Първоначално изпратено от Сините камъни
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ето колко зле е била България през 1940 г.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеИ аз да напиша нещо,
Спомням си онзи свят преди 1989, хората живееха по-скромно, не ламтяха за материално и имоти, събираха се по-често по домовете си.
Далеч съм от мисълта да го идеализирам, но не е ли тъжно, че сега в провинцията и по селата е пълна скръб, градините са буренясали, къщите ги ограбват и се рушат и няма весели труженички, дето да ги кара камион да работят по полето и няма баби и дядовци, които да произвеждат благини за децата и внуците си!
А на дядо каруцата, ....мирише на слама, в обора кравата и коня, на градината бадеми и праскови, череши, ...... имало ли го е това време наистина?
Никой не говореше за еко храни, щото всичко беше на 100% най-доброто!
Някой помни ли киселото мляко, а на Шипка продаваха биволско мляко, някой помни ли?
Коментар
-
re
И аз да напиша нещо,
Спомням си онзи свят преди 1989, хората живееха по-скромно, не ламтяха за материално и имоти, събираха се по-често по домовете си.
Далеч съм от мисълта да го идеализирам, но не е ли тъжно, че сега в провинцията и по селата е пълна скръб, градините са буренясали, къщите ги ограбват и се рушат и няма весели труженички, дето да ги кара камион да работят по полето и няма баби и дядовци, които да произвеждат благини за децата и внуците си!
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
едни много важни буквички има там на гроздоберката, а са тва го нема никъде .....
Коментар
-
Загледах се на годините 2010 на страницата "Изгубена България", първо, само четири странички, второ, само разрушения!
http://www.lostbulgaria.com/index.php?cat=16&paged=2
Коментар
-
http://www.lostbulgaria.com/
Някой имаше някакви странни претенции за 1930-1940 година
Има 106 странички, да ги порагледаLast edited by Сините камъни; 06.10.2015, 11:03.
Коментар
-
България, която изгубихме
Данните са на инж. Иван Пехливанов, зам-министър на машиностроенето през 70-те, “дългогодишен председател на БИСA (Българска индустриална стопанска асоциация – днешната Българска стопанска камара), поставил нейните основи и постигнал признанието й на национално и международно ниво, ръководил асоциацията от 1983 г. до 1990 г.” (по признание на Българската Стопанска камара)
http://bgistoria.jimdo.com/%D0%B1%D1...5%D0%BC%D0%B5/
мдааа са вече ги нема тея раоти, има кенефи кат тоз доле дет само троли за жълти стинки, а не вземе да учи да си намери нормална раота ......
Коментар
-
Общо взето преброих заболелите от соцзомбиносталгична девиация на двете полукълба. Само непригоден за живот в конкурентна среда (комунист) би твърдял, че продажния, престъпен и антибългарски тоталитарен режим е по-добър от настоящото състояние на условията за живот в България.The strongest stand last.
Коментар
-
Отн.: Необятния пазар на ССCР
... 'необятният пазар на СССР' не е същият. Там хората отдавна вече пият тройно дестилирана водка от не-ГМО житен малц и никой не се интересува от велико-българска шльоковица, спретната от аржентински домати.
Отн.: През 80-те години на миналият век България е водеща страна износител на земеделска продукция не само сред социалистическите страни. Домати, пиперки, патладжани, дини, грозде, ябълки и всичко което ражда земята ни заливаше целия соц. блок и необятния пазар на СССР
Може и да е вярно, че по времето на соца сме били Велика Бананова Република, както още по-вярно е, че в момента сме направо Банана му е Мамата.
В интерес на истината никога не сме били нещо велико даже и по времето на соца - само абсолютните селяни, които източваха държавния бюджет си живееха по-леко и фриволно ... и нищо друго.
Може би сме имали куп нобелови награди навремето ... от хората които трошат от 145 год. немалък процент от нашия национелен бюджет ... или какво?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеВ същата секунда ще забравя за ГЕРБ. Това би било "национално безотговорно".
Добре, ако има нещо, нека се върнем в другата тема.
Коментар
-
Наивник
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеСамо ми кажи.... ти, какво ще направиш ако ГЕРБ отидат на коалиция с ДПС? Естествено под някаква форма на "Национално отговорно решение" и прочее бла бла.
В същата секунда ще забравя за ГЕРБ. Това би било "национално безотговорно".
Добре, ако има нещо, нека се върнем в другата тема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЕ, хубава работа! Не виждаш християн- демократи?! Ти, от кои си? И аз съм от същите. За кого сме гласували досега?
Коментар
Коментар