Първоначално изпратено от cherney
Разгледай мнение

Ти твърдиш че с биткоина може да "store of value", аз твърдя че това са пълни глупости.
1. Реално никой не го използва за това, въпреки че твърди. Е Матеев се е подготвил да продава щом почне да пада. Предполагам повечето ще го последвате.

Едва ли някой е купил на 20к, после е стискал докато пада до 3к и после е стискал още 2 години. Може и да има такива хора, но силно ме съмнява.

2. Прекалено е волатилен. За своите 4419 дни биткоина ходи то 20к, после се върна на 3к. Като стигна 20к много хора се бяха въодушевили. Архивите са живи, може да ги видите назад. После като падна много хора увесиха носове, темата заглъхна. И темата се възроди пак като мина 20к. После стигна 40, върна до 30, сега е 50. За тея 4419 дни не знам златото да е правило такива лупинги.

Утре ща върне до 5к примерно (или под 20к) и пак ще забравите за темата.

Биткоина ще се превърне в "store of value" когато почнете да правите както бабките правят със златните накити и пендарите. Да купуват и да ги предават от поколение на поколение - за черни дни. До тогава е чиста спекула. Щом всички продава при най-малкия спад.

Коментар