IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Извинявай, но до преди месец не си могла да си изтеглиш парите от Бинанс сега вече си експерт в укриването на данъци.
    Това с данъчните обикновенно има лаг поне 1-2г. Та как разбра че си "под радарите" за 30 дни?
    Естествено че имах проблеми с Бинанс и крипто, дори не знаех какво е нито как работи. Проблема ми беше на входа и изхода - а именно депозита и тегленето не знаех как се случва. И да, след това направих още няколко депозита/теглениия, п2п сделки за видя и разбера кое как работи и кой е най-евтиния вариант за покупка/продажба/теглене/депзоит.

Не случайно написах точна цифра, не я изопачавай. 90 000 евро месечно не са малко пари, но не е невъзможно да ги придвижиш, особено ако имаш стабилни и регулярни доходи. Под стабилни и регулярни - поне 90-100К лева годишно, последните 3 години, говоря законни и доказуеми доходи. И тук се започва. Не може някое крипто уанаби да иска да продаде 2 биткойна и да си купи Ферари незабелязано. Няма да стане. Декларирай и плащай данъци.
    Още нещо не разбирай че това ще го правиш всеки месец 12 месеца в годината. Ако имаш 1 милион евро да теглиш бързо/спешно има много по интелигентни и правилни начини. Но да кажем 200 000 евро годишно могат да минат при горните условия при сравнително нисък риск. Това е процес, не се прави от днес за утре.

Само един жокер мога да дам - всяка транзакция която се осъществи в ЛЕВ остава запис/следа някъде в България, защото само Български банки обработват левови плащания, а те както знаем са регулирани от държавата и са ДЛЪЖНИ да рипортват и евентуално оказват съдействие ако се наложи. Това не важи за институции под чужди юрисдикции защото много трудно се доказва местоположението на сделката. И да, много е невероятно някой да съдейства на нашите служби освен ако не става въпрос за тероризъм/пране на пари/наркотици.

Ако аз в момента ти изпратя примерно от Пейсера евровата сметка, към твоя еврова примерно в Револют, за това плащане няма да светнат никъде лампи защото българска банка не участва в плащането като посредник. След това ти си ги превалутираш в лев или теглиш в твоя Еврова сметка в Българска банка - това вече остава следа. Но следата/записа е че ти си направил плащане към/от твои сметки. Между нас връзка няма. А ти можеш да правиш между твои сметки в различни институции/банки колкото си искаш плащания - твоя си работа, стига самите институции да са регулирани и да птговарятъ на доходите ти.

Коментар

Извинявай, но до преди месец не си могла да си изтеглиш парите от Бинанс сега вече си експерт в укриването на данъци.
      Това с данъчните обикновенно има лаг поне 1-2г. Та как разбра че си "под радарите" за 30 дни?

Както съм писал и преди освен ако нямаш офшорка ще те напипат. Или ако си говорим за някакви дребни пари - тогава може и да минеш между капките. Нали не си толкова наивна да си мислиш че ще получиш в личната си сметка 200-300к за 1м, няма да ги декларира и НАП няма да те преслушат?

Иначе едно време имаше сайтове за p2p и продавах рипъл директно на някакви хора като ми плащаха в пейпал - зимата на 2017 май беше. Но това бяха сравнително дребни пари и пак си беше много напрегнато защото не знаеш дали няма да те излъжат.
      Проблема е в изхода на криптото а не от къде ще мине. И то е проблем само ако не искаш да си платиш на държавата.

*Само да поясня че декларациите са до края на Април мисля, тоест ако си въртяла далавери началото на тази година и не ги декларираш следващата проверката може да ти дойде чак зимата на втората година, ако не и по-късно.
      В час си, не знам що рипа в друга тема...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

+1000
        Не мога да повярвам, че някой ще се опитва да крие данъци в държава, в която те са едни от най-ниските в целия свят. Даваш си 10% и спиш спокойно. Не мога да го рабера и това някой да оперира с пикливи суми под 10 000 лв. и пак да си мисли за криене на данъци. Това пък вече е сбъркано мислене, което е присъщо само на криминалния контингент.

Аз преди време си имах вземане-даване с НАП. По-скоро имаше го сина ми докато учеше за висшето си образование. И аз глупака тогава купих две нови леки коли на негово име - една за него и една за гаджето му. И неговото име на секундата светва на компютрите на НАП и при нас пристига заплашително писмо, с искане да предоставим хиляда различни документа, включително и да напишем подробно обяснение откъде сина ми има такива пари. В това първо писмо дитектно си пишеше, че ако не напишем адекватно обяснение или ако не предоставим исканите документи, влизаме на второ ниво от процедурата - даване на прокуратурата за разследване. При това разследване обаче следствието вече има право да идва да прави обиски, да конфискува документи, компютри или каквото друго счете за необходимо.

Та отговора на писмото на НАП ни костваше около 1 месец време да търсим да съберем исканите от тях документи и още около седмица, за да напишем обяснително писмо. Всичко това го правих аз, защото сина ми си ходеше на училище в друг град. И от десетте страници обяснения НАП се заинтересува от едно единствено изречение "Парите ги даде баща ми". И когато сина внасял папката с документите, там веднага на секундата пред него са проверили на компютъра и моето ЕГН. И служителя като видял милионите платени от мене данъци само казал "Ами добре, случая го приключваме". И въпреки доброто приключване, остана си обидата и унижението да им събираме по процедурата 1000 различни документа и да пишем тъпи обяснения.

Та искам да кажа на колегите, които хранят някакви илюзии. Дори и да можете да докажете доходите си, пак ще трябва да преминете през тази тежка и обидна процедура. И се молете да не влизате във второ ниво на процедурата (следствие) или още по-лошото в трето ниво - съдебна система.
        Не го приемай като нападка, но сам си си виновен в случая - редно е било да му я направиш дарение и е нямало да го занимават.
        Просто в НАП най-вероятно никога не е декларирал че е получавал нещо, а вероятно и трудов договор не е имал и за това чисто документално веднага е светнал на НАП - човек без приходи с огромен разход за нова кола, като са видяли че произхода е легален с платени данъци няма кой да си губи времето с ясни неща.

Ако обаче беше някой тарикат който е решил да спести от крипто веднага щяха да го разкостят и докато го правят твърде вероятно всичко което е на името му да е под запор за неизвестно време.

И още нещо за тези герои с данъците - питал съм счетоводителя ми ако укривам данъци за колко време могат да ме търсят - в общи линии се връзват 7 години, по закон са 5 но поради някакви-си-бюрокращини които вече не помнят реално стават 7. Та във всеки един момент 7г по-късно могат да ви пратят пъсъмце.
        Last edited by pwise; 05.12.2024, 21:44.

Коментар

Както съм писал и преди освен ако нямаш офшорка ще те напипат. Или ако си говорим за някакви дребни пари - тогава може и да минеш между капките. Нали не си толкова наивна да си мислиш че ще получиш в личната си сметка 200-300к за 1м, няма да ги декларира и НАП няма да те преслушат?

Иначе едно време имаше сайтове за p2p и продавах рипъл директно на някакви хора като ми плащаха в пейпал - зимата на 2017 май беше. Но това бяха сравнително дребни пари и пак си беше много напрегнато защото не знаеш дали няма да те излъжат.
          Проблема е в изхода на криптото а не от къде ще мине. И то е проблем само ако не искаш да си платиш на държавата.
          +1000
          Не мога да повярвам, че някой ще се опитва да крие данъци в държава, в която те са едни от най-ниските в целия свят. Даваш си 10% и спиш спокойно. Не мога да го рабера и това някой да оперира с пикливи суми под 10 000 лв. и пак да си мисли за криене на данъци. Това пък вече е сбъркано мислене, което е присъщо само на криминалния контингент.

Аз преди време си имах вземане-даване с НАП. По-скоро имаше го сина ми докато учеше за висшето си образование. И аз глупака тогава купих две нови леки коли на негово име - една за него и една за гаджето му. И неговото име на секундата светва на компютрите на НАП и при нас пристига заплашително писмо, с искане да предоставим хиляда различни документа, включително и да напишем подробно обяснение откъде сина ми има такива пари. В това първо писмо дитектно си пишеше, че ако не напишем адекватно обяснение или ако не предоставим исканите документи, влизаме на второ ниво от процедурата - даване на прокуратурата за разследване. При това разследване обаче следствието вече има право да идва да прави обиски, да конфискува документи, компютри или каквото друго счете за необходимо.

Та отговора на писмото на НАП ни костваше около 1 месец време да търсим да съберем исканите от тях документи и още около седмица, за да напишем обяснително писмо. Всичко това го правих аз, защото сина ми си ходеше на училище в друг град. И от десетте страници обяснения НАП се заинтересува от едно единствено изречение "Парите ги даде баща ми". И когато сина внасял папката с документите, там веднага на секундата пред него са проверили на компютъра и моето ЕГН. И служителя като видял милионите платени от мене данъци само казал "Ами добре, случая го приключваме". И въпреки доброто приключване, остана си обидата и унижението да им събираме по процедурата 1000 различни документа и да пишем тъпи обяснения.

Та искам да кажа на колегите, които хранят някакви илюзии. Дори и да можете да докажете доходите си, пак ще трябва да преминете през тази тежка и обидна процедура. И се молете да не влизате във второ ниво на процедурата (следствие) или още по-лошото в трето ниво - съдебна система.
          Last edited by Mateev; 05.12.2024, 21:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Elfieta Разгледай мнение
            Здравейте,

имам нужда от малко помощ. Имах едно плащане в Биткойн - 0,01 Биткойн (около 600 Евро)
            Трябваше да си направя сметка в някоя борса - избрах Бинанс. Сега обаче не мога да си изтегля парите от там - как точно се случват нещата? Искам по карта или банков превод, ако може в левове. Някой има ли опит с теглене?

*Само да поясня че декларациите са до края на Април мисля, тоест ако си въртяла далавери началото на тази година и не ги декларираш следващата проверката може да ти дойде чак зимата на втората година, ако не и по-късно.
            Last edited by pwise; 05.12.2024, 21:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение

Е, сподели де. И също за какви суми си намерила начин за кеширане?
              За сумите зависи - можеш до 100 000 Евро без проблем месечно да дърпаш/обменяш, поне това видях при познатите които ми помогнаха. Целта е да си под радарите - транзакциите под 9000 Евро, тегления до 4-5000 лева. И това само мога да ви напиша. Отговорите ги има като потърсите. Револют беше модерен отдавна, това не е чанта на Birkin която да не излиза от мода. Има и по-добри и по-надеждни финтеци, задължително всеки трябва да ги използва - колкото повече толкова по-голяма сума.

Коментар

• За чисто развлекателни цели чета коментарите по темата в dir.bg. За пореден път се убеждавам, че глупостта и бедността вървят ръка за ръка, респективно е налице корелативна връзка между двете. Населението е толкова невежо, че чак е леко досадно да четеш за "Ружа", "Понци схема", "пирамиди - фараони", "лалета" и прочее глупости

Коментар

• Честито колеги. Написахме история....

Коментар

• Честито 103к ..... Архитекта пак не позна ..... Хайде нов напън до 130к.....

Коментар

• Архитекте, какво стана с твоя шорт бе човек? От кога си го заложил, епична секира щеше да има, а то какво стана? Пак занули демото, освен ако не играеш със стотинки. Левовете отдавна щяха да свършат при толкова шортене тоя бул.
                      Last edited by Top Gun Maverick; 05.12.2024, 07:52.

Коментар

Знаеш ли какви са таксите в револют? Не съм ги ползвал за крипто, но почти всичко друго там го ползвам постоянно, даже имам премиум или някакъв такъв платен акаунт.
                        Трябва да седна да сравня таксите между револют и битстамп да видя кое ще е по-изгодно за продаване като ми остане време.
                        Банка като банка - превърташ милиони, даваш такси по 2-3 лв. Таксите биха ти тежали само ако оперираш с 2-3-цифрени суми или ако правиш преводи веднъж в годината.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение

Може да има и ползва още хиляди адреси човека. Защо мислиш, че има само този?
                          Изчезването му от форума странно съвпада с прекратяването на активност по адреса му.
                          Логиката навява на мисълта, че ако две събития са се случили по едно и също време, вероятно има връзка между тях.

Мастъра беше супер-арогантен тип. При тези цени на койните, всеки ден щеше да е в любимата си тема да ни шока канчетата, и да ни се подиграва, че не го послушахме през 2011-та, когато биткойните бяха по 30 долара/парчето.

Щом не се е вясвал във форума почти 10 години, за мен най-вероятно е мъртъв.
                          Може да е загинал по време на ковид-епидемията...
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                            Биткойн-адреса на Форекс-мастъра:

1848ukqwX6vU2onDf2Se8Fitr7ttHopTuH

Последната транзакция е била на 24.05.2015 г., 12:30 ч.

Оттогава ни вест ни кост от него. Нито е влизал повече във форума. Нито има повече транзакции по собствения му адрес.

Според мен мастъра вече не е между живите....
                            Може да има и ползва още хиляди адреси човека. Защо мислиш, че има само този?

Коментар

• Е, ти кЪ разбра, че не е влизал....?!?

То, и аз не бях влизал над година, ама съм по тея ширини над 17 години...

Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                              Биткойн-адреса на Форекс-мастъра:

Оттогава ни вест ни кост от него. Нито е влизал повече във форума. Нито има повече транзакции по собствения му адрес.

Коментар

• Биткойн-адреса на Форекс-мастъра:

Last edited by Frosty; 04.12.2024, 20:03.
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Working...
                                X