Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ето колко зле е била България през 1940 г.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениебатка, ще ме прощаваш, но в случая предубедения си ти - за теб има само едно меродавно мнение и то естествено е твоето, а това си е талибанизъм в най-чист вид (или ако трявба да ползвам плевенския жаргон - кон с капаци), без начение дали е син, червен, зелен или пембян. Нали ти казах вече за моя дядо - царски офицер, висял по Белене 3 години и 20 и косур години без граждански права в тази, същата България, за която е рискувал живота си по време на втроата световна в битките при Стражин. Та същият този човек (Бог да го прости - златен човек), когато дойде "демокрацията" и всички пишман демократи се наредиха с паничката пред държатава за помощи, щото били "репресирани", точно като АБПФК преди тях, отказа да иска пари от държавата и да я съди, защото "Аз тази държава съм се заглел да я браня, а не да я съдя!!!!". Това е истинският българин, а не кирчо със скъсания чул на коня му - нали са ти върнали всичко, че гаранция са ти дали и отгоре, като знам колко народ за една строшена вършачка взеха по 2 комбайна и един трактор "компенсация", какво повече искаш???? Никой не казва, че по времето на комузима е било рай, но да отричаш всичко, само защото се е случило тогава е върховна идиотия и точно човек, живеещ като теб на село, трябва да е много наясно с това, какво беше селото преди 89-та и какво е сега. Или ти до 89-та не си си изваждал носа извън София?
П.С. Харесвам мненията ти и уважавам позицията ти на работлив човек, който не чака с протегната ръчичка на държавата, но в случая си талибан, не различващ се особено от муджахидините с вярата им, че един е Аллах и.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнениеНяма смисъл да обяснявам на кого какво взели.Щото имам и още един дядо.Казах ти вчера че с предубедени няма да споря.Виждам че на теб този период ти харесва и силно се съмнявам че нещо са взели от рода ти.Живей си с този спомен и си свиркай.За мен нещата са други.Правосъдието го раздава Господ.На Тато видяхме какво се случи с дъщерята.Видяхме и Боков какво го сполетя.Луканов.На всички ще им дойде момента в който ще си платят за деянията през тези 45 години.
П.С. Харесвам мненията ти и уважавам позицията ти на работлив човек, който не чака с протегната ръчичка на държавата, но в случая си талибан, не различващ се особено от муджахидините с вярата им, че един е Аллах и.....Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеЧовече, не се разплаквай, моля те! Вместо това чети по-внимателно какво съм писал. За разлика от теб и дядо ти, на баща ми са взели цяла фабрика. Фабрика "Дъга" е била негова собственост. А после го хвърлиха в затвора. А ако на дядо ти са взели земята, инвентара и 5 чула, то на моя дядо са взели 300 декара ниви, 60 декара ливади, 60 декара гори и 120 глави добитък. Нещо да кажеш???
Хайде стига си злобял, моля те. Давай го малко по-толерантно, прекаляваш!
ПП. Да, още нещо. Не знам дали знаеш, но който кълне обикновено него го стигат клетвите, да не ти дава Господ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение...http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
SPART
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеБраво,Доне!
Но защо не си написал директно,че въпросното лице е Иван Йорданов Костов,чиято съпруга беше партиен секретар ,еди-къде си ....И че той е кандидатствал два пъти за партиен член,но винаги е бил отхвърлян....За последно през 1982 г.,мисля като формалния повод за отказ тогава е бил че Партията е 'пренаситена' от членове и семействата на партийните секретари не се допускат до прием с цел последните да си вършат съвестно работата когато става дума и за техните най-близки....
Разбира се тогава повод за ограничения прием са събитията в Полша,като почти неизвестен е факта ,че зад стои КГБ,а не ЦРУ и Запада както твърдеше пропагандата тогава.....Ама тва не го пише в нета щото давностния срок ще изтече сигурно към 2050 година по подобие на случката в Катин през 1940 г.
ПС: Зад унгарскота "въстание" и пражката 'пролет' като постановка и изпълнение също е великия СССР,а не няква спонтанност на унгарци и чехи към желание за свобода и демокрация ....Но за анализ и доказателства трябва да се върнем чак към 1917-1920 г. а тук темата е за друго! А и хората са невежи, първосигнални,свикнали да приемат информацията по най-лесния за тях начин.
Шегата настрани, но за сетен път отбелязвам за себе си изключителната ти начетеност и информираност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение..... Само че тогава дойде и втората сигнална лампа. На преговорите на Кръглата маса през зимата на 1989/90 г. като консултант участваше и едно лице, което впоследствие стигна до върховете на властта. Беше от квотата на БСП. Подчертавам - БСП. През м. март обаче въпросното лице незнайно как се озова в депутатската листа на СДС. Подчертавам - СДС. ....
Но защо не си написал директно,че въпросното лице е Иван Йорданов Костов,чиято съпруга беше партиен секретар ,еди-къде си ....И че той е кандидатствал два пъти за партиен член,но винаги е бил отхвърлян....За последно през 1982 г.,мисля като формалния повод за отказ тогава е бил че Партията е 'пренаситена' от членове и семействата на партийните секретари не се допускат до прием с цел последните да си вършат съвестно работата когато става дума и за техните най-близки....
Разбира се тогава повод за ограничения прием са събитията в Полша,като почти неизвестен е факта ,че зад стои КГБ,а не ЦРУ и Запада както твърдеше пропагандата тогава.....Ама тва не го пише в нета щото давностния срок ще изтече сигурно към 2050 година по подобие на случката в Катин през 1940 г.
ПС: Зад унгарскота "въстание" и пражката 'пролет' като постановка и изпълнение също е великия СССР,а не няква спонтанност на унгарци и чехи към желание за свобода и демокрация ....Но за анализ и доказателства трябва да се върнем чак към 1917-1920 г. а тук темата е за друго! А и хората са невежи, първосигнални,свикнали да приемат информацията по най-лесния за тях начин.Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеЕто и обещаното...........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеЧовече, не се разплаквай, моля те! Вместо това чети по-внимателно какво съм писал. За разлика от теб и дядо ти, на баща ми са взели цяла фабрика. Фабрика "Дъга" е била негова собственост. А после го хвърлиха в затвора. А ако на дядо ти са взели земята, инвентара и 5 чула, то на моя дядо са взели 300 декара ниви, 60 декара ливади, 60 декара гори и 120 глави добитък. Нещо да кажеш???
Хайде стига си злобял, моля те. Давай го малко по-толерантно, прекаляваш!
ПП. Да, още нещо. Не знам дали знаеш, но който кълне обикновено него го стигат клетвите, да не ти дава Господ!
П.П. С оглед изнесенето - направо сте си били буржоази за него време предполагам.
Всяка неделя на пазарен ден, детски костюмчета, чадъри за мацките и т.н. кат' се ходи на шопинг
Поздрави и прощавайте за "обаждането"
П.П.П. Ъъъ ... и съжалявам за татко ти, сега работим бясно по върпоса да се спре с избиването на интелигенцията през 40-50 години. Обричате се на гибел така сами себе си.
Скоро ще ги видите нещата.Last edited by marandi; 09.01.2013, 15:34.
Коментар
Коментар