IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това дето видеокарти се избиват за по 1-2 месеца си е абсолютна лъжа!!!
    Като си сложиш цената на всички части, тока, който консумират и само при положение, че нещо не се случи та да се срине стойността на криптовалутата, която копаеш.... най-оптимистичния вариант поне да си избиеш разходите е 8 месеца. И то само ако си достатъчно хардуерно грамотен и можеш да си направиш компютърната конфигурация, която копае да е толкова надеждна, че да не прекъсва дори и за час. Затова където и да ходиш се налага да чекваш мониторинг и да гледаш дали всичко е наред за да не спира процеса.
    Въобще не е това, което се опитват да го представят тука някакви наивници.
    Който иска да печели от това постоянно трябва да следи дали и с колко му работи хардуера и как е стойността на криптовалутата на борсата, че да не вземе накрая всичко да се окаже труд на вятъра.
    Риска е голям и не е за всеки.
    Обаче съм забелязал, че в България има тарикати мислещи се за умни, те затова и не могат цял живот да отлепят от дъното, пък тръгват да отварят очите на другите...

Коментар

• michaelis21 - и какво ще изкопаеш с тез видеокарти ? Те стават само за видео..ще купиш на китайците картите. Китайците в момента са добри купувачи, по добре измисли какво да им продадеш.

D.Y.F-091066

Коментар

• Колко кредити - пари от банки има съвсем лежерно вложени ! Повече са отколкото струват койните.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Прав е Xman.
          Едно е за 1-2 хилядарки в лева ди си купиш видеокарти дето ще копат ден и нощ. (и ще си избият парите за 2 месеца)
          Като изкопат 500 лв, хоп у Тавексо за напалеон.
          Друго е да спекулираш и да купиш биткойни с цел препродажба и да не спиш нощем какви ограничения ще приеме САЩ, Русия или Китай.
          „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

значи да разбирам, че на вас "биткойнаджиите" не е целта да правите печалби, а просто ей така да си хабите тока къщи, да си купувате техника от чисто технически интерес, за да изкопаете по някви 0.0001 части и ако цената се вдигне случайно както беше с 10/20 пъти да напрайте от хобито едни 2 бона на годината ....
            Ти просто изобщо не си наясно, технологията е такава, че не е нужно да вложиш спестяванията на живота си или да изтеглиш кредити. Може да си го караш съвсем лежерно и нещата сами ще се получат. Не е нужно да привличаш други хора (те сами си идват), не е необходимо да целиш таргети и тн. Всичко се случва, бавно, спокойно, неумолимо и в твоя полза с времето. При криптовалутите времето е най големият съюзник.

Колкото до това , че нещо може да се оплете, това е валидно за всяко едно начинание.

Само някой ден да не ни се сърдите, че не сме били достатъчно убедителни и настоятелни.

Ето един Руснак съветва как да спечелите пари от старите си видокарти (като ги продадете на миньорите):

https://www.youtube.com/watch?v=MHylsZ3FclI

Kоментарите са комични, в Русия няма вече видеокарти по бързи от GTX 1050. Дори и приличните захранвания привършват.

Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

ама то и аз кисна на компа нон стоп, но се мъча поне да изкарам някой лев от цялата идиотщина с тия борси, ако изкарам колкото ми тряят даже и няма да се занимаам повече с това нещо, чао - гасим лампите и пейзажа и черта, юрвам се при разпоретините (че напоследък съм ги занемарил бая) ....... но тях (биткойнаджиите) не ги разбирам, честно никак даже .....

Виждаш ли каква е разликата, борсите мъчат и човек иска да ги напусне. Криптовалутите напротив доставят удоволствие, опитай няма да сбъркаш. Колкото повече чакаш днес, толкова повече ще съжаляваш утре.

Ето и един съвет за "реалната" борса. Поглеждай към nVidia и АМД. Скоро ще направят голям удар, ако тази тенденция с миньорите продължава.
            Last edited by Xman1; 04.06.2017, 04:41.

Коментар

ама то и аз кисна на компа нон стоп, но се мъча поне да изкарам някой лев от цялата идиотщина с тия борси, ако изкарам колкото ми тряят даже и няма да се занимаам повече с това нещо, чао - гасим лампите и пейзажа и черта, юрвам се при разпоретините (че напоследък съм ги занемарил бая) ....... но тях (биткойнаджиите) не ги разбирам, честно никак даже .....
              Ето как 2140 USD се превръщат в 17020 USD за 5 месеца,
              когато човек има нещо между ушите

01/01/2017 16550 GHS/S9 = 2140 USD
              31/05/2017 106220 GHS/S9 = 13770 USD = benefice 660% = annual benefice 1486%
              03/06/2017 108070 GHS/S9 = 17020 USD = benefice 693% = annual benefice 1562%

https://www.hashnest.com/

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Аз им предлагам да излезнат на някоя чалготека и да забършат по някоя мадама,че с тия компютри май им западна социалният живот. Имах един такъв познат зомби пред компютъра си, анимета и накрая още го кара на ръчна.

P.S. а тоя твоя познат сигур е съвсем в джаза с тия аниме, а тва па ква глупост е хахах и тва не горазбирам, но за всеки влак си има пътници ....
                Last edited by michaelis12; 04.06.2017, 02:21.

Коментар

• ей го това беше същата простотия само, че под друга форма аааа уууу реклама реклама прибраха на хората парите с тия виртуални глупости .... виртуален домашен любимец ... че и в Япония ония побърканите ревяха даже като им "умре тамагочито" ако не се грижат за него и ко стаа кат "умре" въпреки, че нищо не е съществувало, ми нищо отиаш и си купуаш едно ново и готово освен ако някой изостанал не е влязъл толкова в матрицата, че да погине от мъка по домашния си любимец ....

Tamagotchi
                  https://en.wikipedia.org/wiki/Tamagotchi

и това пак се случваше само в на хората празните глави в реалността тва не съществува, абсолютно същото с пичкенкойна само че под друга форма и малко екшън вкарано там поне за пари та да имат стимул празноглавците .....
                  Last edited by michaelis12; 04.06.2017, 02:18.

Коментар

Добре аз не виждам никъде киро на кирията в целия филм, а вие къде го виждате това ми е много Х .....
                    не щете да прайте пари от това нещо, въпреки всички спорове, че е доходно,ч е е бъдещето и т.н. не щете кредити, за да се разрастнете, хоби ви било
                    И така от цялата раота тука аз установявам и виждам, че вие биткойнаджиите сте с няква идеология, но без реална представа за заобикалящия ви свят. Т.е. ваща идеология е във виртуалността, но не в реалността и се случва само във ваще глави, това е моята визия за вас .....
                    Аз им предлагам да излезнат на някоя чалготека и да забършат по някоя мадама,че с тия компютри май им западна социалният живот. Имах един такъв познат зомби пред компютъра си, анимета и накрая още го кара на ръчна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Аз мисля че хората които се занмават с крипто и вярват в идеята, не са този рисков тип, който ти си представяш. Виж че всички имаме горе долу едно и също мнение за кредитите. Не знам защо очакваш подобни неща. Също така не мога да разбера, защо трябва да направя задължително много пари и после да легна и да линея през останалата част от живота си?! На мен това ми е по скоро хоби и не мисля, че хората трябва неразумно да се хвърлят в криптовалутите. Има още много неясноти, има много още какво да се научи. Човек който ако няма опит и се хвърли днес заеми да взима и да очаква бърза печалба, най вероятно ще ги загуби. В крипто средите, често се дава съвет, човек да вложи толкова, колкото може да си позволи да загуби.
                      Как не са рисков тип? Нали искаш промяна на световният ред и света като цяло. Като не рискувате какво ще промените???? Вие не сте нито новатори нито рискови, а типичното стадо овце водено от някой пастир, само,че този пастир да не се окаже шефа на кланицата.

Щом ти е хоби е ясна работата.......

Коментар

Аз мисля че хората които се занмават с крипто и вярват в идеята, не са този рисков тип, който ти си представяш. Виж че всички имаме горе долу едно и също мнение за кредитите. Не знам защо очакваш подобни неща. Също така не мога да разбера, защо трябва да направя задължително много пари и после да легна и да линея през останалата част от живота си?! На мен това ми е по скоро хоби и не мисля, че хората трябва неразумно да се хвърлят в криптовалутите. Има още много неясноти, има много още какво да се научи. Човек който ако няма опит и се хвърли днес заеми да взима и да очаква бърза печалба, най вероятно ще ги загуби. В крипто средите, често се дава съвет, човек да вложи толкова, колкото може да си позволи да загуби.
                        значи да разбирам, че на вас "биткойнаджиите" не е целта да правите печалби, а просто ей така да си хабите тока къщи, да си купувате техника от чисто технически интерес, за да изкопаете по някви 0.0001 части и ако цената се вдигне случайно както беше с 10/20 пъти да напрайте от хобито едни 2 бона на годината ....

А за идеологията въобще няма смисъл да спорим за независимост с тая простотия, за анонимност и т.н. защото беше доказано тука в споровете 100кратно че това е контролирано, проследяващо, зависимо, ако искат могат да му врътнат шалтера, да направят 750 копия от същото нещо и прочее и прочеее.

Добре аз не виждам никъде киро на кирията в целия филм, а вие къде го виждате това ми е много Х .....
                        не щете да прайте пари от това нещо, въпреки всички спорове, че е доходно,че е бъдещето и т.н. не щете кредити, за да се разрастнете, хоби ви било
                        И така от цялата раота тука аз установявам и виждам, че вие биткойнаджиите сте с няква фикс идея, която и на вас самите не ви е много ясна, без реална представа за заобикалящия ви свят. Т.е. ваща идеология е във виртуалността, но не в реалността и се случва само във ваще глави, това е моята визия за вас и тамагочито, защото от до сега написаното аз друго обяснение нямам ....
                        Last edited by michaelis12; 04.06.2017, 02:00.

Коментар

Защо не коментираш темата с копаенето и липсата на цели поколения видеокарти. Както за това не си информиран така и за останалите неща. Съвсем скоро и GeForce 1070 ще липсва от пазара, макар да е лоша копачка. Вие сте тези които живеете в парлелна вселена и си вярвате глупости, не се интересувате изобщо какво се случва около вас. Единственото което правите е да се подигравате на хората, които се опитват малко от малко да информират останалите.
                          Ще си позволя да го кажа но съм далеч по информиран от теб за живота тук и по света. Аз не вярвам в Дядо Коледа както ти вярваш в образа на Сатоши Накамото. Много хора вярваха в образа на Падре и Плехуна и то имаше и бизнесмени сред тях и бяха завлечени от най-простата пирамида. Аз не се подигравам, а съжалявам всички зомбита вярващи на някакви кумири. Кой е този Сатоши????? За какво е цялото това копане и използването на цялата тази мощ? Да копаш койнчетата на Сатоши ли кадето ги е скрил в блокчета ахаха. Това са приказки за деца и наивници. Знаеш ли кой притежава най-много от биткойна и как го притежава и тези като него. Вие си копайте за жълти стотинки и накрая пак ще сте си ограбените от тия който го могат.

Коментар

Защо не коментираш темата с копаенето и липсата на цели поколения видеокарти. Както за това не си информиран така и за останалите неща. Съвсем скоро и GeForce 1070 ще липсва от пазара, макар да е лоша копачка. Вие сте тези които живеете в парлелна вселена и си вярвате глупости, не се интересувате изобщо какво се случва около вас. Единственото което правите е да се подигравате на хората, които се опитват малко от малко да информират останалите.
                            В Китаи имат капитали и за скъпи поръчкови процесори.Знаят, че за козметика и суета се хвърлят трилиони;-)Този чип може да изстреля пазара в Космоса: "...Chinese Miner Releases 14 nm ASIC. Each chip is capable of producing 34.6-63 GH/s, with a power consumption of 18 W based on a voltage range
                            One of the lower profile bitcoin mining manufacturers, China-based Bi Wang (BW), has reportedly unveiled a 14 nm ASIC (application specific integrated circuit).

According to a report by Bitcoin Magazine, the startup is marketing its miner to companies as well as to consumers. The launch is targeted for early 2016.

During the pre-order phase, each unit costs 0.87 BTC ($235). However, there is a minimum order quantity of 333, bringing the total cost to 289.7 BTC ($68,000). The bundle would be capable of producing 1 PH/s (1 PH = 1015 hashes, or encryption calculations)- about 0.24% of the total Bitcoin network hash rate.

Each chip is capable of producing 34.6-63.0 GH/s, with a power consumption of 18 W based on a voltage range of 0.59-0.76 V. This implies a peak power efficiency of 0.29 J/GH.

When the miners officially launch in the winter, there will be no minimum order quantity.

Nine months of research and development reportedly went into designing the chip...." http://www.financemagnates.com/crypt...ing-consumers/

Коментар

е що бе кво ако е сигурен бизнеса, така праят хората, буф кредит отварят ресторанти, фирми, заведения, хотели, вие отваряте копачници или ?! До са дет викам щом е толкоз сигурно да си с 5/6 млн. напред и да не се занимаваш вече с тва или тебе си те кефи ей тъй за гъдела ?!? Аз ако стигна 1/2млн. на борсата и спирам за кво са ми повече кво да запам и да прая там ?!? ....

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Ти си дрънкай, не ми пречиш Докато съм си губил днес времето с теб ми дошли още 97 долара
                                Забавно ми е да видя колко процента ще станат след още 5 месеца.
                                И да ги загубя тия 1600 долара - голям праз
                                Значи ше има и за копърка.

Коментар

X