Ако вкараш да речем дребна сума от 100 к в Биткойн и после ги изтеглиш и декларираш като печалба ще се легализират ли като платиш 10 процента данък или ще те погнат за пране на пари?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Не сме си толкова близки
Иначе съм давал сериозни суми на приятели, безлихвено. Сметки не съм изпразвал, че имам доста разходи
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Добре, щом си такъв дащен, дай ми всичките си спестявания назаем без лихва. Не ме интересува трябват ли ти или не, и кави са ти плановете за тха. Изпразни си всичките сметки на нула, както направих аз с биткойна, и ми ги дай без надценка. Обещавам, че няма да те излъжа, и някога може би ще ти ги върна. Честна дума приятелю.
Иначе съм давал сериозни суми на приятели, безлихвено. Сметки не съм изпразвал, че имам доста разходи
Коментар
-
Защото никой не можа да му отреагира на думичката СПЕШНО. Пробвал е две борси и на двете е изпратил по половин милион лева. И при двете е влязал в режим на проучване предполагам за пране на пари. Поискали са му разни документи и са му казали, че проучването ще трае 2 седмици. От едната борса дори са рапортували в България и са му дошли данъчни на проверка. Не е беда, защото той няма нищо скрито-покрито, но фирмата му не може да си позволи да е блокирана 2-3 седмици, защото ще загуби клиенти за милиони, да не говорим за реномето.
А причината е, че хакери са влезли в мрежата им и посредством Ransomware са криптирали всички файлове и бази данни, включително и всички бекъпи, които тъпия им администратор ги е държал на същите компютри.
И в нашата фирма се е случвало да проникне Ransomware и да криптира това онова, но аз правя ежемесечни бекъпи и ги държа на външни физически дискове, така че за 1-2 часа сме излизали от кризата без да плащаме откуп.
Между другото някъде бях чел, че посредством Ransomware в света на всеки 2 секунди се изхаква поредния нов компютър - фирмен или личен. Така че предупреждението важи и за вас - опичайте си акъла и правете ежемесечни бекъпи, но на външен физически диск.
Същото важи и за Private ключовете на криптовалутите, с които оперирате. В никакъв случай не ги дръжте на компютъра, с който влизате в мрежата. Задължително трябва да са на външен физически диск. Същото важи и за файлове с пароли и въобще за всяка една чувствителна информация, още повече ако е финансова информация за ваши сметки например.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аз нямаше да ги подаря, но и нямаше да искам повече от разходите за нов вход.
От приятели пари не правя.Last edited by Mateev; 11.03.2025, 05:38.
Коментар
-
Предложението беше негово и аз не му устоях. Иначе моето мнение беше да не си продавам биткойните, защото нямам зор за пари. Какво - да му ги подаря ли? Ти така ли щеше да направиш?
Аз пък си мисля, че се цакнах, и ето сега стоя, подсмърчам и търся изгодна цена за нов вход.
ПП: Между другото на моите условия той е правил предложение на още няколко човека и всички са му отказали.
От приятели пари не правя.
Коментар
-
Човека е бил на зор и ти услужливо си му съдействал като си го изклатил с близо 20% комисион...
С такива приятели......
Аз пък си мисля, че се цакнах, и ето сега стоя, подсмърчам и търся изгодна цена за нов вход.
ПП: Между другото на моите условия той е правил предложение на още няколко човека и всички са му отказали.Last edited by Mateev; 06.03.2025, 17:57.
Коментар
-
Защото никой не можа да му отреагира на думичката СПЕШНО. Пробвал е две борси и на двете е изпратил по половин милион лева. И при двете е влязал в режим на проучване предполагам за пране на пари. Поискали са му разни документи и са му казали, че проучването ще трае 2 седмици. От едната борса дори са рапортували в България и са му дошли данъчни на проверка. Не е беда, защото той няма нищо скрито-покрито, но фирмата му не може да си позволи да е блокирана 2-3 седмици, защото ще загуби клиенти за милиони, да не говорим за реномето.
А причината е, че хакери са влезли в мрежата им и посредством Ransomware са криптирали всички файлове и бази данни, включително и всички бекъпи, които тъпия им администратор ги е държал на същите компютри.
И в нашата фирма се е случвало да проникне Ransomware и да криптира това онова, но аз правя ежемесечни бекъпи и ги държа на външни физически дискове, така че за 1-2 часа сме излизали от кризата без да плащаме откуп.
Между другото някъде бях чел, че посредством Ransomware в света на всеки 2 секунди се изхаква поредния нов компютър - фирмен или личен. Така че предупреждението важи и за вас - опичайте си акъла и правете ежемесечни бекъпи, но на външен физически диск.
Същото важи и за Private ключовете на криптовалутите, с които оперирате. В никакъв случай не ги дръжте на компютъра, с който влизате в мрежата. Задължително трябва да са на външен физически диск. Същото важи и за файлове с пароли и въобще за всяка една чувствителна информация, още повече ако е финансова информация за ваши сметки например.
С такива приятели......
Коментар
-
Първоначално изпратено от filchef Разгледай мнение
Ми той този твой "приятел" защо си купи коините от теб а не от борса след като си му ги продал с 20К$ над пазарната цена?
Същото важи и за Private ключовете на криптовалутите, с които оперирате. В никакъв случай не ги дръжте на компютъра, с който влизате в мрежата. Задължително трябва да са на външен физически диск. Същото важи и за файлове с пароли и въобще за всяка една чувствителна информация, още повече ако е финансова информация за ваши сметки например.Last edited by Mateev; 06.03.2025, 13:05.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЦената е точно 130к USD и точно това ме принуди спешно да извърша продажбата. Не ми се искаше да пропусна отдалата ми се възможност пък и направих услуга на изпаднал в беда приятел. Не съжалявам, защото пак ще натоваря влака, дори и с по-големи количества, но на по-изгодна цена. Засега мечтая за бърз срив надолу ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнениеще им натрият носовете,
но за съжаление голямата игра минава през сток маркета и nyse
на 98% от големия капитал не му пука за цената на койните.
сток маркета е друга бира…,
на напушения вече му изиграха едно ескиваши и тесличката е -35%
той утре искал сиенен да купува
вдруги ден като спихне на стотачка , ще се чуди как да ги храни тия четернайсе чавета дет ги е нароил
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Ако има някакъв замисъл след всичките глупости, моята теория е че Тръмп иска да не се купува дълг от други страни, всичкия да го купи ФЕД и после през някаква машинация да не платят никаква лихва по него. Отделно ще го гаси с високата инфлация която митата ще предизвикат, за да го гаси обаче трябва да запази и БВП а мисля че и то ще потъне, та най-вероятно ще му изиграе лоша шега този план и вместо да свали дълга, ще го увеличи спрямо БВП още повече. Тези неща обаче ще закопаят долара като резервна валута, и поради това аз мисля изобщи да не продавам биткойн.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvmrik Разгледай мнение
Нищо лично, но доста си се прецакал според мен. Явно не смяташ Биткойн за бъдещ актив с огромна възвращаемост, щом си продал всичко. По принцип се продава малка част. Ясно е, че си искал да си купш кола и да вземеш парите, но това нещо ще струва милиони в бъдеще. Знам, че за много хора изглежда абсурдно, но има доста неща, които водят към такава цена. 130К няма как да е била цената, ако става въпрос за долари, но по думите ти разбирам, че си продал няколко биткойна. Явно не смяташ, че той ще расте много и си преценил, че това е максимума му, щом с го продал всичкия. Нищо не е гарантирано, решил си да излезеш, ок - но ако сега нямаш достатъчно пари да купиш същото количество, за мен ще си на загуба в бъдеще.
- 1 like
Коментар
-
Няма да повярваш, но всичко, казано от мене, е самата истина:
1. Че си продадох всички биткойни
2. Че това го направих през декември
3. Че ги продадох по цена 130к
4. Че сумата е малко над половин милион (има и почти нов бял джип Audi Q7 последен модел, но този постинг явно си го пропуснал)
Повече няма какво да казвам, защото дори и това, което го казах, вече е много. Нататък боли ме оная работа дали ми вярваш или не ...
Коментар
Коментар