IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
    Да взема да се наредя и аз до простите. Не знам какво да правя. Колегата по-долу пита в какво сме вкарали? Вкарал съм го в козата. Не, не си мислете това, което си мислите. Чак толкоз прост не съм. Заложих на нея, при нас има една такава игра като при китайците - на петли. Само че, залозите се правят на кози. Селска борса си е, цялата в барбонки - в двора на някогашното ТКЗС. Вкарват един пръч сред няколко кози, пак така в оградено пространство, и която бъде опердашена най-много - тя печели залозите. Ама моята много рита. Иначе е дашна. Аз не съм имал проблеми с нея - по два литра мляко дава, блага и добра е. Предварителните ми прогнози бяха оптимистични, с хоризонт до деня на състезанието. Изтеглих всички спестявания - то какви спестявания от пенсията на баба ми, те едва стигаха да купя една автоматична доялка. Защото като застанех зад козата да я доя,тя мислеше, че отзад й стои разгонен пръч и започваше да рита силно като Багата, а така сецваше млякото. Както и да е, започна играта, а мойта рита ли рита. На пръча ташаците му се лашкаха от къчовете й като прав пенсионер в рейс 72. Аз се развиках - а, бе, аз съм, аз съм - само и само да се успокои козата.Тя изглежда се хвана, наостри уши и спря да рита. Пръчът само това и чакаше и не слезе от нея цял следобяд. Така спечелих състезанието. Добре, ама тия нехранимайковци - съселяните, не признават. Казват - ааа, ти се намеси, като й викаше. А какво съм се намесил, да не съм я пердашил аз? Стигнахме до арбитраж - отнесохме въпроса до фондовата борса. От там ни отговориха - оуу, тук,на борсата, всички викат, когато има сделки и стане напечено. Така се отървах. Та да питам колегата - печалбата от залозите в какво да ги вкарам? Защото се страхувам, че пръчът нещо повреди козата.
    Хахахаххаха... )))))))))

    Дали ще разбере.., к'во го пита...?!?

    Коментар


    • Да взема да се наредя и аз до простите. Не знам какво да правя. Колегата по-долу пита в какво сме вкарали? Вкарал съм го в козата. Не, не си мислете това, което си мислите. Чак толкоз прост не съм. Заложих на нея, при нас има една такава игра като при китайците - на петли. Само че, залозите се правят на кози. Селска борса си е, цялата в барбонки - в двора на някогашното ТКЗС. Вкарват един пръч сред няколко кози, пак така в оградено пространство, и която бъде опердашена най-много - тя печели залозите. Ама моята много рита. Иначе е дашна. Аз не съм имал проблеми с нея - по два литра мляко дава, блага и добра е. Предварителните ми прогнози бяха оптимистични, с хоризонт до деня на състезанието. Изтеглих всички спестявания - то какви спестявания от пенсията на баба ми, те едва стигаха да купя една автоматична доялка. Защото като застанех зад козата да я доя,тя мислеше, че отзад й стои разгонен пръч и започваше да рита силно като Багата, а така сецваше млякото. Както и да е, започна играта, а мойта рита ли рита. На пръча ташаците му се лашкаха от къчовете й като прав пенсионер в рейс 72. Аз се развиках - а, бе, аз съм, аз съм - само и само да се успокои козата.Тя изглежда се хвана, наостри уши и спря да рита. Пръчът само това и чакаше и не слезе от нея цял следобяд. Така спечелих състезанието. Добре, ама тия нехранимайковци - съселяните, не признават. Казват - ааа, ти се намеси, като й викаше. А какво съм се намесил, да не съм я пердашил аз? Стигнахме до арбитраж - отнесохме въпроса до фондовата борса. От там ни отговориха - оуу, тук,на борсата, всички викат, когато има сделки и стане напечено. Така се отървах. Та да питам колегата - печалбата от залозите в какво да ги вкарам? Защото се страхувам, че пръчът нещо повреди козата.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        1929г. техническият анализ дава сигнал за продажба. Нищо повече. Не предвижда, че идва огромен сирв, просто сигнал за продажба.

        В следващите 10г. техническият анализ дава около 400-500 погрешни сигнала за продажба и покупка. Реално, толкова много грешни сигнали, че при тогавашните транзакционни разходи, човек би загубил по-голяма част от предимството, което е получил от продажбата два-три месеца преди големия срив.
        Факт. Точни затова се чудя на тези, които теглят заеми, продават апартаменти и т.н., за да закупят биткойни. Това е сигнал, че сме във фазата на алчността, но поне според мен не сме в края й. В криптовалути трябва да се инвестира толкова, колкото може да си позволиш да загубиш - има възможности за големи печалби, но и също така голям риск от сериозни загуби.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
          Верно ли си виждал технически анализ преди 4 години на тогавашните алт-кески?
          Не, не съм, говорех по принцип. И сега е пълно с анализи на аматьори, но и на уж професионални анализатори (а и през цялата година беше) как всеки момент биткойн ще се срине (особено покрай 20К, а и преди началото на фючърсите). Лично аз не виждам това като най-вероятно развитие, но ще видим. Очакванията ми са, че наистина ще има сериозен срив и биткойн в един момент ще бъде мразен от всички - хората, които са изгубили пари покрай него, банкерите, правителствата (те от сега си го мразят). Цената може да стане 1000, 500 или дори още по-малко usd. От друга страна сегашните противници на биткойн ще коментират, кой с ирония, кой със задоволство, а някои дори добронамерено (един нищожен процент), как постоянно са предупреждавали "койнаджиите", но те не са слушали. Този момент несъмнено ще дойде, вероятно дори не е съвсем далеч. Но! Тук за мен идва мисълта на Уорън Бъфет- be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful. С други думи аз лично тогава ще пазарувам, особено когато всякакво доверие в биткойн (а вероятно и в другите криптомонетки) се е изпарило. Сега? Сега сме във фазата на еуфория и алчност, но техническия анализ показва, че има още време преди да се продава, алчността ще ни води до нови върхове. Не е препоръка!

          Коментар


          • 1929г. техническият анализ дава сигнал за продажба. Нищо повече. Не предвижда, че идва огромен сирв, просто сигнал за продажба.

            В следващите 10г. техническият анализ дава около 400-500 погрешни сигнала за продажба и покупка. Реално, толкова много грешни сигнали, че при тогавашните транзакционни разходи, човек би загубил по-голяма част от предимството, което е получил от продажбата два-три месеца преди големия срив.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Hammer Разгледай мнение

              Е, както винаги зависи кой прави анализа...но и техническия анализ греши- никога не съм твърдял противното. Той е просто начин да се изчисли най-вероятното развитие на цената на определен финансов актив. Дали биткойн утре може да стане 500? Може. Дали това е най-вероятния сценарий? Определено не!
              Верно ли си виждал технически анализ преди 4 години на тогавашните алт-кески?
              Мнението ми е погрешно и води до загуби.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                Какво точно имам да разбирам? Че 80% от валутите са преизкопани? Демек някой събрал мидички и листа и ми ги продава. Ама в милион пъти по-брутален вариант. Представяш ли си 100 милиарда мидички и листенца какъв обем правят?
                200 милиарда ПЕСЪЧИНКИ дават обем колкото на едноетажна къща. Една поредица има на Стивън Хокинг, гений е всеки от нас, или нещо в тая посока. Броиха песъчинки, после кофите, после 2-3 големи фадроми. Мозъкът иска да види, за да осъзнае.
                Тия нови боклуци не чинят и колко песъчинка.
                Какво да разбирам, аз си знам, че съм тъп, защото подцених стадния инстинкт и простотията.
                С най-добри чувства, наистина, не влагам ирония. Имам още какво да уча.

                Maли, ако знаеше къв див анализ имаха тия 99% от умрелите алткойни... От 200 алткойна оцеляха три, това за 4 години хоризонт!
                Тогава бяха двеста, ся са илядо и двеста! И рима има!
                Е, както винаги зависи кой прави анализа...но и техническия анализ греши- никога не съм твърдял противното. Той е просто начин да се изчисли най-вероятното развитие на цената на определен финансов актив. Дали биткойн утре може да стане 500? Може. Дали това е най-вероятния сценарий? Определено не!

                Коментар



                • Не знам дали очакваше да си призная, ама да, прост съм. Не успях да предвидя простотията на масите. Биткойн е динозавър, очаквах поне него да детронират.
                  Спокойно, не си само ти прост.

                  "I can calculate the movement of stars, but not the madness of men.”

                  Isaac Newton

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от HuKePa Разгледай мнение

                    спирка на 500 до 20.12.2017 или някаква средно-срочна прогноза?
                    Първо - не смятам, че съм някакъв спец по технически анализ, все още се уча. Учителят ми по технически анализ (който има над 20 годишен опит на професионален трейдър и греши наистина рядко, но все пак и той е човек) има следните прогнози за litecoin- корекция около 380, която да ни върне на нива около 270 и после сме на вълна номер 5, която ни изпраща на около 500 долара. Следва така наречената A,B,C корекция. Но! Последната 5-а вълна има шанс да бъде далеч по-мощна и да изстреля litecoin на нива от 750 usd!!! Времевата рамка е трудна за прогнозиране в техническия анализ според мен, особено при динамичните криптовалути. Все пак лично моите очаквания са, че не е изключено да сме на 500 около Коледа. Не е препоръка. Успехи!
                    Last edited by Hammer; 13.12.2017, 14:31.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от HuKePa Разгледай мнение

                      пак ти казвам... четеш избирателно и възприемаш избирателно,
                      както ти така и другите дето сте така настроени

                      ще ми разбереш думите ама по-нататък,
                      нищо по-добре късно от колкото никога
                      Какво точно имам да разбирам? Че 80% от валутите са преизкопани? Демек някой събрал мидички и листа и ми ги продава. Ама в милион пъти по-брутален вариант. Представяш ли си 100 милиарда мидички и листенца какъв обем правят?
                      200 милиарда ПЕСЪЧИНКИ дават обем колкото на едноетажна къща. Една поредица има на Стивън Хокинг, гений е всеки от нас, или нещо в тая посока. Броиха песъчинки, после кофите, после 2-3 големи фадроми. Мозъкът иска да види, за да осъзнае.
                      Тия нови боклуци не чинят и колко песъчинка.
                      Какво да разбирам, аз си знам, че съм тъп, защото подцених стадния инстинкт и простотията.
                      С най-добри чувства, наистина, не влагам ирония. Имам още какво да уча.
                      Първоначално изпратено от hammer
                      А новините според мен не ги гледай - техническия анализ е всичко нужно, за да се предвидят движенията на койните. Времевият хоризонт е неизвестен, но посоката на тренда е ясна и само трябва малко търпение - в някои случаи ракетата се изстрелва за дни, в други отнема седмици или дори месеци.
                      Maли, ако знаеше къв див анализ имаха тия 99% от умрелите алткойни... От 200 алткойна оцеляха три, това за 4 години хоризонт!
                      Тогава бяха двеста, ся са илядо и двеста! И рима има!
                      Last edited by IvanTerziev; 13.12.2017, 14:02.
                      Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                        Какво направи този лайткойн????
                        полудя!
                        какво е излязло като инфо за него?
                        какво го пушва така?
                        кой стои зад него?
                        Тук ми прави впечатление, че се водят всякакви дискусии за това биткойн балон ли е, валутата на бъдещето ли е, блокчейн веригата калпава ли е или не и т.н. (не че тези дискусии са излишни), но не се коментират алт койните, които са свързани (поне на този етап от развитието си - нещо, което според мен ще се промени в бъдеще) с биткойн. А аз от известно време следя повече развитието именно на алт койните и никак не съм изненадан от ръста на litecoin - той е просто една от монетите с такъв ръст (виж какво направиха графиките на tron и decentraland например). В един свой коментар преди време беше споменал, че ако монетата не е в топ 5 не се интересуваш от нея. Лично за мен това е начин да изпуснеш много възможности с потенциала на litecoin. Сега има достатъчно много монети с потенциал за ръст като този на litecoin, или поне много близо до неговия. Казвам го съвсем приятелски и без никакви намерения да звуча наставнически или нещо подобно. За пример ще дам една много по-неизвестна криптомонетка - nav coin. Големият шум е покрай биткойн, но определени алт монети направиха по-голям ръст от него, ако се върнем преди една година (специално за nav coin ръста е близо ДВА пъти този на bitcoin за период от една година, а 1000 usd инвестирани в nav coin преди точно три години днес са над 2 млн долара!!!).
                        А новините според мен не ги гледай - техническия анализ е всичко нужно, за да се предвидят движенията на койните. Времевият хоризонт е неизвестен, но посоката на тренда е ясна и само трябва малко търпение - в някои случаи ракетата се изстрелва за дни, в други отнема седмици или дори месеци. Трендът сега е подчертано възходящ. Всичко това, разбира се, е само моето мнение и не искам да ангажирам никого с прогнозите си - не е препоръка за инвестиция или спекулация. Успехи!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение


                          Tulip Fever / Треска за лалета (2017)



                          Не знам дали очакваше да си призная, ама да, прост съм. Не успях да предвидя простотията на масите. Биткойн е динозавър, очаквах поне него да детронират. Всички, АМА ВСИЧКИ алткойни са подобрена негова версия. Поне за едно ми дойде акъла преди 4 години - да НЕ инвестирам в наистина смислени криптота.
                          Само програмист може да оцени огромния скок напред, дето бяха направили peercoin и namecoin. За последната е къртовски труд, наистина впечатляващо. Имаше едно подобно на сегашния golem. Надявах се, че поне то ще оцелее.
                          Пък то кво - примитивния Litecoin, и преизкопаните Рипъли на Гугъл оцеляха оттогава.
                          Някой тука прозря за вуйчото владика, ще трябва да се съглася, че е прав.
                          пак ти казвам... четеш избирателно и възприемаш избирателно,
                          както ти така и другите дето сте така настроени

                          ще ми разбереш думите ама по-нататък,
                          нищо по-добре късно от колкото никога
                          Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от HuKePa Разгледай мнение

                            ...как са каа тоя фиУм?

                            Tulip Fever / Треска за лалета (2017)


                            Първоначално изпратено от HuKePa Разгледай мнение
                            ...вие или сте много рядко-прости или се правите на такива

                            майтапа настрана, кажете в какво сте вкарали да ви кажа има ли смисъл
                            Не знам дали очакваше да си призная, ама да, прост съм. Не успях да предвидя простотията на масите. Биткойн е динозавър, очаквах поне него да детронират. Всички, АМА ВСИЧКИ алткойни са подобрена негова версия. Поне за едно ми дойде акъла преди 4 години - да НЕ инвестирам в наистина смислени криптота.
                            Само програмист може да оцени огромния скок напред, дето бяха направили peercoin и namecoin. За последната е къртовски труд, наистина впечатляващо. Имаше едно подобно на сегашния golem. Надявах се, че поне то ще оцелее.
                            Пък то кво - примитивния Litecoin, и преизкопаните Рипъли на Гугъл оцеляха оттогава.
                            Някой тука прозря за вуйчото владика, ще трябва да се съглася, че е прав.
                            Last edited by IvanTerziev; 13.12.2017, 13:30.
                            Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Hammer Разгледай мнение

                              ...за Лайткойн спирката е около 500, за рипъл е около 1.10
                              ...Не е препоръка.
                              спирка на 500 до 20.12.2017 или някаква средно-срочна прогноза?
                              Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

                                Ти гледай рипъла пък какво прави в момента... Лудница.
                                Както вчера коментирах тези, които не са се качили на Лайткойн ракетата да не съжаляват, защото се задават още много такива - рипълът също не е последната (между другото и при Лайткойн и при рипъл ралито не е приключило - за Лайткойн спирката е около 500, за рипъл е около 1.10). Който иска да разгледа графики, защото сега е момента - биткойн кеш, биткойн голд, cardano, LBRY credits, ark, monaco - това са само няколко от по-интересните предложения. Точно заради всички хипер бичи посоки, които вещаят графиките на редица алт койни не виждам как края не биткойн е близо. Корекции ще има, няколко малки по пътя до около 26 000. След това ни чака дълбока корекция (според мен до около 16К), но това съвсем няма да е края на биткойн. Корекцията за мен ще е време за пазарене - чакат ни нови върхове след това. По наистина груби сметки имаме още една голяма вълна на ръст при биткойн и после може да дойде времето на големия взрив - тогава вече трябва да се продава. Не е препоръка.

                                Коментар

                                Working...
                                X