If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Които натовариха преди една седмица, когато бяха най-бурните спорове в тази тема, вече имат над 20% печалба. Останалите здраво държат дупката на геврека .....
Те тез дето бЕха против, сега ги нЕма, понеже са заети да си отварят сметки по борсите Те винаги се включват, когато другите "разтоварват" и сетне рИвът, че цената "паднала"
Какво мислите за DeFi?
А за DeFi на BSC? Стейбъл койн liquidity в Cake носи около 25% годишно в момента.
Вярвате ли в кода на умните договори за да им поверите парите си?
Докато светът се къпе в новонапечатани пари без покритие, все ще излизам прав .....
Биткойнът е един от спасителните острови за хората, които осъзнават последиците от предишното изречение. Нещата могат да се объркат само ако избухне нова световна война. Тогава чистосърдечно си признавам, че в постапокалиптичното общество няма да има Биткойн .....
Базата му с данни обаче няма да се загуби, защото все някой ще я съхрани, и при следващия индустриален подем на цивилизацията отново ще изплува на бял свят готова за употреба.
Които натовариха преди една седмица, когато бяха най-бурните спорове в тази тема, вече имат над 20% печалба. Останалите здраво държат дупката на геврека .....
По-малко от 1800 до заветната цел - пробив на Highest High. Най-интересното е, че мемпула е спокоен. Тоест не се придвижват нови армии. Битката ще се води само от тези, които вече са на рубежа от една седмица.
Също така на L2 няма образувани никакви сериозни подкрепи или съпротиви. Създава се впечатлението, че нито една от двете армии няма намерение сериозно да защитава позициите си. Това обаче означава, че най-вероятно нивото Highest High ще бъде подминато като малка гара може би още днес или най-късно утре.
Трудно върви нагоре, връща често, след нощния кик сега отново е на вчерашните позиции. Ако не настъпи нова корекция според мен все пак ще стигне предишния АТН, но риска ми идва твърде голям за товарене към момента......
Това е нормалният начин да върви нагоре - ТРУДНО и с много корекции ...
Нали знаеш приказката за пияния моряк, която всъщност си е самата истина от математическа гледна точка. Та ако този пиян моряк се движи с 50%-на вероятност (крачка напред 50% и крачка назад 50%), то тогава този моряк ще се отдалечава от началната точка на разстояние, равно на корен квадратен от броя на крачките. Това го казва математиката, това се случва и при 99.9% от финансовите инструменти.
При Биткойна вероятноста за движение нагоре е по-голяма от 50%, но въпреки това във формулата пак присъства корен квадратен, обаче с някакъв коефициент. От тука лесно можем да си направим извода, че ако искаме 10 крачки нагоре (10 000 нарастване в цената), то тогава Биткойна трябва да се изхитри да направи още 90 крачки в някакви корекции (90 000 като дължина на маршрута на корекциите).
Тоест радвайте се на дългите като маршрут корекции, защото те са необходими, за да се случи следващия ръст на Биткойна. Тези корекции може да са плитки и продължителни във времето или дълбоки и бързи, но и в двата случая е важна тяхната дължина на маршрута (техния брой крачки) като необходимо условие за бъдещия ръст на цените над Highest High, който ръст спрямо началната точка средностатистически е равен на корен квадратен от броя на крачките.
ПП: Разбира се всичко това се случва в логаритмичен мащаб на цените, но аз ви го обясних линейно, за да го разберете.
Чисто технически,след достигане на подкрепата на около 42300 последва пробив на корекционната линия на 5270 и се образува 123,което е сигнал за възобновяване на възходящото движение и пробив на върха.Но имаме един мечи обръщащ бар на този връх при 58362,а по принцип такива мечи барове са трудно преодолими.Като имаме предвид,че движението на горе е бавно и с малки обеми,може и да не видим пробив или той да бъде с много малко,с цел да увлече повече купувачи.По консервативните търговци слагат отложени ордери на върха,но много често биват хванати в капана на мечките.Но все пак все още не е за къси,защото имаме не нарушен ъп тренд.
[ATTACH=CONFIG]n3729367[/ATTACH]
Не претендирам за изчерпателност,просто едни ПА разсъждения
Трудно върви нагоре, връща често, след нощния кик сега отново е на вчерашните позиции. Ако не настъпи нова корекция според мен все пак ще стигне предишния АТН, но риска ми идва твърде голям за товарене към момента.
Между другото някой наясно ли е с ливъридж токените как се действа? На BULL i Bear, няколко от валутите имат такива, вкл. и етера, рипъла и още 3-4. Беар-а е за къси позиции, но все пак някой да сподели опит за тях ако има?
Това пак е много условно . Може една сделка да е на стойност милион , а примерно 12 - всеки месец по една - общо за 1000 ?
Това вече е по преценка на данъчните, има значение и какъв % от дохода са ти.
Като цяло, ако някой иска всичко да му е законно, само в Кипър е по-добре от България, но пък там годишните разходи са значително по-високи за поддържане на фирма. Сделките с финансови инструменти там са необлагаеми, а криптото е 12.5%.
Но ако някой иска да извършва по-големи сделки, най-добре е да мине през фирма в България, ще избегне регистрация по ДДС на физическо лице, а ефективния данък ще е 14.5%
Като не разбирам нещо, не твърдя, че знам. Преди време ми обясняваше, че става. А и да плащаш данъци е похвално, още повече, че в България са ниски. 10% или 15% е ОК. Е, ако бяха в някакъв размер на 40%+, като в Италия, Франция или скандинавските страни, тогава има смисъл да търсиш варианти да не ги платиш
Да, точно тези държави натиснаха офшорките и вече гледат под лупа всеки превод (не важи за суми над 50 млн ), от крипто следва директен бан и искат док за произход, ако не пратиш ....пиеш ена студена водичка
Офшора всъщност може да се каже, че е тук в България, само банките нещо се дърпат, но мисля, че изпускат златен шанс да се превърнем в Швейцария
Офшорките обаче не работят с крипто, те са нещо като Бг банките - криптото е считано за заплаха.
Като не разбирам нещо, не твърдя, че знам. Преди време ми обясняваше, че става. А и да плащаш данъци е похвално, още повече, че в България са ниски. 10% или 15% е ОК. Е, ако бяха в някакъв размер на 40%+, като в Италия, Франция или скандинавските страни, тогава има смисъл да търсиш варианти да не ги платиш
Моя счетоводител твърди, че след продажба на крипто парите могат да бъдат преведени директно в офшорна юрисдикция, където предварително е регистрирана компания и открита банкова сметка, а след това могат да пристигнат в България tax free. Малко по диагонал говорихме преди време и не съм съвсем наясно какво имаше предвид.
Твоят счети хАбер си нЕма от Офшорки, те не работят с крипто, те са нещо като Бг банките - криптото е считано за заплаха .
Данъка в БГ е 15% + рег по ддс (ако си физ лице пък после става олелеее - пускаш фактури за вс продажби, вкл ако даваш имот под наем).
Това за 1-2 сделки на год. става ако са пари за семки, пробвайте нещо повече от чужда борса и ще видите в къв филм ще влезете
10%, ако са 1-2 сделки, станат ли повече, вече се приема, че е дейност по занятие и минаваш на 15%+осигуровки, но пък може да си приспадаш разходите. Също така, ако минеш 50 000 лева оборот, ще трябва да се регистрираш по ДДС.
Това пак е много условно . Може една сделка да е на стойност милион , а примерно 12 - всеки месец по една - общо за 1000 ?
Коментар