IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето колко зле е била България през 1940 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.monitor.bg/article?id=368473

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      батка, ще ме прощаваш, но в случая предубедения си ти - за теб има само едно меродавно мнение и то естествено е твоето, а това си е талибанизъм в най-чист вид (или ако трявба да ползвам плевенския жаргон - кон с капаци), без начение дали е син, червен, зелен или пембян. Нали ти казах вече за моя дядо - царски офицер, висял по Белене 3 години и 20 и косур години без граждански права в тази, същата България, за която е рискувал живота си по време на втроата световна в битките при Стражин. Та същият този човек (Бог да го прости - златен човек), когато дойде "демокрацията" и всички пишман демократи се наредиха с паничката пред държатава за помощи, щото били "репресирани", точно като АБПФК преди тях, отказа да иска пари от държавата и да я съди, защото "Аз тази държава съм се заглел да я браня, а не да я съдя!!!!". Това е истинският българин, а не кирчо със скъсания чул на коня му - нали са ти върнали всичко, че гаранция са ти дали и отгоре, като знам колко народ за една строшена вършачка взеха по 2 комбайна и един трактор "компенсация", какво повече искаш???? Никой не казва, че по времето на комузима е било рай, но да отричаш всичко, само защото се е случило тогава е върховна идиотия и точно човек, живеещ като теб на село, трябва да е много наясно с това, какво беше селото преди 89-та и какво е сега. Или ти до 89-та не си си изваждал носа извън София?
      П.С. Харесвам мненията ти и уважавам позицията ти на работлив човек, който не чака с протегната ръчичка на държавата, но в случая си талибан, не различващ се особено от муджахидините с вярата им, че един е Аллах и.....
      Груйчи комбайни и трактори не съм вземал.А земята върнаха наполовина другата я съсипаха.Получих тоалетна хартия за нея.Но това няма значение.Времената са други.Няма как да заобичам комунизма и не изпитвам носталгия по него.Сегашното време въпреки многото му кусури е много по добро.Нека всеки си вярва в каквото иска.Няма да преча на никого исках само да кажа че е имало и други хора.Хора които не станаха доносници не подвиха гръб и си живяха достойно.Да ми се представя за напредък и достижение време в което изроди убийци мързеливи и неграмотни хора съсипаха държавата няма как да стане.Да пратиш някого в Белене щото си харесал гаджето му или жена му и после да я мамиш не е напредък.Да ограбиш много хора които с мъка и труд са постигнали нещо не е напредък.Да избиваш хора без съд и присъда не е напредък.Да казваш на хората къде да живеят да им забраняваш да пътуват свободно не е напредък.Да пишеш характеристики и да забраняваш на някого да учи не е напредък.Да съсипеш природата не е напредък.Някой спомня ли си обгазяването на Русе проектите Рила и Места?

Коментар

• http://www.br-zo.com/forum/viewtopic...6bc814ea1bce06

Коментар

• http://prosvetise.com/?p=8784

Коментар

• http://www.pravoslavieto.com/history...omuchenici.htm

Коментар

• http://www.epochtimes-bg.com/2006-01/2006-06-21_5.htm

Коментар

• http://www.bnews.bg/article-58460

Коментар

• http://marica.bg/show.php?id=21735

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                    Няма смисъл да обяснявам на кого какво взели.Щото имам и още един дядо.Казах ти вчера че с предубедени няма да споря.Виждам че на теб този период ти харесва и силно се съмнявам че нещо са взели от рода ти.Живей си с този спомен и си свиркай.За мен нещата са други.Правосъдието го раздава Господ.На Тато видяхме какво се случи с дъщерята.Видяхме и Боков какво го сполетя.Луканов.На всички ще им дойде момента в който ще си платят за деянията през тези 45 години.
                    батка, ще ме прощаваш, но в случая предубедения си ти - за теб има само едно меродавно мнение и то естествено е твоето, а това си е талибанизъм в най-чист вид (или ако трявба да ползвам плевенския жаргон - кон с капаци), без начение дали е син, червен, зелен или пембян. Нали ти казах вече за моя дядо - царски офицер, висял по Белене 3 години и 20 и косур години без граждански права в тази, същата България, за която е рискувал живота си по време на втроата световна в битките при Стражин. Та същият този човек (Бог да го прости - златен човек), когато дойде "демокрацията" и всички пишман демократи се наредиха с паничката пред държатава за помощи, щото били "репресирани", точно като АБПФК преди тях, отказа да иска пари от държавата и да я съди, защото "Аз тази държава съм се заглел да я браня, а не да я съдя!!!!". Това е истинският българин, а не кирчо със скъсания чул на коня му - нали са ти върнали всичко, че гаранция са ти дали и отгоре, като знам колко народ за една строшена вършачка взеха по 2 комбайна и един трактор "компенсация", какво повече искаш???? Никой не казва, че по времето на комузима е било рай, но да отричаш всичко, само защото се е случило тогава е върховна идиотия и точно човек, живеещ като теб на село, трябва да е много наясно с това, какво беше селото преди 89-та и какво е сега. Или ти до 89-та не си си изваждал носа извън София?
                    П.С. Харесвам мненията ти и уважавам позицията ти на работлив човек, който не чака с протегната ръчичка на държавата, но в случая си талибан, не различващ се особено от муджахидините с вярата им, че един е Аллах и.....
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                      Човече, не се разплаквай, моля те! Вместо това чети по-внимателно какво съм писал. За разлика от теб и дядо ти, на баща ми са взели цяла фабрика. Фабрика "Дъга" е била негова собственост. А после го хвърлиха в затвора. А ако на дядо ти са взели земята, инвентара и 5 чула, то на моя дядо са взели 300 декара ниви, 60 декара ливади, 60 декара гори и 120 глави добитък. Нещо да кажеш???
                      Хайде стига си злобял, моля те. Давай го малко по-толерантно, прекаляваш!

ПП. Да, още нещо. Не знам дали знаеш, но който кълне обикновено него го стигат клетвите, да не ти дава Господ!
                      Няма смисъл да обяснявам на кого какво взели.Щото имам и още един дядо.Казах ти вчера че с предубедени няма да споря.Виждам че на теб този период ти харесва и силно се съмнявам че нещо са взели от рода ти.Живей си с този спомен и си свиркай.За мен нещата са други.Правосъдието го раздава Господ.На Тато видяхме какво се случи с дъщерята.Видяхме и Боков какво го сполетя.Луканов.На всички ще им дойде момента в който ще си платят за деянията през тези 45 години.

Коментар

...
                        Доне, много добре си го написал и много малко може да се добави!
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• SPART

Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                          Браво,Доне!

Но защо не си написал директно,че въпросното лице е Иван Йорданов Костов,чиято съпруга беше партиен секретар ,еди-къде си ....И че той е кандидатствал два пъти за партиен член,но винаги е бил отхвърлян....За последно през 1982 г.,мисля като формалния повод за отказ тогава е бил че Партията е 'пренаситена' от членове и семействата на партийните секретари не се допускат до прием с цел последните да си вършат съвестно работата когато става дума и за техните най-близки....

Разбира се тогава повод за ограничения прием са събитията в Полша,като почти неизвестен е факта ,че зад стои КГБ,а не ЦРУ и Запада както твърдеше пропагандата тогава.....Ама тва не го пише в нета щото давностния срок ще изтече сигурно към 2050 година по подобие на случката в Катин през 1940 г.

ПС: Зад унгарскота "въстание" и пражката 'пролет' като постановка и изпълнение също е великия СССР,а не няква спонтанност на унгарци и чехи към желание за свобода и демокрация ....Но за анализ и доказателства трябва да се върнем чак към 1917-1920 г. а тук темата е за друго! А и хората са невежи, първосигнални,свикнали да приемат информацията по най-лесния за тях начин.
                          Ами то човек тебе с нищо не може да те изненада
                          Шегата настрани, но за сетен път отбелязвам за себе си изключителната ти начетеност и информираност.

Коментар

..... Само че тогава дойде и втората сигнална лампа. На преговорите на Кръглата маса през зимата на 1989/90 г. като консултант участваше и едно лице, което впоследствие стигна до върховете на властта. Беше от квотата на БСП. Подчертавам - БСП. През м. март обаче въпросното лице незнайно как се озова в депутатската листа на СДС. Подчертавам - СДС. ....
                            Браво,Доне!

Но защо не си написал директно,че въпросното лице е Иван Йорданов Костов,чиято съпруга беше партиен секретар ,еди-къде си ....И че той е кандидатствал два пъти за партиен член,но винаги е бил отхвърлян....За последно през 1982 г.,мисля като формалния повод за отказ тогава е бил че Партията е 'пренаситена' от членове и семействата на партийните секретари не се допускат до прием с цел последните да си вършат съвестно работата когато става дума и за техните най-близки....

Разбира се тогава повод за ограничения прием са събитията в Полша,като почти неизвестен е факта ,че зад стои КГБ,а не ЦРУ и Запада както твърдеше пропагандата тогава.....Ама тва не го пише в нета щото давностния срок ще изтече сигурно към 2050 година по подобие на случката в Катин през 1940 г.

ПС: Зад унгарскота "въстание" и пражката 'пролет' като постановка и изпълнение също е великия СССР,а не няква спонтанност на унгарци и чехи към желание за свобода и демокрация ....Но за анализ и доказателства трябва да се върнем чак към 1917-1920 г. а тук темата е за друго! А и хората са невежи, първосигнални,свикнали да приемат информацията по най-лесния за тях начин.
                            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Ето и обещаното...........
                              Евалла, това е наистина коректно и издържано описание на старите и сегашни времена! Препоръчвам на всички млади хора да прочетат това и да си направят изводите. Респект!

Коментар

Човече, не се разплаквай, моля те! Вместо това чети по-внимателно какво съм писал. За разлика от теб и дядо ти, на баща ми са взели цяла фабрика. Фабрика "Дъга" е била негова собственост. А после го хвърлиха в затвора. А ако на дядо ти са взели земята, инвентара и 5 чула, то на моя дядо са взели 300 декара ниви, 60 декара ливади, 60 декара гори и 120 глави добитък. Нещо да кажеш???
                                Хайде стига си злобял, моля те. Давай го малко по-толерантно, прекаляваш!

ПП. Да, още нещо. Не знам дали знаеш, но който кълне обикновено него го стигат клетвите, да не ти дава Господ!
                                Само вметвам ( сори за намесата в чужд разговор ), но доколкото съм изследвал темата, за него период стопанство ( собственост ) над 100 дка се е водело заможно.

П.П. С оглед изнесенето - направо сте си били буржоази за него време предполагам.

Всяка неделя на пазарен ден, детски костюмчета, чадъри за мацките и т.н. кат' се ходи на шопинг

Поздрави и прощавайте за "обаждането"

П.П.П. Ъъъ ... и съжалявам за татко ти, сега работим бясно по върпоса да се спре с избиването на интелигенцията през 40-50 години. Обричате се на гибел така сами себе си.

Скоро ще ги видите нещата.
                                Last edited by marandi; 09.01.2013, 15:34.

Коментар

Working...
                                X