Първоначално изпратено от Специалист по всичко
Разгледай мнение
Аз например го пилея по няколко различни направления, едно от които са и форумите. Пилея го обаче и в различни хобита . например Моделизъм. Дал съм над 100к в долари в разни радиоуправляеми самолети, хеликоптери, коли, лодки или дронове. Имам десетки такива от всеки един модел - буквално са задръстени с тях три големи помещения от по 30-40 квадрата.
Имам хоби и в компютрите и сървърите. Няма да повярвате, но лични (а не на фирмата) имам поне 50 сървъра, работни станции и лаптопи. Всичките работят и всичките правят нещо хей така за мой кеф, харчейки по над 1500 лева ток на месец.
Имам хоби и по възобновяемите енергии. Кой от вас например е закопал под земята над 400 000 лева под формата на сондажи и няколко километра тръби и маркучи?
Имам хоби и в чистата електроника и микроелектроника. Създал съм дори специална лаборатория, която е натъпкана по рафтовете с всякакви електронни компоненти - хиляди видове по стотици бройки от всеки вид. Дето се казва - от пиле мляко. Сядаш и започваш да запояваш каквото ти хрумне, и всеки един желан от тебе компонент или някаква измерителна апаратура вече ги има в лабораторията.
Имам хоби и по промишлените контролери, които също се прескачат при мене под път и над път. Например парното ми се управлява от 9 промишлени контролера, като схемата със стотици датчици на налягане, температура, дебит по кръговете и т.н. съм си я конструирал сам. Софтуера също си го написах сам. Имам дистанционен контрол и логване на около 40 различни параметъра.
Коментар