Това е една невероятна технология, но откакто Сатошито я е пуснал на публиката се използва само за "военни" цели - луда спекула.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
колегата инженер е ОК, но съм наострил уши да чуя някой бакшиш да житка с койни... тогава отивам да си направя сметка в адмирала и да изплющя едни къси койни с фулл марджинпусто не се возя много по таксита
друг добър индикатор е форума на мамите (бгмама) като почнат да 'инвестират' в койни е за як сел
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от MAINBRAIN Разгледай мнениеЗдравейте на всички!
За биткойните знам от няколко години, но едва от няколко седмици почнах да се интересувам по-задълбочено. Компютърен инженер съм и в общ план ми се изясни картината. Имам желание да купя малко криптовалута (със сума, която мога да си позволя да загубя). Не ми се занимава изобщо с копаене на този етап. Та на въпроса: бихте ли ме посъветвали какъв е най-удобният по отношение на бързина, сигурност и простота начин да си купя биткойни, лайткойни (в момента клоня най-много към тях), както и друга, по-неизвестна валута, която трябва да заменя срещу биткойн?
Поздрави и хубава вечер на всички!
Петрол;
Злато на 1900$;
Строителен/Имотен балон;
Акции на банки като Булбанк....Гръцката банка....Испански такива... и т.н.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеИ така,... когато някой ми каже за алгоритъм ползващ хеш функция или генератор случайни числа или да не продължавам, че дълго за четене - някак вътрешно ми се появява една мила усмивка като онази нарисувана от Леонардо, сякаш е видял толкова неща в бъдещето)))) Та така за койна, нека си ползва колкото си иска sha, ma или ecdsa, по-съществено е какво стои зад тях, (най-ниско ниво) и няма да ме учуди ако в един момент се появи изкуствения интелект, който да предсказва, кой е следващия генериран койн. преди изобщо да е "изкопан")))) Между впрочем много хора не правят и разлика между койна и чейна, но това не е най-лошия човешки недостатък - напротив дори - на мен ми харесва))))
Коментар
-
Аз пак да питам за какво служи тоя койн, като на Бай Хойн файла с транзакциите минава 128 гигабайта...
https://blockchain.info/bg/charts/blocks-size
И за да имаш собствен портфейл трябва да го съхраняваш при теб. И тоя файл ще расте колкото повече транзакции на хойни има.
Ако пък ползваш онлайн портфейл - ЦРУ идват в Гърция !!! ??? WTF ??? и затварят борсата. И ти прибират портфейлчето.
Та, какво точно му струва 4300 $ на бай хойн?
https://btc-e.com/index.html eй туй като говидя и ми се повдига! Удрят най-големите и доказани борси! Предния път пак най-големите - МтГокс потънаха при странни обстоятелства...Last edited by IvanTerziev; 17.08.2017, 11:11.Мнението ми е погрешно и води до загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение....И така,... когато някой ми каже за алгоритъм ползващ хеш функция или генератор случайни числа или да не продължавам, че дълго за четене - някак вътрешно ми се появява една мила усмивка като онази нарисувана от Леонардо, сякаш е видял толкова неща в бъдещето.....)Хората вече не четат, образоват се в Интернет и си мислят, че всичко им е ясно .... А историята с генераторите на случайни числа е стара колкото света. Още в 70-те години на миналия век стана ясно, че има нещо гнило в генератора на случайни числa RANDU на IBM, който беше част от стандартните фортрански библиотеки. Някъде в началото на на 80-те Кнут го направи на пух и прах, но това не отказа хората да го ползват. Ако знаеш колко докторски дисертации във физиката, базирани на метода Монте-Карло са напълно компрометирани именно защото са ползвали този куц генератор на случайни числа .... А в днешно време програмистите вече въобще не мислят - имат готова библиотека, ползват я и ѝ вярват безрезервно .... ама какво седи отзад като математика и алгоритъм - никой не мисли.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DeBeersЯсно е какво искаш да кажеш, но при биткойна се използват точно два крипто алгоритъма: SHA256 и ECDSA. Разбиването на който и да е от двата, ще е проблем за много други системи, включително банкови..Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от SkromenАз вече 2 години го използвам като втори пенсионен стълб и ми дава повечко от фондовете. Всеки месец си обръщам по 50лв и хич не ми дреме кой какви балони вижда. Мисля , че е безбожно евтин и си купувам+++!!
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
prectical - едва ли някой му плаща на барбарона и не подвежда никой включително и за политика.D.Y.F-091066
Коментар
-
prectical - и понеже в България сигурни доходи имат само пенсионерите и доста банки дори отпускат кредити които да плащат с пенсиите си, та усещат откъде да захлебят и атакуват контингента на националната лотария.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Skromen Разгледай мнениеТук верно е пълно с кьорави инвеститори. Не сте никакви инвеститори, ако не виждате възможностите, но пък сте добър индикатор. На платените драскачи им свърши работното време и настана тишина.
Коментар
-
Здравейте на всички!
За биткойните знам от няколко години, но едва от няколко седмици почнах да се интересувам по-задълбочено. Компютърен инженер съм и в общ план ми се изясни картината. Имам желание да купя малко криптовалута (със сума, която мога да си позволя да загубя). Не ми се занимава изобщо с копаене на този етап. Та на въпроса: бихте ли ме посъветвали какъв е най-удобният по отношение на бързина, сигурност и простота начин да си купя биткойни, лайткойни (в момента клоня най-много към тях), както и друга, по-неизвестна валута, която трябва да заменя срещу биткойн?
Поздрави и хубава вечер на всички!
Коментар
Коментар