Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Mоля за конкретика, за какво си струва да изтеглим дълг с цел инвестиции?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеКъде е принадената стойност? Иначе не съм запознат за колко километра могат да се вдигнат 300. Най-бързо съм се движил с италиански влак. Ама там някакви 200 май бяха
Няма балони в заплати, няма балони в недвижими имоти. няма претъпкани квартали и гета. Реално България ще се превърне ве един мегаполис.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ не е така. На мен например ми се иска да живея в пловдив, но да бачкам в софия. Ако разходите ми за билети са по-ниски от наема в софия с удоволствие бих го направил ако мога да се прибера за 25 минути.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеСедя си и си мисля. До къде ще ходим с 300км в час? Самальоти си има, магистрала ни направи Бойко, мое и да я завърши тази година. Тази железница, някак излишна ми се струва. Освен ако и на теб като малък не са ти купили влакче като на мен
Коментар
-
Спомена се няколко пъти инвестиране в образование.
Образование, ама с много високи такси.
Студентски заеми, покриващи таксите за обучение и издръжка. Ако завършилият работи в България, държавата му поема вноските по заема.
Високите такси ще дадат възможност за привличане на по-добри преподаватели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМодерна железница. Да може като нормален бял човек от Западна европа, да се придвижваме с 300 км в час.
Коментар
-
Няма смисъл да си чешим езиците.
Червените боклуци вече са си разпределили комисионните.
За останалите в БГ наивници - 1 среден се полага само.
Нищо ново под слънцето.
http://www.investor.bg/centralna-i-i...belene,147537/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеИскахте и получихте конкретен отговор, след като делнахте доста конкретното предложение на Наивника.
Въобще замисляте ли се каква ви е политиката на цензуриране?
В добавка и рязането на линкове към други финансови сайтове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеще си ги мерим ли, що ли? Ако искаш може да пробваме - да не Очудиш на резултата после Понякога имаш някаква много странна мания на величие и чувства на последна инстанция и център на света, а уж от Искъро по-длибоко немало
Инфраструктурата е зле, защото и държавата е зле (а не обратното), безработицата е огромна, a липсата на заетост (истинската безработица) колосална и несъизмерима дори с кризата в Германия от 30 те години. Образованието макар не веднага, а до 2-3 г. решава големи части от проблема с безработицата, а веднага решава около 5% от него. Научно развойната дейност също, но тя може да се реши и с данъчни облекчения каквито няма в момента. Затова и другата част която споменавам е Енергийна ефективност, но не сегашния план на кабинета. От 4 години държавата налива в пътища, да виждаш някъде полза от това, освен, че софиянци стигат лятото по-бързо до Слънчев бряг? Нито пътища нито магистрали са донесли досега и лев на страната, нито са намалили безработицата, няма и да я намалят в дългосрочен план, както не я намалиха и в краткосрочен. 22.03.2011 - Защо магистралната икономическа политика на Бойко Борисов носи и е обречена на неуспех http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...3&df=8&dflid=3
А за ползите от образованието намери някъде за реакциите на Канада и Швеция в кризите - Чичко Гугъл все ще ти изрови нещо. Задай си въпроса и защо в тия страни кризата минава за броени дни.Last edited by Jay Gould; 27.02.2013, 18:28.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениемече, малко май не схвана - не ти говоря само за пътища, а и май ти лиспва икономическото образУвание...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеОливаш се с тая инфраструктура. Да правиш пътища, където ще минават по няколко съмнителни индивида на година... - а кой ще ги поддържа после. Патките ли, и другите корумпирани инфраструктурни ?? А може би ти ще ги поддържаш с данъците, глобите и таксите към бюджетаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеАйде мини и ти един тест за IQ.. По умен си от тия в Канада и Швеция или що? Не ми се пишат доклади по темата..Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеНай-голямото богатство на държавата е научно технологичния потенциал на народо населението. Вземете за пример Иран. Инвестираха в технологията на д-р Кеше и благодарение на това, в момента те не са във война!
Да се инвестира в оползотворяването на тералните води за топлоенергия и електродобив по примера на Италия.
Създаване на балнологични курорти чрез които да лекуваме болните хора на Европа.
Развитие на пенсионния туризъм. Например докарване на пенсионери от Япония и Южна Корея, които да живеят, да почиват и да се трудят 1 месец във България.
Какво имам предвид:
До всеки хотел (почивна станция) да има парници където пенсионерите ще могат да работят по 3 часа дневно, за тях това ще е едно разнообразие като се има презвид скучния им живот. Но преди да влезнат в парника, може сутрин след сутрешния тоалет, да ги учат да месят хляб и баници, да готвят традиционни български гозби!
Помислил съм и за тези които са на инвалидни колички, те могат да бъдат обучавани да плетат вълнени чорапи и покривки, като след оплитането ще си ги купуват по задължение, например 100 евро една красива покривка.
Есента могат да бъдат впрягани да правят домашна лютеница, компоти, трушии и кюпаво, които естествено ще си ги купуват като скъпи спомени.
Имам и още идей как да им запълваме ежедневието на старците, стига държавата да инвестира, мога да разработя подобрен бизнес план.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение1. В инфраструктура
2. В Инфраструктура
3. В ИНФРАСТРУКТУРА
...
ами колко селски пътчета има, а да не говорим за ВиК на малките населни места (все още си кендзат навън в 21 век), за пречиствателни станции и т.н. и т.н. Все пари от ЕС, които чакат да ги вземем, но и ние да осигурим малко съфинансиране.
А както знаете, пари-стока-пари' и като се види ръст на БВП, на фона на загиващи икономики около нас, познайте къде ще се насочат паричните потоци от чужбина, търсеюи риск+печалба. щото сега сме просто по-малко сриваща се икономика с мизерно, но фискално стабилно правителство - освен ДЦК всяка друга инвестиция тук е безумна.
Казвал съм го много пъти - единствената полза от фискалната ни стабилност е да вземем колкото се може повече пари на ниска лихва, но нито стотинка от тези пари да не дава за социални плащания, а само за съфинансиране на ИНФРАСТРУКТУРА!!!
Коментар
Коментар