IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Имай предвид, че резервите се създават чрез придобиване на активи от ЦБ, обикновено ДЦК, защото са най-сигурни.

Ако не през ДЦК, как? С ипотечни облигации ли?

50% резерв.

Може и 100%, при което ЦБ ще трябва да поеме целия риск. Според мене не е удачно.
    Първият проблем с парите, които ползваме в момента, е, че съществува понятието лихва (и особено капитализираната такава). Математически погледнато,заемите с лихва предполагат появата на достатъчно количество нови пари в икономиката/домакинствата, за да бъде всичко точно. Няма пряка връзка между финансовите резултати на икономиката/домакинствата и раздадените заеми, с малкото уточнение, че каквото и да става, заемите са дължими с лихвите.
    Преди изобретяването на печатниците появата на достатъчно нови пари е била голям зор, щото добива на злато е бил, и още е, лимитирано количество и няма как да се увеличава безкрайно.

Вторият, още по-голям, проблем с парите, е изобретяването на банкирането с частичен резерв. Това допълнително уголемява предишния проблем в обратна зависимост от процента резерв, който банките трябва да поддържат в ЦБ.

От тези две неща вероятно е произлязъл и израза "правя пари от въздуха" и вследствие на тях си замина скоропостижно златният стандарт миналия век. Сега могат да се помпят каквито и да е количества пари в системата с помощта на описаните механизми. Също така могат и да се изтеглят големи количества пари от нея. А така кви цикли могат да се спретват - не е истина.

И по-точно, проблемите не са в парите, а в хората, които боравят с тях. За едни брадва, за други - сватба.

Конкретно за мнението ти:
    ЦБ изкупиха тонове ДЦК и ипотечни облигации от 2007 насам. При това, ипотечните облигации бяха предимно subprime MBS.
    Кво значи риск, като имаш зад гърба си ЦБ и едни хора решат, че си too-big-to-fail?
    За справка филма "The Big Short" ("Големият залог" беше май на български) - най-добрия филм на финансова тематика от Wall Street насам, според скромното ми мнение.
    100% резерв не е никъв проблем за ЦБ, но е проблем за банките - те просто няма да съществуват, щото няма да има какво да раздават като кредити и да печелят от маржа. Само собствения им капитал остава. За чий да си създават излишни грижи с лицензи и регулации?

Криптовалутите теоретически предлагат лимитиране на обема на парично предлагане (ако се приемат за платежно средство - legal tender), което направо зачертава понятията "лихва" и безметежен растеж (любима мантра на много публични лица, предимно политически такива).
    Чисто теоретично, и при криптовалутите е възможна схема за кредит с лихва директно или през разни суапове и други синтетики, предполагайки, че останат някаква бройка широко приети криптовалути, с потенциални хард- и софт-форкове, и още незнайни чудеса, които ще предложи бъдещето на блокчейн технологията.
    Ако стане това, ще се върнем пак там, откъдето тръгнахме като система. Само дето кеша ще изчезне, а всичката информация за транзакциите ще е в блокчейна и няма да има бягане от нищо - такси, данъци, осигуровки и всичко останало.

Как я виждате тая работа?

Мнението ми е лично и не е препоръка за нищо.
    Last edited by Kildirim_Bei; 12.01.2018, 06:50.
    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Цикли и кризи няма - те ги правят, управляват и привилегироват избраните в кризите.
      Цикли има защото (1) цялата икономика се крепи на един intertemporal choice и intertemporal trade и (2) защото бъдещето е непредвидимо.

Ако минем на бартер няма да има кризи, но и ще сме много, много бедни.

Ако някой реши да прави завод за стомана, този някой мобилизира ресурси сега, вярвайки, че в бъдеще ще има по-голямо потребление на стомана. Но как може да бъде сигурен в това?

И как биткойн би помогнал?
      Last edited by Money; 12.01.2018, 01:26.

Коментар

• Cryptocurrency mining puts electrical grid of small Washington state county 'to the test'

https://www.google.co.uk/amp/s/www.c...-the-test.html

The cryptocurrency craze is helping many people rake in money, but it is also putting pressure on the electrical infrastructure of a small county in Washington state.

"Our infrastructure is actually being put to the test. We're full," Ron Cridlebaugh, the Port of Douglas County economic development manager, told CNBC's Michelle Caruso-Cabrera on Thursday.

Electricity in Washington state is considerably cheaper than in most places in the U.S. The average electricity price per kilowatt in the state is 4 cents.
        The national average is 7 cents

Коментар

• Имай предвид, че резервите се създават чрез придобиване на активи от ЦБ, обикновено ДЦК, защото са най-сигурни.

Ако не през ДЦК, как? С ипотечни облигации ли?

50% резерв.

Може и 100%, при което ЦБ ще трябва да поеме целия риск. Според мене не е удачно.

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Money - КУ са през ДЦК, такива не трябва да има въобще. Ако оперират при 50% резерв, те ще трябва да си го възтановят за да отпуснат нов кредит - условно, това просто ще оскъпи кредита, което е нормално за да се ограничи кредитната експанзия.Те могат да бъдат задължени и при 90 процента резерв да оперират но това е просто излишно. Простата математика показва че при 50% резерв няма да има никакъв цикъл на кредитна експанзия и последващо свиване до нула на кредитирането, на този резерв естественно ще получат лихва близка до тази която дават за депозит с разлика в промили - така спестените пари ще произвеждат още пари плюс 5-те процента с които банката да финансира бюджета. Това нещо се знае много добре - отлично и не се прави за да имат по голяма власт и да упражняват ПРОИЗВОЛ, това е причината да не се е случило. Цикли и кризи няма - те ги правят, управляват и привилегироват избраните в кризите.

Коментар

• крайно време беше да им светне лампата на управляващите по света (особено китай), че доларите са вестници, пирамидата си е пирамида, НО един огромен ресурс се хвърля като енергия, за да се развива тази крипто понци схема... енергия, която не се съхранява и при спиха няма да остане и помен от нея...пардон ще останат твърдите частици и CO2 емисии в атмосферата на планетата ни.... ще се окаже, че няколко години сме топлили поляните, и горили въглищата за тоя дето духа.

не се заяждам, но се чудя китайците как не се усетиха по рано...но и там лакомията за гущери е водеща.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Бат Марине, таз шизофренична мисъл, която си цитирал я отдавам единствено на болката в душата ти тия дни.
              Иначе не бих схванал от позицията на какъв производител на блага човешки си я постнал.
              Няма болка. Вече ми все тая на къде ще ходи Биткоина, изминалата година ми донесе приходи от Биткоин за каквито не съм и мечтал!!!
              Първия ми сел ордер е на 20.000$ (17.000 Евро) а следващия на 25.000$, а ако тръгне да пада под 8.000$ ще купувам, така че ......
              remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Дано да ги закрие всичките...
                Хаха, хитряга, ще купуваме евтини копачки и ще падне трудността...
                Демек китайците ще ни подарят бизнеса си на нас.
                Само Етер държеше цена досега, покрай всеобщата паника. Вероятно заради предстоящия сплит. Сега гледам и той се очервил яко... явно дребните тарикатлъци минават до време.
                Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                  Китай започва офанзива срещу "копачите" на bitcoin

Дано да ги закрие всичките...

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                    Max Keiser‏ @maxkeiser 4 ч Преди 4 часа

Keep in mind, Buffett has never created or invented anything in his life. Converting insurance premiums into long term equity positions via $BRKA is a profitable business model, but a Rhesus monkey could do same. His comments regarding #Bitcoin are worthless. #Ignore

ГолЕм смях.Като е толкова лесно,защо не го направи друг?За койните нима не е така-елеметарна програмка,будалите копат ,а ти се гушиш.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение

Keep in mind, Buffett has never created or invented anything in his life. Converting insurance premiums into long term equity positions via $BRKA is a profitable business model, but a Rhesus monkey could do same. His comments regarding #Bitcoin are worthless. #Ignore

Бат Марине, таз шизофренична мисъл, която си цитирал я отдавам единствено на болката в душата ти тия дни.
                      Иначе не бих схванал от позицията на какъв производител на блага човешки си я постнал.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                        Американският милиардер и инвеститор Уорън Бъфет заяви пред ..........

remember remember the fifth of november

Коментар

• Xman1, ако тази групичка ми предложи койни, а не бизнес пакети, мога и да се навия: http://www.youtube.com/watch?v=aogCFMoi7ZI

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                            Американският милиардер и инвеститор Уорън Бъфет заяви пред CNBC, че сегашната лудост при биткойна и другите криптовалути няма да свърши добре.

„По отношение на криптокомпозициите по принцип мога да кажа със сигурност, че това ще свърши зле", каза председателят и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway. „Кога ще се случи сривът или как - не знам", добави той в интервюто.

Човекът, който се счита за „дясната ръка“ на Бъфет, Чарли Мънджър, също вижда много врява, но малко смисъл в криптовалутите.
                            Ми супер ... поне на едно място няма да си навре гагата !

Коментар

• Американският милиардер и инвеститор Уорън Бъфет заяви пред CNBC, че сегашната лудост при биткойна и другите криптовалути няма да свърши добре.

„По отношение на криптокомпозициите по принцип мога да кажа със сигурност, че това ще свърши зле", каза председателят и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway. „Кога ще се случи сривът или как - не знам", добави той в интервюто.

Човекът, който се счита за „дясната ръка“ на Бъфет, Чарли Мънджър, също вижда много врява, но малко смисъл в криптовалутите.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                                Еми мислех да се включа ама докато се наканя и той се обезцени с 40%. Рипълите с 45%. Правиха ми цигански номера по борсите, изобщо отношението е като да пазаруваш от мафията.

Айде на кеските, 500 милиарда, неска има утре няма!

В момента пускам мой си стартъп, и ми е достатъчно интересно.

Не ща някой да ми вярва. Криптовалутите НАИСТИНА ме интересуват. Само че размислих да ползвам етери за смарт контрактите в проекта ми. Ще ползвам hyperledger. Поне 100 пъти по-добро е. Казвам го като професионалист в програмирането и пряко заинтересован в криптосите.
                                От кески койн се отказах засега.

Не ме интересуват хората. Всеки има глава на раменете и пари в джоба да си ги харчи за квито иска глупости.
                                Кескихойна на колко се продава днес ?

Коментар

Working...
                                X