IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Абе стига с тея балони бе,мине не мине някой за 10мин прочел нещо за койна и балон.
    Какъв е тоя балон да не се пука вече 4 пъти ??? Аз поне знам 3 технологични компаний който са са увеличавали даже с по големи % .Напишете си домашните.
    Биткойна не е балон а е ТЕХНОЛОГИЯ.Запомнете го.Нова революционна технология която ще промени света.Колко дълбоко вече бъдещето ще каже.

    Иначе разпробихме на всички борси низходящия канал и всички чартове започават да изглеждат много булиш.Верно обемите са малки и може да е шум но аз мисля че сме в началото на 5-тото издуване с цел 4-5к $
    Last edited by kurta007; 26.12.2013, 09:49.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Xman1
      Това което имаме в момента като монетарна система е много по лошо от криптовалутите. На практика, сегашната монетарна система може да се манипулира и се манипулира непрекъснато. Без някой от нас да има каквато и да било възможност да влияе върху този процес.

      В днешно време, парите в банка, не са на сигурно място, защото банката винаги може да ги блокира. Независимо каква е причината, тук хората са много объркани и си мислят, че банковата система е абсолютно сигурна.

      Тези от вас които си го мислите това, явно никога не сте имали наистина пари в банка или ги имате много от скоро.

      Моят детски влог се изпари, благодарение на неразрушимите левове на НРБ. Едва ли някой е очаквал че 1500лв. могат да се превърнат в 30лв. Кой ме измами мен?! Виртуалната валута ли?! НЕ абсолютно НЕ. На банкнотите пише че са обезпечени със злато и всички активи на банката.

      Запазил съм си цяла купчинка левове от тогава, за да ми напомнят какво означава инфлация и законно ограбване. И кой ги унищожи?! Не някой невероятно добър хакер или суперкомпютър... а групичка продажни селяндури, които се затрудняват с началната математика, но имаха огромна власт и я използваха за да ограбят, честните хора.

      Защо си мислите, че сегашната държава България няма пак да се срути и левчетата да станат на тоалетна хартия... а защо си мислите, че доларите или еврата не могат да се срутят?!

      От друга страна имаме криптовалутите, които не са защитени със закон или активи на банката, а са защитени от математически формули.

      Разбира се криптовалутите не са неразрушими, те също могат да бъдат срутени или разбити, но не и с приказки, не и със заблуда. За да разрушиш една криптовалута не е достатъчно да купиш един човек, нито 20 човека... не можеш просто да си гласуваш закон в Народното Събрание. Абсолютно невъзможно е да ги изтриеш, без да унищожиш по голямата част от Интернет и компютрите свързани с него.

      За да се премахне долара е достатъчно просто да се гласува в Конгреса и Сената и долара веднагически може да стане нула... и да няма връщане назад. Това с биткойн не може да стане, те могат да го забранят, но не могат да го унищожат (поне не и по лесния начин).

      Ако ме питате на кое вярвам повече, на хората или на математическите формули... веднага ще ви отговоря, че вярвам много повече на второто. Хората могат да бъдат манипулирани много лесно. Да бъдат накарани да вярват в абсолютни измишлиотини, като "стабилноста на долара"... че от какво е стабилен тоя долар?! Америка ли седи зад него?! Америка днеска я има, утре може и да я няма... математиката, ще я има винаги. 2+2 винаги ще е 4. Няма значение колко години и колко поколения ще минат.

      Не се и съмнявам... биткоина може да бъде съборен, кодът може да бъде разбит, но идеята... идеята че може да се направи валута или разменна монета, която да се базира директно на математиката, а не на прищявките на някой, не може да бъде разбита. Ако биткоина бъде унищожен, на негово място ще дойде такава крипто валута която ще бъде още по силна и още по трудна за разрушаване. Така че съветвам ви, който си мисли че може да я разбие, атакувайте, атакувайте, не я жалете. Вкарайте милиарди долари в техника и атакувайте... какво още чакате?! Разбийте го тоя код, направете го на пух и прах. Колкото повече хора я атакуват и се опитват да я срутят, толкова по силна ще става.

      Тук в много от коментарите беше написано, че долара имал стойност, защото с него можели да се плащат данъците в САЩ. Хора разберете, събират се дебелогъзите чичковци утре и си решават каквото си поискат, вие нямате думата. Ще си решат каквото си поискат за долара, ако им изнася. Те и за биткойн могат да го направят... могат да го решат, но за разлика от долара, на биткойна не могат да му наложат нищо. Могат да се опитат, могат да хвърлят ресурс... но това ще го направи още по силен, защото за разлика от долара, биткойн не им е в мръсните ръчички. Разберете и още нещо, хората които имат власт над вас, не са ви приятели, каквото и да си мислите, те са ваши врагове и ще използват всяка възможност да използват тази власт срещу вас. Ако някой който имаше власт над вас, ви беше приятел, веднагически щеше да се откаже от тази си власт. Властта е като отрова... в малки количества може и да е полезна, но в големи количества убива.

      Благодарение на Интернет и високите технологии, човчеството се измъква от робството в което е държано хиляди години. Хората за първи път могат да усетят истинската свобода, свобода, която не е гарантирана от закони и свобода която не чака жертви за да същестува. Свобода която не е дошла с кръв и след това "приватизирана" от хората с власт.

      Не искам животът ми да е в ръцете на ЕЦБ или ФЕД. Искам животът ми да е в моите собствени ръце, да заивиси изцяло от мен, а не от прищявката на някакви чичковци, за които аз живея "там някъде си" и съм просто "лош мат'рял".
      поредната пирамида където ще изгорят милиарди пред погледите на всички.че кое му е сигурното на биткойна.всички знаеш как процедират пирамидите -----надуваме докато макс брой влязат и примерно от 2000 долара за биткоин падне на 0.1 долара за койн и остане там завинаги.да няма да изчезне ще го има койна ама загубата къде ще я търсиш.за мен биткойна си е като поредната компания на борсата която е пуснала акции и с тази разлика че с тези акции можеш да се разплащаш.другата разлика е че акциите имат някакво покритие и са на база активи а тук на биткойните даже няма и покритие.въпрос на време е поредната балон(биткойн) на борсата да се пукне но кога .......времето ще покаже.иначе хитро е измислена.но не е независима.най лесния начин да обереш всякаква валута от наивници.пусни им нещо ново дето и те не го разбират ----надуй му цената -----обери валутата на глупаците и им остави едни математически биткойни да им се радват в портфейла

      Коментар


      • Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнение
        Но хайде, това е било преди няколко месеца. Да кажем, че вече си по-информиран и можеш да сформираш компетенто мнение. Моля, сподели доводите си. Все пак това е идеята на форума - различни гледни точки.

        Пийс
        Това все още са валидни неща и се отнасят за биткойн с пълна сила. Интересно защо си си губил минутите да се доказваш?

        Не ми е важно че алчни хора ще загубят пари, но ме притеснява че в момента се опипва почвата за чисто виртуална национална валута. Дори и сега не всичките пари да са на хартия, можеш да сложиш хартията в джоба и си до някъде независим.

        Имам сериозен опит като програмист така че мисля съм по-наясно къде може да има дупки. Макар че се разпространява на принцип р2р, това не значи че няма начин да се манипулира. Представи си аз правя някакъв много готин софтуер за портфейл и хиляди хора го инсталират, но има едно малко кодче което ми позволява да казвам на хиляди потребители да извършат определено действие в блок веригата.

        А пък когато имаш неограничени ресурси, като някои правителства, само въображението ти е лимит.

        Пак казвам, нямам кой знае какъв проблем с биткойн, просто не го купувам, но масовото приемане на подобна валута крие много опасности.

        В предният ми пост имах в предвид че биткойн е "нищо", в следният смисъл:
        - съществува само и единствено в една мрежа от компютри
        - няма физически еквивалент и не може да се използва независимо от въпросната мрежа
        - не е подплатено с реален ресурс или икономика (зад фиатна валута стои цяла държава с икономика)

        По този смисъл може да се използва за обмен на стойност докато има доверие в него, но е много рисково да се държат биткойни в дългосрочен план.

        Защо толкова навлезе биткойн в обмена на реални стоки? Защото вече има услуги които позволяват на търговците да приемат плащания с биткойн безрисково. Търговеца казва цената в долари, платформата я конвертира в койни по текущия курс, клиента плаща с койни, платформата конвертира към долари на същият курс без никакъв риск за търговеца.
        Но по този начин биткойн не се използва като истинска валута, използва се само като медиум и се печели анонимността на транзакцията за потребителя, търговеца през цялото време си работи с долари.
        Според мен тези компании които предлагат тази услуга или няма да издържат дълго, защото клиентите обикновено ще избират биткойни ако им е изгоден курса и искат анонимност. Другия вариант е да ги спонсорират сериозно само за да прокарват идеята за чисто виртуална валута.

        Прилича ми и на едни форумни точки които бяха популярни преди време, пишеш във форуми и печелиш точки, после ги разменяш с други потребители на форума за някаква услуга. Е, този в който са били повечето точки когато админа на форума го е затворил е изгорял, нали?

        Виждам една всеобща слепота в защитниците на биткойн, не тук а масово във всички сайтове където се дискутира. Естествено че има недостатъци, както и фиатните пари, но те вместо да се приемат от хората които работят с койните, те се игнорират сляпо.

        Извинявам се ако поста ми е малко хаотичен, доста късно стана...
        Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
          Иначе виждам че някои хора разбраха какво казвам
          Кои хора? Фростито и супертрейдъра?


          Изгубих цели 5 минути от живота си, за да ти разгледам "доводите" в темата. Така и нищо не открих. А, всъщност открих, ама не точно доводи

          Първоначално изпратено от dsx500
          Виртуална валута без никакъв физически еквивалент (като банкноти, монети...) трябва да бъде избягвана на всяка цена. Носи прекалено много рискове, независимо какъв е мотива зад нея.
          Да не мислиш, че фиатните пари всичките ги има на хартия?

          Първоначално изпратено от dsx500
          Говоря са всеки вид чисто виртуална валута, валидно е за биткойн. Това че е р2р не е причина да се смята за сигурна или непробиваема.
          Всъщност, точно това я прави сигурна.

          Първоначално изпратено от dsx500
          Представете си това е основната ни валута, аз работя и събирам койни за нова къща, но някой в системата решава че не го кефя и пише 0 в акаунта ми?
          След това изявление, всеки твой коментар губи стойнстта си...

          Но хайде, това е било преди няколко месеца. Да кажем, че вече си по-информиран и можеш да сформираш компетенто мнение. Моля, сподели доводите си. Все пак това е идеята на форума - различни гледни точки.

          Пийс
          "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

          Коментар


          • На този сайт: http://coinmarketcap.com/ можете да видите списък с всички криптовалути и как се движи цената им.
            Търгувайте всички видове криптовалути в този сайт: http://goo.gl/s6S6k8

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pastet89 Разгледай мнение
              Другите криптовалути с фиксиран курс към биткойна ли са?
              Не са фиксирани към нищо

              Иначе доводи съм давал, да не се повтарям, то докато не направиш няколко загуби не се усещаш

              Иначе виждам че някои хора разбраха какво казвам
              Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

              Коментар


              • Другите криптовалути с фиксиран курс към биткойна ли са?

                Коментар


                • verimg

                  Китай и Индия се усещат че ще глътнат вода с този експеримент и той прицелва тях, затова се опитват да защитят хората си.Нямаш си на идея за колко грамотни хора става въпрос, когато говориш за управляващите там.Запада залязва и се излага с малоумните си политици, а те вървят напред яко.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    [/B]

                    Ще ти пиша какво следва.......
                    Като се нагушат патките, ще им вземат главите.....
                    Стига бе, това случвало ли се е някога?
                    Честита Коледа!

                    (Тези дни слушах не един разговор по темата на хакерчета-начинаещи инвеститори и истински се забавлявах)
                    Но, когато и ваксаджията ти говори за това...
                    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                      но е ясно какво е в същността си, така че....
                      На мен ми е ясно, да. Ти, обаче, не съм сигурен, че разбираш какво точно е. Моля, обясни как го виждаш.

                      Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                      Вчера баща ми ме пита какво е това че го видял по новините, правете си изводи какво следва.
                      Нямам представа на каква възраст си, но "това" баща ти вероятно никога няма да го използва, точно както няма да използва мобилен интернет, туитър или дори този форум. Няма да го използва както дядо ти не е използвал кредитна карта или банкови услуги като цяло.
                      "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                        Е ме разбирайте погрешно, в момента можеш доста да направиш и да го разменяш за реални услуги и продукти, но е ясно какво е в същността си, така че....

                        Вчера баща ми ме пита какво е това че го видял по новините, правете си изводи какво следва.



                        Ще ти пиша какво следва.......
                        Като се нагушат патките, ще им вземат главите.....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение

                          Вчера баща ми ме пита какво е това че го видял по новините, правете си изводи какво следва.
                          E какво следва ????

                          Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
                          но е ясно какво е в същността си, така че....
                          И какво е ясно че е ??? цял свят го търгува и използва за какво ли не,компании с милиарди долари оборот !!!!!! почват да го използват ,но виж Бай ти Ганя с 2лв в джоба в някъв си форум казва че това нещо било нищо

                          Ако искате да ви взимат хората поне малко по-сериозно , вкарайте малко доводи и се обосновете,от празни приказки файда няма.
                          Last edited by kurta007; 25.12.2013, 17:42.

                          Коментар


                          • Е ме разбирайте погрешно, в момента можеш доста да направиш и да го разменяш за реални услуги и продукти, но е ясно какво е в същността си, така че....

                            Вчера баща ми ме пита какво е това че го видял по новините, правете си изводи какво следва.
                            Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

                            Коментар


                            • Носят се слухове, че Лайт-а излиза на Mt Gox ot 1-ви януари...

                              Коментар


                              • Весела Коледа!

                                С това "нищо" можеш да си купиш/наемеш - домейни, хостинг, клауд услуги, почти всякакъв софтуер, темплейти за готов сайт, компютри и всякаква техника, злато и сребро, хотелски стаи, самолетни билети, както и много други по-незначителни неща. Има хора които продават имоти и автомобили за койни.

                                Можеш да платиш в койни за труд на фрийлансъри - уеб дизайн, приложения за телефон, разработка на какъвто и да е софтуер, дизайн на каквото и да е и т.н.

                                Биткойн все още е само един експеримент, наречете го балон ако щете, така че това е само началото.
                                "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."

                                Коментар

                                Working...
                                X