IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
    Тоя път 100 млн. $ фира.Докога ще ги хакват тея банки ?

    http://money.bg/news/id_852715467/%D..._%D0%BC%D1%83_
    кой си го може си го може..... и аз да можех и аз щях да ги хакна .... от банка да крадеш не е грях те като крадат легално от тебе някой прай ли им нещо - ми не!! Да краднат тея там за 100 млн. ли са ше си напечатат нови до са напечатаха 4 трилиона и се циганат за някви си сотинки .....

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Много бъркаш за Google и FB. Мога да добавя и TWTR но там причината да го купуваш не трябва да бъде печалбата му а възможността някой да го купи.

      Но за Google и FB си много в грешка.
      Google в момента не купувай а продавай но не защото е лоша компания.
      а FB твърдо купувай но по малко ако не можеш да носиш на временна загуба. Но FB e с много потенциал. Мога да ти говоря много за тези две компании.
      страшен потенциал има особено тая FB тъпотия щом се спира вече масово, познавам доста народ където го "замразиха" и ше позамре лека полека .... Тея работи с users са на облаци днес ги има утре ги няма собствениците на заден план са едни и същи, но нещо много полицейска работа с тва и в Китай са блокирани всичките и Gogala и Фейсбоклука и онова там чоглавото пиле китайците не са тъпаци и заят, че тея служат за шпионажи и да бунят народа там и да сеят раздор мама им гадна американска и овреме яяя марш, докато не ги последват и други държави .....
      Last edited by michaelis; 03.03.2015, 10:51.

      Коментар


      • Гледам тук доста нецензурно съдържание са поизтрили. Май някой му е вдигнал мерника на Биткойнчето

        Коментар


        • http://www.telegraph.co.uk/finance/c...f-England.html

          http://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/oth...yschemesen.pdf
          Last edited by innergy; 02.03.2015, 22:09.

          Коментар


          • Тоя път 100 млн. $ фира.Докога ще ги хакват тея банки ?

            http://money.bg/news/id_852715467/%D..._%D0%BC%D1%83_

            Коментар


            • Много бъркаш

              Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
              Опраайте се и аз спекулирам на борсата и аз се занимавам с финансови идотщини, но тея дигитални самоделки ги остаам на вас. В Източна Украйна ставаше въпрос, там в някои градове ток няма те за биткойни ми мечтаят и златото нямало да свърши работа мммм добрем ....
              Google за мене няма абсолютно никаква стойност (акции, които струваха 1200$ WHF ), за мене имат стойност компании, които правят нещо "реално" произвеждат, шоколади, дрехи, самолети etc. щом вие искате да си пазарувате Google, FB и онова Twitter неща които са въздух и подплатени с нищо е ваш проблем не е мой ....
              Много бъркаш за Google и FB. Мога да добавя и TWTR но там причината да го купуваш не трябва да бъде печалбата му а възможността някой да го купи.

              Но за Google и FB си много в грешка.
              Google в момента не купувай а продавай но не защото е лоша компания.
              а FB твърдо купувай но по малко ако не можеш да носиш на временна загуба. Но FB e с много потенциал. Мога да ти говоря много за тези две компании.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                Подобни новини ме развеселяват.

                Във връзка с това, аз на скоро четох други интересни неща... оказва се че ако имаш Интернет банкиране и някой ти хакне компютъра, банката не носи отговорност и може да не ти възстанови парите. Вече има изгорели хора по западните държави... но това разбира се не става "световна новина", защото не е във фокуса на медиите. Виж за разлика от това Биткойн се следи под лупа... и на някого и 20 долара да му откраднат... веднага става световна новина и всички започват да тръбят за това.

                Да не говорим за стотиците случаи на източени дебитни карти в България, на които банките не възстановяват парите (на запад за разлика от тук се възстановяват).

                Да не говорим за хилядите пирамиди по света... които ако ги разглеждат по новините, ще трябва само това да се говори... но не се говори, защото не е "интересно". Всички са се вторачили в Биткойн и търсят под микроскоп и най малкия проблем.

                В банките кражбите са ежедневие... просто хората плащат сметката (за която дори не знаят), от данъците или от таксите на банките и транзакциите и затова не им прави впечатление.

                В случая с откраднати биткойни, никога не става въпрос за типични кражби, а по скоро за пирамиди при които вътрешен човек си присвоява парите (това в обикновена банка се разбира твърде късно, може и никога) директно откраднатите биткойни са много малко и най вече защото хората не са подсигурили портфейла си с парола.

                Относно пирамидите... само в България има много повече откраднати пари от тях, отколкото всички кражби взети заедно при Биткойн.

                Питайте хората изгубили парите си в Лайф Чойс или тези в Анжел Сити... дали държавата им е възстановила парите и дали са получили справедливост. Интересното е че никой не обвинява примерно националната ни валута, но при Биткойн, за сходни паримиди обвиняват биткойн... че защо при нашите пирамиди не обвиняват тогва доларите или левовете?!?
                Last edited by Xman1; 19.02.2015, 01:19.

                Коментар


                • http://www.investor.bg/softuer/458/a...rbanak-189326/

                  http://www.nytimes.com/2015/02/15/wo...ware.html?_r=0

                  Подобни новини ме развеселяват.
                  Къде е сега например Frosty да ни обясни колко е сигурна банковата система и парите му са винаги в сметката. И само да вдигне телефона и да се оплаче - тичат да го задоволяват банковите служители.
                  След като самите служители на банката са проспали манипулации на салдата, как може да очакваме обикновеният клиент да може да спаси средствата си.
                  И все пак, щом проникването е разкрито - тези не са достатъчно добри. Представете си какво могат да направят наистина добрите.
                  И после биткойна бил алабала и въздух.
                  Биткойнът е нещо, което сам управляваш, а не съдбата на средствата ти да зависи от разгонена банкова служителка кликаща на реклами в интернет. И пълната и безотговорност.

                  Кой всъщност ще плати масрафа за тази безотговорност. Тук има интересна дискусия:
                  http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comm..._billion_from/
                  От кого ще се вземат парите , за да се върнат в сметката на Frosty? - Отговорът е ясен - от добросъвестните търговци. Някой ще е работил 'напразно' и това няма да са банките - те ще си 'върнат' по-голямата част от парите. Не е ли смешно?
                  Last edited by verimg; 18.02.2015, 16:09.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Nikola_D Разгледай мнение
                    Търговците нещо се оттеглят от биткойна. Само гледам графиката и се чудя къде ще е реалната му цена.
                    Няма логика. Нали има обменни нива. Все едно някой да ми предлага индийски рупии и аз да не му продам стоката, защото валутата му не е красива. Доказателства за 'оттегляне' ?

                    Коментар


                    • Търговците нещо се оттеглят от биткойна. Само гледам графиката и се чудя къде ще е реалната му цена.

                      Коментар


                      • Опраайте се и аз спекулирам на борсата и аз се занимавам с финансови идотщини, но тея дигитални самоделки ги остаам на вас. В Източна Украйна ставаше въпрос, там в някои градове ток няма те за биткойни ми мечтаят и златото нямало да свърши работа мммм добрем ....
                        Google за мене няма абсолютно никаква стойност (акции, които струваха 1200$ WHF ), за мене имат стойност компании, които правят нещо "реално" произвеждат, шоколади, дрехи, самолети etc. щом вие искате да си пазарувате Google, FB и онова Twitter неща които са въздух и подплатени с нищо е ваш проблем не е мой ....
                        Last edited by michaelis; 15.02.2015, 13:25.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          То ясно, обаче мога ли да копам с фризер
                          Технически е напълно възможно. Само интернет връзка на фризера е необходима. Няма обаче да бъде биткойн, а някакъв тостеркойн, който трябва да бъде пуснат в мрежата. Честно казано, мислил съм го преди година и може да се направи. Проблем са гаранциите, че няма да се включи да копае някой с космическа совалка. Това е трудността засега.Тогава ние с фризерите ще се почувстваме 'емоцонално наранени'
                          Извън иронията идеята всъщност е добра, защото има милиони фризери по света и с фризеркойна ще се реализира идеята за децентрализирана валута по- добре от биткойна. В момента биткойн е доста централизиран - копае се само от големи ферми с ASIC . А в началото, всеки с процесора на компютъра си е можел да изкопае 10000 за ден .
                          С навлизането на IP6 протокол - всеки фризер ще е в интернет и като е така защо и да не валидира транзакциии. Определено поне 10 програмиста по света мислят по въпроса. Не съм търсил в гугъл, но гаранция. Всяка щура идея, която ни хрумне - някой я реализира вече някъде.
                          Last edited by verimg; 15.02.2015, 12:38.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                            ...
                            Пак ти каам тея виртуалните глупости нямат грам стойност в състояние на криза каквато е в Украйнаs:
                            Не бъди толкова сигурен. Точно тези дни чух за познат българин от Украйна, който точно благодарение на тази глупост е успял да се откупи от насилствена мобилизация. След мародерство не му е останало нищо друго. Нали се сещаш, когато всичко е въп.ос на часове нито имоти нито заровено някъде злато вършат работа.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                              мда съвсем сериозно ше им обърнем внимание, че те изникнаха като гъби ......

                              WTF нали уж били уникални то май всеки си прай уникални дигитални банкноти, тва е ебаси зарибявката за бастуни ......
                              Всеки кой малко разбира от програмиране и айдеее стана банкер на некакав си "...coin" ....
                              Ей ви златото ако толко ви треа нещо ценно има сребро платина тях не мое ги "копат" ей така
                              Всеки може да си направи... но съвсем друг въпрос е дали някой ще я използва.

                              Има подобна аналогия с Интернет търсачките... всеки може да си направи търсачка, но Google е само една.

                              Някои хора се възползват от общото незнание на другите и правят скам алтернативки т.е. такива които се правят просто за понци схема. Някой прави някаква монета, събира инвеститори и изчезва... монетката "умира" и хората на практика си губят парите.

                              Всеки който си мисли, че ще забогатее лесно ще си изгуби парите. Биткойн е технология която тепърва навлиза и рисковете са големи... няма гаранция, че Биткойн ще е Google при криптовалутите.

                              Проблема с Биткойн не е технологичен... проблема идва от това, че хората в масата си, са все още слабо технически грамотни. Те тепърва се учат да използват Интернет... и повечето от тях не се справят... я накарай някой обикновен човек да ти направи настройки на рутер или да преинсталира Уиндоус, да програмира някаква (дори най елементарна програмка) и ще видиш каква ще е реакцията. Човек трябва със затворени очи да ги може тия работи преди да се захваща с Биткойн. Все още Биткойн не е направен достатъчно лесен за работа от обикновен човек.

                              На практика до навлизането на смартфоните, хората като цяло почти не използваха пълноценно Интернет. Повечето хора имат страх от компютрите... нямат им доверие, защото им изглеждат като "магическа кутия", която не им е ясно как работи. Виж на автомобилите примерно имат много по голямо доверие (което е повече от смешно).

                              Колкото до това каква е стойноста на Google, за хората които го използват е безценен и не може да бъде измерен в пари. Това което Google ни позволява, беше невъзможно до преди 10-тина години. Сега когато човек има някакъв проблем просто пита Google... преди трябваше да се обръща към "дебелите книги" или към някой специалист, но в повечето случаи и дебелите книги и специалиста не знаеха отговорите. Сега е лесно питаш Google и отговорите (или липсата на такива) се появяват веднага. Дори липсата на отговори може да означава много... можеби въпроса не е зададен както трябва или проблема е специфичен. Например ако попиташ Google "what is bitcoin"... ще ти даде директно дефиниция... при това правилна дефиниция. Също така ще ти даде история и произход на думата.

                              За разлика от преди, сега Google дава и директни отговори, а не просто ликове към други източници.... т.е. Google вече си има един вид собствено мнение по въпросите. И въпреки това тук се намират хора които казват, че Google няма стойност... е как човек който не разбира стойноста на Google, ще разбере стойноста на Биткойн?!

                              Коментар


                              • Това не може да е вярно: Хакери откраднали над $300 млн. от 100 банки
                                15.02.2015


                                http://news.ibox.bg/news/id_28779974


                                А нека се запознаят с чичо им МАДОФ и неговата пирамида за 65 млрд. долара http://www.investor.bg/sviat/6/a/byr...-dolara-76982/


                                и после го сравнят с 8млн от тая борсичка
                                Last edited by X_Y; 15.02.2015, 11:03.

                                Коментар

                                Working...
                                X