IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение



    Идеята криптовалутите да се "връзват" към каквото и да било физическо или материално нещо не е добра... защото материята във вселената е почти неограничена... т.е. ако цената нарастне достатъчно, ще може да се изкопае повече злато и то ще се обезцени, както вече се е обезценявало през времето. Криптовалутите имат предимство пред кое да е материално нещо, защото са ограничени математически... т.е. няма никакво значение колко е развита цивилизацията... няма вариант за "технологично чийтване"... дори да имаш най-великите технологии във вселената, си ограничен от чиста математика. Образно казано ако утре дойдат едни супер развити извънземни, те ще могат да предложат всеки един друг ресурс в почти неограничени количества... с изключение на крипто. Разбира се те могат да изкарат по-мощни миньори от нашите и да "завземат" изцяло миньорския бизнес, но няма да могат да "напечатат" повече от 21 милиона Биткойна. Това е голямата сила на крипто която повечето хора не осъзнават, и вероятно скоро няма да осъзнаят. Крипто не е необходимо да са вързани към каквото и а било, защото те са "еталона" по който ще се измерва всичко останало.

    Разбира се това в момента не е така, но времето е съюзник на криптовалутите и те неминуемо ще се докажат, пред всичко останало, както на теория така и на практика.
    Баце, няма грам проблем да напечатат още 21 милиона биткойна, или още 21 милиарда. Мога да ти обясня как става, шепа хора му държат сорса и могат да правят каквото си искат. Тия цени дето ги гледаме са следствие дълбокото неразбиране на естеството на тоя софтуер.
    Освен това да наричаш криптото "ресурс" е малко смешно. Ни децата ти ще нахрани туй крипто, ни колата ти ще задвижи. Ако го няма спекулативния момент.
    Просто нещата са трудни за разбиране от обикновените хора...
    За много необикновен хора ли се имаш? След всички изписани щуротевини за прогнози с 95% вероятност, ИИ и краен брой кески и песъчинки? Март излиза TON, поредната претенция за единствената и неповторима валута. Като 1000 други.
    Last edited by IvanTerziev; 27.02.2018, 19:58.
    Мнението ми е погрешно и води до загуби.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

      Сатоши накамото е най-обикновен изпечен мошеник имащ за цел да награби колкото се може повече парички
      Па тия дето ся купиха полоникс сигурно са НЕОБИКНОВЕНИ СУРОВИ мошенници.
      Стой та гледай как по традиция от всеки реален койн са праят по 100 вътрешно борсови в оборот и после като гръмнат няма да са виновни ЛИХВАРИТЕ а койните. или руските хакери.
      Простак съм Азъ - Непобедим !!!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

        Интересно - как в случая изчисляваш цената на слузта или памперсите? Ти - вместо зеленото само по себе си - изчисляваш биткойнченцето в... стоки с цени в зелено - ами то е съвсем тоже същото.

        Аз ти разбирам идеята - и съм по-съгласен с тебе, отколкото мислиш, затова ти казах, че трябва да се преодолее огромната инерция на обществото - и за това ще са нужни години... но началото вече поставено е.

        Защо не кажеш: "От декември до сега зеленото поскъпна спрямо Биткойнът с около 48%"?

        Сам аз - защото и аз съм таковата - гледам цената на биткойнченцето, лайткойнченцето, дашчето, етерчето, рипълченцето, кученцето и т.н. в зеленички - но аз поне осъзнавам атавистическото в случая.

        Както казах ногократно - няма да е бръз и лесен процес.
        Kaква инерция за тъпия Биткойн бе човек, давам ти примера как 99,999999% от стоките от всякаква необходимост са относително еднакви. Само Биткойн рипа по 300% нагоре и 70% надолу за месец, и баш той да ми бил еталон за стойност? От къв зор?
        На всичко отгоре всеки може да си изкомпилира собствен Биткойн, пак толкова оригинален като първия. Защо някаква си шайка дето са на върха на понци схемата ще ми дават еталон за всичко останало? За теб е бъдеще нова икономика и все в тая посока бля бля, за мен е най-тъпия балон в историята.

        Мнението ми е погрешно и води до загуби.

        Коментар


        • Насакото Яката )))) t.e на сакото яката,,, нещо като дъжд качулка т.н.
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

          Коментар


          • Насакото Яката ))))
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


              Просто нещата са трудни за разбиране от обикновените хора... защото вместо постепенна еволюция на разплащанията... т.е. вместо ПейПал или банковите разплащания да стават все по-автоматизирани, бързи, сигурни и удобни, докато накрая не достигнат до някакъв вид централизирани крипто токени... имаме директно, децентрализираната валута Биткойн, предоставена ни любезно от Сатоши Накамото. Един вид Сатоши ни "спестява", естествената еволюцоия... и ни праща 100 години напред... и ние естествено не сме готови. Но това няма никакво значение, криптовалутите са тук, децентрализирани, криптирани и готови за използване. Която държава ги въведе първа, може директно да "отлита" за 22-ри век... разбира се тази държава трябва да е "достатъчно" технологична... такива като Венецуела, които са на ръба на фалита едва ли биха имали голяма полза.
              Сатоши накамото е най-обикновен изпечен мошеник имащ за цел да награби колкото се може повече парички

              Райт е обвинен във фалшифициране на договори и подписи със задна дата, за да стане собственик на 700 000 биткойна, принадлежащи на неговия партньор Дейв Клейман, починал през 2013 година.

              Искът е подаден от брата на покойния-Ир Клейман, съобщи "Блумбърг". Според информацията, Дейв Клейман и Крейг Райт създали компанията W&K Info Defense Research LLC, през 2011 година.

              Именно тази компания под псевдоним Сатоши Накамото се смята за създател на биткойна и е извършвала операции с криптовалутата. Тази компания е контролирала 1.1 милиона биткойни по сметки в Сингапур, на Сейшелите и във Великобритания.

              От тези биткойни Райт е бил собственик на 300 000, а пратньорът му-на 700 000. В момента Крейг Райт е научен сътрудник в nChain .

              На всички ни е ясно,че не Япония и не някакъв си Сатоши Накамото е измислил биткойна. Няма никаква скрита замисъл за да направи живота ни по добър. Целта е ясна яко напечатани кинти, без работа. Айде да си го четеш и обмислиш и стига с тия бели книги и парадигми на бай Сатоши. Те са написани за балъците

              Коментар


              • Ив Макс - не си ме разбрал какво искам да кажа. А то е: че самите "монетки", които е възможно да бъдат добити от повечето криптовалути са математически ограничен брой. Биткойнченцата могат да са максимум 21 КБ (ако се добият всичките, последните ще са ужасно трудни за копане), Лайткойнченцата - 84 КБ - и т.н. Да - има такива, дето алгоритмически нямат ограничение (например Кученцата), ама те и затова са ужасно евтини.

                А че всеки ден измисляли нови и нови и нови криптовалути - това е без значение, както и за зеленото (например) е без значение колко национални екзотически валути има и колко инфлацират.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                Коментар


                • Добре, поне установихме, че блокчейн не е изкуствен интелект.

                  Не виждам какъв е проблемът ботът да е анонимен. Те повечето са такива.

                  Това че като пазарувам се вижда кой съм изобщо не ме притеснява. Основно, защото няма от какво да се притеснявам. Предпочитам като отворя Амазон да ми предлага неща, от които най-вероятно се интересувам.

                  Да не говорим, че аз не се кефя на интерната на троловете, фалшивите новини и престъпленията.

                  Тук съм анонимен само защото investor-а ми блокира другия профил. Може би са сметнали, че си правя самореклама.


                  Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                  Не знам за какво объркване говориш, едва ли има някой, който си мисли, че ИИ и криптовалутите са едно и също нещо. ИИ може да използва крипто за по-ефективна автоматизация, при транзакциите. Представи си, че имаш ИИ бот който искаш сам да се регистрира по борсите и да търгува вместо теб... как ще го прави това в днешно време... можеш ли изобщо да си го представиш?! Отива в 1000 сайта и навсякъде въвежда личните ти данни за да се разплаща... или как?! Сега си представи друг бот, който се грижи примерно да ти зарежда хладилника... е той как ще пазарува през Интернет и ще търси най-ниските цени, като повечето сайтове ще изискват лични данни... дали е добра идея тези лични данни да отиват в знайни и незнайни сайтове?! А така даваш му на бота примерно 100$ той пазарува... като го излъжат на някой сайт, просто блеклистваш сайта, докладваш го където трябва и продължаваш нататък, без да се притесняваш, че личните ти данни и кредитната ти карта са отишли неизвестно къде.
                  Last edited by Money; 27.02.2018, 18:50.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                    Която държава ги въведе първа, може директно да "отлита" за 22-ри век... разбира се тази държава трябва да е "достатъчно" технологична... такива като Венецуела, които са на ръба на фалита едва ли биха имали голяма полза.
                    А може би точно венецуелския експеримент ако е успешен ще демонстрира, че криптото работи.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                      Според мене хората бъркат изкуствения интелект с криптото, защото data mining-a е прилагане на изкуствен към бази данни.

                      В криптото също има майнинг, който е от съвсем различно естество и от там тръгват митове и легенди.

                      Също така в много библиотеки книгите по криптография и изкуствен интелект са наблъскани в една секция и това допълнително обърква хората.

                      Не знам за какво объркване говориш, едва ли има някой, който си мисли, че ИИ и криптовалутите са едно и също нещо. ИИ може да използва крипто за по-ефективна автоматизация, при транзакциите. Представи си, че имаш ИИ бот който искаш сам да се регистрира по борсите и да търгува вместо теб... как ще го прави това в днешно време... можеш ли изобщо да си го представиш?! Отива в 1000 сайта и навсякъде въвежда личните ти данни за да се разплаща... или как?! Сега си представи друг бот, който се грижи примерно да ти зарежда хладилника... е той как ще пазарува през Интернет и ще търси най-ниските цени, като повечето сайтове ще изискват лични данни... дали е добра идея тези лични данни да отиват в знайни и незнайни сайтове?! А така даваш му на бота примерно 100$ той пазарува... като го излъжат на някой сайт, просто блеклистваш сайта, докладваш го където трябва и продължаваш нататък, без да се притесняваш, че личните ти данни и кредитната ти карта са отишли неизвестно къде. Сега подобни услуги за пазаруване има, но са централизирани и не са автоматизирани... т.е. трябва да правиш поръчките, мисля някои от тях имат нещо като полуавтоматизация, при която само одобряваш поръчките.

                      При продължаващо нарастване на автоматизация от този тип... как си представяш днешната финансова система?! От едната страна ще имаш ботове, които всичко ще правят за секунди... а от другата страна на гишето "Кака Пена", ще им "одобрява" транзакциите мудно и тромаво?!.... със сигурност всичко това ще се "токенизира", за да е удобно на машните да работят. Но за да е сигурна цялата система, трябва да е криптирана... и... така достигаме до нещо подобно на Рипъл... но защо да не направим и следващата стъпка, защо да се ограничаваме до централизираните токени, като вече така или иначе имаме децентрализирани.

                      Просто нещата са трудни за разбиране от обикновените хора... защото вместо постепенна еволюция на разплащанията... т.е. вместо ПейПал или банковите разплащания да стават все по-автоматизирани, бързи, сигурни и удобни, докато накрая не достигнат до някакъв вид централизирани крипто токени... имаме директно, децентрализираната валута Биткойн, предоставена ни любезно от Сатоши Накамото. Един вид Сатоши ни "спестява", естествената еволюцоия... и ни праща 100 години напред... и ние естествено не сме готови. Но това няма никакво значение, криптовалутите са тук, децентрализирани, криптирани и готови за използване. Която държава ги въведе първа, може директно да "отлита" за 22-ри век... разбира се тази държава трябва да е "достатъчно" технологична... такива като Венецуела, които са на ръба на фалита едва ли биха имали голяма полза.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                        Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

                        Който иска да спекулира - има акции, има джънк облигации, има деривати, има ВИКС, рулетка, тото.

                        На рулетка и тото поне знаеш колко оператора задържа за себе си колко разпределя обратно към участниците.


                        Биткойна се държи много по предвидимо и почтено от тези изброените.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                          Който иска да спекулира - има акции, има джънк облигации, има деривати, има ВИКС, рулетка, тото.
                          На рулетка и тото поне знаеш колко оператора задържа за себе си колко разпределя обратно към участниците.



                          Коментар


                          • Прибрах каквото се полагаше, като нищо може да се върне да довършва започнатото.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                              Наистина ли наричаш работа....пилеенето на енергия и закупуването на хардуер...който да пилее енергия решавайки безмислени математически задачи с цел копаенето на дигитална валута?
                              Чукча писател, чукча не читател. Изобщо не съм писал че това са "акции" на миньорите, тяхната задача е друга и си я вършат добре. Нищо безсмислено няма тук. Освен за чукчите

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Сега - като разсъждавам - осени ме един вид така да се каже: прозрение.

                                Аз мисля - че може би най-секси ще е: криптовалута, базирана на златце - един вид - зад всяка единица криптовалутка стои един грам или една тройунция жълтичко. Търгувайки или пазарувайки с криптовалутката все едно търгуваш със златцето - и двете са обменими едно в друго, отчасти - например само на цели единици (т.е. минимум един цял криптос). Общото между едното и другото е - че са теоретически почти безкрайно делими - но чрез криптовалутите златцето ще е делимо повече, отколкото е реално таковата - щото е малко неудобно да разнасяш някакви молекулки - по 0.00001 грама златце.
                                Закъснял си с прозрението:
                                The UK’s Royal Mint, the institution responsible for producing all the physical money the country has for circulation, has announced the launch of its own gold-backed cryptocurrency.

                                https://cointelegraph.com/news/uks-r...cryptocurrency

                                https://rmg.royalmint.com/
                                Last edited by Гари; 27.02.2018, 17:26.

                                Коментар

                                Working...
                                X