мил. Евро
                            Да преработва рапица и слънчоглед на земеделските производители на "ишлеме" до Биодизел - т.е. примерно даваш 100 т. слънчоглед и получаваш 50 т. Биодизел като си заплащаш производствените разходи - без акциз и ДДС
                            Мисля ползите и плюсовете са ясни - ако трябва ще пиша допълнително
                            remember remember the fifth of november

                            Коментар


                            • По темата: естествено с максимална възвръщаемост и т.нар. добавена стойност.
                              Образовани кадри, високотехнологични няма да са, но поне на средно ниво у нас да се развиват. Тук-там се появиха заводи, зорлем търсят кадри, едно че няма млади, второ, че няма млади образовани. И не само заводи, здравеопазването, качествени специалисти да излизат също, да се задържа максимално народа.
                              Щото какъвто и дълг да направим вдругиден няма да има кой да го плаща като останат само чернокраките.

                              Коментар


                              • Всъщност, Мариян ми писа преди да ми изтрие поста. Действително темата е за проекти от национално значение.

                                Коментар

                                Working...
                                X