IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ето колко зле е била България през 1940 г.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от asen_g Разгледай мнение
    Ами да ги попитаме какво предпочитат:

Вариант 1: Ленински съботници + задължителни бригади безплатен труд

Вариант 2: Бранене на ябълки в Англия/ Късане на билети в увеселителен парк в САЩ.
    И сега има Ленински съботници за почисване на паркове и междублоково пространство в София и в другите по-големи градове. Само че вече не се използва наименованието Ленински... Ти изобщо излизал ли си да почистиш пред блока където живееш? Ей сега на пролет пак ще има в София... Имаше я акцията и миналата година. Ти ще излезеш ли тази пролет да почистиш или ще мрънкаш, че това е комунистическа практика и ще се скриеш и оставиш другите да почистват вместо теб?

Аз не си спомням да съм хоидл на безплатни студентски бригади по времето на социализма. Заплащането винаги е било повече от добро за тези които действително са искали да изкарат някой лев! Но ти няма откъде да го знаеш, защото знаеш за онова време само по преразкази от 3-то лице на пишман партийни функционери.
    Last edited by Forex Master; 06.01.2013, 16:10.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      Асенчо,
      Тези елементарни истини дето ги пишеш от някой форум от 1991г ли ги преписваш...???
      Най-вероятно е така, чичо. Не му се връзвай на момчето... То откъде да знае, че сега също няма свободно движение. Нито е излизал в чужбина да си търси работа, нито е чел че Шенген е затворен за България въпреки че сме "пълноправен" член на ЕС и по договор трябваше да сме част от Шенгенското пространство още преди 3-4 години... Аман от здръстени папагали...
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Благосъстоянието в селата е било в силна зависимост от разположението им и степените на свобода у хората. Там, където е имало местни дерибеи, феодали и други подобни (както е и сега)- просперитет не е имало. В места с еднаква възможност за повечето т.е. сравнително по-равномерно разпределение на богатството- селата са процъфтявали. Икономическата свобода и природните ресурси са генерирали богатство.

Коментар

• Абе те навремето са живеели в пещери ама не са се сетили днешните политици да парадират и с това.
          WIZARDNOTE

Коментар

• Фори, ти си чисто луд!

Коментар

Ами да ги попитаме какво предпочитат:

Вариант 2: Бранене на ябълки в Англия/ Късане на билети в увеселителен парк в САЩ.

И друго да попитам теб - Защо след като беше толкова хубаво у нас след 09.09.1944 защо нямаше свободно движение през границата. Може би за да не нахлуят тълпи немци, австриици, и американци да се доредят и те до ленинския съботник? Или пък са пазели да не би случайно някой българин да не отиде да види как се живее при загнилия капитализъм.

По въпроса за майка ми - по времето в което тя замина аз работех като студент и то нискоквалифицирана работа. Не бих казал че майка ми "преживява" но щом така ти е удобно мисли каквото желаеш. Идеята ми е че в едно капиталистическо общество можеш да се движиш нагоре за разлика от тоталитарния строй в който се движиш по "разпределение". Не вярвам да го разбереш но пък и не е нужно.
              Асенчо,
              Тези елементарни истини дето ги пишеш от някой форум от 1991г ли ги преписваш...???
              Този етап сме го минали и никой не бленува за комунизма и мечтае за капитализма в този форум....

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Дядо ти е бил истински тъпанар... Ти си му достоен наследник. Разбира се, най отявлената тъпачка на тази тема е Мария Антоанета - като нямат хляб да ядат пасти...

Дори в момента познавам много хора в БГ, които не са мързеливи и всеки ден ровят къде ли не и питат кого ли не да си намерят работа, но просто работа няма.

Познавам много бедни и работливи хора които напуснаха България защото тук нямаше работа. Отидаха да мият чинии и да ринат тор във фермите на разни затънтени села в Гърция и Зап. Европа. И това не ги направи по-богати!!! Просто им помага да преживяват.
                И аз не харесвам приказката "Беден е само мързеливия"
                А изказана от хора - работодатели е цинична
                Нима целият им изпълнителен персонал, от който те имат нужда, за да претворят идеите си в продукт и да трупат богатство е беден и мързелив?
                Как идват печалби, ако няма работещи, които обикновено са и бедни - тук заплатите, често стигат само за покриване на основни месечни нужди за оцеляване, не за развитие.
                А и не всеки съкратен и безработен може да хукне по чужбина - понякога семейните задължения или обвързаността с близки, които се нуждаят от тях... не им позволява.

Да се мисли, че всеки може и трябва да бъде мениджър, програмист или банков началник е наивно.

През по-голямата част от трудовата ми дейност съм била в позицията на работодател, но винаги съм уважавала, хората, които са се трудили за мен или с мен!
                Имало е и мързеливи, но те не са се задържали.
                Както има и мързеливи "господари", богаташи или "велики спецове", които в мисловната си дейност са по-заети от подготовката на гуляи и демострации от това да мотивират работещите за тях.

Коментар

• Ами да ги попитаме какво предпочитат:

И друго да попитам теб - Защо след като беше толкова хубаво у нас след 09.09.1944 защо нямаше свободно движение през границата. Може би за да не нахлуят тълпи немци, австриици, и американци да се доредят и те до ленинския съботник? Или пък са пазели да не би случайно някой българин да не отиде да види как се живее при загнилия капитализъм.

По въпроса за майка ми - по времето в което тя замина аз работех като студент и то нискоквалифицирана работа. Не бих казал че майка ми "преживява" но щом така ти е удобно мисли каквото желаеш. Идеята ми е че в едно капиталистическо общество можеш да се движиш нагоре за разлика от тоталитарния строй в който се движиш по "разпределение". Не вярвам да го разбереш но пък и не е нужно.

Коментар

трябваше да ходим всички лятото на бригади да берем ябълки за да може въшкари като теб да ходят на моренце.
                    Ами това го разправяй на онези които СЕГА ходят да берат ябълки, портокали, ягоди и прочие плодове и зеленчук в Гърция, Португалия, Италия, Англия и още къде ли не?!

А... и още го разправяй на студентите където СЕГА подават документи за бригади в САЩ и Англия да ходят да рият оборски тор там за да изкарат някой долар, щото в БГ вече почти не останаха ябълкови градини!

Коментар

Преди повече от 6 години майка ми реши да търси препитания извън родината и замина за Италия със 100 евро в джоба и без да знае дума от езика.
                      И ти се гордееш с това?!... Всеки нормален човек със средни доходи в България не би позволил на родителите си да ходят в чужда държава за да се изхранват с огризките там. Би им помагал и никога не би ги оставял такава мизерия и безизходица! Освен ако не е беден като църковна мишка... Но тогава е необяснимо как един такъв човек ще твърди че да си беден значи да си мързелив?!.. Започва да ме напушва смЕх... от изказванията на забогателия с много труд и оставил майка му да ходи да бърше посраните задници италиански баби и дядовци за да се прехранва...

Коментар

• Момче ти наистина си нелечимо тъп. Продължавай да мечтаеш за уравновилка и плачи по форумите колкото душата ти иска, капитализма поне това позволява да има църкашти мишки по форумите, за разлика от любимия ти комунизъм по време на който трябваше да ходим всички лятото на бригади да берем ябълки за да може въшкари като теб да ходят на моренце.

Коментар

• Асене, ти крадците на кашкавал не ги мисли. Да не се окаже, че работиш за някой от тях? Още едно еврейско правило - "Работи за себе си.". Дотогава както казваш, само ще се справяш, а богат ще станеш когато другите започнат да работят за теб.

Коментар

• Не си губете времето да говорите с форекса. Презрението е най-доброто наказание за такива като него. Да си ровят по кофите и да катунарстват на воля.
                            Custodite sortem vestram

Коментар

• Pibel крадците на кашкавал не могат да те разберат, на тях не може да им се обясни че в този живот никой с нищо не ти е длъжен.

Нямало работа дрън-дрън. Мога да ти кажа че в момента дори има глад за човешки ресурс, но не и глад за кюфтаци. За такива никога не е имало и никога няма да има. Именно последната група най-много тъжи за липсата на уравновилка и винаги ще тъжи за нея.

В разгара на кризата бях на изпитателен срок и след като изтече не ни подновиха договорите на всички такива колеги - бяхме около 10 човека. За няма и 30 дни имах предложения за нова работа от 3 места. И всичко това само на база пускани документи през интернет. Без обичания много по родните места израз "с връзки". За едно от местата съм се борил с трима от предишните ми колеги. Не ми обяснавай че нямало работа. На мястото където започнах имах много мрънкащи колеги който смятаха че са с недооценен потенциал и въпреки това стояха там повече от 5 години. Само две години по късно ме потърсиха от друга компания и ми предложиха да работя за тях. От тогава минаха 2 години а мрънкащите ми колеги са все още на старите си позиции и все така не спират да мрънкат. Апропо дори в момента съм записан в курс за допълнителна квалификация в моята област с международна сертификация /трети за последните 2 години/

Преди повече от 6 години майка ми реши да търси препитания извън родината и замина за Италия със 100 евро в джоба и без да знае дума от езика. Започна работа на черно разбира се като домашна помощница. Мина време, научи езика и се прехвърли да работи в старчески дом. Докато беше на работа там, изкара 12 месечен курс за квалификация който и даваше възможност да започне работа в болница на позиция - обща грижа за болните. Освен обикновенните неща, вече има право да извършва и елементарни медицински операции. Докато беше в България беше написала детска книжка и миналата година най-сетне успя да я преведе и да я издаде в Италия. За мен тя пък е пример как човек с много хъс, желание и труд може да се справя сносно в живота.

Така че айде с тия митове за много умните, кадърни и способни който нямат работа да си ги запазите за сбирките около поредната обрана мандра.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                На кой изобщо му дойде на акъла да сравнява България 1940 с България 2013
                                Аз не виждам нищо странно в такова сравнение. През 1940 г. поне 3/4 от доходите на средният българин са отивали за изхранването му. Така е и сега през 2013 г. С тази разлика че сега освен за храна трябва да плащаш за ток, за вода, за парно, и новоизмислени данъци като ДДС!

Коментар

Working...
                                X