Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ето колко зле е била България през 1940 г.
Collapse
X
-
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЧета, чета и не мога да разбера за какво точно е темата. За всеки явно е различно. Според мен се сравняват несравними неща, което поражда спорове от рода на бият ли негри в САЩ или бият афроамериканци. На кой изобщо му дойде на акъла да сравнява България 1940 с България 2013Last edited by citizen_bg; 06.01.2013, 14:16.
Коментар
-
Нормално е да има хора, които да не могат да си намерят работа по специалността...още повече след края на комунизма и изчезването на пазара за боклуци планово и нерентабилно произвеждани в България.. доста мега-производства пуснаха кепенците,защото или бяха нерентабилни или разни другари на фори комсомолци ги обезкостиха.
Това не значи, че тия хора трябва да седят без работа...но се иска и воля и желание за промяна.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеДори в момента познавам много хора в БГ, които не са мързеливи и всеки ден ровят къде ли не и питат кого ли не да си намерят работа, но просто работа няма.
.
Сигурно се прекалено претенциозни или нефлексибилни, тоест не много склонни да се преквалифицират. Въпреки голямата безработица бизнеса дори и у нас изпитва огромна липса на квалифицирана работна ръка. А и света е голям.
Трудолюбието е важно, но не и единствено условие да прогресираш.
Нужна и доза амбициозност, находчивост и предприемчивост, стремеж към добиване и повишаване на квалификацията.
Такива гладни не остават където и да са по света - гаранте !
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЧета, чета и не мога да разбера за какво точно е темата. За всеки явно е различно. Според мен се сравняват несравними неща, което поражда спорове от рода на бият ли негри в САЩ или бият афроамериканци. На кой изобщо му дойде на акъла да сравнява България 1940 с България 2013
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеДядо ти е бил истински тъпанар... Ти си му достоен наследник. Разбира се, най отявлената тъпачка на тази тема е Мария Антоанета - като нямат хляб да ядат пасти...
Дори в момента познавам много хора в БГ, които не са мързеливи и всеки ден ровят къде ли не и питат кого ли не да си намерят работа, но просто работа няма.
Познавам много бедни и работливи хора които напуснаха България защото тук нямаше работа. Отидаха да мият чинии и да ринат тор във фермите на разни затънтени села в Гърция и Зап. Европа. И това не ги направи по-богати!!! Просто им помага да преживяват.
Само нашите ретроградни неолайяри все още ум им не увира!
Коментар
-
Първоначално изпратено от asen_g Разгледай мнениеДядо ми един ден ми каза следното: " Беден е само мързеливия".
Дори в момента познавам много хора в БГ, които не са мързеливи и всеки ден ровят къде ли не и питат кого ли не да си намерят работа, но просто работа няма.
Познавам много бедни и работливи хора които напуснаха България защото тук нямаше работа. Отидаха да мият чинии и да ринат тор във фермите на разни затънтени села в Гърция и Зап. Европа. И това не ги направи по-богати!!! Просто им помага да преживяват.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЧе тя цялата идея на язовира е да се намери работа на безработни, а не някой да строи ангария.
Освен това, ако е имало някакво символично заплащане това не означава, че хората са получавали истински заплати! Така е било тогава в САЩ така е било и след това в България. Заплащането на някакви джобни пари не е заплата! Това са именно джобни пари - да си купиш ножчета за бръснене, паста за зъби, да си купиш цигари и прочие подобни. Ако си ходил в казармата по времето на социализма щеше да си на ясно, че не всяко заплащане е заплата! Така например тогава месечната "заплата" на един редник от БНА бе 1,5 лева. И разбира се, на никой от срочно служещите не им и минаваше през ум да твърдят, че са на заплата в армията!
Абсолютно същото е било и на Хувър Дам. Хората са отивали да работят там колкото да не умрат от глад - за една паница супа и един комат хляб! Става въпрос за обикновените бачкатори, разбира се. За онези без никаква квалификация! Така е било на Хувър Дам, така е било и на много ЖП линии изградени в САЩ по това време.Last edited by Forex Master; 06.01.2013, 13:21.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Това, което ни липсва масово в България е липса на трудова дисциплина и отговорност. Ако на 10 човека им се даде конкретна задача поне 5 от тях смятат, че това не им е работа, а 3-ма откровено роптаят. Това тежи както на Администрацията така и на Частния бизнес.
Липса на професионализъм в държавната администрация = слаба и корумпирана държава.
Липса на професионализъм в частния сектор = слаба и неконкурентна икономика.
за съжаление и двете неща ни морят и това се отнася както за ниво работници така и за ниво ръководен персонал.
много хора учат (вижте колко студенти и колко специализирани гимназии и техникуми има ) , но малко научават ... и това не прави впечатление на никой...
затова са масово недоволни и светът им е крив
затова и няма кой да дойде и да хвърли някой лев за по-сериозна инвестиция.
при отговорна, сериозна и квалифицирана работна ръка - инвеститорите се редят на опашкатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от asen_g Разгледай мнениеДядо ми един ден ми каза следното: " Беден е само мързеливия". Човека е роден и живял при Царска България, после е строил комунизма и последните 23 години се вписва в т.нар. капитализъм. Сега е на 78 години, и до днес да ми е жив и здрав продължава да работи а е започнал на 14 години като чирак в леярна.
От него и от снимките съм виждал в какви къщи са отрасли и той и баба ми преди 9 септември 1944 - хората са работели много, имали са земя и са се справяли добре в живота. На баба дядо и е имал кръчма, бил е и кмет на селото а нейният баща е бил военен в царската армия.
Няма по черна дата в новата история от 09.09.1944 - последиците от тази дата няма да се изчисят поне още 30 години. Не може да изтребиш цвета на нацията, да сложиш на негово място последните въшкари - всеки знае че т.нар. партизани и комунисти са били от най-бедната и мързелива прослойка на обществото и да очакваш нещо хубаво да се случи после. Проблема на последните 23 години преход е че наследниците на същите тези мързеливи крадци на кашкавал са отново там където не им е мястото, затова всичко у нас цикли и сме на светлини години като развитите.
И какви са тия страдания по едно отминало време - как всички ходели на почивка, как сме имали сигурна работа, едва ли не е било приказка, Айде мерси за такава приказка с извинение а и без е....м ти уравновилката. Изобщо не ми пука колко голяма мизерия имало сега, това което виждам всекидневно около нас е огромното нежеланието на българина да поеме отговорност за собствените си действия /или липса на такива/.
Не познавам нито един човек който да е работлив, да се стреми постоянно да си повишава квалификацията, да се развива постоянно и да не може да си позволи сносен стандарт на живот с почиква и т.нататък. От друга страна примери за мрънкащи по цял ден кюфтаци колкото искаш. На тази огромна група от хора все някой друг им е виновен за това че видиш ли те не можели да си позволят това или онова.
БРАВО Асене !
Коментар
-
Със сигурност статистиката от първия пост не е вярна. Според мен спорът е излишен, защото е факт, че е имало много богати и много бедни села. Селата в Тракия и Добруджа никога не са били гладни, а планинските села са били масово бедни, защото почвата там не става за земеделие (тук изключвам каракачаните, защото те пък са гледали много офце). С идването на 9.9.44 най-голям кяр има за бедните села с неплодородна земя..за тях социализмът е върха на сладоледа и няма строй, който да го измести.. за останалите...там е ясно..най-простите и наглите изплуваха най-отгоре и после знаем какво стана.
съгласен съм с Грую, че Фори е идиот. Разбирам да си фен на Царска Русия и това, което е била като фактор в Европа, но да хвалиш режим , който е направил най-големият геноцид срещу собствения си народ (спор дали Мао не ги е бил с големият скок) ...трябва да си тотално изтрещял промит мозък.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Дядо ми един ден ми каза следното: " Беден е само мързеливия". Човека е роден и живял при Царска България, после е строил комунизма и последните 23 години се вписва в т.нар. капитализъм. Сега е на 78 години, и до днес да ми е жив и здрав продължава да работи а е започнал на 14 години като чирак в леярна.
От него и от снимките съм виждал в какви къщи са отрасли и той и баба ми преди 9 септември 1944 - хората са работели много, имали са земя и са се справяли добре в живота. На баба дядо и е имал кръчма, бил е и кмет на селото а нейният баща е бил военен в царската армия.
Няма по черна дата в новата история от 09.09.1944 - последиците от тази дата няма да се изчисят поне още 30 години. Не може да изтребиш цвета на нацията, да сложиш на негово място последните въшкари - всеки знае че т.нар. партизани и комунисти са били от най-бедната и мързелива прослойка на обществото и да очакваш нещо хубаво да се случи после. Проблема на последните 23 години преход е че наследниците на същите тези мързеливи крадци на кашкавал са отново там където не им е мястото, затова всичко у нас цикли и сме на светлини години като развитите.
И какви са тия страдания по едно отминало време - как всички ходели на почивка, как сме имали сигурна работа, едва ли не е било приказка, Айде мерси за такава приказка с извинение а и без е....м ти уравновилката. Изобщо не ми пука колко голяма мизерия имало сега, това което виждам всекидневно около нас е огромното нежеланието на българина да поеме отговорност за собствените си действия /или липса на такива/.
Не познавам нито един човек който да е работлив, да се стреми постоянно да си повишава квалификацията, да се развива постоянно и да не може да си позволи сносен стандарт на живот с почиква и т.нататък. От друга страна примери за мрънкащи по цял ден кюфтаци колкото искаш. На тази огромна група от хора все някой друг им е виновен за това че видиш ли те не можели да си позволят това или онова.
А феновете на социализма ще попитам: Какво правите тук още тук? Ето Русия е на две крачки, един кратък полет Ви дели от земния рай. Не губете време ами тръгвайте. И Северна Корея също е един добър избор.
Коментар
Коментар