IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Bernard Madoff Разгледай мнение
    Айде бе кво стана тука ? Арестуваха един, двама шефове и темата умря..... случката показва колко уязвими и слаби са Биткойна и всяка друга крипто валута зад която не стои централно правителство. Биткойна е прекалено мижав и незначителен и затова все още съществува.
    Банк России фактически запретил биткоины
    ЦБ приравнял операции с биткоинами к терроризму


    27.01.2014 19:15 | Информационное агентство "Финмаркет"

    Банк России предупреждает, что предоставление российскими юридическими лицами услуг по обмену "виртуальных валют" (в частности, биткоин) на рубли и иностранную валюту, а также на товары (работы, услуги), будет рассматриваться как потенциальная вовлеченность в осуществление сомнительных операций в соответствии с законодательством о противодействии легализации (отмыванию) доходов, полученных преступным путем, и финансированию терроризма, говорится в сообщении пресс-службы ЦБ РФ.

    Банк России отмечает, что в последнее время в мире получили определенное распространение так называемые "виртуальные валюты", в частности биткоин. По "виртуальным валютам" отсутствует обеспечение и юридически обязанные по ним субъекты. Операции по ним носят спекулятивный характер, осуществляются на так называемых "виртуальных биржах" и несут высокий риск потери стоимости.

    Банк России предостерегает граждан и юридических лиц, прежде всего кредитные организации и некредитные финансовые организации, от использования "виртуальных валют" для их обмена на товары (работы, услуги) или на денежные средства в рублях и в иностранной валюте.

    Согласно закону "О Центральном банке Российской Федерации (Банке России)" выпуск на территории РФ денежных суррогатов запрещается.

    В связи с анонимным характером деятельности по выпуску "виртуальных валют" неограниченным кругом субъектов и по их использованию для совершения операций граждане и юридические лица могут быть, в том числе непреднамеренно, вовлечены в противоправную деятельность, включая легализацию (отмывание) доходов, полученных преступным путем, и финансирование терроризма, отмечается в сообщении ЦБ РФ.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

    Коментар


    • Xman1

      Поредната новина менте, която показва че са безсилни и пак надежди за регулация Глупостта на политиците няма граница, що не вземат да си спретнат една държава само за политици и да си заживеят в нея и светът да дръпне напред вместо постоянно да го спират.Когато спрат да се надяват че ще го регулират може да се очаква да покажат истинския си вълчи нрав и да направят простотии като опит за контрол на интернет и дори спиране на мрежата. Нека не се заблуждаваме - те са способни да спрат интернет и глобализацията ще приключи безславно.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Айде бе кво стана тука ? Арестуваха един, двама шефове и темата умря.
        За феновете на Биткойн чудото....споко, все още има мегдан за спекулации в тази валута, ама карайте по-внимателно да не ревете. Но случката показва колко уязвими и слаби са Биткойна и всяка друга крипто валута зад която не стои централно правителство. Биткойна е прекалено мижав и незначителен и затова все още съществува.
        Най-високата летва която може да достигне тази валута според мен ( но аз не вярвам и до там да достигне) е да се наложи като електронно средство за разплащане и да достигне нивото на PayPal по разпространеност, което предполага, че ще бъде подложен на строга регулация. Заплаха за долара ли......лева има по-голям шанс

        Коментар


        • Xman1

          Колкото и да са тъпи в един момент се очакваше да се усетят, а властта е в техни ръце и ще прибегнат до употребата и. Важното е да се стигне до хиперинфлационна обезценка на валутите им, а те вече се обезцениха хиперинфлационно към биткойн чиято стойност е 0-ла, и излиза че техните пари са две 00.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • индианеца

            Това е някаква постановка, звучи откровенно налудничаво.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
              Имаме новина и тя е ,че......http://www.businessinsider.com/repor...ampaign=buffer
              Хехехе,

              все едно да арестуваш шефа на банков клон, че си изтеглил кинта, да си купиш "забранени от закона вещества". Ама, т'ва е.

              Коментар


              • Имаме новина и тя е ,че......http://www.businessinsider.com/repor...ampaign=buffer
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                Коментар


                • Предполагам, че в скоро време пуловете,майнърите и ботовете ще започнат да кешират по-сериозно по кучката и цената ще се балансира спрямо сложността намрежата. Майнърите са 2 категории според мен - едните са "true believers", а другите опортюнисти - биха минирали всичко за профит. Лайткойна се сви с около 40%, има 50-100 GHs scrypt, които обикалят по най-печалившите за момента алтернативка, и обменят по борсите за BTC или LTC. Един вид целият крипто тараш конвергира, а майнърите получават профит директно в BTC, без да се интересуват особено какво точно минират.

                  Коментар


                  • Реален секс за виртуални пари.Един час с жрица на любовта струва между 0,17 и 0,36 биткойн.Прочети повече на: http://www.monitor.bg/article?id=416144
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                    Коментар


                    • http://www.investor.bg/mobilni-razpl...valuta,165341/

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Peytsch Разгледай мнение
                        но не ми стана ясно какъв адрес на банката да дам и въобще цялата поредица от Валет до моята банка Barclaycard...
                        ми обади им се и те ще ти обяснят в подробности процедурата
                        http://www.barclaycard.com/global-map.html?noflash

                        Коментар


                        • Търся инфо как се продава в банка биткоин-продавам Минер 50GH/s

                          Първоначално изпратено от Xman1
                          Възможноста да се автоматизират напълно разплащанията е стойност, сигурноста на разплащанията е стойност, това че не се прехвърлят и разпространяват лични данни пред търговците е стойност. Възможноста да се осъществява криптирана комуникация през не-криптиран канал е стойност. Криптовалутите нямат нужда от SSL канал. Няма нужда от сертификати, електронни подписи и тн. Всичко това е стойност, огромна стойност и е само въпрос на време всички разумни компании да започнат да използват тази технология.

                          Дори с бъгав софтуер криптовалутите са по ценни и с по висока стойност от сега съществуващите системи. При криптовалутите няма човешки фактор, няма нужда от доверие. Няма нужда да се доверяваш на някаква институция за да знаеш например колко койна са в обръщение.

                          Също така системата позволява сигурно изпращане на криптирани съобщения или съхранението на криптирани документи. Через модификация, може да се използва и като система за гласуване. Абсолютно сигурна и прозрачна система за гласуване.

                          И това са само малка част от всички възможности. Предела на технологията стояща зад криптовалутите е въображението на хората които я използват.

                          Към днешна дата виждаме само върха на айсберга. Възможностите изглеждат все по неограничени с всеки един изминал ден. Заради това разни мастити банкери, започнаха да се страхуват... защото наближава края на банките... и по лошото за тях е че нищо не могат да направят. Цялата им власт и пари не струват нищо, защото излезе технология, която е много светлинни години над всичко което те притежават. Дори в бебешките си години криптовалутите вече са по силни от много банки.
                          Ако знаеш как обади се на peytschew@hotmail.com

                          Коментар


                          • Продажба на биткоин

                            В потфейла ми се въргаля един биткоин за продан...Разгледах опциите, но не ми стана ясно какъв адрес на банката да дам и въобще цялата поредица от Валет до моята банка Barclaycard...Виждам, че има българин които редовно купува и нередовно продава. Може ли да кажете какъв адрес да създам за да продам биткоина си ?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
                              Той Сатоши има квантов компютър в мазето и ще отбие атаката с лекота
                              Много филми си гледал.
                              домоуправител

                              Коментар


                              • @xman1
                                За мен по впечатляващо е друго нещо, никой в България не знае за биткойн и криптовалутите... дори сега.
                                http://www.betahaus.bg/2014/skillsha...80%D0%B8-2014/

                                имаше над 150 човека... лошото е, че повечето се съсредоточават над копането, докато истинския потенциал е в другите възможности, за които ти говориш...
                                но всичко с времето си - когато и таксиджията почне да ти обяснява колко е як биткойна, може да продаваш
                                HASH.bg - биткойн портал.

                                Коментар

                                Working...
                                X