If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не, няма никаквъв сигнал, но ми омръзна да следя всеки ден, да не кажа ежечасно.....
И на 1500 $/BTC да бях продал пак щях да съм на сериозна печалба пък и не съм продал кой знае колко, нещо от порядъка на 15-16% от портфейла. Това си бях определил за продажба до края на годината - е Нова Година дойде през Юни.
Пак ще следя и следващи продажби тази година само ако има сериозен (над 5.000 $) ръст.
А за нови копачи - малко е рисковано сега! Добива на картите пада по-малко на всеки 200 часа - повече можете да прочетете тук: http://hardwarebg.com/forum/showthre...-Ethereum-(ETH)
последните 4-5 страници
На Бай Марин не му издържаха нервите и продаде каквото имаше за продаване до края на годината! До края на 2017 ще продавам пак само ако видя цена около 10.000 лв. за Биткоин
Поздрави и Успехи на всички
Защо видял си някакъв сигнал за голям спад... та минаваш във фиат?!
Не е ли по добре да купиш миньори вместо да обръщаш в пари???
На Бай Марин не му издържаха нервите и продаде каквото имаше за продаване до края на годината! До края на 2017 ще продавам пак само ако видя цена около 10.000 лв. за Биткоин
marin1 - по принцип за бъдещето на биткойна си прав, не е далеч момента в който всички ще искат да имат частица от биткойн вместо пари в банка. Бинкойн още не е набрал скорост, но другите криптовалути са просто временно явление и ще отпадат.Отдавна го твърдя - липсата на здравословна инфлация е една акумулираща се инфлация която ще се прояви като хиперинфлация, а нея биткойна ще я преживее в посока нагоре за разлика от фиатните пари.
добре, за какво си изтри коментарите ?
значи ако имам печалба от продажбата на коини, да я декларирам пед НАП ?
значи пак излизам на светло, ако и да съм искал с коините да се скрия от Статуквото.
е, браво
„Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”
marin1 - как ще декларираш приходи и те пък ще са ти печалба ? Може да имаш приходи и загуба, приходите са си приходи а загубата и печалбата са нещо съвсем друго а разходи не може да се игнорират защото те корекспондират с приходите по същия начин както и печалбата със загубата. Ти по добре едно ддс им плати на тия бинкойни тогава.
Изкопаните биткойни (най-вероятно) се третират с цена на придобиване 0.00 лв., т.е. дължиш данък върху цялата стойност на биткойна, въпреки че имаш разходи за ел. енергия, амортизация на оборудване и т.н., но не е ясно НАП как ще погледне на това нещо .
Аз лично не мога да си обясня как точно се декларират "изкопаните" (но аз и не играя в играта, а съм само страничен наблюдател, така че не съм задълбавал). Ако някой има практически опит, ще е интересно да сподели.
С една дума - да, дължиш ДОД 10%. По назад в темата сме го обсъждали и дори Марин сподели, че си подава декларация всяка година (ако си на печалба разбира се). Ако си купил 2 койна за 1000 лв. през годината, а си ги продал за 1500 лв. - дължиш данък върху печалбата на годишна база, т.е. върху 500 лв. НАП разглежда биткойн като финансов актив и това е единственото, казано по темата от държавен орган (поне аз това съм видял, може и да греша).
Коментар