Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Потвърждавам това за дъвките. Според моето тълкуване на закона покупката на дъвки с Биткойн води до задължение за деклариране на реализираната печалба или загуба в резултат от курсовите разлики.
Аналогично се облагат и доходите на американците. Купуват си кафе с Биткойн - още един ред в данъчната декларация. 500 кафета в годината - 500 реда в данъчната декларация. Вече има и услуги предлагащи да ви водят счетоводството (за американските потребители, българските счетоводители явно не виждат търсене на такива услуги и не предлагат).
По принцип при ползване на валути има изключения, които позволяват да не се пише печалбата/загубата от курсовите разлики (поне в американското законодателство е така, не съм сигурен къде точно в българското има подобни текстове и дали изобщо има такива).
Извода е: не си купувайте дъвки с Биткойн. Също така някои биха си направили и един друг извод, но...
Коментар
-
Точно така е.
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеколега не си в час. нап нищо не са решили. обалга се дохода от търговия ама то винаги си е било така. се едно си купил неква валута примерно долари и си спечелил. ако си си купил дъвка не ти се облага нищоПредоставяме списъци на акционери от АД, събираме пакети-акции от малки акционери.
Коментар
-
колега не си в час. нап нищо не са решили. обалга се дохода от търговия ама то винаги си е било така. се едно си купил неква валута примерно долари и си спечелил. ако си си купил дъвка не ти се облага нищо
Първоначално изпратено от Xman1Можеха да се направят много неща... като за начало да
не го облагат по "Американски образец".
Това че НАП побързаха да обложат биткойн с данъци, беше огромна грешка...
Сега всеки който си купува дори една дъвка с биткойн, трябва да изчислява дали е спечелил и/или загубил... що за безумие....... Американците е логично да искат унищожаването на биткойн... те си имат долари, не им трябва нова валута. А нашите.... каква е логиката на нашите... от НАП?!
Колко големи са обемите на биткойн в България, та побързаха да го регулират по най глупавия възможен начин.
Първо да бяха разбрали какво е биткойн...
Това облагане с данък на биткойн е голяма грешка и един ден, държавата ще съжалява за тази простотия, извършена от некомпетентни хора.
Фирмите които приемат биткойн, ще имат огромен проблем, защото ще трябва да изчисляват, дали са спечелили или загубили от всяка транзакция. Това е все едно да обложат инфлацията и/или дефлацията с данък.... пълно безумие.
Повечето фирми, ще предпочетат да не се занимават... и така ние безвъзвратно ще изостанем от останалия свят.... защото сме малки и защото сме бедни. Американците ще си намерят начин и ще си променят закона при нужда... докато ние ще си останем така... и след 10 години като се усети някой (ако изобщо се усети), ще е вече много късно.
После пак ще се чудим, защо в България се живее зле... ами ето заради това. Тук е важно да се спре всяка една иновация... данеби някой да разбие статуквото.
Коментар
-
Из reddit:
According to Liberal Alliance, they are writing history in a local division in Hvidovre(small danish town). The local division will soon be the first local division in the world to use the blockchain* for voting.
* blockchain - технологията зад биткойн"Там, където глупостта е образец, разумът е безумие."
Коментар
-
Коментар
-
My business accepts Bitcoins/ @CNNMoney March 17, 2014
http://money.cnn.com/2014/03/17/smal...itcoin-bitpay/
Може да е стара тази статия за вас, но има ли някой мнение, т.е. прави ли го някой у нас, имам предвид бизнесът му да ползва биткойна…………...Last edited by Сините камъни; 15.04.2014, 18:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от carbon Разгледай мнениеЯ кажи колко яде тъз кокошка
Твоята "доходност" на месец - аз я копам за час на форексаНо това няма никакво значение! Не става въпрос за количеството хартия.
Опс...да не забравятвоята дефиниция на тази глупост каква е? Чудо на чудесата - може би
Last edited by chronos; 15.04.2014, 10:43.Предоставяме списъци на акционери от АД, събираме пакети-акции от малки акционери.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение.. аз от вас никакви аргументи не виждам освен общоизвестните: фиатните пари са лоши, банките печатат и т.н.
Не искаш да видиш, защото така си свикнал да мислиш.
Всяка измама в биткойн става известна на секундата. Измамата във фиатната система все още не е разкрита. Колко човека могат да разберат, че фиатните пари са 'обезпечени' с дълг, колко? Шашмата с тези необезпечени хартии и дори ненапечатани хартии остава неразкрита и затова буксуват нещата в икономиката и човечеството тъпче на едно място с тенденция да се взриви всичко. Е - няма да е всичко, защото съществува и биткойн икономика като малко парче от цялата икономика.. Така че ще видим какво ще се случи. За фиатната - система - как го виждаш тя да оцелее и да се самовъзпроизвежда с толкова метастази ?
А защо е така с биткойн - просто той е парите на мрежата. НетЯ. Всичко става известно на секундата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaronзнаеш ли колко $ снася тази виртуална кокошка на ден ?
Ще ти помогна. 0.132 BTC/ден
Я кажи колко яде тъз кокошка
Твоята "доходност" на месец - аз я копам за час на форексаНо това няма никакво значение! Не става въпрос за количеството хартия.
Опс...да не забравятвоята дефиниция на тази глупост каква е? Чудо на чудесата - може би
Last edited by chronos; 15.04.2014, 10:43.Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнениеСтранно но напоследък доста познати ме питат дали знам какво е биткойн.
Интересното е, че и тези който се занимават с тази глупост - идея си нямат "какво е това" и всеки си съчинява някаква илюзия и легенда според лакомията си....
Ето още едно "чудесно" определение:
Първоначално изпратено от ndachev Разгледай мнениеНедей се хаби напразно. Все едно да се опитваш да обясняваш на средновековни хора принципа на съвременното картово разплащане. Не можеш да обясниш дълбоко абстрактни неща на хора, които не виждат отвъд материалното.съм го казвал вече - биткойн е данък за глупаци.
П.П. Аз съм $ но заради идиотийте на някоя си.... сега съм с този никСкъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fefo Разгледай мнениеДа де, ама нали колегата бил програмистче, значи би трябвало да намерим общ език.
Само че той не дава адекватни критики, а заявява нещо което просто не е вярно и после другите не го били разбирали...
Не може да кажеш "биткойн няма стойност, защото един ден хората ще решат, че не струва нищо". То това можеш да го кажеш за всичко - за фиатните валути, за фейсбук, за картофите ако щеш...
Линквам още една статия с по-реални възгледи над койните, не очаквам да се обедите в нищо, но за хората които сега разбират за койните може да се полезниСтранно но напоследък доста познати ме питат дали знам какво е биткойн.
http://www.networkworld.com/news/201...in-260946.html
Many BitCoin enthusiasts are attracted by BitCoin's independence, and the fact that its value comes directly from its network of users. But aside from its status as a technical marvel, it has little practical benefit for business users or consumers.
ПП: да не го приемаме лично, аз от вас никакви аргументи не виждам освен общоизвестните: фиатните пари са лоши, банките печатат и т.н.Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.
Коментар
Коментар