If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Моето мнение е, че 1930-40 в България е имало икономически подем. Имам си село в северозапада, където в тези години са построили втория мост в региона след този от разцвета на Римската империя и първото училище на два етажа с 12 класни стаи и киносалон.
Много благодаря за линка. Страшно са интересни разказите за лагерите.
За съжаление веднага виждам и прилика със сегашния манталитет, макар и да сме на светлинни години напред. И тогава са унищожавали добри и грамотни хора, а народа е бил във възторг щото това е имало като информаци.
Сега всеки дето има някъв акъл и е направил бизнес е мишена и бива или обезкостен, или сниман "на колене", а народа е във възторг и си мисли че добрите гонят лошите и всичко е за тяхно добро щото така са казали по телевизора и по вестника.
Добре че живеем в един по-малък свят и информацията "тече" отвсякъде и навсякъде.
E те това е напредъка на мръсната комунистическа измет.Къде е Дон Карлос
да им зафали.
Селянина, да ти отговоря като citizen.
Много хора нещо объркахте форума.
Тук е икономически форум и сравняваме икономики, икономически отношения, предимства, недостатъци, резултати, и оттам трябва да се правят изводи за провежданата политика. Своевалия на управляващите и разправа с неудобните е имало(и има) винаги и навсякъде.
Промитите мозъци ако не могат да схванат, че са манипулирани от новоизлюпените ни бизнИсмИЕнЬи относно икономиката с политически плювки, си е техен проблем. Единствено би трябвало да ни интересува икономическият резултат - не само за отделните субекти, но и за държавата като цяло.
Това дали изметта е комунистическа или капиталистическа, или комунисто-капиталистическа... Все си е измет!
пределно ми е ясно за какво се ходи, ама бях с жената Давам го като пример за гавра и поучително отношение, без да буташ, разсипваш и разваляш или да отричаш историята. Историята е такава, каквато е и трпбва да се учим от нея, но не чрез разруха, а чрез съзидание. Представи си, че Хеопс, вместо да се старае толкова да вдига най-голямата пирамида, просто беше съборил всички други и си беше вдигнал само една малка пирамидка - пак щеше да е най-голямата,поради липса на други, но каква загуба за човечеството....
И какво като е има само една малка пирамидка. Не можал да накара робите да работят повече за по-голяма. Знам ли можел да иска да 3 пъти толкова колкото е. Държавните паметници са символ на грешките. Ами ако нямаше война - какво щеше да има ? Пък и никой политик не е по-умен от частния предприемач или учен.
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Груев да те светна, хората не ходят в маджарско да гледат паметника ;-)
пределно ми е ясно за какво се ходи, ама бях с жената Давам го като пример за гавра и поучително отношение, без да буташ, разсипваш и разваляш или да отричаш историята. Историята е такава, каквато е и трпбва да се учим от нея, но не чрез разруха, а чрез съзидание. Представи си, че Хеопс, вместо да се старае толкова да вдига най-голямата пирамида, просто беше съборил всички други и си беше вдигнал само една малка пирамидка - пак щеше да е най-голямата,поради липса на други, но каква загуба за човечеството....
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
за те писания те подкрепям, Батка, но да се отрича всичко - някакси не е редно. Давам елементарен пример: ние си взривихме мавзолея, вместо да го направим атракция и да изкраваме пари от него. А в Будапеща примерно си имат ограмен паметник на съветската армия - смятам знаеш как се "обичат" руснаци и рашъни, нали? Вместо да го съборят обаче, маджарите точно срещу него са вдигнали паметник на този, който съсипа есесесер - Рейгън (е, по-добре беше да вдигнат паметник на скарфейс Горби, ама). Е, кажи ми, това не е ли истинска гавра, даваща много по-голям пример, отколкото един разрушен монумент? Но за това се иска и малко акъл, а не просто отрицание, нали
Лека на теб и успех във всичко
Груев да те светна, хората не ходят в маджарско да гледат паметника ;-)
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Груйчи комбайни и трактори не съм вземал.А земята върнаха наполовина другата я съсипаха.Получих тоалетна хартия за нея.Но това няма значение.Времената са други.Няма как да заобичам комунизма и не изпитвам носталгия по него.Сегашното време въпреки многото му кусури е много по добро.Нека всеки си вярва в каквото иска.Няма да преча на никого исках само да кажа че е имало и други хора.Хора които не станаха доносници не подвиха гръб и си живяха достойно.Да ми се представя за напредък и достижение време в което изроди убийци мързеливи и неграмотни хора съсипаха държавата няма как да стане.Да пратиш някого в Белене щото си харесал гаджето му или жена му и после да я мамиш не е напредък.Да ограбиш много хора които с мъка и труд са постигнали нещо не е напредък.Да избиваш хора без съд и присъда не е напредък.Да казваш на хората къде да живеят да им забраняваш да пътуват свободно не е напредък.Да пишеш характеристики и да забраняваш на някого да учи не е напредък.Да съсипеш природата не е напредък.Някой спомня ли си обгазяването на Русе проектите Рила и Места?
за те писания те подкрепям, Батка, но да се отрича всичко - някакси не е редно. Давам елементарен пример: ние си взривихме мавзолея, вместо да го направим атракция и да изкраваме пари от него. А в Будапеща примерно си имат ограмен паметник на съветската армия - смятам знаеш как се "обичат" руснаци и рашъни, нали? Вместо да го съборят обаче, маджарите точно срещу него са вдигнали паметник на този, който съсипа есесесер - Рейгън (е, по-добре беше да вдигнат паметник на скарфейс Горби, ама). Е, кажи ми, това не е ли истинска гавра, даваща много по-голям пример, отколкото един разрушен монумент? Но за това се иска и малко акъл, а не просто отрицание, нали
Лека на теб и успех във всичко
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Идеалистите винаги са били излишни и вредни, кога до властта се докопаш. Използваш ги като към властта катериш и после пречат. Май нема значение за кои властници става въпрос.
Коментар