Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
2. Среднодневният ръст на цените на този тренд е 0.3%
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ако погледнем графиката на биткойна в ЛОГАРИТМИЧЕН МАЩАБ, което е правилният поглед, то тогава ще видим следното:
1. От създаването си до ден днешен Биткойна е в един непрекъснат положителен тренд
2. Среднодневният ръст на цените на този тренд е 0.3%
3. Това означава, че средната цена за следващия ден средностатистически е равна на цената на предишния ден, умножена по 1.003
4. Започвайки от 21 Март 2011 (от тогава имам цени) до днешна дата са изминали 3622 дена или 301.8 месеца или 9.91 години
5. Започвайки от цена около 1.00 и умножавайки всеки ден цената на предишния по 1.003 стигаме до днешна цена 51520, която наистина е приблизително толкова
6. Всъщност реалната цена се колебае около нашата идеална линия, получена посредством умножение с 1.003.
7. Друго число, което можете да запомните, е че Биткойна средностатистически си УДВОЯВА ЦЕНАТА НА ВСЕКИ 232 дена, като досега го е правил това почти 16 ПЪТИ.
На база на този коефициент 1.003 на ден можем да направим прогноза кога средностатистически Биткойна ще достигне до различни нива в бъдещето, а именно:
09.04.2021 - 60 000
21.05.2021 - 70 000
14.07.2021 - 80 000
23.08.2021 - 90 000
27.09.2021 - 100 000
09.02.2022 - 150 000
16.05.2022 - 200 000
30.07.2022 - 250 000
29.09.2022 - 300 000
03.01.2023 - 400 000
18.03.2023 - 500 000
18.05.2023 - 600 000
22.08.2023 - 800 000
05.11.2023 - 1 000 000
Разбира се колебанията (бърз тренд нагоре или дълбока корекция) ще променят тези дати, правейки ги по-ранни или по-късни, но средностатистическата права линия, която минава през логаритмичната графика, ако продължи със същия наклон, ще даде именно такива резултати.
Сметките са точни, но нямаме гаранция, че наклона на регресията ще се запази. Въпреки това обаче вече имаме табличка със съвсем реалистични очаквания, която може да ни послужи за груб ориентир какво би ни донесла една стратегия BUY & HOLD и колко бързо би дошло нивото, което очакваме.
ПП: Този постинг не е препоръка за купуване, а само един опит да получим малко по-реалистични очаквания, ако всичко се развива по добрия сценарий. Ако обаче се развие по лошия сценарий - ами там вече знаем, и няма нужда критикарите да ни го повтарят по 100 пъти.Last edited by Mateev; 17.02.2021, 14:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеколко нагоре може да отиде - не знам, но съм обеден, че ще има обратен процес, който ще бъде много болезнен. Колкото по-нагоре отиде, толкова по-голяма ще е армията от загубилите. Предполагам регулаторите и правителствата ще го проумеят това, ще разбират как им се клатят краката вече...Ако бяха измислили биткойна да е по-безобиден - да не е толкова енергоемък, да няма амбиции да сменя платежните системи, да не позволява разплащане на тъмната страна на обществото ... можеше да изкара и много години, не знам луковичките на лалетата колко години са се надували ..
Отдавна съм забелязал, че цената рисува поредица от повтарящи се патерни - на тази графика не може да се види много добре, но дори още от начало, когато беше по 3 долара пак повтаряше класическата графика на лалетата.
Големите акули като Мъск и други незнайни олигарси в определен момент създават масова еуфория, напомпват цената... изчакват достатъчно много овце да се накачат на клона, и после ги остригват.
Last edited by Frosty; 17.02.2021, 11:16.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеАбсолютно всичко написано досега в темата, определя биткойна като спекулативен актив. И че като щял да мине 1 трлн. долара капитализация, нещо щяло да стане. Ми то само М0 из целия свят преди 2 години се оценяваше на около 80 трлн. долара. Сега бая трябва да е понараснало с наливането на пари нон-стоп 2 години.
1 трлн. долара е капка в морето само на джобните пари все още. Начи място за спекулация има много.
Въпрос на мащаб ... А тук мащабите се виждат доста добре ... Особенно global debt
https://www.visualcapitalist.com/all...lization-2020/
Коментар
-
колко нагоре може да отиде - не знам, но съм обеден, че ще има обратен процес, който ще бъде много болезнен. Колкото по-нагоре отиде, толкова по-голяма ще е армията от загубилите. Предполагам регулаторите и правителствата ще го проумеят това, ще разбират как им се клатят краката вече...Ако бяха измислили биткойна да е по-безобиден - да не е толкова енергоемък, да няма амбиции да сменя платежните системи, да не позволява разплащане на тъмната страна на обществото ... можеше да изкара и много години, не знам луковичките на лалетата колко години са се надували ..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Абсолютно всичко написано досега в темата, определя биткойна като спекулативен актив. И че като щял да мине 1 трлн. долара капитализация, нещо щяло да стане. Ми то само М0 из целия свят преди 2 години се оценяваше на около 80 трлн. долара. Сега бая трябва да е понараснало с наливането на пари нон-стоп 2 години.
1 трлн. долара е капка в морето само на джобните пари все още. Начи място за спекулация има много.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
Коментираш биткойн без да имаш и най-малка представа какво представлява. Дали аз имам необходимата експертиза? Мисля, че да. Нещо, което не може да се каже за теб. Което, разбира се, не е укоримо, доколкото никой не може да знае всичко. Но, ако искаш да разбереш всичко, има няколко книги, които можеш да прочетеш. В предходни коментари съм ги посочил
Само човек, който не е обвързан финансово и емоционално с койните може да има трезва преценка, а ти не си такъв, така че ни спести "прозренията ти"
Реалността е, че 90% от некадърниците, които са се вкарали в спекулативната схема на криптосите с цел бързо забогатяване, губят пари.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
Обръщането на тренда е бавен и продължителен процес.Едно слизане до 40500 да тества предходният връх не означава,че има обръщане.Просто ми се струва,че за да мине 50000 убедително ще му трябва още сила.Върха на дневна нещо ми прилича на "бодлива тел" ако не греша.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Прочел съм главното за биткойн
Коментар
-
То е подгонено въпрос на време е кой ще бъде изяден и кой ще оцелее.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Ако гледаш чашата (така и казват руснаците), то от нея нищо не зависи. Тя не може да движи цените, и освен това акулите често слагат големи плашещи ордери от другата страна на бариерата, за да подгонят стадото към себе си.
С две думи - не може да и се има никакво доверие."църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
Коментираш биткойн без да имаш и най-малка представа какво представлява. Дали аз имам необходимата експертиза? Мисля, че да. Нещо, което не може да се каже за теб. Което, разбира се, не е укоримо, доколкото никой не може да знае всичко. Но, ако искаш да разбереш всичко, има няколко книги, които можеш да прочетеш. В предходни коментари съм ги посочил"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеНямах в предвид тренда. Имах в предвид ордерите които са отдолу.
Но както и да е.
С две думи - не може да и се има никакво доверие.
Коментар
-
С кое се излагам,че не съм фен на биткойна ли?Всеки си има виждане,това че си мислиш че ги разбираш нещата не означава,че наистина ги разбираш."Черният лебед" ще застигне и биткойна
Коментар
Коментар