Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Матеев,
не знам защо си толкова ентусиазиран с Револют. Първо - има много по-добри алтернативи дори в България. Второ - спри да наричаш Револют банка. Защото не са. Не и в България. Не ми вярвай - погледни сам в регистъра на БНБ на лицензираните банки - нищо няма за Револют.
Разбери - те са финансова институция, имититаща банкова дейност, но не са точно банка и едва ли ще бъдат в пълния смисъл на закона. Защото липсва една ОГРОМНА особеност на търговските банки - а именно процеса на credit creation.
И сам разбираш, няма никаква конспирация - всичко си е в твоята глава. Нито една Държавна институция/агенция няма желание да има взимане/даване с не-лицензирани банки на територията на България. Има си закони, нищо лично към тебе. Защо изобщо някой да си докарва беля. на главата.
Може и да не вярваш, но е за твое добро - и това на потребителите. Представи си при банков рън какво ще се случи. Мислиш ли че ще видиш и стотинка от някой финтех? Те са супер удобни, имат своето място, но да кажем че не е добра идея да държиш големи суми там въпреки "гаранциите" които централната банка на Литва дава. После в Литва ще си търсиш парите.
Още по-добре ще е да пуснеш умишлено плащането през Револют. Виж къде ще го откажат, коя банка посредник - обслужващата Револют или обслужващата държавната администрация. Така ще си отгвориш на въпроса. Според мен изобщо няма да тръгне от револют ще получиш съобщение нещо от типа, че плащането към тези институции/entities/ е невъзможно.
Коментар