IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Блокчейн по всяка вероятност ще е бъдещето на сетълмънта на плащания и сетълмънта на ценни книжа. Ще се използва като "инфраструктура" за прехвърляне на истински активи.

    Биткойн като "актив" е абсолютна щуротия.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


      Някога така говореха и за Интернет, че нямал реална стойност и дори скоро ще му "мине модата", сега същите тия хора не отлепят физиономията си от Фейсбук и сайтовете за пазаруване.

      Стойноста на криптовалутите всъщност е неизвестна, защото ние не знаем пълните им възможности. Само умните договори да вземем и стойноста е в трилиони. Евтините транзакции също биха спестили трилиони, говорим за липса на касови апарати изобщо в магазините и където и да било. Просто влизаш в магазина взимаш си каквото ти трябва и си излизаш... ако нямаш пари в акаунта, на излизане може да има един охранител който да те спре (но с времето и той ще отпадне). Магазините също може да изчезнат с времето, просто всичко което му трябва на човек, ще пристига на мястото на което му трябва и за точно определеното време... включително хранителни продукти. Блокверигата е добра за проследяване на пратки и дори в момента има проекти за такъв тип практическо приложение. Но всичко това е само началото, от днешна гледна точка е трудно да се види какво ще стане например след 20 години, защото не се знае как ще се развият другите технологии. Например едва ли някой преди 20 години (през 1997-а) е можел да си представи до къде ще стигне Интернет... и че Интернет пазаруването ще измеси моловете.

      Знам че в България манията по моловете в момента е все още много силна, защото моловете са относително нови за нас, но в САЩ, моловете са започнали да изчезват. (междувременно Амазон неможе да насмогне със строителството на разпредлителни центрове и складове)
      Блокчейн е много полезна технология. Но от това не следва, че биткойн има каквато и да било стойност. Ценността на биткойн е въвеждането на идеята за блокчейн.

      Това е все едно да се върнеш назад във времето, когато е създаден първият двигател с вътрешно горене и да кажеш, че точно тази физическа машинария - куп старо желязо - струва трилиони, защото технолигята зад нея има огромно бъдеще.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
        Според мен държавите които съумеят да се позиционират най добре в новата блокчейн икономика, ще бъдат новите господари на света. Блокверигата ще е новият двигател на прогреса. Знам че всички тези неща изглеждат твърде невероятни и дори невъзможни, но ще се случат... дори "избързваме с графика".
        Тука съм безрезервно съгласен с теб, за пръв път!
        Само че вземи малко се ограмоти какви диви милиони се наливат в това, и хич няма общо с динозавъра биткойн. В hyperledger участват IBM, Linux foundation и много други големи в софтуера. И да, с отворен код!
        https://www.hyperledger.org/members
        Бай хойн ще остане в историята като първия самолет на братя Райт.
        Last edited by IvanTerziev; 04.11.2017, 13:01.
        Мнението ми е погрешно и води до загуби.

        Коментар


        • Цитат от долния линк, че не всеки има Фейсбук...

          Иван Ванков
          Вчера в 00:28 ·

          Я да се уточним, че ми писна да отговарям на едни и същи неща по коментари, мейли и лични съобщения.

          Q. Против крипто валутите ли си?
          - Да, защото те са силно спекулативен инструмент без фундамент. Повечето хора ще загубят средства в дългосрочен план. Една малка група хора ще направи много пари.
          Q. Ще изчезнат ли крипто валутите
          - Не, ще ги има но ще се приближат много до форекс, ще се появят деривати, опции, кросове,индекси и всякакви виртуални инструменти върху тях
          Q. Аз има познати които правят много пари от тях като копат, говориш пълни глупости
          - Тези които копаха преди време при ниска сложност и не продаваха са на голям кяр. В момента копането в домашни условия е нерентабилно, дори и да крадете ток. Печалбата от крипто в момента е от търговия с тях по начин много близък на Forex. Ако ще копает ви трябва мащаб, респективно средства за този мащаб и разбира се специфичен набор от умения. Ако имате тези пари и този набор от умения ще сте по-ефективни в други области.
          Q. Крипто ще премахне централните банки
          - Добре, говорете си. Разберете, че централните банки са гаранта на социалния договор. Не казвам, че са добри, но са фундамент. Тяхното премахване ще предизвика апокалипсис на ниво цивилизация. Никой няма да го допусне.
          Q. Криптото не се контролира от никого
          - Добре, вярвайте си. Малко на брой групи контролират всички крипто валути в момента и решават какво да се случва с тях. От текуща цена до протоколи. Между другото в тези групи участват някой известни финансови организации. Поразчетете се малко, седнете и помислете, пък тогава решете. Това което се случва с крипто валутите в момента е повторение на "Венецианските търговци". Който се интересува от история ще разбере.
          Q. Ама ти нали работиш блокчейн?
          - Да, аз работя по блокчейн за бизнеса, не блокчейн за крипто. Блокчейн е много хитра технология която има няколко много хубави свойства които бизнеса иска. Ако върху блокчейна сложите дистрибутиран леджър може да се направят напълно нови бизнес модели. Резултата е, че се гарантира доверие между страни, които си нямат доверие.
          Q. Ама няма ли копане в тия работи?
          - Не, блокчейн за бизнеса не е крипто, няма копане, няма такси за превод, няма чакане на N блока за веификация, няма сложност. Транзакциите се ипълняват почти веднага (около секунда) и мрежата държи до 500 000 транзакции в минута.
          Q. Ама бизнеса няма ли да ползва ethereum и останалите?
          - Не, сериозния бизнес няма по една проста причина - бавни са. 20 транзакции в секунда не стигат за нищо.

          Q. Ама ICO-тата, то това си е бизнес, нали?
          - Колко е бизнес е спорно, но ако имаш продукт който е базиран на ethereum горе-долу става, но ако имаш едина верига на достачици и искаш да ползваш ethereum за да си вкараш процеса в него - еми просто не става. Ако ползваш ethereum да си пуснеш "монетка" а самия проект си го правиш с други технологии, тогава това не е блокчен за бизнеса.
          Q. Нищо не разбираш пич, аз ходя по семинари, копам, продавам....
          - Помислете си дали аргументите ви са базирани на реални факти и действителност, или просто религиозно вярвате подтикнати от надеждата, че без да правите нищо ще станете милионери. Разликата е тънка, ако сте здраво стъпили на земята, имате трезва преценка, не сте емоционално привързани към идеята за успех на крипто-валутите имате голям шанс да успеете, иначе ще се набутате като диво прасе в трастика.
          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

          Коментар


          • Приех всички основателни критики към моите сметки от днес, и се съгласих с много неща, за което благодаря пак на Xman1, индианеца, КМЕТА и бай Марин. Остана ми само един въпрос неясен, на който за съжаление все още нямам задоволителен отговор. Пуснах въпроса преди 5 часа, но ще почакам още... аз лично към момента не намирам разумна логика.

            Съжалявам, че ще трябва да го повторя, но така ще ви спестя (на вас и на другите, които евентуално ще коментират) време да се ровите надолу.

            Не виждам още логиката за постоянното теглене на кръгли суми койни от cold wallet-а на bitfinex
            (№1 в класацията). Никъде в Общите им условия (Terms of Service) не видях подобни изисквания или ограничения при теглене.

            93% са в кръгли хилядарки, 98% - в кръгли стотици койни - още повече при цените на биткойна от януари насам.

            За какво са ти кръгли суми от виртуална валута? Тва да не са банкнотите от по €500, дето били най-подходящи за подкуп? То затва банкнотите от по €200 и €500 ги изтеглят от 2-3 години насам и ще изчезнат постепенно.
            Едно Ферари за $1 000 000 да решиш да си вземеш с койни, ти трябват едни 139.30040550 BTC (към момента).

            Във втория най-богат на койни адрес (109 203 BTC - може и той да е на няква борса) вноските/тегленията на койни пък са само в кръгли суми - хилядарки масово. Вярно, транзакциите са много по-малко от bitfinex-а, ама пак.... какъв е смисъла?
            Айде, може и тва да е някъв скатан уолет извънземен - нищо не пише.
            Все едно гледам дневника за движение на паричните наличности в трезор на банков клон...
            То даже и там ще са по-криви сумите, отколкото тия в извлечението за движенията на койните по споменатите биткойн-адреси...

            Третия портфейл (89 348 BTC) - същата работа....
            Четвъртия - и той (81 000 BTC).

            Да приема, че и тва са уолети некви.

            От №5 до №11, както отбелязах вече, никво движение от около 3 години вече


            Номера 12 до 15 - нормални движения, даже един (№14 - 45 085 BTC) прилича да е като на някоя борса, но масово криви числа и в двете посоки.

            Портфейл №16 (44 899 BTC) - движения в кръгли хилядарки койни.
            Портфейл №17 (44 864 BTC) - никво движение от 2013 г.
            Портфейл №18 (44 010 BTC) - чисто нов от 25.09.2017 - едно захранване и нищо повече.
            Портфейл №19 (40 000 BTC) - чисто нов от 31.08.2017 - едно захранване и нищо повече.
            Портфейл №20 (36 000 BTC) - чисто нов от 19.04.2017 - няколко захранвания с кръгли хилядарки койни и нищо повече.

            От последните пет, четири вероятно са некви уолети пак.

            Общо в 16 от Топ-20 портфейлите (в които или се движат масово кръгли хилядарки койни, или нищо не става в тях)

            има 1 110 899 BTC към момента.

            До вчера са изкопани 16 662 275 BTC - в тия 16 портфейла са 6.67% от всички койни грубо. (по данни от blockchain.info). Всеки 15-ти койн е там.

            По едни прилични сметки, които имах удоволствието да чета скоро, притежатели на някакво количество биткойни към момента са между 25 и 30 млн. човечета.

            Въобще интересно ми стана - в първите по капитализация портфейли или масово се размятат кръгли стотици и хилядарки койни или нищо...И, според скромното ми мнение, дори всички тия 16 портфейла да са уолети некви за скатаване на койни от хищни лапи, пак няма как масово всичко да е така изчислено, че над 95% от транзакциите да са в кръгли стотици или хиляди койни...

            Или, както някой каза, че се "подстригвали" автоматично дребните хот портфейлчета да ги пазят от хищници в колд уолети....

            Как да събираш дребни суми от хот портфейли на дребни играчи, па да ги оптимизираш да ти станат кръгли суми, па да ги мяташ по колд портфейли?!?

            Мани излишната оптимизация, ами една система за beneficial ownership/баланси на хот портфейли, па база данни индивидуални захранващи трансфери, па един общ трансфер в колд портфейла, друга система за beneficial ownership/баланси там, друга база индивидуални трансфери, демек с кой общ трансфер от кой играч колко съм му взел от хота, че да го консервирам в колда, че после евентуално с обратен индивидуален трансфер да му ги върна, ако поиска...

            тва трябва всяка секунда да е 6... сумата от балансите в хот уолета и консервираните в колд уолета биткойни на всеки потребител трябва да отразява реалната му собственост върху съответното количество биткойни, и той да си вижда всичко в реално време....и да си оперира както си иска, когато си поиска и къвто му е кефа....

            не, че е невъзможно, ама за къв.... утрепана работа е тая, и никъв смисъл няма в нея...
            а всички знаем, че излишното усложняване на нещата води до непредвидими ситуации

            Според мен, разумен човек няма да си усложнява излишно живота. Кво остава тогава?

            Да не би на пазара в световен мащаб да играят масово само едни 20-тина хиляди играчи, дето имат по над 100 биткойна в портфейлите?!?

            ... а другите милиони са само кибици или се мъчат с тежък миньорски труд да смятат едни гигахешове, че да върви влака???


            ...или, може би, дребните са в некви гаражни борси, дето не ги виждаме в класациите тука...
            де да знам - и питам...


            Ще се радвам, ако ме просветлите, каква роля играят транзакции с кръгли суми в хилядарки койни?
            Благодаря ви предварително!

            Мнението ми не е препоръка за нищо.
            Last edited by Kildirim_Bei; 04.11.2017, 15:48.
            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

            Коментар


            • https://www.youtube.com/watch?v=_cdvTzvSDp4
              Снощи кибичих по нощите и го изгледах цялото, дори днес мисля още веднъж. Човекът има огромен практически опит с кеските, какъвто аз нямам.
              Кратко резюме:
              Бай хойн класик има капацитет 3 транзакции на секунда, това по спомен. Алтернативните кески фиксват проблема, но на скромен порядък, да речем докъм 10 в секунда. Гледайте видеото, не се хващайте за точна цифра.
              Бай хойн има 1 мегабайт блок, и отдавна е задръстен. Затова почват да наддават кой да се намърда за транзакция, и достигаме до безумните 15$ за да ти мине трансфера. Мой коментар - щом отсега се задръсти системата - за какви пари на бъдещето говорим?
              Бай хойн кеш има 5 мегабайтов блок. Т.е. само 5 пъти повече капацитет.
              Има и идеи части от кески системата да работят в самостоятелен блокчейн, и само от време на време да синхронизират с основния, settlement ли му казваха... Явно има някакви фундаментални проблеми с това, защото още никой не го е имплементирал на практика.
              VISA операторът понякога достига до 50 000 транзакции в секунда! Т.е. сме много много далеч от реална ежедневна използваемост на който е да е хойн.
              Tука мой коментар - тия рипълите са специално проектирани за ежедневни транзакции, и имат gateway към банки и към реален хартиен кеш. Един вид имат вградена борса. Само че са предварително изкопани, и реално са и ще бъдат притежание на Гугъл лабс.
              Този същият гуру (за мен) изказва убеденост за надценен хойн, още като е бил 3 - 4000 за кеска. Допуска, че и до 10 000 може да стигне, (мой коментар - простотията човешка е непредвидима).
              Бай Марине, евала за куража и че си направил нещо. Не ме разбирай погрешно - не отричам тия технологии. Просто търся някакъв фундамент под тия безумни цени, и не го намирам. Гледай видеото ако не вярваш, че системата вече е задръстена. Бай хойн отдавна се е изчерпал, и светът чака генерално нов криптос, който наистина става за кеш.
              Аз имам някакви идеи. Понеже питаш кво праим освен дето само намираме кусури. Опитвах да събирам екип за това, ама програмистите се хванали за заплатицата, не щат да ставаме милиардери. Не е за сам човек, затуй не съм се хванал. Това е задача от колосална по моите представи сложност, но пък залогът също е огромен.
              https://www.facebook.com/ivan.vankov...63988527095918
              Човекът се занимава професионално с hyperledger, блокчейн решение за бизнеса. В следващ пост ще болдна защо мисли, че и Етериум не става за реални бизнес решения с неговите умни договори.
              Last edited by IvanTerziev; 04.11.2017, 13:04.
              Мнението ми е погрешно и води до загуби.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                Еваларка, Бай Марине!
                Ашколсун, машаала... секиз парче биткойн пазарлама, чок гюзел - пара бол!
                Повечето от "копачите" продаваме, защото знаем как да си изкараме още. Познавам колеги, които не са виждали 1/2 Биткоин накуп, каквото изкарат - веднага продават ...... Не мисля че тази стратегия е печеливша, но всеки си има глава на раменете и си преценя сам!
                remember remember the fifth of november

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                  Еваларка, Бай Марине!
                  Ашколсун, машаала... секиз парче биткойн пазарлама, чок гюзел!
                  Бай Марин е печен търговец, въпросът е дали останалите койнаджии, които са платили печалбата на бай ти Марин могат да се похвалят със същото.
                  ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение

                    От борсите има лимити (дневни, седмични месечни) за теглене, които обикновенно са кръгли суми и зависят ос степента на верификация на потребителя. Примерно в poloniex.com най-ниското ниво е равностойност на 2.000$ на ден теглене на криптовалути. Следващото ниво мисля беше 10.000$ и т.н.
                    Та от там идват кръглите суми.
                    Благодаря ти за коментара Марине, но не говоря за хилядарки във фиатни пари, а за транзакции в кръгли хилядарки койни, при това много на брой такива...почти 100% са в първите по капитализация 4 биткойн-адреса.
                    Виж ми пак поста.
                    Last edited by Kildirim_Bei; 04.11.2017, 11:39.
                    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение

                      Специално за теб Бей Ефенди - тази година съм продал точно 8,00 Биткоина! Етеруми отделно.
                      Биткона за Кеш, Етерумите пари по банкова сметка.
                      Еваларка, Бай Марине!
                      Ашколсун, машаала... секиз парче биткойн пазарлама, чок гюзел - пара бол!
                      Last edited by Kildirim_Bei; 04.11.2017, 11:42.
                      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                        Уважаеми Xman1,

                        благодаря ти още веднъж за коментарите по моите постове, но ми остана един неизяснен въпрос за кръглите суми (при това в хилядарки койни).
                        Ще ти бъда благодарен (или на някой от другите специалисти по криптовалутите тук), ако ми го разясните.
                        Няма да копирам пак последното си мнение - там въпросът е в червено.
                        От борсите има лимити (дневни, седмични месечни) за теглене, които обикновенно са кръгли суми и зависят ос степента на верификация на потребителя. Примерно в poloniex.com най-ниското ниво е равностойност на 2.000$ на ден теглене на криптовалути. Следващото ниво мисля беше 10.000$ и т.н.
                        Та от там идват кръглите суми.
                        remember remember the fifth of november

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

                          .......

                          Виж, ако сега продадеш 1.00000000 (словом: един) койн, кешираш едни $7 100 (и такси съм ти махнал даже $70-80, към момента) и кажеш на жената, "Айде жено, ще те водя на ........ за 1 седмица. Да е жив и здрав Бай Хойн!" примерно...

                          Е тогава ще кажа, бравос! Всичко оттук нататъка да ти е халал
                          Специално за теб Бей Ефенди - тази година съм продал точно 8,00 Биткоина! Етеруми отделно.
                          Биткона за Кеш, Етерумите пари по банкова сметка.

                          remember remember the fifth of november

                          Коментар


                          • Уважаеми Xman1,

                            благодаря ти още веднъж за коментарите по моите постове, но ми остана един неизяснен въпрос за кръглите суми (при това в хилядарки койни).
                            Ще ти бъда благодарен (или на някой от другите специалисти по криптовалутите тук), ако ми го разясните.
                            Няма да копирам пак предпоследното си мнение - там въпросът е в червено.
                            Last edited by Kildirim_Bei; 04.11.2017, 11:31.
                            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                              В допълнение към долния ми пост - Биткоин не съм купувал от 2014 г., тогава го направих само за проба, да видя как стават нещата.
                              Както писах и по-долу, няма нужда да се наливат свежи пари, сега има хиляди начини да си осигурите приходи на Биткоини без да се наливат "свежи" пари, но за целта на първо место е необходимо ЖЕЛАНИЕ и търпение, т.е. не трябва да очаквате бързо забогатяване и да сте алчни.
                              Аз пък съм алчен и постоянно си поливам лалетата. Ето едно да му са радвате: http://www.starbits.io/?cc=Geetest .
                              Сега съм поръчал капково напояване, да не увяхнат кат спъ.
                              Простак съм Азъ - Непобедим !!!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                                В допълнение към долния ми пост - Биткоин не съм купувал от 2014 г., тогава го направих само за проба, да видя как стават нещата.
                                Както писах и по-долу, няма нужда да се наливат свежи пари, сега има хиляди начини да си осигурите приходи на Биткоини без да се наливат "свежи" пари, но за целта на първо место е необходимо ЖЕЛАНИЕ и търпение, т.е. не трябва да очаквате бързо забогатяване и да сте алчни.
                                Харесвам ентусиазма и устремеността ти, бай Марине!
                                Ти като инвеститор, ако си вкарал едни $5000 долара през 2014 (5 BTC) и да си изкарал още колкото си искаш (не ме интересува, не гледам на никой в канчето), продал ли си нещо досега?
                                Защото ако не, всичко ти е още paper profit.

                                Виж, ако сега продадеш 1.00000000 (словом: един) койн, кешираш едни $7 100 (и такси съм ти махнал даже $70-80, към момента) и кажеш на жената, "Айде жено, ще те водя на ........ за 1 седмица. Да е жив и здрав Бай Хойн!" примерно...

                                Е тогава ще кажа, бравос! Всичко оттук нататъка да ти е халал
                                Last edited by Kildirim_Bei; 04.11.2017, 11:18.
                                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

                                Коментар

                                Working...
                                X