IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

    Какво да правите ли, продайте си къщите и апартаментите за по 3-4 биткойна и след няколко години станете милионери от виртуални валути. Не виждам нищо сложно... щом тази "технология" има такъв невиждан потенциал.
    Според вас добра идея ли е, ако българските пенсионни фондове обърнат активите си в койни в кракен? Може би след 10 години българските пенсионери ще имат астрономически пенсии?
    Реално някой стана мулти-милиардер в България точно с койни... ония спорните. Така че не си далеч от истината.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
      За първи път в историята имаме... хм... валута, чиято стойност константно расте, вместо постепенно да се обезценява с времето.
      Не е съвсем за първи път. Дефлация е имало и по време на Голямата депресия. Проверено е емпирически какъв е ефектът. Затова не се хващам на пожелателното мислене.

      Дефлацията е хубаво нещо за по-богатите, които държат парите, защото така, колкото повече държат, толкова повече могат да си купят по-късно. Човек лесно може да стане по-богат само като държи пари, без да поема риск. С тези нарастнали като стойност пари може да си купи повече блага, които другите трябва да произведат за него. Тези други са по-бедните, които не могат да си позволят да държат, защото нямат. Те дори взимат заеми, стойността на които нараства и ги кара да работят още по-яко, за да могат по-богатите да консумират с нарастналата от нищото покупателна способност.

      Звучи фантастично. Но реалността е доста по-мрачна, знаем го от опит.

      Коментар


      • Монопола е като всички биткойн маняци. И какво като биткойна е скочил с 1400%. Ти с колко си го отиграл този растеж? Пак ви казвам понякога 1% с милиони е доста повече от 1400% с пари за семки. Милярден бизнес и 10% са му много. В биткойн света има една дузина мултимилионери и огромна масовка с трохи от огризките които са ви спуснали и вече всеки от вас се мисли за новият Бъфет. как видиш ли с 1000 долара ще направи милионите. Тук имате бая общо в форекс лузърите които като вас вярват,че с 100 долара могат да въртят милиони. Е да който е купил едно време 100 биткойна на 1 долар сега е направил яко кинти, ама тук аз такива не виждам

        Коментар


        • Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
          Добри Ютро!!!
          17.400$!!!
          Без тест на 20.000 няма да се размине, интересното ще е ако пробие 20-те ИлЯдарки ....
          Имам малки Ордери на около 20.000, големите ги оставям за 30.000!
          Виждам го на около 26 000 и после корекция - 20К не го виждам като бариера. Честито на всеки взел лайткойни преди да се изстреля със 100 % за последните два дни. Общо взето като наблюдавам какво стана с dash, cardano, stellar, iota, nem, einsteinium, litecoin и т.н. мисля, че се задават много добри дни за алт. койните. Ако някой е изпуснал тези влакове да не се притеснява, защото се задават нови. Не е препоръка, а само мнението ми за цената на биткойн и на алт. монетите.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
            Да започна с това, че хеитърите не са ми интересни, скучно ми е да си говоря с вас, омръзна ми да ви слушам глупостите и да продължавате да бълвате безсмислиците е все тая, все по-очевидно става кой сценарии придобива голяма вероятност.
            Обаче някакви други мисли ми се ще да споделя и да чуя мнения:
            Ако нещата продължат в тази посока биткойна ще стане много опасен. Подобен прецедент няма и вероятно няма и да има, нищо досега не е правило такъв ръст на цената и да има такава перспектива. В тази връзка си мисля, че това ще изкриви до гигантска степен всякакво разбиране за инвестиране и очаквана доходност. Може би едно цяло поколение технократи (общо го казвам, имам предвид всякакви технологични хора, повярвали малко по-рано в криптото), пък и не само, никога няма да иска да повярва, че в реалния бизнес всъщност едни десетина процента доходност на година са съвсем отличен резултат. Ще става все по-трудно на всякакви традиционни управители на пари, важни за икономиката, да привличат свежи капитали - застрахователи, пенсионни фондове и т.н.
            А самият биткойн не произвежда нищо. Тоест не стимулира икономиката по-почти никакъв начин, като изключват електроцентрали и производители на хардуеър. Какво ще стане с реалния сектор ако това чудо наистина придобие популярност? Защо например един земеделски производител да инвестира в нова овощна градина и да произвежда ябълки, ако може просто да си купи биткойни за х пари и те да станат за 2х, 5х, 100х за сравнително кратко време? Едно подобно забогатяване няма ли да е пагубно за всички хора? Защото колкото и положително да е развитието на криптото още доста време то ще се сравнява с парите, концептуална промяна на начина по който хората по света приемат богатството (тоест то да е в пари, а не в крипто) няма да има чак толкова скоро. И какъв ще е примерно моя стимул да развивам професията си, бизнеса си и да съм по-полезен за икономика, Отечество и въобще средата около мен, ако просто мога да спечеля мнооооого пари с крипто? Ми ако има още много такива хора, ако хлебаря, месаря, обущаря и т.н. се сетят, че може с крипто аз къде и как ще изхарча тия много пари дето ще спечеля? Никой няма да иска да произвежда и да се труди защото няма да има нужда.
            Разбира се, всичко това звучи като антиутопия (или пък утопия, според зависи) и е нвероятно, но то и това което се случва сега звучеше по същия начин преди година.
            Мислите ли в такава посока, светлото бъдеще на биткойн няма да промени само финансовата система, а абсолютно всичко. Какво правим тогава


            Ще се постигне баланс, не се притеснявай за това. Няма да се получи недостиг, защото, ако се получи такъв цената на продуктите ще се вдигне на достатъчно ниво. Освен това, когато крипто стигнат до там, земедлските производители да оставят тракторите, цените на Биткойн вече няма да растат с този темп, а ще нарастват с темпа на реалната икономика... т.е. ако реалната икономика нарасне примерно 5% и Биткойн ще нарасне 5%. Цената ще нараства умерено, но няма да се обезценява като фиатните пари, ако има спад на икономиката и Биткойн ще спадне със съответния процент... което ще е един вид "инфлация" и икономиката ще се саморегулира, а няма някакви хора непрекъснато да я "ръчкат" за "растеж". Просто картинката ще стане реалната, за разлика от сега, защото сега цялата икономика е манипулирана "уж за добро".


            Има и други интересни неща, например възможно е криптовалутите да заменят по-голямата част от сегашната финансова система... т.е. банки, брокери, борси и тн. Дори някои хора стигат и по-далеч, като твърдят, че държавата също трябва да се децентрализира... т.е. политиците, чиновнците и тн. също ще станат излишни, поне по-голямата част от тях (можеби ще остане една много малка част). Реално няма ограничение, блокверигата може да се заеме с всяко нещо, което има необходимост от организация. Можеби "тук-там" ще остане по някой миньор и дивелопър да се грижат за веригата.
            Last edited by Xman1; 12.12.2017, 00:53.

            Коментар


            • За първи път в историята имаме... хм... валута, чиято стойност константно расте, вместо постепенно да се обезценява с времето.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                Или че ми е писнало да слушам анонимни форумни професори, на които досега им е с парите въобще е регистрацията им в форума на Инвестор
                Изрично помолих да не ме занимавате хеитърите, не считам, че имате въобще ниво по темата. Поне тук събраните, как един не показа един анализ, една графика, нещо с аргументи да обясни защо ще падне цената и кога ще падне....
                Ke падне като му свърши храната
                Мане, това нещо се храни всеки ден
                1. с току що родени нови виртуални валути;
                2. с току що родени нови изкопани валути;
                3. с нови минъори;
                4. с ново по-производително оборудване
                3-тото и 4-тото по своята същност представляват трансфер на фиатни пари във виртуални пари.
                Тези новоизкопани пари пък минават в биткойни (на сигурно място) почти всеки ден до седмица и само част от тях и на много по-дълги периоди от време затварят кръга във фиатни пари.
                Така, че докато се появяват нови алтернативни койни тече постоянен процес на количествено улеснение за биткойна (това ако не е ирония)
                Само дето емитента не е централната банка, а новите емитенти в децентрализираната система - минъорите.

                Кога ще спре храната,
                ами долу-горе тези дни,
                вече е на вниманието на всички.
                сигурно 100-ци разследващи журналисти, вече са по петите на основатели на нови валути и ICO;
                Ще започнат да стават известни шокиращите факти около тях:
                Как един яде деца, друг е изнасилил домашното си куче, 3-ти крал автокасетофони, докато се захване с криптобизнеса.
                Все неща, които си ги знаете, ама още не са ги обявили официално.
                И тогава ще почнат да падат валута по валута.
                И със всяка една паднала валута ще намаля храната и на биткойна.

                Щото виртуалните валути - всъщност са стоките във вашата виртуална реалност, а биткойна е тяхната валута. Или обменен курс...все тая.

                Извън тази напълно рационална причина биткойна да расте в момента има и една идея.
                Идеята за децентрализираното общество.
                Що не помислите да инвестирате в тази идея по по-рационален начин.
                Кеф ви -децентрализирана енергетика; децентрализирана сигурност, образование и т.н.
                Last edited by Tkilata; 12.12.2017, 00:28.

                Коментар


                • Създателят на LiteCoin : Charlie Lee [LTC]‏Compte certifié @SatoshiLite 5 hil y a 5 heures
                  $10B marketcap. What a year! BTC is up 2000%, but LTC is up 4000%!

                  Коментар


                  • monopola просто не чете. Писах какво ще стане в един въобръжаем биткойн свят на дефлацията.

                    Хората като си кътат койните ще намалее потреблението и от там производството. По-бедните, ще трябва да теглят койн заеми, които няма да могат да върнат, защото стойността на заемите им ще се качва бързо. Аз гледам повече от гледна точка на потреблението, защото производство без потребление е безсмислено (Кейнсианец съм и не съм голям фен са закона на Сейс). Но същата логика важи и за инвестирането в производство - т.е. ще намалее.

                    Глобалната икономика ще навлезе в Голяма депресия. Нормално е да последва трета световна война както казва Gaki и цивилизацията ни да бъде напълно преобразена, както казва Xman1, само че не точно както той си го представя. Но ако няма война, в един момент на спад на производството хората ще се усетят, че с койните няма какво да се купува и ще дойде силната инфлация.

                    Изобщо веселба.
                    Last edited by Money; 11.12.2017, 23:55.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                      Да започна с това, че хеитърите не са ми интересни, скучно ми е да си говоря с вас, омръзна ми да ви слушам глупостите и да продължавате да бълвате безсмислиците е все тая, все по-очевидно става кой сценарии придобива голяма вероятност.
                      Обаче някакви други мисли ми се ще да споделя и да чуя мнения:
                      Ако нещата продължат в тази посока биткойна ще стане много опасен. Подобен прецедент няма и вероятно няма и да има, нищо досега не е правило такъв ръст на цената и да има такава перспектива. В тази връзка си мисля, че това ще изкриви до гигантска степен всякакво разбиране за инвестиране и очаквана доходност. Може би едно цяло поколение технократи (общо го казвам, имам предвид всякакви технологични хора, повярвали малко по-рано в криптото), пък и не само, никога няма да иска да повярва, че в реалния бизнес всъщност едни десетина процента доходност на година са съвсем отличен резултат. Ще става все по-трудно на всякакви традиционни управители на пари, важни за икономиката, да привличат свежи капитали - застрахователи, пенсионни фондове и т.н.
                      А самият биткойн не произвежда нищо. Тоест не стимулира икономиката по-почти никакъв начин, като изключват електроцентрали и производители на хардуеър. Какво ще стане с реалния сектор ако това чудо наистина придобие популярност? Защо например един земеделски производител да инвестира в нова овощна градина и да произвежда ябълки, ако може просто да си купи биткойни за х пари и те да станат за 2х, 5х, 100х за сравнително кратко време? Едно подобно забогатяване няма ли да е пагубно за всички хора? Защото колкото и положително да е развитието на криптото още доста време то ще се сравнява с парите, концептуална промяна на начина по който хората по света приемат богатството (тоест то да е в пари, а не в крипто) няма да има чак толкова скоро. И какъв ще е примерно моя стимул да развивам професията си, бизнеса си и да съм по-полезен за икономика, Отечество и въобще средата около мен, ако просто мога да спечеля мнооооого пари с крипто? Ми ако има още много такива хора, ако хлебаря, месаря, обущаря и т.н. се сетят, че може с крипто аз къде и как ще изхарча тия много пари дето ще спечеля? Никой няма да иска да произвежда и да се труди защото няма да има нужда.
                      Разбира се, всичко това звучи като антиутопия (или пък утопия, според зависи) и е нвероятно, но то и това което се случва сега звучеше по същия начин преди година.
                      Мислите ли в такава посока, светлото бъдеще на биткойн няма да промени само финансовата система, а абсолютно всичко. Какво правим тогава
                      Какво да правите ли, продайте си къщите и апартаментите за по 3-4 биткойна и след няколко години станете милионери от виртуални валути. Не виждам нищо сложно... щом тази "технология" има такъв невиждан потенциал.
                      Според вас добра идея ли е, ако българските пенсионни фондове обърнат активите си в койни в кракен? Може би след 10 години българските пенсионери ще имат астрономически пенсии?
                      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                      Коментар


                      • Нещо самослучващо се и реализирало всичките си прогнози, следващо технически анализ за покачване...
                        Наистина благородно завиждам на познатите ми, които копаха когато им се смеехме, на другите, които купиха на 50$ и им се чудих. Но това, което се случва сега е:
                        колкото толкова

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                          Или че ми е писнало да слушам анонимни форумни професори, на които досега им е с парите въобще е регистрацията им в форума на Инвестор
                          Изрично помолих да не ме занимавате хеитърите, не считам, че имате въобще ниво по темата. Поне тук събраните, как един не показа един анализ, една графика, нещо с аргументи да обясни защо ще падне цената и кога ще падне....
                          Е,по темата има вече публикувани не малко анализи от сериозни автори.Нали не очакваш наистина,че подобно нещо ще откриеш в този форум?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                            Да започна с това, че хеитърите не са ми интересни, скучно ми е да си говоря с вас, омръзна ми да ви слушам глупостите и да продължавате да бълвате безсмислиците е все тая, все по-очевидно става кой сценарии придобива голяма вероятност.
                            Обаче някакви други мисли ми се ще да споделя и да чуя мнения:
                            Ако нещата продължат в тази посока биткойна ще стане много опасен. Подобен прецедент няма и вероятно няма и да има, нищо досега не е правило такъв ръст на цената и да има такава перспектива. В тази връзка си мисля, че това ще изкриви до гигантска степен всякакво разбиране за инвестиране и очаквана доходност. Може би едно цяло поколение технократи (общо го казвам, имам предвид всякакви технологични хора, повярвали малко по-рано в криптото), пък и не само, никога няма да иска да повярва, че в реалния бизнес всъщност едни десетина процента доходност на година са съвсем отличен резултат. Ще става все по-трудно на всякакви традиционни управители на пари, важни за икономиката, да привличат свежи капитали - застрахователи, пенсионни фондове и т.н.
                            А самият биткойн не произвежда нищо. Тоест не стимулира икономиката по-почти никакъв начин, като изключват електроцентрали и производители на хардуеър. Какво ще стане с реалния сектор ако това чудо наистина придобие популярност? Защо например един земеделски производител да инвестира в нова овощна градина и да произвежда ябълки, ако може просто да си купи биткойни за х пари и те да станат за 2х, 5х, 100х за сравнително кратко време? Едно подобно забогатяване няма ли да е пагубно за всички хора? Защото колкото и положително да е развитието на криптото още доста време то ще се сравнява с парите, концептуална промяна на начина по който хората по света приемат богатството (тоест то да е в пари, а не в крипто) няма да има чак толкова скоро. И какъв ще е примерно моя стимул да развивам професията си, бизнеса си и да съм по-полезен за икономика, Отечество и въобще средата около мен, ако просто мога да спечеля мнооооого пари с крипто? Ми ако има още много такива хора, ако хлебаря, месаря, обущаря и т.н. се сетят, че може с крипто аз къде и как ще изхарча тия много пари дето ще спечеля? Никой няма да иска да произвежда и да се труди защото няма да има нужда.
                            Разбира се, всичко това звучи като антиутопия (или пък утопия, според зависи) и е нвероятно, но то и това което се случва сега звучеше по същия начин преди година.
                            Мислите ли в такава посока, светлото бъдеще на биткойн няма да промени само финансовата система, а абсолютно всичко. Какво правим тогава
                            Не му се плаши - много народ ще изгори с много пари в тая мания (включая и себе си тук, с надеждата да успея да изляза преди балона да гръмне) и нещата ще се нормализират. Много от тия, които сега влизат с мечтите ще излязат с празни джобове. Блокчейн технологията е чудесна, но това не значи, че биткойн ще просъществува. В момента цената расте, защото расте, няма никаква друга причина. И това дори вреди на самия биткойн, защото заради тази волатилност много сайтове, които го приемаха като платежно средство спряха. Тоест на практика той се ползва по-малко от преди година. Рано или късно манията ще бъде коригирана, а масата, която сега влиза трудно ще преглътне 40-50% загуба на инвестираните средства.

                            Коментар


                            • Или че ми е писнало да слушам анонимни форумни професори, на които досега им е с парите въобще е регистрацията им в форума на Инвестор
                              Изрично помолих да не ме занимавате хеитърите, не считам, че имате въобще ниво по темата. Поне тук събраните, как един не показа един анализ, една графика, нещо с аргументи да обясни защо ще падне цената и кога ще падне....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от monopola Разгледай мнение
                                Нищо не ми казвате, на вас капацитета ви явно не е достатъчен да допуснете повече от един сценарии на развитие на ситуацията. Според вас биткойна ще изчезне ей сега, ако не е сега ще е януари и т.н. Моля не ми отговаряй на написаното, ти твърдиш, че няма да се стигне до там, защото няма да има биткойн, ама даже нямаш кураж да кажеш кога няма да го има. Аман от метеоролози
                                Тази реакция покзва, че си хейтър и не четеш какво ти пишат хората, които използват повече логиката, и доста по-малко емоцията.

                                Коментар

                                Working...
                                X