IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
    Xmаn1 ти си някакъв идеалист вярващ в утопични идеи. Според мен много са ти дошли филмите star wars и други подобни фантасмагории. Препоръчвам ти най-приятелски да слезеш на земята и да се огледаш каква е реалността. реалност от хиляди години! Всички създания животни и подобни имат йерархия. НЯМА РАВЕНСТВО и НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Как очакваш блокчейна да премахне всичко? Пълни глупости. Блокверигата е полезна само в някой сфери и само там е приложима. Винаги ще има управляващи или както искаш ги наричай. Ти с какво ще се бориш срещу танковете и ракетите им? Утре ще ви избомбят фермите и край с копането.Какво става тогава с блокверигата? Или тя ще е нещо като супер изкуствен интелект. Айде стига глупости. Стига с това превъзнасяне по веригата.
    Xmаn ти е висока топка, по добре го чети внимателно и му благодари. Между впрочем изкарах някой лев от къси, скоро пак ще е за къси.

Коментар

Xmаn1 ти си някакъв идеалист вярващ в утопични идеи. Според мен много са ти дошли филмите star wars и други подобни фантасмагории. Препоръчвам ти най-приятелски да слезеш на земята и да се огледаш каква е реалността. реалност от хиляди години! Всички създания животни и подобни имат йерархия. НЯМА РАВЕНСТВО и НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Как очакваш блокчейна да премахне всичко? Пълни глупости. Блокверигата е полезна само в някой сфери и само там е приложима. Винаги ще има управляващи или както искаш ги наричай. Ти с какво ще се бориш срещу танковете и ракетите им? Утре ще ви избомбят фермите и край с копането.Какво става тогава с блокверигата? Или тя ще е нещо като супер изкуствен интелект. Айде стига глупости. Стига с това превъзнасяне по веригата.
      Не става въпрос да дойде равенство, а да изчезне това безумно неравенство. Ако крипто валутата действа като златото, в което много хора вярват и я наричат дори дигитално злато, то това е напълно възможно. При златен стандарт подобни неравенства не са възможни, защото богатството може да се съхранява и пренася. В света на фиатните пари нищо не можеш да съхраниш и нищо не можеш да пренесеш през времето. Всичко е сега и веднага, иначе утре е късно. Който познава как действа златото като стандарт, ще му стане ясно.

Коментар

тоя се е нагърмел яко и ше е от първите къде ше откъснат копчетата на балтоня.
        препоръка е

Коментар

• Пичове, имам проблем аз За първи път ми се случва да ми заседне транзакция. Без да искам пуснах с economy такса от Трезора към 0.2 биткоина и сега си стоят без потвърждения много време. Някой случвало ли му се е? В момента има супер много транзакции и тия с малка такса са без приоритет и кой знае докога ще си чакам. Някаква идея как да я ускоря?

Коментар

• Xmаn1 ти си някакъв идеалист вярващ в утопични идеи. Според мен много са ти дошли филмите star wars и други подобни фантасмагории. Препоръчвам ти най-приятелски да слезеш на земята и да се огледаш каква е реалността. реалност от хиляди години! Всички създания животни и подобни имат йерархия. НЯМА РАВЕНСТВО и НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. Как очакваш блокчейна да премахне всичко? Пълни глупости. Блокверигата е полезна само в някой сфери и само там е приложима. Винаги ще има управляващи или както искаш ги наричай. Ти с какво ще се бориш срещу танковете и ракетите им? Утре ще ви избомбят фермите и край с копането.Какво става тогава с блокверигата? Или тя ще е нещо като супер изкуствен интелект. Айде стига глупости. Стига с това превъзнасяне по веригата.
            Last edited by prectical; 19.12.2017, 17:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

попитах, т.к. акцента ти е на 'виртуални'
              точно това е акцента виртуални.
              аз примерно бях милионер на една игра на детето на таблета.

не капитализираш ли и НЕ напълниш ли пазвата със сухо, не си още милионер, а само си виртуален.
              забавлявам се защото и тук /като нас в имотната тема/ се разделихте на пътници във влака и влакогонци )))

дерзайте момчета, но си оставете по някой месингов койн за лебец, за всеки случай.
              а, и не се притеснавяйте, няма балон и той няма да гръмне поне още 2 години.
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Няма какво да напиша като аргумент освен че , в твоя случай се касае за късмет -влязъл си в тренда в подходящото време ...Така започнах и аз навремето - с късмет ....
                Вярно е ,че е супер екстремно , почти като руска рулетка ... Знаеш ли защо правя такова сравнение ? Защото е също толкова опасно - за здравето ....имам предвид психическото. Много спекуланти не успяват да понесат загубите и се затриват буквално ...
                Преди време Мишо от форума ме накара да се замисля - попита ме дали знам колко е по-рисково като предпочетох инвестицията в петролни фючърси пред Micron.. ...
                Замислих се, но не успях да си извадя поука тогава ...може би защото затворих на печалба
                Бих се определил като рисков спекулант , но нямам куража да заложа на койните, защото :
                1. Мисля, че изтървах влака - вероятността bitcoin да се удвои ми се вижда доста по-малка от вероятността да спихне наполовина. Дори и да е равна означава, че играя на рулетка 50/50
                2. Да откривам други койни ракети е равносилно на това на инвестиция в малки биотех компании с лекарства в 1-ва фаза на одобрение
                3. Шанса да ме изпържат от някоя борса или трансфер е доста по-голям отколкото при ИП
                4. Няма ясни правила в тая коин джунгла освен , че играеш на терена на врага - виртуални измамници и хакери ...въоръжен с пластмасов пистолет

Кратък съвет :
                - не чакай да загубиш за да си вадиш поука
                - не увеличавай темпото
                Успех !
                Благодаря за съветите! Разбирам и усещам напрежението на трейдинга и затова и не увеличавам темпото, в един момент напрежението си казва думата и почваш да правиш глупости. Изпитвал съм го в един момент, когато бях започнал да ставам професионален покер играч - вървеше ми, но напрежението беше смазващо, мигането не цифричките по екраните на борсите е направо приказка спрямо следенето на 10 маси за покер едновременно на 2 екрана по 24 инча. В един момент прецених, че просто няма да издържа психически, прибрах каквото бях изкарал и се отказах. Оттам можех да изкарам изключително много пари, но можеше и да съм в лудницата. Прецених, че не си заслужава риска. Не мисля тук да се докарвам до същото положение.
                Прав си за тренда и късмета, не отричам. Като изключим койните, с трейдинг не се занимавам, само средно и дългосрочно инвестиране с умерени цели за доходност. Тук просто реших да се пусна по вълната. Първоначално инвестираната сума е 2-3% от инвестиционния ми портфейл и то взета след осребрени печалби, доста под 1% от общите ми активи, така да го кажем, така че и да зануля тая сума няма да ме събори.
                По отношение на влака - и аз така си мислех лятото като койна беше 2000 - виках си то големите печалби бяха от 50 до тука. Ама на - качи се още 9 пъти. Със сигурност ще има корекции и възможности за влизане. Но реално аз нямам нито една сделка с биткойн, освен за преминаване от една в друга валута. Печалбите до тук са ми от етер, лайт, рипъл и сега тия кученца са на +50%, но още не съм продал. Има 5-6 второстепенни валути, които си правят доста добри движения. Отделно и може да се почне с несъществени суми. Ей, Наивник си го пише - почнал с 200 долара и от майтап на майтап станали 700. Сумата е никаква реално, но пък процентите са огромни. А ти щом си играл с фючърси на петрола, там играта е съвсем друга и аз лично не бих пипнал - първо заради сумата дори за един договор, освен ако не ползваш безумен ливъридж, нито пък смятам, че можеш да имаш какъвто и да е вариант да предвидиш събитията, които го движат. Нищо по-различно отколкото при криптовалутите, само дето тука суинговете и в двете посоки са в десетки проценти на ден.
                По твоята точка 2 - никога не инвестирай в такива фирми, само краткотрайна спекула при оповестяването на резултатите. Това ми е точно по професията и фейлър рейта е над 90%. За другите неща си прав - това са рискове, но това затова и всеки гони печалби в стотиците проценти тук, а не 10%.
                Last edited by new_investor; 19.12.2017, 16:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Американските трежърита се пускат на търг и се купуват като топъл хляб. Може да спориш с инвеститорите защо ги купуват на тези високи цени.
                  Това е така, защото в цялата шума те са най-надеждни предвид все пак, каквото и да си говорим, че САЩ е най-великата съвременна сила в икономически и във военен аспект. Просто в тази игра това е играта. Но това не обяснява явлението фиатни пари, не обяснява по никакъв начин генезиса на тази, изправена пред провал, парична система. Дори вече елементарни парични политики не помагат. Никога не е било количествени улеснения да не могат да задвижат кредита. Кредитът се използва само на пазара за ДЦК, почти никъде другаде. Корабът плува, но е неуправляем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Бъдете живи и здрави и печелете цял живот, и децата ви след вас. Никой не си дава времето да пише тук, защото го е грижа за печалбите на конкретни физически лица. Както казваш, ще яздите коня докато умре, и понеже сте се настанили удобно, като тръгне да пада ще се спасите и няма да си счупите главите. Да, ама ние не гледаме вас, а самият кон, и на нас ни се струва, че този кон е слаб, късокрак, и май се движи толкова бързо не защото сам тича, а защото някаква кола го тегли с ремарке.

Вас отгоре това не ви касае, разбира се, и даже не си правите труда да го забележите, но след вас тича маса народ, който също иска да седне като вас, и местата до които се докопва стават все по-неудобни. Ако както предполагаме шофьорът откачи ремаркето в движение и стане катастрофа, вие ще се спасите, но тези хора ще бъдат премазани, защото не са седнали на вашето място, и ако се е събрала достатъчна маса цялата улица ще претърпи щети. Ние също сме на улицата и не искаме хвърчащи тела да ни минават през прозорците и трупове да ни украсяват входните врати. Също така сме фенове на самите коне, и искаме постепенно да се умножават докато има достатъчно да служат на всички за всякакви цели, вместо още първите няколко да бъдат убити заради шепа хора които искат да ги яздят до смърт.
                    именно затова борсата не е за всеки! а тези 'всеки', kоито се хващат с тълпата на въдицата на тези отгоре, сами да си преценяват риска и мислят самостоятелно. иначе целта е ясна: завладяването на тълпата и сурването и по нанадолнището, когато му дойде времето.
                    на борсата самаряни и маики Терези няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                      Темата гледам е създадена 2012-та..Голяма част от тогава хапещите си продължават и сега..А можеше да са милионери вече..
                      Тези смешници са дали някакви прогнози за цена на биткойна - 100 хиляди през юли 2019, ако се сбъднат прогнозите, който има късмет и има 10 биткойна, може би ще стане (тото)милионер през 2019-та. Аз не вярвам на такива измислени прогнози.
                      Мнението ми не е препоръка за покупко-продажба на виртуални крипто-боклуци.

https://longforecast.com/bitcoin-pri...019-btc-to-usd
                      Last edited by Frosty; 19.12.2017, 16:11.
                      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от I Разгледай мнение
                        Много интересен филм за Биткойн и Хашграф от Майк Малоуни, автор на поредицата филми Hidden Secrets Of Money и собственика на goldsilver.com, също и автора на книгата "Наръчник за инвестиране в злато и сребро" (преведена на български).

ВИДЕО:
                        https://youtu.be/SF362xxcfdk
                        Благодаря.
                        Хашграф може да е следващото голямо нещо в света на разплащанията, но за съжаление в момента не планират стартирането на публична мрежа. Работят само с частни клиенти и на всичко от горе са патентовали проекта си.. ще видим какво предстои

Коментар

• Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

В момента по света не виждам друга възможност за такива печалби, да не говорим за толкова кратко време. Така че ще яздим коня докато умре и ще се надяваме да не си счупим главите много като падне. Аз реално съм се предпазил от "истинска" загуба. Оттук нататък все печеля - или пари и опит или само опит. Такива възможности за печалби не се откриват често. По-добре да си помагаме и да извадим колкото можем повече пари от тая работа, вместо да се джафкаме тука.
                          Бъдете живи и здрави и печелете цял живот, и децата ви след вас. Никой не си дава времето да пише тук, защото го е грижа за печалбите на конкретни физически лица. Както казваш, ще яздите коня докато умре, и понеже сте се настанили удобно, като тръгне да пада ще се спасите и няма да си счупите главите. Да, ама ние не гледаме вас, а самият кон, и на нас ни се струва, че този кон е слаб, късокрак, и май се движи толкова бързо не защото сам тича, а защото някаква кола го тегли с ремарке.

Вас отгоре това не ви касае, разбира се, и даже не си правите труда да го забележите, но след вас тича маса народ, който също иска да седне като вас, и местата до които се докопва стават все по-неудобни. Ако както предполагаме шофьорът откачи ремаркето в движение и стане катастрофа, вие ще се спасите, но тези хора ще бъдат премазани, защото не са седнали на вашето място, и ако се е събрала достатъчна маса цялата улица ще претърпи щети. Ние също сме на улицата и не искаме хвърчащи тела да ни минават през прозорците и трупове да ни украсяват входните врати. Също така сме фенове на самите коне, и искаме постепенно да се умножават докато има достатъчно да служат на всички за всякакви цели, вместо още първите няколко да бъдат убити заради шепа хора които искат да ги яздят до смърт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Той и Гугъл е виртуален... това означава ли че е нереален... а квантовите компютри... за тях какво да кажем... използват мощта на паралелните вселени. Повечето хора не могат дори да го асимилират това понятие... "паралелни вселени"... е някои учени също не са съгласни с тълкуването за паралелните вселени, но това няма значение, паралелни вселени или не... квановите компютри дават напълно реални изчисления. Дори се мине не мине един месец и тук "сривльовците" ни заплашват именно с квантовите компютри... което е повече от смешно, защото квантовите компютри са по-нереални от блокверигата.
                            Не е в това въпросът. Парите са “виртуални” още преди да се появят компютрите. Примерно количеството депозити и при златния стандарт е било около 10х повече от златото. Т.е. по-голяма част от парите са били числа още тогава.

Коментар

• "Докато умните се наумуват, лудите се налудуват!"

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Количествените улеснения само в САЩ и ЕС от кризата през 2008 насам са 10 трлн.$ - 20 пъти капитализацията на криптото от 500 млрд.$. Фиатната шума е неизриваема и, както казва колегата - напълно покрита. Обаче - с друга шума. Така никога не можеш да видиш истинското бедствие. Световната икономика е зарината с шума и никой не знае какво има под нея. Иначе - всичко е наукоодеждно. Навремето онагледявахме пазарното равновесие с частни диференциални уравнения. Ако ги видеше Айнщайн, щеше да помисли, че правим някаква атомна бомба. То си е било и така, де - фитните пари са ОМП.
                                Американските трежърита се пускат на търг и се купуват като топъл хляб. Може да спориш с инвеститорите защо ги купуват на тези високи цени.

Можеш да си оптимизираш с частни диференциали от втори ред, да ги умножаваш и да сравняваш със смесените диференциали, дали е максимум, минимум или седловина, колкото си искаш. Тази дейност не помага особено много за разбиране, даже замъглява нещата.

Можеш и да спориш с един потребител колкото си искаш защо неговата utility curve не е Коб Дъглас и не пасва на теорията. И какво от това.

Коментар

Working...
                                X