Първоначално изпратено от Abnell
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнениеПичове, имам проблем азЗа първи път ми се случва да ми заседне транзакция. Без да искам пуснах с economy такса от Трезора към 0.2 биткоина и сега си стоят без потвърждения много време. Някой случвало ли му се е? В момента има супер много транзакции и тия с малка такса са без приоритет и кой знае докога ще си чакам. Някаква идея как да я ускоря?
Виж в тази тема дали няма нещо което да помогне:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=1802212.0remember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Кой нарича биткойна дигитално злато? Кой вярва в това? Нали един от най-гръмогласните тук Бай Марин продава койните за реално злато. Голяма част от биткойн ентусиастите "инвестират" заради бързото забогатяване.
Твърдо Вярвам че бъдещата парична система ще е базирана на Блокчеина, подплатен/обезпечен със Реално Злато!!! Затова искам да си имам и от двете!!!
Относно цената на добива - да, за Златото може да се намери каква е тя. За Биткоина - също е ясна, поне на тези от нас които се занимават с "копане".
Мен не ме интересува каква е себестойноста на 1 Биткоин изкопан с АСИЦИ, защото знам каква е себестойноста на 1 Биткоин изкопан през АлтКоини с видеокарти и тя ме устройва (даже много) спрямо текущата цена!!!
remember remember the fifth of november
- 2 Харесвания
Коментар
-
Кой нарича биткойна дигитално злато? Кой вярва в това? Нали един от най-гръмогласните тук Бай Марин продава койните за реално злато. Голяма част от биткойн ентусиастите "инвестират" заради бързото забогатяване. Друга част перат мръсни пари през биткойна, а до преди да му се вдигне така цената пазаруваха с него наркотици,оръжия и всякакви подобни неща от черната мрежа. Нещо да стане дигитално злато в него трябва да повярват големите, а не бай пешо марин иван драган петкан. Те не вярват. Как сме сигурни в тази цена която виждаме в момента? Айде при златото може да се сметне какъв е разхода за намирането му и всичко останало. Ами тук? Нерегулирани борси, ценови манипулации от шепа избрани дето продават на шараните. Ще влезна малко във филма на Xman1, биткойна е на светлини години от дигитално злато.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнениеПичове, имам проблем азЗа първи път ми се случва да ми заседне транзакция. Без да искам пуснах с economy такса от Трезора към 0.2 биткоина и сега си стоят без потвърждения много време. Някой случвало ли му се е? В момента има супер много транзакции и тия с малка такса са без приоритет и кой знае докога ще си чакам. Някаква идея как да я ускоря?
https://freedomnode.com/blog/75/how-...replace-by-feeLast edited by innergy; 19.12.2017, 17:07.
Коментар
-
Кой нарича биткойна дигитално злато? Кой вярва в това? Нали един от най-гръмогласните тук Бай Марин продава койните за реално злато. Голяма част от биткойн ентусиастите "инвестират" заради бързото забогатяване. Друга част перат мръсни пари през биткойна, а до преди да му се вдигне така цената пазаруваха с него наркотици,оръжия и всякакви подобни неща от черната мрежа. Нещо да стане дигитално злато в него трябва да повярват големите, а не бай пешо марин иван драган петкан. Те не вярват. Как сме сигурни в тази цена която виждаме в момента? Айде при златото може да се сметне какъв е разхода за намирането му и всичко останало. Ами тук? Нерегулирани борси, ценови манипулации от шепа избрани дето продават на шараните. Ще влезна малко във филма на Xman1, биткойна е на светлини години от дигитално злато.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Не става въпрос да дойде равенство, а да изчезне това безумно неравенство. Ако крипто валутата действа като златото, в което много хора вярват и я наричат дори дигитално злато, то това е напълно възможно. При златен стандарт подобни неравенства не са възможни, защото богатството може да се съхранява и пренася. В света на фиатните пари нищо не можеш да съхраниш и нищо не можеш да пренесеш през времето. Всичко е сега и веднага, иначе утре е късно. Който познава как действа златото като стандарт, ще му стане ясно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
именно затова борсата не е за всеки! а тези 'всеки', kоито се хващат с тълпата на въдицата на тези отгоре, сами да си преценяват риска и мислят самостоятелно. иначе целта е ясна: завладяването на тълпата и сурването и по нанадолнището, когато му дойде времето.
на борсата самаряни и маики Терези няма!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеXmаn1 ти си някакъв идеалист вярващ в утопични идеи. Според мен много са ти дошли филмите star wars и други подобни фантасмагории. Препоръчвам ти най-приятелски да слезеш на земята и да се огледаш каква е реалността. реалност от хиляди години! Всички създания животни и подобни имат йерархия. НЯМА РАВЕНСТВО и НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Как очакваш блокчейна да премахне всичко? Пълни глупости. Блокверигата е полезна само в някой сфери и само там е приложима. Винаги ще има управляващи или както искаш ги наричай. Ти с какво ще се бориш срещу танковете и ракетите им? Утре ще ви избомбят фермите и край с копането.Какво става тогава с блокверигата? Или тя ще е нещо като супер изкуствен интелект. Айде стига глупости. Стига с това превъзнасяне по веригата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеXmаn1 ти си някакъв идеалист вярващ в утопични идеи. Според мен много са ти дошли филмите star wars и други подобни фантасмагории. Препоръчвам ти най-приятелски да слезеш на земята и да се огледаш каква е реалността. реалност от хиляди години! Всички създания животни и подобни имат йерархия. НЯМА РАВЕНСТВО и НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Как очакваш блокчейна да премахне всичко? Пълни глупости. Блокверигата е полезна само в някой сфери и само там е приложима. Винаги ще има управляващи или както искаш ги наричай. Ти с какво ще се бориш срещу танковете и ракетите им? Утре ще ви избомбят фермите и край с копането.Какво става тогава с блокверигата? Или тя ще е нещо като супер изкуствен интелект. Айде стига глупости. Стига с това превъзнасяне по веригата.
Коментар
-
препоръка е
Коментар
-
Пичове, имам проблем азЗа първи път ми се случва да ми заседне транзакция. Без да искам пуснах с economy такса от Трезора към 0.2 биткоина и сега си стоят без потвърждения много време. Някой случвало ли му се е? В момента има супер много транзакции и тия с малка такса са без приоритет и кой знае докога ще си чакам. Някаква идея как да я ускоря?
Коментар
-
Xmаn1 ти си някакъв идеалист вярващ в утопични идеи. Според мен много са ти дошли филмите star wars и други подобни фантасмагории. Препоръчвам ти най-приятелски да слезеш на земята и да се огледаш каква е реалността. реалност от хиляди години! Всички създания животни и подобни имат йерархия. НЯМА РАВЕНСТВО и НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Как очакваш блокчейна да премахне всичко? Пълни глупости. Блокверигата е полезна само в някой сфери и само там е приложима. Винаги ще има управляващи или както искаш ги наричай. Ти с какво ще се бориш срещу танковете и ракетите им? Утре ще ви избомбят фермите и край с копането.Какво става тогава с блокверигата? Или тя ще е нещо като супер изкуствен интелект. Айде стига глупости. Стига с това превъзнасяне по веригата.Last edited by prectical; 19.12.2017, 16:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
попитах, т.к. акцента ти е на 'виртуални'
аз примерно бях милионер на една игра на детето на таблета.
не капитализираш ли и НЕ напълниш ли пазвата със сухо, не си още милионер, а само си виртуален.
забавлявам се защото и тук /като нас в имотната тема/ се разделихте на пътници във влака и влакогонци )))
дерзайте момчета, но си оставете по някой месингов койн за лебец, за всеки случай.
а, и не се притеснавяйте, няма балон и той няма да гръмне поне още 2 години.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеНяма какво да напиша като аргумент освен че , в твоя случай се касае за късмет -влязъл си в тренда в подходящото време ...Така започнах и аз навремето - с късмет ....
Вярно е ,че е супер екстремно , почти като руска рулетка ... Знаеш ли защо правя такова сравнение ? Защото е също толкова опасно - за здравето ....имам предвид психическото. Много спекуланти не успяват да понесат загубите и се затриват буквално ...
Преди време Мишо от форума ме накара да се замисля - попита ме дали знам колко е по-рисково като предпочетох инвестицията в петролни фючърси пред Micron.. ...
Замислих се, но не успях да си извадя поука тогава ...може би защото затворих на печалба
Бих се определил като рисков спекулант , но нямам куража да заложа на койните, защото :
1. Мисля, че изтървах влака - вероятността bitcoin да се удвои ми се вижда доста по-малка от вероятността да спихне наполовина. Дори и да е равна означава, че играя на рулетка 50/50
2. Да откривам други койни ракети е равносилно на това на инвестиция в малки биотех компании с лекарства в 1-ва фаза на одобрение
3. Шанса да ме изпържат от някоя борса или трансфер е доста по-голям отколкото при ИП
4. Няма ясни правила в тая коин джунгла освен , че играеш на терена на врага - виртуални измамници и хакери ...въоръжен с пластмасов пистолет
Кратък съвет :
- не чакай да загубиш за да си вадиш поука
- не увеличавай темпото
Успех !
Прав си за тренда и късмета, не отричам. Като изключим койните, с трейдинг не се занимавам, само средно и дългосрочно инвестиране с умерени цели за доходност. Тук просто реших да се пусна по вълната. Първоначално инвестираната сума е 2-3% от инвестиционния ми портфейл и то взета след осребрени печалби, доста под 1% от общите ми активи, така да го кажем, така че и да зануля тая сума няма да ме събори.
По отношение на влака - и аз така си мислех лятото като койна беше 2000 - виках си то големите печалби бяха от 50 до тука. Ама на - качи се още 9 пъти. Със сигурност ще има корекции и възможности за влизане. Но реално аз нямам нито една сделка с биткойн, освен за преминаване от една в друга валута. Печалбите до тук са ми от етер, лайт, рипъл и сега тия кученца са на +50%, но още не съм продал. Има 5-6 второстепенни валути, които си правят доста добри движения. Отделно и може да се почне с несъществени суми. Ей, Наивник си го пише - почнал с 200 долара и от майтап на майтап станали 700. Сумата е никаква реално, но пък процентите са огромни. А ти щом си играл с фючърси на петрола, там играта е съвсем друга и аз лично не бих пипнал - първо заради сумата дори за един договор, освен ако не ползваш безумен ливъридж, нито пък смятам, че можеш да имаш какъвто и да е вариант да предвидиш събитията, които го движат. Нищо по-различно отколкото при криптовалутите, само дето тука суинговете и в двете посоки са в десетки проценти на ден.
По твоята точка 2 - никога не инвестирай в такива фирми, само краткотрайна спекула при оповестяването на резултатите. Това ми е точно по професията и фейлър рейта е над 90%. За другите неща си прав - това са рискове, но това затова и всеки гони печалби в стотиците проценти тук, а не 10%.Last edited by new_investor; 19.12.2017, 15:56.
Коментар
Коментар