IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнение

Израелски пенсионен фонд е инвестирал $100 милиона в GBTC - https://www.coindesk.com/israeli-pen...n-trust-report
    Тази новина остава малко встрани и няма ефект върху цената, но е възможно да е и по-значима дори от новината за Tesla. Мъск е авантюрист, но тук става въпрос за институция, която по дефолт е крайно консервативна, както всеки пенсионен фонд. Това е много съществено събитие.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

И аз си мисля, че причините за тези дълбоки корекции бяха породени от паниката, която вече почти не съществува
      Биткойн има няколко подобни цикъла с бурен растеж и корекция впоследствие. Обикновено корекцията се случва към края на годината, която е следваща на годината, в която се случва halving. Така беше през 2013 и 2017 години. Тоест, ако следваме историята, към края на годината трябва да видим връх на настоящия цикъл и мечи пазар от поне две години - 2022 и 2023. Има, обаче, няколко много съществени разлики в сравнение с 2013 и 2017. Първата е, че пазарната капитализация на биткойн е над трилион долара в сравнение с посочените години. Втората е наличието на фючърси и ETF фондове, които в доста по-голяма степен легитимират пазара в сравнение с предходните години. Трето, в предходните цикли нямаше институции, които в портфейла си да държат биткойн, а само физически лица - ентусиасти. И на четвърто място, през последните две години FED и ECB провеждат много либерална монетарна политика, увеличавайки неимоверно паричната маса. Тези фактори, а вероятно и други по-малки и не толкова значими според мен ще са спирачка пред класическите биткойн корекции от 75-80%. Мисля, че това остана в миналото

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Спокойно - ще има дълбока корекция, но дали ще е толкова дълбока, колкото сме наблюдавали в миналото?

Има един нов момент, който инвеститорите не го отчитат. Когато биткойна стигна до 20 000, никой не го очакваше това. След това се срина до 3000 и всички си мислеха, че това е неговият край. Новият момент е, че след като биткойна проби 20 000 и на майтап стигна до 58 000, хората си смениха мнението. Много неверници повярваха във биткойна, и аз в това число, и сега нагласите са, че ще има нови и нови ръстове на цената чак до 1 000 000.

При тези нови нагласи хората вече не се панират при разните му там корекции, и не разпродават бясно. Просто изчакват, а паралиите дори и товарят още. При такава една промяна на обществената нагласа аз си мисля, че вече няма да има такива драстични корекции от 60-70%, а ще се ограничи до сравнително по-малки корекции - макс 40-50%. Когато се изчерпа силата на тренда няма да има дълбок срив, а просто ще се влезе в една продължителна по време, но сравнително плитка корекция.
        И аз си мисля, че причините за тези дълбоки корекции бяха породени от паниката, която вече почти не съществува

Коментар

• Аз също съм на мнение, че сега нещата са по-различни от предишния скок през 2017-та. Корекциите до момента се ограничават до 20-30%, не водят до толкова масово и паническо разпродаване, при което виждаме сравнително бързо възстановяване в рамките на седмица-две. Големите нови инвеститори, както и институционалните такива също допринасят за някаква стабилност. Явно има много инвеститори, готови да купуват в корекция, което води до ограничаване на срива и след това възстановяване до предишни нива. Не се знае обаче до кога ще продължи това и дали нещо неочаквано няма да преобърне нещата.
          Днес май ще има нова атака към върха, да видим до къде ще я докара. Прави впечатление, че бтц-то нараства по-бързо за разлика от другата основна валута- етера, който е много далече от своя АТН към момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение

Мойто мнение, е че щом цената се качва с малки обеми, това е признак за срив, т.е. няма нови желаещи да подклаждат огъня. Досега винаги е правил корекция със 66-70% след всяко голямо поскъпване. След последното още не сме видяли корекция. Така че си мисля дошъл е момента.
            Спокойно - ще има дълбока корекция, но дали ще е толкова дълбока, колкото сме наблюдавали в миналото?

Има един нов момент, който инвеститорите не го отчитат. Когато биткойна стигна до 20 000, никой не го очакваше това. След това се срина до 3000 и всички си мислеха, че това е неговият край. Новият момент е, че след като биткойна проби 20 000 и на майтап стигна до 58 000, хората си смениха мнението. Много неверници повярваха във биткойна, и аз в това число, и сега нагласите са, че ще има нови и нови ръстове на цената чак до 1 000 000.

При тези нови нагласи хората вече не се панират при разните му там корекции, и не разпродават бясно. Просто изчакват, а паралиите дори и товарят още. При такава една промяна на обществената нагласа аз си мисля, че вече няма да има такива драстични корекции от 60-70%, а ще се ограничи до сравнително по-малки корекции - макс 40-50%. Когато се изчерпа силата на тренда няма да има дълбок срив, а просто ще се влезе в една продължителна по време, но сравнително плитка корекция.

Коментар

По-малко от 1800 до заветната цел - пробив на Highest High. Най-интересното е, че мемпула е спокоен. Тоест не се придвижват нови армии. Битката ще се води само от тези, които вече са на рубежа от една седмица.

Също така на L2 няма образувани никакви сериозни подкрепи или съпротиви. Създава се впечатлението, че нито една от двете армии няма намерение сериозно да защитава позициите си. Това обаче означава, че най-вероятно нивото Highest High ще бъде подминато като малка гара може би още днес или най-късно утре.
              Мойто мнение, е че щом цената се качва с малки обеми, това е признак за срив, т.е. няма нови желаещи да подклаждат огъня. Досега винаги е правил корекция със 66-70% след всяко голямо поскъпване. След последното още не сме видяли корекция. Така че си мисля дошъл е момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Матеев, всички койнаджии се съберете, вървете при боко тиквата, обяснете му, че това е новото дигитално злато, и му дайте акъл как да вкара целия бюджет за пенсии от няколко милиарда лева, в биткойни.
                И само след 1 година пенсионерите в България ще се къпят в злато, сребро и диаманти...

Между другото, защо не се съберете всички крипто-маниаци - да си направите партия финансирана само от биткойни и като спечелите изборите да направите криптовалутите в България законно платежно средство.
                Израелски пенсионен фонд е инвестирал $100 милиона в GBTC - https://www.coindesk.com/israeli-pen...n-trust-report

Коментар

• Първоначално изпратено от Ov4ar4eto_KaliTko Разгледай мнение
                  някой знае ли какво стана с 200-те хиляди конфискувани биткойна, дето имаше държавата?
                  Единия от собствениците вече не е сред живите.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin

Сега продаваме и правим дабъл
                    От машините дето Матейката се набута по 7000 лева бройката.
                    Дабъл не знам, но един двоен връх в чарта си е доста вероятен.
                    без препоръка, естествено
                    Мъско ще помогне, ако се наложи

Коментар

някой знае ли какво стана с 200-те хиляди конфискувани биткойна, дето имаше държавата?
                      Пълен фейк е това, компа на, който евентуално би бил този порфейл вероятно е бил яко криптиран.

Или е станало нещо подобно:

Πoлициятa в Гepмaния ĸoнфиcĸyвa bіtсоіn зa €60 млн. Ho нe знae пapoлaтa

https://money.bg/panorama/politsiyat...-parolata.html
                      Last edited by better; 11.03.2021, 01:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Матеев, всички койнаджии се съберете, вървете при боко тиквата, обяснете му, че това е новото дигитално злато, и му дайте акъл как да вкара целия бюджет за пенсии от няколко милиарда лева, в биткойни.
                        И само след 1 година пенсионерите в България ще се къпят в злато, сребро и диаманти...

Между другото, защо не се съберете всички крипто-маниаци - да си направите партия финансирана само от биткойни и като спечелите изборите да направите криптовалутите в България законно платежно средство.
                        Това ако беше направено точно преди година и бяха вкарани 1 млрд лв., сега държавата щеше да е спечелила (ако продаде без да срине цената де) .... 7 млрд лв. / 2 000 000 пенсионери = 3500 лв за всеки пенсионер

Коментар

Не съм сигурен, че тази история е истина. Освен това, никой не е толкова тъп, че да си предостави паролите за достъп на българските съдебни власти, когато става въпрос за подобно количество. Според мен е фейк

Коментар

• някой знае ли какво стана с 200-те хиляди конфискувани биткойна, дето имаше държавата?

Коментар

Честито - 57 000 .....

Остават само 1350 .....

Които натовариха преди една седмица, когато бяха най-бурните спорове в тази тема, вече имат над 20% печалба. Останалите здраво държат дупката на геврека .....

Last edited by Frosty; 11.03.2021, 00:46.
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Честито - 57 000 .....

Остават само 1350 .....

Които натовариха преди една седмица, когато бяха най-бурните спорове в тази тема, вече имат над 20% печалба. Останалите здраво държат дупката на геврека .....
                                Те тез дето бЕха против, сега ги нЕма, понеже са заети да си отварят сметки по борсите Те винаги се включват, когато другите "разтоварват" и сетне рИвът, че цената "паднала"

Коментар

Working...
                                X