IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


    В основата си "блокверигата" е нещо което организира други неща, няма значение какво... икономика, живи организми, компютърни програми и тн. това е основната философия и вие това не можете да разберете. Еволюцията някога е започнала с РНК веригата, после ДНК... и днес в информационния свят е блокверигата. Това е, вие се впускате в някакви детайли, какво било пари, какво било икономика... няма никакво значение... "Може ли да се оранизира?" е въпросът. След като може да се организира, хоп блокверига му слагаме и готово, от там нататък блокверигата си еволюира и си се развива. Нямам си на идея през какви перипетии ще трябва да пемине и кой ще и слага "прът в колелото", но блокверигата ще продължава да се развива.

    Слаба ви е философията и разбирането за вселената, от там ви е проблема... и не очаквам това да се промени в скоро време.
    Я пак кое какво организира, че ме напуши смях
    Иди чети, че май си се посветил на материя от която нямаш и понятие. Информационния свят изобщо не залага на блокчейн, от ИТ гледна точка тя е безумно неефективна и като дизайн експоненционално задръства системата си на обмен - което лесно може да се види в последно време по цените и времето за изпълнение на транзакциите на дъртия биткойн например. Какво точно и се развива на блокчейна, я ме просвети?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
      Както ДНК е Блокчеин на ЦЯЛАТА ЕВОЛЩЦИЯ НА ОРГАНИЧНАТА МАТЕРИЯ до момента, така и Биткон веригата е ДНК на ВСИЧКИ ТРАНЗАКЦИИ от раждането му до момента!!!
      Ако Биткоин се наложи като световно платежно средство то Блокчеина ще е ДНК-то на всички финасови транзакции!
      ТолкоЗ за приликата м/у Биткоин и ДНК! Кой разбрал - разбрал!!!
      Форумен бисер
      ДНК не съдържа пълен запис на еволюцията, толкова ти разбира главата Явно и с блокчейн си скаран като цяло, тя няма дори далечна прилика с ДНК. Единственото общо между двете е че не ги схващаш.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
        Тоя номер не се ли изтърка досега? Разбрахме се, че който се е включил навреме в пирамидата ще спечели. Въпросът е кога да влезе който още не е, и да не изгуби 48 % от парите си само за 5 дни. Като случката с Рипълите тия дни.
        Аз ако имам кристално кълбо сега щяха да ми веят мулатки на собствения остров. Тука говорим за логика. Иначе може да ме връщаш и до 2008 година, кога за една пица са давали 10 000 БТК.

        Той човека ти постна коментар от преди 2 месеца, не 2 години.

        След 2 месеца ще е пак същото, пак ще обясняваш, който се бил включил на време и тн.

        Сега му е времето, преди да са започнали да се включват стотици милиони хора... докато потребителите са все още под 100 милиона... защото с всеки скок нагоре възможностите за бъдещ растеж намаляват, понеже населението на Земята не е безкрайно много и няма да е особено изгодно да се включиш последен. Всъщност най вероятно когато ти се решиш да си купиш Биткойн, повечето от нас отдавна ще са го продали. То и в момента възможноста за растеж на оригиналния Биткойн е по-малка отколкото на някои от алт. монетите. Можеш да си стоиш и да се вайкаш колко бил паднал Биткойна някога и че това пак щяло да се случи. Разбира се, че ще се случи, както се случва и с всичко останало на този свят. Да речем хората предвиждат още откакто съществува цивилизацията "края на света".

        Явно живота ти не е много интересен, след като се притесняваш от всеки малък неуспех, защото единственият начин за успех е неуспеха, ако човек се страхува от това, няма никакъв шанс за какъвто и да било напредък.

        Ще ти кажа, защо имаш проблем, защото ако не те интересуваха криптовалутите нямаше да пишеш толкова много в тази тема, а ако те интересуват, какъв е смисъла да не участваш по никакъв начин. Защо не цениш времето си, то струва пари... има къде по-полезни неща от това да обясняваш, на криптофеновете, че били пирамида. Накрая като дойде някоя монета истинска пирамида (като Onecoin например) вече никой няма да вярва и всички ще се е набутат.

        Хората просто няма да правят разлика, че едното го казва IvanTerziev, а другото Xman1. Те ще са прочели толкова много твъдения, че криптовалутите са пирамиди, че на нищо няма да вярват, дори когато им се казва за истински пирамиди, а такива има сред монетите и не са една.
        Last edited by Xman1; 11.01.2018, 01:24.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
          ...
          СЕГА КАК МИСЛИШ - СПЕЧЕЛИЛ ЛИ СИ ИЛИ СИ ИЗГУБИЛ ОТ ТОГАВА ДОСЕГА???
          Лека Нощ!!!

          Тоя номер не се ли изтърка досега? Разбрахме се, че който се е включил навреме в пирамидата ще спечели. Въпросът е кога да влезе който още не е, и да не изгуби 48 % от парите си само за 5 дни. Като случката с Рипълите тия дни.
          Аз ако имам кристално кълбо сега щяха да ми веят мулатки на собствения остров. Тука говорим за логика. Иначе може да ме връщаш и до 2008 година, кога за една пица са давали 10 000 БТК.

          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
            Добри ютро!
            .............
            Биткойн се е запътил пак към 13 К. 7К $ съм напред, щото не ви послушах.
            ................
            Аааайде на кеските, неска има утре няма! Графиките верно мязат на първоизточника на кеските. Увиснали са като ...
            Ванка, я глей какво си ми написал на 13-ти Ноември 2017, преди по-малко от 2 месеца ....

            12.11.2017, 21:51
            Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
            Видяхме малко Фоерверки и сега полека ще се върнем към нормалния ход на нещата - т.е. Биткоин нагоре към 10.000$ а Биткоин Кеша около 1/10 от цената на Биткоина. Това не значи че няма да може да се прави добра спекула пак - покупки под 0,07 и продажби над 0,12 (0,14)
            Който спечелил - Честито! На другите: "не губи кураж - следва нов тираж"!!!

            Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
            Абе отива към 6 000, при 7 800 оня ден пик...
            Гледаш ли цените изобщо?
            СЕГА КАК МИСЛИШ - СПЕЧЕЛИЛ ЛИ СИ ИЛИ СИ ИЗГУБИЛ ОТ ТОГАВА ДОСЕГА???
            Лека Нощ!!!


            remember remember the fifth of november

            Коментар


            • Не знам дали някой е пуснал вече тази тема, но поне на мен ми се вижда доста интересна.
              You have to distinguish between market value and intrinsic value — and cryptocurrencies have no intrinsic value.

              Коментар


              • Billionaire investor Warren Buffett told CNBC on Wednesday the recent craze over bitcoin and other cryptocurrencies won't end well.

                "In terms of cryptocurrencies, generally, I can say with almost certainty that they will come to a bad ending," the chairman and CEO of Berkshire Hathaway said.

                "When it happens or how or anything else, I don't know," he added in an interview on CNBC's "Squawk Box" from Omaha, Nebraska. "If I could buy a five-year put on every one of the cryptocurrencies, I'd be glad to do it but I would never short a dime's worth.

                Коментар


                • Сега се загледах че този български проект LockChain е с капитализация над 62М. 267 номер е в коинмаркета.Лично не виждам как ще успеят,макар че участвах в спекулативно в ICO и продадох 1/3 от купеното там за да съм на 0 с началното вложение.Сега вземам лъжицата,слагам я под възглавницата и чакам.Както казват хората ,морето не може да се закваси ,ами ако стане?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                    А как можем да се възползваме тогава ?
                    Лесно. Като предупредени за измамата, ще кълвете по-трудно и ще се хващате по-рядко. Нещо от вида.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                      KODAKCoin :-)
                      https://finviz.com/quote.ashx?t=KODK

                      Kodak created KODAKCoin, which will be used on its KodakOne "image rights management platform" so that photographers can "sell their work confidently on a secure blockchain platform."

                      Вече можете да си продавате порното с бившата конфиденциално. Тя няма как да разбере :-)
                      chaturbate и xHamster спят

                      Коментар


                      • Ралф Хотри, който е живял при златния стандарт, казва, че кредитът има тенденцията да расте, когато цената на една суровина се вдигне дори и с малко. Търговците които държат суровината в склада си се чувстват по-богати, имат актив, който вече струва повече и го залагат срещу кредит, с който купуват още защото цената се качва, а като купят още и цената се качва още повече.

                        Когато цикълът е възходящ участниците са оптимисти, цените на активите се покачват, те харчат повече, което е доход за други участници, които от своя страна също стават оптимисти и те от своя страна започват да харчат повече. Инвестициите се увеличават, цените на активите вървят още нагоре, балансите на банките изглеждат бетон.

                        И това до известна степен е рационално, защото ако всички произвеждат и консумират повече, икономиката расте и държавата е по-богата. Но в един момент този растеж става прекален, само че никой не може точно да каже кой е този момент. ЦБ се опитват да го нацелят с контра-циклична политика, като вдигат лихвите.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Money - кризите при този модел на финансова система въобще не са изненадващи и са зададени функционално, по същия начин е зададен възходящия тренд на койна. При резерв от 10 % е нормално кедитната експанзия да продължи до преминаване на депозитната маса в резервни пари в ЦБ, ти ще кажеш това е М2 а онова М1 но това няма значение защото точно в него момент банките остават безпарични и започват да набират депозити , то не е да си имаш М2 без да имаш в М1. И грешката - кредитната експанзия се коригира като този път парите ги заемат на държавата срещу ДЦК докато пак свършат парите и се наложи ЦБ да им купува книгите за държавните заеми за да им налее пари с които те да купят още книги. Липсва всякъкъв елемент на изненада и нищо форсмажорно неочаквано не се е случило. Няма цикли, те са измислица на социалистите и на Маркс. И въобще икономиката не е циклична, цикличен е театъра и затова трябва да се обяснява на хората и те да знаят че ги мамят.
                          Можем да съкратим кредита и парите с 90% както и БНП горе-долу с толкова, но се съмнявам това да се понрави на хората. Системата е нестабилна, но генерира огромен растеж през последните 150 години. И всъщност затова и има водопроводи, канализация, влакове и самолети. Има даже и компютри, интернет и възможността Сатоши да си прави койни.

                          Ако си бяхме останали по селата да орем с ралото и да живеем от натурален обмен, може би щеше да ни е по-добре. Но ме съмнява. Сатоши ако ставаше сутрин в пет часа всеки ден и по 12 часа на нивата да гази в калта, дали щеше да му е гот? Верно, икономиката щеше да е стабилна (когато реколтата е добра).

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            . Няма цикли, те са измислица на социалистите и на Маркс. И въобще икономиката не е циклична, цикличен е театъра и затова трябва да се обяснява на хората и те да знаят че ги мамят.
                            А как можем да се възползваме тогава ?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                              .... Но вместо това ти ги слагаш всички под един знаменател и най голямата глупост е, че си вярваш, че ще изчезнат "съвсем скоро", нещо което е голяма заблуда и показва, че не разбираш достатъчно, не само криптовалутите, а и света по принцип.
                              Айде да спреш да послъгваш, че ти стана навик и вече не е интересно! Коментирам само и единствено цената, особено пък на стотиците милиарди преизкопани песъчинки.
                              Примерно защо трябва хората да се откажат от криптовалутите, а да не се отказват от Изкуствения Интелект или Квантовите компютри, които са още по далечни като приложение. На някои хора и ИИ им изглежда като някаква "измишльотина", за която едни хора вземат много пари. В смисъл ти от къде знаеш коя технология е реална и коя измислица?! Имаш някаква всевиждаща кристална топка ли, или гадателка която ти подсказва?!
                              И що да се отказват от каквото и да е?
                              И не на последно място, аз много пъти казах, че преди години аз също си мислех, че Биткойн е пирамида и Сатоши буквално ще дойде един ден и ще си вземе парите, след което всичко ще рухне. Точно толкова наивно съм си го мислел. Разбира се нещата се оказаха съвсем различни. Дори Виталик, човека който според мен е втори след Сатоши по оказано влияние върху криптовалутите, някога си е мислел, че това нещо няма да го бъде и Биткойн (криптовалутите, но тогава е съществувал само Биткойн) няма никаква реална стойност.
                              Като се появи етера имаше 200 алткойна.
                              Мнението ми е погрешно и води до загуби.

                              Коментар


                              • Xman1 - Сатоши ще си прибере койните, много правилно си си мислел. Койните са за банките, не са нито за мен нито за теб и като ги гледам те вече яко са се ушили както се и предполагаше не могат да изпуснат те дигиталното злато да не е тяхно.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X