IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Какво е разкрил Матеев,че спекулирам ли?Ми това аз не съм го крил,а и така както го казваш все едно извършвам престъпление,и покажи ми един мой пост с обвинения,към някого,че спекулира.
    Е добре,забележката на Матеев не е ли противоречива,казва на другите да не крещят във форума,а самият той също го прави
    Абе просто при вас е весело
    Ами до момента докато не те разкри Матеев хвърляше обвинения, че всички са спекуланти. Нз дали е престъпление или не, но до този момент ти криеше че си спекулант - факт!

Коментар

Какво е разкрил Матеев,че спекулирам ли?Ми това аз не съм го крил,а и така както го казваш все едно извършвам престъпление,и покажи ми един мой пост с обвинения,към някого,че спекулира.
      Е добре,забележката на Матеев не е ли противоречива,казва на другите да не крещят във форума,а самият той също го прави
      Аз болдвам и/или оцветявам само единични думи, когато искам да натъртя на тях. Никога не съм си позволявал да оцветявам цели постинги.

Също така никога не слагам по 20-30 емотиконки ...

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Аве Боко ти па на всяка тенджера капак значи. Ти трябва да си по-нисък от тревата понеже Матеев те разкри. Оказа се, че си дребен спекулант, въпреки че обвиняваш всеки тук че е спекулант, не е ли така?
        "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Tomorrow, The DFINITY Foundation will unveil new information on the inner workings of the Internet Computer Protocol, and feature a range of demonstrations to showcase the power of an unbounded blockchain that runs at web speed to create a world computer.

Internet Computer Mercury Genesis Launch Event
          • OPENER | History of the Internet
          • The Internet Computer: The World’s First Blockchain Running at Web Speed With Unbounded Capacity
          • Forbes Event Recap: The Open Internet Boom
          • Inside the Internet Computer: Chain Key Technology
          • Launch Event SWAG Giveaway #1
          • Inside the Internet Computer: Consensus
          • Inside the Internet Computer: Noninteractive Distributed Key Generation
          • Inside the Internet Computer: Web Authentication and Identity
          • Internet Identity: The End of Usernames and Passwords
          • Open Chat: The Decentralized Chat App of the Future
          • CanCan: Exploring Tokenization in an Open Internet Service
          • Developer Onboarding
          • Deploying Static Sites to the Internet Computer in Less Than 5 Steps
          • Zero to Fullstack: Web Apps on the Internet Computer (Kyle Peacock)
          • Launch Event SWAG Giveaway #2
          • Motoko: A Programming Language For Building Directly on the Internet
          • TechCrunch Event Recap: Exploring Entrepreneurship in the Open Internet Boom
          • Inside the Internet Computer: Network Nervous System
          • Internet Computer: Tokenomics
          • Network Nervous System: Thousands of People Governing the Internet Computer
          • Launch Event SWAG Giveaway #3
          • Closing Remarks

Коментар

Присмял се Щурчо на Потурчо.Това с болднатите и оцветени букви,а също така и писането с главни букви и ти го използваш.И на теб ли да ти оближем краката

П.П.Нищо лично.....
            Аве Боко ти па на всяка тенджера капак значи. Ти трябва да си по-нисък от тревата понеже Матеев те разкри. Оказа се, че си дребен спекулант, въпреки че обвиняваш всеки тук че е спекулант, не е ли така?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Нищо лично, но ти започна в този тон. Какво си очаквал - че ще наведа глава да ти оближа краката ли?

Ако искаш нормален диалог, защо първо не се опиташ да пишеш с нормални букви, без да ги BOLD-ваш и оцветяваш. Така създаваш впечатление в целия форум, че непрекъснато крещиш и искаш само на тебе да ти се обръща внимание.

ПП: Нищо лично .....
              Присмял се Щурчо на Потурчо.Това с болднатите и оцветени букви,а също така и писането с главни букви и ти го използваш.И на теб ли да ти оближем краката

П.П.Нищо лично.....

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Абе, вие в българия съвсем сте изперкали.
                Човек се опитва да сподели житейски опит, но разни индивиди веднага го апострофират:

"С компютъра ли си искаш да се похвалиш?"
                Чудя се защо си губя времето в този форум в безуспешни опити за нормални дискусии.
                Нищо лично, но ти започна в този тон. Какво си очаквал - че ще наведа глава да ти оближа краката ли?

Ако искаш нормален диалог, защо първо не се опиташ да пишеш с нормални букви, без да ги BOLD-ваш и оцветяваш. Така създаваш впечатление в целия форум, че непрекъснато крещиш и искаш само на тебе да ти се обръща внимание.

ПП: Нищо лично .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                  С компютъра ли си искаш да се похвалиш?
                  Абе, вие в българия съвсем сте изперкали.
                  Човек се опитва да сподели житейски опит, но разни индивиди веднага го апострофират:

"С компютъра ли си искаш да се похвалиш?"
                  Чудя се защо си губя времето в този форум в безуспешни опити за нормални дискусии.

Коментар

Ще трябва да си коригираш сметките
                    Току що фаза 1 на моя експеримент CHIA приключи.

Gaming Computer MSI GT76 TITAN DT 10SFS-006FR
                    CPU: Intel i7 3.8 GHz RAM: 32 Go
                    Carte graphique: Nvidia GeForce RTX 2070 SUPER 8 Go
                    Temp.Files: HD Disk SSD 1 TB,
                    Plots: HD USB 3 2 TB

Копаене на ETH с графическата карта и
                    Паралелно създаване на 3 плота: 8 часа
                    Натоварване на процесора: < 30%
                    Натоварване на Disk SSD: < 21%
                    Натоварване на Disk USB: < 1%

Плотване: 8 часа / 3 = 2,67 часа за плот
                    80 плота * 2,67 часа = 213 часа = 8 - 9 дни
                    А ако ползвам повече SSD и повече лаптопа ? ?
                    Днес 76 плота генерират $500 за месец. Утре - не знам
                    Почакакай малко бе човек. С компютъра ли си искаш да се похвалиш?

Снощи за експеримента избрах посредствен компютър с 4-ядрен процесор и 8 GB RAM. Дискове ръгнах на USB-то, че ме мързеше да отварям компютъра. Втория ми експеримент от снощи беше на една простосмъртна виртуална машина, която обаче е с истински IP адрес. Идеята беше да видя за какво става на въпрос, за да мога да изпланирам действията си след това.

Днес обаче запретнах ръкави и започнах повсеместни инсталации по над 30 сървъра, всеки от които е с RAID масиви с бързи SAS дискове, с по 2 процесора с общо 24 ядра и с по 48 GB RAM. И нещата потръгнаха. Плотването се ускори, освен това го правя в по 3 или 4 паралелни процеса. До 1 час на файл няма да мога да го сваля, но до 3-4 часа може би ще успея. Така разчитам на денонощие да правя поне по 100 файла.

Колкото до дисковете, носители на тези файлове - имам 20 парчета 8 TB USB 3.0. Отделно имам голи стари дискове 3-4 кашона, от които ще мога да подбера поне 100 TB свястно дисково пространство. Имам и около 100 SAS диска 2, 3 и 4 ТБ, купувани евтино втора ръка с търгове от eBay. С тях може да се направи сериозна ферма, управлявана от един единствен сървър, само където трябва да купя 7-8 касетки за по около 100 долара едната.

Ако ти е интересно, мога да ти дам конкретни линкове за евтино оборудване - сървъри, касетки за дискове и самите дискове. Можеш да се сдобиеш с всичко това на цена от порядъка на 20-25 лв. на терабайт, и за 2-3 седмици да направиш 500 TB ферма.
                    Last edited by Mateev; 06.05.2021, 21:57.

Коментар

Снимай,ще бъде интересно коя част от възрастовата извадка на обществото,ще ползва битоматите
                      Иди на място и ще видиш, имаше опашка от желаещи. Поне половината бяха чужденци

Коментар

Говориш пълни глупости! Иди до някой битомат в СФ и ще видиш колко хора има. Искаш ли като минавам оттам да ти снимам?
                        Снимай,ще бъде интересно коя част от възрастовата извадка на обществото,ще ползва битоматите

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Това всеки път като почне да се шуми и се появяват такива неща.

После търговците виждат че никой не си купува нищо от тях с шиткоини и спират да го поддържат.

Та и сега ще е така. След 1 година я има 1-2 транзакции на някои ентусиасти, я не. И съответно шат и пат.
                          Говориш пълни глупости! Иди до някой битомат в СФ и ще видиш колко хора има. Искаш ли като минавам оттам да ти снимам?

Коментар

За тез дет питаха, кво можеш да си купиш с крипто в Бг, ето някои места, които приемат:
                            https://poype.io/merchants/
                            Това всеки път като почне да се шуми и се появяват такива неща.

После търговците виждат че никой не си купува нищо от тях с шиткоини и спират да го поддържат.

Та и сега ще е така. След 1 година я има 1-2 транзакции на някои ентусиасти, я не. И съответно шат и пат.

Коментар

Тук сме малко тъпи, та нещо не ми стана ясно
                              Колко плота и с какъв размер беше всеки от твоите плотове, които си създал за 1 + 2 часа?
                              Колко плота и с какъв размер беше всеки от твоите плотове, които си създал през нощта на външния диск?
                              С колко плота започна фарминга ?
                              За колко време изгенерира CHIA, колко CHIA ?
                              И как сметна, че ти трябват дискове по 100 - 200 TB Такива още не се произвеждат
                              Или искаш да кажеш, че ти трябват 100 000 000 000 диска всеки с по незнам колко байта
                              Или искаш да кажеш:
                              "Трябват ми 100 - 200 терабайта общо на няколко диска, за да създам 1000 - 2000 плота
                              и да генерирам ежемесечно $7000 - $14 000 "
                              барбарон при теб е 2 пъти по бавно.
                              1 плот 100гб - генериране 40мин, за фармване -2ч, генериране още 2 че не може повече на 1тб, за цяла нощ - 0.08 (избегаха ми нулите) фарм. и свършил УСБ диска . (некви много темп файлове, може би се презаписват)
                              Трябва ти много дисково пространство - генерирането е лесно. Поне на бърз комп(5900х) бързо става. Това ако фармваш локално - аз не обичам да завися от когото и да е.
                              Абе 200гб за 1 изфармен плот - 10лв. Е те дисковете по скъпи
                              Last edited by bota156; 06.05.2021, 20:29.
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• За тез дет питаха, кво можеш да си купиш с крипто в Бг, ето някои места, които приемат:
                                https://poype.io/merchants/

Коментар

Working...
                                X