IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    buy the rumor sell the news

тръмп и мъск са абсолютно безскруполни лъжци - та имайте едно на ум
    1-2 пъти се получава buy the news което ме учуди. Аз още не съм продавал, но прозореца от време става все по-малък. По-принцип съм по-склонен да вярвам, че ще видим sell the news но може и да ни изненада пазара.

Според анализи някои хора очакват връх от 140-150 после дроп до около 70 и над 160 към Ноември. Аз лично очаквах 140 Януари–Март и да излезна изцяло, но нещо другите макро фактори не ми харесват и за това казвам че прозореца за продаване става все по-малък.
    Last edited by pwise; 20.01.2025, 17:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от mvmrik Разгледай мнение
      Вече имаме нов ATH от 109K, ще видим до колко ще се качи. Аз гледам доста дългосрочно и за мен тези цени все още са много ниски, сигурно след това ще има и корекция надолу, но все пак ни доказва, че е възможно да се качи на такива нива в този момент.
      Аз кеширах всичко почти на върха (малко под 100) и сега вече мечтая за дълбока корекция, че да натоваря отново влака, като този път ще греба с голямата лопата.

Коментар

• buy the rumor sell the news

тръмп и мъск са абсолютно безскруполни лъжци - та имайте едно на ум
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Вече имаме нов ATH от 109K, ще видим до колко ще се качи. Аз гледам доста дългосрочно и за мен тези цени все още са много ниски, сигурно след това ще има и корекция надолу, но все пак ни доказва, че е възможно да се качи на такива нива в този момент.
          Рекламна мрежа MVM Ads

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
            Понеделник излитаме....
            Дааа, натам отиват нещата. Вече го написах преди 2-3 месеца, сега ще го напиша отново - очаквам 130к сега в този цикъл, а не в следващия.

Коментар

• Понеделник излитаме....

Коментар

Щом не можеш да го пипнеш, значи не е истинско. Повечето хора смятат Биткойн за въздух под налягане - дигитална глупост, която не става за нищо и е с надута цена като балон, който скоро ще се спука. Не осъзнават, че фундамента всъщност са тези, които копаят и валидират трансакциите и защитават мрежата. Има и много други фактори, но ако очакват зад него да стои армия или правителство и за тях това е фундамент, тогава може би са прави за себе си. За мен е точно обратното - Биткойн е създаден с идеята зад него да не стои някой конкретен човек или организация, а да е децентрализиран. Много ми е странно, когато някой каже, че не е истински. Не знам какво разбират под истинско, но мога да кажа, че блокчейна е напълно реален и не е някъде във въздуха или в интернет - той е физически и се намира върху блокчейна, който пък копиран на компютри по целия свят. Виртуален е само достъпа до блокчейна, но той си е напълно реален.
                Няма как да съм по-съгласен.
                Всъщност един от най-големите фундаменти, е че може абсолютно винаги да е с теб, без значение от физическото ти местоположение към даден момент.
                Примерна ситуация - имаш да кажем 1м в BTC, те абсолютно винаги и навсякъде могат да са с теб, а в днешно време дори можеш да купуваш всичко с тях.
                Втора примерна ситуация - имаш да кажем 1м в Злато... никакъв шанс не виждам да е винаги с теб, освен във вид на бижу, но пък не навсякъде можеш да си купиш всичко с това бижу в крайна сметка.

Най-хубавото, е че след нас идва поколение, което никога не е робувало на такива догми като "Трябва да мога да го пипна за да е истинско" и така по-старите поколения малко по-малко ще бъдат изтласкани настрани с това си мислене.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Ако даваха награда за най-неуместно сравнение...
                  Ами то и в сферата на услугите нищо не можеш да видиш и пипнеш, но представлява 1/3 от икономиката. Ами за изкуството какво ще кажеш - и него ли искаш да го пипнеш? Ами за науката? Ами за философията? Ами за вярата в секти или в разни божества? Все високоплатени аспекти, които нито можеш да ги видиш, нито да ги пипнеш.
                  Last edited by Mateev; 14.01.2025, 13:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

И тока не можеш да го видиш и пипнеш
                    Ако даваха награда за най-неуместно сравнение...

Коментар

Щом не можеш да го пипнеш, значи не е истинско. .
                      И тока не можеш да го видиш и пипнеш, но без него никой не може. В наши дни границата между виртуалното и реланото е толкова размита, че не знаеш кое е реално и кое виртуално....

Коментар

• Първоначално изпратено от BTC Разгледай мнение
                        Чета, чета и си мисля как за всеки един, който е против BTC фундамента задължително трябва да е свързан с някоя държава, която да стои зад него или с някаква войска, все едно, че войската сама по себе си придава стойност.
                        Интересно ми е само дали за такива хора, ако наистина след един месец САЩ започнат да правят стратегически резерв от BTC това ще е равнозначно на фундамент?
                        Щом не можеш да го пипнеш, значи не е истинско. Повечето хора смятат Биткойн за въздух под налягане - дигитална глупост, която не става за нищо и е с надута цена като балон, който скоро ще се спука. Не осъзнават, че фундамента всъщност са тези, които копаят и валидират трансакциите и защитават мрежата. Има и много други фактори, но ако очакват зад него да стои армия или правителство и за тях това е фундамент, тогава може би са прави за себе си. За мен е точно обратното - Биткойн е създаден с идеята зад него да не стои някой конкретен човек или организация, а да е децентрализиран. Много ми е странно, когато някой каже, че не е истински. Не знам какво разбират под истинско, но мога да кажа, че блокчейна е напълно реален и не е някъде във въздуха или в интернет - той е физически и се намира върху блокчейна, който пък копиран на компютри по целия свят. Виртуален е само достъпа до блокчейна, но той си е напълно реален.
                        Рекламна мрежа MVM Ads

Коментар

• Чета, чета и си мисля как за всеки един, който е против BTC фундамента задължително трябва да е свързан с някоя държава, която да стои зад него или с някаква войска, все едно, че войската сама по себе си придава стойност.
                          Интересно ми е само дали за такива хора, ако наистина след един месец САЩ започнат да правят стратегически резерв от BTC това ще е равнозначно на фундамент?

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                            Какъв фундамент стои зад актива бтк ???
                            И да ти кажа, няма да разбереш. Виждам, че се опитваш да разсъждаваш, но си като кон с капаци и не можеш да видиш цялостната картина. Има хора, които обаче я виждат и могат да предвидят какво ще се случи. Никой не те кара да купуваш BTC или да го ползваш. Има хора, които го правят и са преценили, че за тях той има смисъл. След като не ти допада, насочи се към нещо друго. Не знам защо пишеш постоянно в тема за нещо, което според теб няма никакъв фундамент?
                            Рекламна мрежа MVM Ads

Коментар

• Изчислителната мощ на биткойна може да стигне нов ключов праг много преди разполовяването
                              Средният хашрейт може да стигне 1 зетахаш за секунда до 2027 г. дори и при сравнително слабо увеличение от около 20% на година

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Само където нищо не ти е ясно.Иначе нямаше да твърдиш уникални глупости,че си можел да произвеждаш по 1000 златни сплави на ден и то напълно безплатно
                                Я ме цитирай къде съм го казал, че и напълно безплатно - едно е материалния свят където безплатен обяд няма, друго е софтуера който пак не е "напълно безплатен" защото го правят високо платени IT специалисти, а много от сериозните монети се и копаят с изключително скъп и тясно специализиран хардуер - именно затова Биткоин е децентрализиран и скъп - защото се копае от хиляди специализирани машини - Network Hashrate на мрежата е 703991РН и непрекъснато расте тоест включват се нови машини освен това мрежата се поддържа от 7-8 хиляди пълни нода които удостоверяват всяка транзакция включително изкопаното от миньорите - та такивами ти работи с централиризираността на Биткоин за разлика от от Етереум монетите върху, който са обект на непрестанни хакерски атаки защото е по централизиран след като премина от POW към POS протокол.
                                В заключение ще кажа, че нямаш физическата възможност да създадеш сам повече от една монета месечно даже и добре да знаеш езика на етереум просто защото трябва да се отстранят бъговете и монетата да мине бета тестовете, за което ще ти трябват алфа и бета тестери (човечета които да тестват и на, които трябва да се плаща поне с новосъздадената монета, та до тук с напълно безплатно) - та такивами ти работи с твоята представа за създаване на криптовалути по шаблон а ако искаш нещо иновативно ти трябват няколко години - 6 години отне на Виталик създаването на Етериума.
                                Last edited by filchef; 08.01.2025, 13:31.

Коментар

Working...
                                X