IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Много обичам разни отрепки да ме обиждат и да ми дават акъл от типа "аз знам, но няма да ти кажа". Чиста проба избиване на комплекси и мания за величие. Не се е вясвал в темата месеци наред, влиза и започва да се прави на велик.

Revolut си е една много добра алтернатива, защото това си е пълноценна банка. Регулирана е, и си е създала доверие сред милиони клиенти. Парите в нея са застраховани от Евросъюза доколкото си спомням до 100 000 EUR. Можете лесно да оперирате както с дребни суми от по няколко хиляди лева, така и с милиони. Какво искате повече. Ако започнете да ми предлагате разни дребни куча марка фирмички, повечето нерегулирани и половината от тях измамници, ами по-добре вървете да се гръмнете. И не ми говорете за криене на данъци, защото това ясно ви охарактеризира що за криминален контингент сте. Такива много ги мразя.
    Знаеш ли какви са таксите в револют? Не съм ги ползвал за крипто, но почти всичко друго там го ползвам постоянно, даже имам премиум или някакъв такъв платен акаунт.
    Трябва да седна да сравня таксите между револют и битстамп да видя кое ще е по-изгодно за продаване като ми остане време.

Коментар

• Първоначално изпратено от mvmrik Разгледай мнение

Ако не ти е спешно по-добре чакай. Аз очаквам до няколко години въобще да не ни се налага да обръщаме във фиат или поне местата, които предлагат директна покупка с btc да станат много повече. Всичко е до адопция, колкото повече шум се вдигне, толкова повече ще се надпреварват да предлагат такива плащания.
      Съгласен съм, но живота не чака - след още 4-5-6 години не се знае живи ли ще сме както се казва. Мисля този капитал да го използвам за да си направя живота по-добър в близкото бъдеще, за по-далечното такова ще мислим след това. Може и да съжалявам след време - ще видим. Наистина след още толкова време ако така продължават нещата койна може и да е милион. Най-вероятно ще влезна пак след 1-2 години. За момента единствено ми е нужно нещата в световен план да се запазят сравнително както са в момента за още 2-3 месеца. Иначе койна го виждам като златото - не вярвам обаче че ще се разплащаме с него за всекидневни покупки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Elfieta Разгледай мнение
        Преди известно време минах да попитам нещо толкова релевантно - а именно как да си изтегля парите от Биткойн във фиатни. И само две седмици по-късно без да съм станала специалистка по биккойни - ще ви кажа че сте много назад. Револют? Вие сериозно ли? Годината е 2024 не 2019. И да има по-лесни, евтини и непроследими начини. Намерете си ги сами, ясно е че само плямпачи сте се събрали тук
        Много обичам разни отрепки да ме обиждат и да ми дават акъл от типа "аз знам, но няма да ти кажа". Чиста проба избиване на комплекси и мания за величие. Не се е вясвал в темата месеци наред, влиза и започва да се прави на велик.

Revolut си е една много добра алтернатива, защото това си е пълноценна банка. Регулирана е, и си е създала доверие сред милиони клиенти. Парите в нея са застраховани от Евросъюза доколкото си спомням до 100 000 EUR. Можете лесно да оперирате както с дребни суми от по няколко хиляди лева, така и с милиони. Какво искате повече. Ако започнете да ми предлагате разни дребни куча марка фирмички, повечето нерегулирани и половината от тях измамници, ами по-добре вървете да се гръмнете. И не ми говорете за криене на данъци, защото това ясно ви охарактеризира що за криминален контингент сте. Такива много ги мразя.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

10% трябва да платиш независимо в коя борса ти е печалбата - в револют също и те подават информация към НАП, но още не се знае защото няма изпищяли, другата година ще има от вълната на продаване сега. Освен ако нямаш офшорни сметки да харчиш от там, всичко на твое име по нашите ширини праща справки към НАП. Ако е за някакви 10-20к може и да минеш метър, но малко ме съмнява.
          Аз ползвах битстамп, но са ми замразили акаунта защото отново искат документ за доказване на адрес и се бавят втора седмица и имам една малка покупка останала там за около 4к когато одобриха ЕТФ-те, другите ми са в портфейла.
          Чудя се дали да не продавам просто през Револют, и без това смятам да си платя данъците, но малко се притестявам през тях да въртя големи суми.
          Ако не ти е спешно по-добре чакай. Аз очаквам до няколко години въобще да не ни се налага да обръщаме във фиат или поне местата, които предлагат директна покупка с btc да станат много повече. Всичко е до адопция, колкото повече шум се вдигне, толкова повече ще се надпреварват да предлагат такива плащания.
          Рекламна мрежа MVM Ads

Коментар

Преди известно време минах да попитам нещо толкова релевантно - а именно как да си изтегля парите от Биткойн във фиатни. И само две седмици по-късно без да съм станала специалистка по биккойни - ще ви кажа че сте много назад. Револют? Вие сериозно ли? Годината е 2024 не 2019. И да има по-лесни, евтини и непроследими начини. Намерете си ги сами, ясно е че само плямпачи сте се събрали тук
            И ти толкова разбираш след като искаш да обръщаш твърда валута в тоалетна хартия, но това е друг въпрос. По темата, револют наистина не е най-добрия вариант. По-добре е с някоя борса като crypto.com или bybit, където се прехлърля и се харчи директно от картата. Който иска анонимност може да тегли от банкомат, но там таксите са големи. Има и всякакви посредници, варианти много. Въпросът е, че поне според мен това е една дългосрочна инвестиция и целта не е да се купува и да се продава постоянно, а да се държи дългосрочно.
            Рекламна мрежа MVM Ads

Коментар

Е, сподели де. И също за какви суми си намерила начин за кеширане?

Коментар

• Продавайте сега бе, да не ви мине върха, че мале. А Блекрок чакат, после ще купувате от тях кон. За шитовете е ясно, там е от ден до пладне.
                Корекция може да има, опитайте се нея да хванете, на пазара му трябват такива играчи.

Коментар

• Преди известно време минах да попитам нещо толкова релевантно - а именно как да си изтегля парите от Биткойн във фиатни. И само две седмици по-късно без да съм станала специалистка по биккойни - ще ви кажа че сте много назад. Револют? Вие сериозно ли? Годината е 2024 не 2019. И да има по-лесни, евтини и непроследими начини. Намерете си ги сами, ясно е че само плямпачи сте се събрали тук

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

За нива на кеширане следи ТОП бтк макситата. Има доста добри от тях,а и имат вътрешна информация
                    Тук във форума,Бетера ги копира ама баш 1 към 1,така че може и него дс гледаш
                    Няма какво да ги гледам, ясно ми е как ще се развият нещата ако няма форс-мажор, а повечето които са само в крипто са малко коне с капаци и гледат 1-2 макро сигнала, а койна и пазарите като цяло се влият от много повече. На къде отиват нещата ми е ясно доста отдавна, бетера не ме интересува.
                    По принцип даже мислех да не продавам този цикъл, но ми дойдаха други мераци за кеша.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
                      и дали не е време да продавам.
                      За нива на кеширане следи ТОП бтк макситата. Има доста добри от тях,а и имат вътрешна информация
                      Тук във форума,Бетера ги копира ама баш 1 към 1,така че може и него дс гледаш

Коментар

Явно нищо не си разбрал
                        Не е ,защото не е кеширал досега никога.Простено му е
                        Иначе 10% не са нищо голямо в сравнение с Европа и Америка,така че новобранците да си платят данъка и да спят спокойно.

Коментар

• А този момент долу ме притеснява все повече, както съм писал преди година и половина върха на биткойна на този цикъл и евенуалната рецесия все повече се приближават едно към друго, като даже не съм вече сигурен дали няма да обявят "рецесията" преди нивата които аз чакам и да го задържат ниско, и дали не е време да продавам.

Коментар

Явно нищо не си разбрал. Не говорим за криптоборсите, говорим за институции, посредством които можеш да получиш живи пари от криптото. Всичките тези институции са регулирани и са длъжни да провеждат борба с прането на пари, затова и за големи суми искат прекалено много документи и личчни данни. Говорим за всички банки, включително и интернет такива.

Колкото до 10% данък - това пък са всички български фирми (банки, криптоборси, форекс брокери и т.н.), които пък са длъжни да информират НАП. Буквално не е необходимо да декларирате, защото НАП вече знае и автоматично е попълнил данъчната ви декларация ....

Revolut обаче не е българска банка и няма задължения да рапортува в НАП, а в същото време пари от карта на Revolut можете да си ги харчите както в България, така и по целия свят. Заради борбата с прането на пари обаче е длъжен да провери много обстоятелствено както вас, така и вашите пари и източници на доходи.
                            10% трябва да платиш независимо в коя борса ти е печалбата - в револют също и те подават информация към НАП, но още не се знае защото няма изпищяли, другата година ще има от вълната на продаване сега. Освен ако нямаш офшорни сметки да харчиш от там, всичко на твое име по нашите ширини праща справки към НАП. Ако е за някакви 10-20к може и да минеш метър, но малко ме съмнява.
                            Аз ползвах битстамп, но са ми замразили акаунта защото отново искат документ за доказване на адрес и се бавят втора седмица и имам една малка покупка останала там за около 4к когато одобриха ЕТФ-те, другите ми са в портфейла.
                            Чудя се дали да не продавам просто през Револют, и без това смятам да си платя данъците, но малко се притестявам през тях да въртя големи суми.
                            Last edited by pwise; 03.12.2024, 15:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Top Gun Maverick Разгледай мнение
                              Така е, ама като не минаваш през българска криптоборса и ползваш само Тетери за които си продаваш криптото, а после го даваш за кеш на който купува, може да си мисли някой само, че може да те търси за нещо.
                              Как с тетери ще си купиш ракия от супермаркета?
                              Докато с карта на Revolut може ...

Коментар

• Така е, ама като не минаваш през българска криптоборса и ползваш само Тетери за които си продаваш криптото, а после го даваш за кеш на който купува, може да си мисли някой само, че може да те търси за нещо.

Коментар

Working...
                                X