IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


    Разсъждаваш точно по същия начин по който разсъждаваха хората някога за Интернет... не виждаш никакво развитие защото не четеш и не се интересуваш от криптовалути.

    Бил си впечатлен че можеш да изпращаш писма за 5 минути (или 5 секунди), но в общество в което малко от хората имаха компютри и почти никой Интернет, тези писма не отиваха никъде (почти никой около мен не е бил впечатлен, повечето нямаха е-майл "защото не им трябва"). Съвсем друг е въпросът, че технологично ние през 90-те години бяхме много по-напред, отколкото днес, този тласък на компютърни специалисти даден ни от соц. време продължи поне 15 години след соц-а и после започна постепенно "залязване". Като стигнахме до такива издънки в отделни общини да се забранява 5G. Това как ще го коментираш, ако не като тотален интелектуален упадък на обществото, това се равнява през 90-те да се забранява поставянето на мобилни клетки, аз не си спомням такива глупости да е имало тогава. Тогава обществото гледаше с възхищение на новите технологии, а днес гледат, като все едно са някакви туземци от Африка и се "страхуват" от новите технологии, (включително Биткойн). Тази промяна в нагласата на обществото не ти ли прави поне малко впечатление.

    Освен това (няма как да се случи реално), но ако можеш мисловно да си увеличиш годинките и да си намалиш образованието през 90-те, примерно от "Математик" на "строителен работник", ще видиш колко "безмислен" би ти се видял Интернета тогава... та за някои хора дори сега... т.е. за част от тях "Фейсбук = Интернет".

    В Интернет може да си бил пионер тогава, но при криптовалутите трябва да прочетеш това онова, защото технологията се развива и както с Интернет, изгубените години опит и знание трудно се наваксват.

    Едва ли би искал един ден да си като днешните възрастни хора, които ги е страх да си пуснат компютъра, за да не се "развали" или да не ги нападнат "хакери"... и ползват компютъра основно като "телефон" за връзка с внуците.


    Резултата го погледни след 10 години. Просто си избери Биткойн или Етер (може и двете) и брой печалбата не по-рано от 10 години след днешна дата.

    Криптовалутите са дългосрочна инвестиция, защото технологията е неузряла все още. Технологиите се развиват като хората, най-бурни са като деца и юноши. Биткойн и криптовалутите в момента са все още в детската си възраст (играят си и всичко е като на шега, никой не ги взима на сериозно). Виж Гугъл първите 10 години или Амазон, почти същата история, "нищо особено" първите 10 - 15 години... но я ги виж днес, какви яки "бабанки" са станали. Някога казваха, че Амазон никога няма да стане като Уолмарт.... няма ли... хи хи... сага вече няма такъв спор изобщо.
    Много изписа, но нито един реален и смислен аргумент защо според теб биткойн е бъдещето. Това, че на Амазон, гугл, интернет.... никой в началото не е вярвал (което между впрочен не знам от де го измисли - бабичките не му вярваха и още не им вярват, всички останали вярваха, включително и аз), но е направило бум, от това изобщо не следва че биткойн ще направи същото.
    За мен това е математическо безумие, идеята за което може и да може да се ползва за определни неща и то когато се налага, но не и за т.нар. свобода. Свобода е сега щото не е регулирано. Като го регулират си губиш свободата както с всички останали валути.
    Биткойн е удобно средство за всякакви престъпници да си пласират стоката и да печелят както и за спекуланти. На друг не виждам да е потребен.
    Само повтаряте, ако не си запознат с технологията няма да разбереш смисъла. Но аз съм горе долу запозната и продължавам да не виждам смисъл. Сигурно съм много тъпа и не мога да го прозря гениалния замисъл ама не знам що никой от списващите тук не обясни тоя прословут смисъл кратко и ясно като за деца. Ако сам разбира смисъла не би трябвало да му е проблем да го обясни на невежите. Айнщан е казал: "Ако не можеш да обясниш по такъв начин, че дете да те разбере, значи самият ти не го разбираш. "
    Айде да видим дали някой от вас го разбира.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
      A какво би станало, ако ЕС и САЩ решат да забранят и криминализират използването на териториите си на анонимни крито инструменти, под претекст, че това е печатане на пари, може да се използва за пране на пари, финансинарене на незаконна дейност, разпространение на наркотици и финансиране на тероризъм? И ако заподозрът някой, че нарушава забраната могат да му зпорират сметките или да го подведът под съдебна отговорност. По същия начин както със закона за пране на пари или прикриване на данъци.
      Ще разцъфне в Китай, Индия и на други места. Които ще спечелят от това, а САЩ и ЕС ще загубят. Освен това, ЕС трудно ще вземе подобно решение, доколкото на такава позиция трябва да са всички, а Малта, например, насърчава този сектор

      Коментар


      • A какво би станало, ако ЕС и САЩ решат да забранят и криминализират използването на териториите си на анонимни крито инструменти, под претекст, че това е печатане на пари, може да се използва за пране на пари, финансинарене на незаконна дейност, разпространение на наркотици и финансиране на тероризъм? И ако заподозрът някой, че нарушава забраната могат да му зпорират сметките или да го подведът под съдебна отговорност. По същия начин както със закона за пране на пари или прикриване на данъци.

        Коментар


        • Това е само Мъск

          Човекът си вярва в колонизацията на Марс и работи по нея. Компонентите ги има.

          Има соларни батерии и батерии за съхранение на енергия (Солар Сити), има ел. автомобили (Тесла), има ракети да изстрелва

          Е оня ден казал че на Марс само биткоини щели да се ползват.

          Коментар


          • Матеев, нали знаеш, че примери за богати хора, дето са оставили РЕАЛНО всичките си богатства на обществото, се броят на пръстите на ръцете и краката за цялата история на човечеството. Последните 70-80 години те са на изчезване съвсем. Разпределението на биткойните копира разпределението на богатството, както е и сега - 5% хора държат 90% от богатството. Та, викаш, как ще помогне биткойна? Да могат богатите спокойно и сигурно да трансферират финансовите си активи в бъдещата финансова система? Не съм се и съмнявал
            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
              Най-важното качество на Биткойна е голямата загадка кой го е измислил и проектирал, и защо до ден днешен крие своята самоличност.
              Моето лично предположение е, че покойния Хал Фини стои зад псевдонима Сатоши Накамото или поне е бил един от хората / ако приемем, че това не е един човек / зад това име. Вероятно и Ник Сабо има участие, още повече, че той е създателя на Bitgold, което е първия опит за криптовалута, макар и неуспешен. Но Сабо е жив и е странно, че първите добити биткойни все още стоят непокътнати.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Най-важното качество на Биткойна е голямата загадка кой го е измислил и проектирал, и защо до ден днешен крие своята самоличност. Кой ще е този човек, който безкористно ще загуби няколко години от живота си, за да даде подарък на човечеството, и след това няма да похарчи нито един цент от многомилиардното си богатство в блок номер 1 на блокчейна? И защо този човек още от самото начало е предприел мерки да се крие и да остане анонимен, докато е работил 2-3 години по софтуера със свои колеги-програмисти?

                За всички е ясно, че криптотехнологиите се развиват, и беше въпрос на време да се появят и криптовалути. Да, ама нормалната еволюция на криптовалутите трябваше да е осеяна с много препятствия по пътя си. Първата криптовалута трябваше да има в себе си хиляди недостатъци, и бавно с развитието на еволюцията трябваше да се появяват все по-добри и по-добри криптовалути, докато се появи цар, а старите с многото недостатъци трябваше да умират. Това е нормалният път на еволюционното развитие.

                При нас на земята обаче се случи нещо НЕВЕРОЯТНО - още първата крптовалута (Биткойна) беше създадена СЪВЪРШЕННА и лишена от всякакви НЕДОСТАТЪЦИ. Тя на секундата стана ЦАР и след това 10 години никой не можа да му отнеме царската роля. Да, световния програмистки елит създаде хиляди други криптовалути, но нито една от тях не можа дори и да се приближи до Биткойна по популярност.

                Създава се впечатлението, че Биткойна е създаден от човек или организация, която ПРЕДВАРИТЕЛНО Е ЗНАЕЛА какво ще бъде неговото бъдеще. Знаела е и всички възможни проблеми, които ще възникнат в това бъдеще, и превантивно ги е разрешила в кода на Биткойна. Това знание може да дойде или от БЪДЕЩЕТО (пътуване във времето) или от ИЗВЪНЗЕМНИТЕ, които са имали такава крипто-еволюция на своите планети. И понеже не е чист косъма на СЪЗДАТЕЛЯ, той се е погрижил да запази своята анонимност.

                Какви изводи можем да си направим от тази конспиративна теория?

                Ами аз се сещам за няколко:
                1. Създателя е знаел не само как да създаде от раз съвършена криптовалута, но и как тя ще повлияе на човечеството. Тоест съзнателно е планирал нейните параметри така, щото нейната цена да стане много-много висока (само 21 милиона койна при многомилиардно човечество).
                2. Създателя иска и очаква Биткойна да стане основно световно разплащателно средство. Нещо повече - той знае, че това вече се е случило на неговата планета или се е случило във бъдещето, ако е пътник във времето.
                3. Създателя обаче си е оставил ДАМОКЛЕВ МЕЧ в ръцете - многомилиардно богатство в блок 1, което ако се хвърли на пазара, ще създаде глобална финансова криза. Защо го е направил това?

                Ние дребните мравки, от които нищо не зависи, трябва да вземем решение какво да е нашето поведение и какви да са нашите действия. Като за начало можем да се опитаме да забогатеем от вече планирания огромен ръст на цената на Биткойна. Това вече се е случвало по други планети или в нашето бъдеще. Трябва обаче и да се подготвим за глобалния финансов срив, който все някога ще се случи (може би не в нашия живот). Най-добрата подготовка е в диверсификация в други активи - напр. физическо злато, което може да се закопае в гърне, или земя, която не си губи цената дори и да падат бомби върху нея по време на война. Диверсификация във фиатни фалути или в недвижими имоти (сгради) е неподходяща.
                Интересна теория но според мен гледаш много наивно на нещата.

                Ти откъде знаеш че създателите на Биткойн не са похарчили нито един цент от богатството си? Първият блок си стои непокътнат само за да създаде доверирие сред масите (което е най важното нещо за успеха на една парична система) и в същото време да осигури монополизъм и резервен лост за контрол на цената.
                Но реално нищо не ги спира да имат множество други анонимни адреси и портфейли създадени на по късен етап. Знаем че в началото Биткойна можеше да се копае и с обикновен компютър. Съответно създателите на Биткойн може би са били подготвени предварително със големи изчислителни мощности и още в началото преди да се вдигне трудността са изкопали по голямата част от първите койни и сега ги пласират на пазара.
                Last edited by alphaomega; 15.01.2021, 13:28.

                Коментар


                • Най-важното качество на Биткойна е голямата загадка кой го е измислил и проектирал, и защо до ден днешен крие своята самоличност. Кой ще е този човек, който безкористно ще загуби няколко години от живота си, за да даде подарък на човечеството, и след това няма да похарчи нито един цент от многомилиардното си богатство в блок номер 1 на блокчейна? И защо този човек още от самото начало е предприел мерки да се крие и да остане анонимен, докато е работил 2-3 години по софтуера със свои колеги-програмисти?

                  За всички е ясно, че криптотехнологиите се развиват, и беше въпрос на време да се появят и криптовалути. Да, ама нормалната еволюция на криптовалутите трябваше да е осеяна с много препятствия по пътя си. Първата криптовалута трябваше да има в себе си хиляди недостатъци, и бавно с развитието на еволюцията трябваше да се появяват все по-добри и по-добри криптовалути, докато се появи цар, а старите с многото недостатъци трябваше да умират. Това е нормалният път на еволюционното развитие.

                  При нас на земята обаче се случи нещо НЕВЕРОЯТНО - още първата крптовалута (Биткойна) беше създадена СЪВЪРШЕННА и лишена от всякакви НЕДОСТАТЪЦИ. Тя на секундата стана ЦАР и след това 10 години никой не можа да му отнеме царската роля. Да, световния програмистки елит създаде хиляди други криптовалути, но нито една от тях не можа дори и да се приближи до Биткойна по популярност.

                  Създава се впечатлението, че Биткойна е създаден от човек или организация, която ПРЕДВАРИТЕЛНО Е ЗНАЕЛА какво ще бъде неговото бъдеще. Знаела е и всички възможни проблеми, които ще възникнат в това бъдеще, и превантивно ги е разрешила в кода на Биткойна. Това знание може да дойде или от БЪДЕЩЕТО (пътуване във времето) или от ИЗВЪНЗЕМНИТЕ, които са имали такава крипто-еволюция на своите планети. И понеже не е чист косъма на СЪЗДАТЕЛЯ, той се е погрижил да запази своята анонимност.

                  Какви изводи можем да си направим от тази конспиративна теория?

                  Ами аз се сещам за няколко:
                  1. Създателя е знаел не само как да създаде от раз съвършена криптовалута, но и как тя ще повлияе на човечеството. Тоест съзнателно е планирал нейните параметри така, щото нейната цена да стане много-много висока (само 21 милиона койна при многомилиардно човечество).
                  2. Създателя иска и очаква Биткойна да стане основно световно разплащателно средство. Нещо повече - той знае, че това вече се е случило на неговата планета или се е случило във бъдещето, ако е пътник във времето.
                  3. Създателя обаче си е оставил ДАМОКЛЕВ МЕЧ в ръцете - многомилиардно богатство в блок 1, което ако се хвърли на пазара, ще създаде глобална финансова криза. Защо го е направил това?

                  Ние дребните мравки, от които нищо не зависи, трябва да вземем решение какво да е нашето поведение и какви да са нашите действия. Като за начало можем да се опитаме да забогатеем от вече планирания огромен ръст на цената на Биткойна. Това вече се е случвало по други планети или в нашето бъдеще. Трябва обаче и да се подготвим за глобалния финансов срив, който все някога ще се случи (може би не в нашия живот). Най-добрата подготовка е в диверсификация в други активи - напр. физическо злато, което може да се закопае в гърне, или земя, която не си губи цената дори и да падат бомби върху нея по време на война. Диверсификация във фиатни фалути или в недвижими имоти (сгради) е неподходяща.

                  ПП: Най-голямото качество на Homo Sapiens е, че е в състояние да се досети и да се подготви предварително за събития, които никога не са се случвали, но е въпрос на време да се случат. И по отношение на биткойна подготовката е ДИВЕРСИФИКАЦИЯ например 50:50. Да, забогатяваш 2 пъти по-бавно, но когато дойде деня Х, губиш само половината от своято богатство. Тоест всяка една инвестиция във Биткойн е подходяща, защото предстои огромен ръст, стига тя да е по-малко от 50% от собственото богатство.
                  Last edited by Mateev; 15.01.2021, 13:20.

                  Коментар


                  • Интернета като цяло спря да се развива доста отдавна. Бумът на иновациите беше през 90-те години. После след 2000г. нещата почнаха да се успокояват постепенно и така достигнахме до днешното време в което големи иновации почти няма и прогресът е много по бавен в сравненение с 90-те години. Почти всички "нови" технологии които излизат на пазара сега са всъщност стари технологии от преди 10-20-30 години но облечени в по "модерна" опаковка. Потребителите виждат само един front end, един интерфейс но не знаят какво реално стои зад него. Ако промениш дизайна на интерфейса можеш лесно да излъжеш потребителите че това е нов продукт.

                    От друга страна доста повече иновации последните години има при хардуера и наноелектрониката. Измислиха се и доста нови материали и производствени процеси които до скоро бяга считани за невъзможни.

                    Именно развитието на хардуера позволи да се реализират много стари идеи от 80-те и 90-те години и да достигнат до масите днес. Това което виждаме сега.
                    Например видео стрийминга с висока резолюция в реално време сам по себе си не е съвременна иновация защото го имаше още 80-те години дори преди да се развие интернета но не беше достъпна технология за широката публика. Ползваха го само учени и военни. Новата евтина електроника го направи достъпно за всеки. Същото е и със мобилните телефони и много други неща.
                    Last edited by alphaomega; 15.01.2021, 11:47.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                      Надявам се правиш разлика между "МОЖЕ" и "ПОЛЗВА СЕ".

                      Не ми пише че може, почни да го ползваш. Тогава ще ти повярвам.

                      Попитах някой от вас кога за последен път си е купил нещо и е платил с биткоин?

                      Така и не получих отговор.

                      А отговорът е преди 7-8 години, кога копането беше лесно, нямаше борси и като изкопаш 2-3-5 коина и гледаш да си купиш нещо от някой онлайн магазин. Последните 5-6 години само някой заблуден да го е ползвал за разплащане.

                      Аз лично го ползвам, като обаче след това си купувам пак биткоин за същата сума
                      Но това, което засягаш е вече различно. Да - биткоин не стана средство за разплащане и аз също смятам, че или няма да стане или ще мине много време дотогава, тъй като цената трябва да се укроти за да се случи това.
                      В момента наистина огромна част от хората с крипто са в него за да спечелят фиатни пари. За това надали има спор И в резултата няма спор
                      Върви по пътя към дигитално злато и може би за това е подходящ. И ако наистина се случи това ще бъде най-естественото нещо на света.
                      Но всъщност всичко зависи кога ще си намери цената. Бъди сигурен, че ако в някакъв момент флуктоациите са в малки размери ще се ползва и за разплащания, просто удобството и независимостта, която предлага не може да се сравни с друго.



                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


                        Разсъждаваш точно по същия начин по който разсъждаваха хората някога за Интернет... не виждаш никакво развитие защото не четеш и не се интересуваш от криптовалути.
                        Развитието на Интернета беше видимо, нямаше нужда да четеш и да се интересуваш от него. Ти просто виждаш как се развива пред очите ти. Как почва да навлиза все повече и повече и да решава различни проблеми на хората.

                        Само че това не се случва с биткоина. А той навърши 10 години. Единствената файда към момента е, че едни хора спекулират с него с надеждата да забогатеят бързо.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение

                          А това, че не може да се харчи е неверен и безумен аргимент. С биткоин може да плащаш в ужасно мнооооого сайтове, може да го харчиш през карта, може да ти платя на теб примерно за нещо и т.н. Със злато обаче не можеш нищо такова, прави ли това златото безполезно? Биткоин е свобода. Още е рано за масата хора да осъзнаят това. Когато успеят ще намери и съвсем точното си призвание
                          Надявам се правиш разлика между "МОЖЕ" и "ПОЛЗВА СЕ".

                          Не ми пише че може, почни да го ползваш. Тогава ще ти повярвам.

                          Попитах някой от вас кога за последен път си е купил нещо и е платил с биткоин?

                          Така и не получих отговор.

                          А отговорът е преди 7-8 години, кога копането беше лесно, нямаше борси и като изкопаш 2-3-5 коина и гледаш да си купиш нещо от някой онлайн магазин. Последните 5-6 години само някой заблуден да го е ползвал за разплащане.


                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение


                            Красота има, ама няма кой знае колко реално практично приложение до момента.

                            Сравненията с Интернета са неуместни. Пионер съм в ползването на Итернета.

                            Още първия път като видях Нета бях удивен че може да си пращаш е-майли и ако другия човек е на компютъра да получаваш отговор в рамките на час да кажем. Ако не на другия ден. После имаше и много други практични и полезни дейности, които можеха да се извършват с Интернета.

                            Бях фен и на криптото в началото. Обещанията за разплащания между хората без посредник звучаха супер яко. Това беше (а и си остава) супер яко. За съжаление, обаче реализацията му беше дърво и скоро ентусиастите в тази насока спряха да го използват.

                            Та Интернета се развиваше. 10 години след измислянето си имаше доста практични приложения за него. ICQ-то излиза през далечната 1996 година - чат в реално време още тогава. Да не говорим за е-майла една от първите услуги, успешна и до днешно време.

                            Биткоина (веригите) за 10 години няма почти никакво развитие и практическо използване. Ако ставаха за нещо до сега щяха да са навлезли.

                            Разсъждаваш точно по същия начин по който разсъждаваха хората някога за Интернет... не виждаш никакво развитие защото не четеш и не се интересуваш от криптовалути.

                            Бил си впечатлен че можеш да изпращаш писма за 5 минути (или 5 секунди), но в общество в което малко от хората имаха компютри и почти никой Интернет, тези писма не отиваха никъде (почти никой около мен не е бил впечатлен, повечето нямаха е-майл "защото не им трябва"). Съвсем друг е въпросът, че технологично ние през 90-те години бяхме много по-напред, отколкото днес, този тласък на компютърни специалисти даден ни от соц. време продължи поне 15 години след соц-а и после започна постепенно "залязване". Като стигнахме до такива издънки в отделни общини да се забранява 5G. Това как ще го коментираш, ако не като тотален интелектуален упадък на обществото, това се равнява през 90-те да се забранява поставянето на мобилни клетки, аз не си спомням такива глупости да е имало тогава. Тогава обществото гледаше с възхищение на новите технологии, а днес гледат, като все едно са някакви туземци от Африка и се "страхуват" от новите технологии, (включително Биткойн). Тази промяна в нагласата на обществото не ти ли прави поне малко впечатление.

                            Освен това (няма как да се случи реално), но ако можеш мисловно да си увеличиш годинките и да си намалиш образованието през 90-те, примерно от "Математик" на "строителен работник", ще видиш колко "безмислен" би ти се видял Интернета тогава... та за някои хора дори сега... т.е. за част от тях "Фейсбук = Интернет".

                            В Интернет може да си бил пионер тогава, но при криптовалутите трябва да прочетеш това онова, защото технологията се развива и както с Интернет, изгубените години опит и знание трудно се наваксват.

                            Едва ли би искал един ден да си като днешните възрастни хора, които ги е страх да си пуснат компютъра, за да не се "развали" или да не ги нападнат "хакери"... и ползват компютъра основно като "телефон" за връзка с внуците.



                            Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                            Никакви драми - аз приключих с биткойна. Само копачката върви... за сега... неясно до кога. Гледам пак мощен срив са образували да плаши зайците

                            Това са нормални корекции. "Срив" ще бъде ако Биткойна отиде отново на 5000. (което между другото не е невъзможно).

                            Най-добрият начин за навлизане в този пазар, е някаква не много голяма сума инвестирана примерно на всеки 3 месеца. Така ще ги избегнеш всички тези колебания и няма да рискуваш да се набуташ точно на върха. Другият добър начин е да изчакаш тази тема да "утихне" и тогава да инвесираш.

                            Резултата го погледни след 10 години. Просто си избери Биткойн или Етер (може и двете) и брой печалбата не по-рано от 10 години след днешна дата.

                            Криптовалутите са дългосрочна инвестиция, защото технологията е неузряла все още. Технологиите се развиват като хората, най-бурни са като деца и юноши. Биткойн и криптовалутите в момента са все още в детската си възраст (играят си и всичко е като на шега, никой не ги взима на сериозно). Виж Гугъл първите 10 години или Амазон, почти същата история, "нищо особено" първите 10 - 15 години... но я ги виж днес, какви яки "бабанки" са станали. Някога казваха, че Амазон никога няма да стане като Уолмарт.... няма ли... хи хи... сага вече няма такъв спор изобщо.
                            Last edited by Xman1; 15.01.2021, 05:39.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

                              Никакви драми - аз приключих с биткойна. Само копачката върви... за сега... неясно до кога. Гледам пак мощен срив са образували да плаши зайците
                              Спри да гледаш цената на биткойна през 5 минути. Веднъж на ден е достатъчно, а като влезе в дълбока корекция - веднъж на месец. А това, което наричаш "мощен срив", е ежедневие. Такива дребни корекцийки се случват по 2-3 на ден, и докато стигнем 100 000 ще наблюдаваме поне още 100-200 такива.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                                Кое точно не е вярно?

                                Офисите и климатизацията на банките със сигурност харчат повече ток от копането, щото то до оня ден на цени от 3000 никой не копаше, щото нямаше сметка.
                                Ами сложността на копане няма нищо общо с броя изкопани биткоини, а само и единствено с изчислителната мощ на мрежата, тоест колко повече компютърен ресурс влиза или излиза от нея. Сложността, съответно трудността пада и се вдига, и това дали ще има биткоин или не няма нищо общо с това. Мрежата може да работи с една милионна от сегашната мощ или с един милион пъти по толкова. Тоест сложността, ерго харча на ток е функция на интереса към биткоин, нищо общо с броя, развитието и т.н. Каква част от интереса идва от цената е друг въпрос и то много важен.

                                Броя транзакции на Виза и всички други доставчици на платежни услуги съвсем скоро няма да е никакъв технически проблем. Решенията са готови, предстои да видим консенсус за кое ще има.

                                А това, че не може да се харчи е неверен и безумен аргимент. С биткоин може да плащаш в ужасно мнооооого сайтове, може да го харчиш през карта, може да ти платя на теб примерно за нещо и т.н. Със злато обаче не можеш нищо такова, прави ли това златото безполезно? Биткоин е свобода. Още е рано за масата хора да осъзнаят това. Когато успеят ще намери и съвсем точното си призвание

                                Коментар

                                Working...
                                X