IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето колко зле е била България през 1940 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
    И няма есенни бригади, далеко от тати и мама, живот на село, по квартири, по "седенки" колко двойки тогава се оформяха, че и семейства после създаваха!

А на дядо каруцата, ....мирише на слама, в обора кравата и коня, на градината бадеми и праскови, череши, ...... имало ли го е това време наистина?
    Никой не говореше за еко храни, щото всичко беше на 100% най-доброто!

Някой помни ли киселото мляко, а на Шипка продаваха биволско мляко, някой помни ли?
    Според мен го е имало, дори продължи да съществува и след 1989, през 90-те години не беше така западнало из българските села както сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
      И аз да напиша нещо,

Спомням си онзи свят преди 1989, хората живееха по-скромно, не ламтяха за материално и имоти, събираха се по-често по домовете си.

Далеч съм от мисълта да го идеализирам, но не е ли тъжно, че сега в провинцията и по селата е пълна скръб, градините са буренясали, къщите ги ограбват и се рушат и няма весели труженички, дето да ги кара камион да работят по полето и няма баби и дядовци, които да произвеждат благини за децата и внуците си!
      И няма есенни бригади, далеко от тати и мама, живот на село, по квартири, по "седенки" колко двойки тогава се оформяха, че и семейства после създаваха!

А на дядо каруцата, ....мирише на слама, в обора кравата и коня, на градината бадеми и праскови, череши, ...... имало ли го е това време наистина?
      Никой не говореше за еко храни, щото всичко беше на 100% най-доброто!

Някой помни ли киселото мляко, а на Шипка продаваха биволско мляко, някой помни ли?

Коментар

• re

И аз да напиша нещо,

Спомням си онзи свят преди 1989, хората живееха по-скромно, не ламтяха за материално и имоти, събираха се по-често по домовете си.

Далеч съм от мисълта да го идеализирам, но не е ли тъжно, че сега в провинцията и по селата е пълна скръб, градините са буренясали, къщите ги ограбват и се рушат и няма весели труженички, дето да ги кара камион да работят по полето и няма баби и дядовци, които да произвеждат благини за децата и внуците си!

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

едни много важни буквички има там на гроздоберката, а са тва го нема никъде .....

Да не говориш за златното покритие?

Коментар

• Загледах се на годините 2010 на страницата "Изгубена България", първо, само четири странички, второ, само разрушения!

http://www.lostbulgaria.com/index.php?cat=16&paged=2

Коментар

• едни много важни буквички има там на гроздоберката, а са тва го нема никъде .....

Коментар

• http://www.lostbulgaria.com/

Някой имаше някакви странни претенции за 1930-1940 година

Има 106 странички, да ги порагледа
                Last edited by Сините камъни; 06.10.2015, 11:03.

Коментар

• Колко доволни "настоящи демократи" в тая тема!

И половината от тях или безработни брокери заработват допълнително докато звънне стачкуващият телефон или журналета, Оуплътняващи работния ден, с надеждата да стигнат стандарта поне на четвърт на "шефа"!

Коментар

• България, която изгубихме

Данните са на инж. Иван Пехливанов, зам-министър на машиностроенето през 70-те, “дългогодишен председател на БИСA (Българска индустриална стопанска асоциация – днешната Българска стопанска камара), поставил нейните основи и постигнал признанието й на национално и международно ниво, ръководил асоциацията от 1983 г. до 1990 г.” (по признание на Българската Стопанска камара)

http://bgistoria.jimdo.com/%D0%B1%D1...5%D0%BC%D0%B5/

мдааа са вече ги нема тея раоти, има кенефи кат тоз доле дет само троли за жълти стинки, а не вземе да учи да си намери нормална раота ......

Коментар

• Общо взето преброих заболелите от соцзомбиносталгична девиация на двете полукълба. Само непригоден за живот в конкурентна среда (комунист) би твърдял, че продажния, престъпен и антибългарски тоталитарен режим е по-добър от настоящото състояние на условията за живот в България.
                      The strongest stand last.

Коментар

• Отн.: Необятния пазар на ССCР

... 'необятният пазар на СССР' не е същият. Там хората отдавна вече пият тройно дестилирана водка от не-ГМО житен малц и никой не се интересува от велико-българска шльоковица, спретната от аржентински домати.
                        Отн.: През 80-те години на миналият век България е водеща страна износител на земеделска продукция не само сред социалистическите страни. Домати, пиперки, патладжани, дини, грозде, ябълки и всичко което ражда земята ни заливаше целия соц. блок и необятния пазар на СССР
                        Може и да е вярно, че по времето на соца сме били Велика Бананова Република, както още по-вярно е, че в момента сме направо Банана му е Мамата.
                        В интерес на истината никога не сме били нещо велико даже и по времето на соца - само абсолютните селяни, които източваха държавния бюджет си живееха по-леко и фриволно ... и нищо друго.
                        Може би сме имали куп нобелови награди навремето ... от хората които трошат от 145 год. немалък процент от нашия национелен бюджет ... или какво?

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                          В същата секунда ще забравя за ГЕРБ. Това би било "национално безотговорно".
                          Добре, ако има нещо, нека се върнем в другата тема.
                          Би трябвало да си ги забравил много преди да се разбере за срещите на Пеевски с Цветанов в сградата на МВР. Добре си разделяха баницата 3 години и половина, сега ще се повтори под някаква форма.

Коментар

• Наивник

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Само ми кажи.... ти, какво ще направиш ако ГЕРБ отидат на коалиция с ДПС? Естествено под някаква форма на "Национално отговорно решение" и прочее бла бла.

В същата секунда ще забравя за ГЕРБ. Това би било "национално безотговорно".
                            Добре, ако има нещо, нека се върнем в другата тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              Е аз у тъмно синьо. Теб не те знам
                              и аз съм там.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                                Е, хубава работа! Не виждаш християн- демократи?! Ти, от кои си? И аз съм от същите. За кого сме гласували досега?
                                Е аз у тъмно синьо. Теб не те знам

Коментар

Working...
                                X