IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето колко зле е била България през 1940 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Такива гладни не остават където и да са по света - гаранте !
    Пипбелов, много занижени критерии за богатство имаш... Да не си гладен, не означава, че си забогатял... Отиваш в магазина купуваш си сирене, кашкавал и кисело мляко натряскани с палмово масло и засищаш глада си... Но това няма да означава че си богат!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Не можем да слагаме бългрското село под един знаменател. Едно е било високопланинска махала и съвсем друго с. Драганово- Търновско (примерно) и околните му.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Чета, чета и не мога да разбера за какво точно е темата. За всеки явно е различно. Според мен се сравняват несравними неща, което поражда спорове от рода на бият ли негри в САЩ или бият афроамериканци. На кой изобщо му дойде на акъла да сравнява България 1940 с България 2013
        За какво е темата и какво цели да внуши да каже автора. Ако идеята е, че сега сме добре щото 1940 сме били по-зле е ясно защо е спора. Според мен трябва да се гледа цялостното развитие за периода и дали е към по-добро. При това да се има предвид и за кого. За мен лично е по-добре, но като изляза от нас и вляза в кочината до която сме стигнали след толкова "демократични" промени почват да ми идват и други въпроси. Това последното го приемайте и в прекия и в преносния смисъл.
        Last edited by citizen_bg; 06.01.2013, 14:16.

Коментар

• Нормално е да има хора, които да не могат да си намерят работа по специалността...още повече след края на комунизма и изчезването на пазара за боклуци планово и нерентабилно произвеждани в България.. доста мега-производства пуснаха кепенците,защото или бяха нерентабилни или разни другари на фори комсомолци ги обезкостиха.

Това не значи, че тия хора трябва да седят без работа...но се иска и воля и желание за промяна.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Дори в момента познавам много хора в БГ, които не са мързеливи и всеки ден ровят къде ли не и питат кого ли не да си намерят работа, но просто работа няма.
            .

Сигурно се прекалено претенциозни или нефлексибилни, тоест не много склонни да се преквалифицират. Въпреки голямата безработица бизнеса дори и у нас изпитва огромна липса на квалифицирана работна ръка. А и света е голям.
            Трудолюбието е важно, но не и единствено условие да прогресираш.
            Нужна и доза амбициозност, находчивост и предприемчивост, стремеж към добиване и повишаване на квалификацията.
            Такива гладни не остават където и да са по света - гаранте !

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
              Чета, чета и не мога да разбера за какво точно е темата. За всеки явно е различно. Според мен се сравняват несравними неща, което поражда спорове от рода на бият ли негри в САЩ или бият афроамериканци. На кой изобщо му дойде на акъла да сравнява България 1940 с България 2013
              Ако ще сравняваме години, през 913г. сме си били най-добре

Коментар

• Ей момченце хайде малко по-леко с епитетите. Пази си амалгамените пломбички от времето на Тато.

Коментар

• Чета, чета и не мога да разбера за какво точно е темата. За всеки явно е различно. Според мен се сравняват несравними неща, което поражда спорове от рода на бият ли негри в САЩ или бият афроамериканци. На кой изобщо му дойде на акъла да сравнява България 1940 с България 2013

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    Дядо ти е бил истински тъпанар... Ти си му достоен наследник. Разбира се, най отявлената тъпачка на тази тема е Мария Антоанета - като нямат хляб да ядат пасти...

Дори в момента познавам много хора в БГ, които не са мързеливи и всеки ден ровят къде ли не и питат кого ли не да си намерят работа, но просто работа няма.

Познавам много бедни и работливи хора които напуснаха България защото тук нямаше работа. Отидаха да мият чинии и да ринат тор във фермите на разни затънтени села в Гърция и Зап. Европа. И това не ги направи по-богати!!! Просто им помага да преживяват.
                    В този смисъл Майсторе, не считаш ли че е редно да се въведе най-после прогресивната подоходна скала? Европа трябва да се превърне отново в континента на соц. справедливостта. Даже Обама в съгласие с конгреса върви в тази посока.
                    Само нашите ретроградни неолайяри все още ум им не увира!

Коментар

• Първоначално изпратено от asen_g Разгледай мнение
                      Дядо ми един ден ми каза следното: " Беден е само мързеливия".
                      Дядо ти е бил истински тъпанар... Ти си му достоен наследник. Разбира се, най отявлената тъпачка на тази тема е Мария Антоанета - като нямат хляб да ядат пасти...

Познавам много бедни и работливи хора които напуснаха България защото тук нямаше работа. Отидаха да мият чинии и да ринат тор във фермите на разни затънтени села в Гърция и Зап. Европа. И това не ги направи по-богати!!! Просто им помага да преживяват.
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Че тя цялата идея на язовира е да се намери работа на безработни, а не някой да строи ангария.
                        О неуки, Жей. Ти дори не знаеш какво е ангария?!... Ангария е изцяло безплатен и задължителен труд. Безработните са строили Хувър Дам без никой да ги задължава, защото са били гладни и са им заплащали с храна.

Освен това, ако е имало някакво символично заплащане това не означава, че хората са получавали истински заплати! Така е било тогава в САЩ така е било и след това в България. Заплащането на някакви джобни пари не е заплата! Това са именно джобни пари - да си купиш ножчета за бръснене, паста за зъби, да си купиш цигари и прочие подобни. Ако си ходил в казармата по времето на социализма щеше да си на ясно, че не всяко заплащане е заплата! Така например тогава месечната "заплата" на един редник от БНА бе 1,5 лева. И разбира се, на никой от срочно служещите не им и минаваше през ум да твърдят, че са на заплата в армията!

Абсолютно същото е било и на Хувър Дам. Хората са отивали да работят там колкото да не умрат от глад - за една паница супа и един комат хляб! Става въпрос за обикновените бачкатори, разбира се. За онези без никаква квалификация! Така е било на Хувър Дам, така е било и на много ЖП линии изградени в САЩ по това време.
                        Last edited by Forex Master; 06.01.2013, 13:21.

Коментар

• Това, което ни липсва масово в България е липса на трудова дисциплина и отговорност. Ако на 10 човека им се даде конкретна задача поне 5 от тях смятат, че това не им е работа, а 3-ма откровено роптаят. Това тежи както на Администрацията така и на Частния бизнес.

Липса на професионализъм в държавната администрация = слаба и корумпирана държава.

Липса на професионализъм в частния сектор = слаба и неконкурентна икономика.

за съжаление и двете неща ни морят и това се отнася както за ниво работници така и за ниво ръководен персонал.

много хора учат (вижте колко студенти и колко специализирани гимназии и техникуми има ) , но малко научават ... и това не прави впечатление на никой...

затова са масово недоволни и светът им е крив
                          затова и няма кой да дойде и да хвърли някой лев за по-сериозна инвестиция.

при отговорна, сериозна и квалифицирана работна ръка - инвеститорите се редят на опашка

Коментар

• Първоначално изпратено от asen_g Разгледай мнение
                            Дядо ми един ден ми каза следното: " Беден е само мързеливия". Човека е роден и живял при Царска България, после е строил комунизма и последните 23 години се вписва в т.нар. капитализъм. Сега е на 78 години, и до днес да ми е жив и здрав продължава да работи а е започнал на 14 години като чирак в леярна.

От него и от снимките съм виждал в какви къщи са отрасли и той и баба ми преди 9 септември 1944 - хората са работели много, имали са земя и са се справяли добре в живота. На баба дядо и е имал кръчма, бил е и кмет на селото а нейният баща е бил военен в царската армия.

Няма по черна дата в новата история от 09.09.1944 - последиците от тази дата няма да се изчисят поне още 30 години. Не може да изтребиш цвета на нацията, да сложиш на негово място последните въшкари - всеки знае че т.нар. партизани и комунисти са били от най-бедната и мързелива прослойка на обществото и да очакваш нещо хубаво да се случи после. Проблема на последните 23 години преход е че наследниците на същите тези мързеливи крадци на кашкавал са отново там където не им е мястото, затова всичко у нас цикли и сме на светлини години като развитите.

И какви са тия страдания по едно отминало време - как всички ходели на почивка, как сме имали сигурна работа, едва ли не е било приказка, Айде мерси за такава приказка с извинение а и без е....м ти уравновилката. Изобщо не ми пука колко голяма мизерия имало сега, това което виждам всекидневно около нас е огромното нежеланието на българина да поеме отговорност за собствените си действия /или липса на такива/.

Не познавам нито един човек който да е работлив, да се стреми постоянно да си повишава квалификацията, да се развива постоянно и да не може да си позволи сносен стандарт на живот с почиква и т.нататък. От друга страна примери за мрънкащи по цял ден кюфтаци колкото искаш. На тази огромна група от хора все някой друг им е виновен за това че видиш ли те не можели да си позволят това или онова.
                            Един от най добрите постове прочетени последната година.
                            БРАВО Асене !

Коментар

• Със сигурност статистиката от първия пост не е вярна. Според мен спорът е излишен, защото е факт, че е имало много богати и много бедни села. Селата в Тракия и Добруджа никога не са били гладни, а планинските села са били масово бедни, защото почвата там не става за земеделие (тук изключвам каракачаните, защото те пък са гледали много офце). С идването на 9.9.44 най-голям кяр има за бедните села с неплодородна земя..за тях социализмът е върха на сладоледа и няма строй, който да го измести.. за останалите...там е ясно..най-простите и наглите изплуваха най-отгоре и после знаем какво стана.

съгласен съм с Грую, че Фори е идиот. Разбирам да си фен на Царска Русия и това, което е била като фактор в Европа, но да хвалиш режим , който е направил най-големият геноцид срещу собствения си народ (спор дали Мао не ги е бил с големият скок) ...трябва да си тотално изтрещял промит мозък.

Коментар

• Дядо ми един ден ми каза следното: " Беден е само мързеливия". Човека е роден и живял при Царска България, после е строил комунизма и последните 23 години се вписва в т.нар. капитализъм. Сега е на 78 години, и до днес да ми е жив и здрав продължава да работи а е започнал на 14 години като чирак в леярна.

От него и от снимките съм виждал в какви къщи са отрасли и той и баба ми преди 9 септември 1944 - хората са работели много, имали са земя и са се справяли добре в живота. На баба дядо и е имал кръчма, бил е и кмет на селото а нейният баща е бил военен в царската армия.

Няма по черна дата в новата история от 09.09.1944 - последиците от тази дата няма да се изчисят поне още 30 години. Не може да изтребиш цвета на нацията, да сложиш на негово място последните въшкари - всеки знае че т.нар. партизани и комунисти са били от най-бедната и мързелива прослойка на обществото и да очакваш нещо хубаво да се случи после. Проблема на последните 23 години преход е че наследниците на същите тези мързеливи крадци на кашкавал са отново там където не им е мястото, затова всичко у нас цикли и сме на светлини години като развитите.

И какви са тия страдания по едно отминало време - как всички ходели на почивка, как сме имали сигурна работа, едва ли не е било приказка, Айде мерси за такава приказка с извинение а и без е....м ти уравновилката. Изобщо не ми пука колко голяма мизерия имало сега, това което виждам всекидневно около нас е огромното нежеланието на българина да поеме отговорност за собствените си действия /или липса на такива/.

Не познавам нито един човек който да е работлив, да се стреми постоянно да си повишава квалификацията, да се развива постоянно и да не може да си позволи сносен стандарт на живот с почиква и т.нататък. От друга страна примери за мрънкащи по цял ден кюфтаци колкото искаш. На тази огромна група от хора все някой друг им е виновен за това че видиш ли те не можели да си позволят това или онова.

А феновете на социализма ще попитам: Какво правите тук още тук? Ето Русия е на две крачки, един кратък полет Ви дели от земния рай. Не губете време ами тръгвайте. И Северна Корея също е един добър избор.

Коментар

Working...
                                X