IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Gaki Разгледай мнение
    Соучредитель компании Bitcoin.com Эмиль Ольденбург завил, что у биткоина нет перспектив в качестве торговой валюты.

РИА Новости
    https://ria.ru/economy/20171219/1511236422.html
    "Могу сказать, что вложения в биткоин — самые экстремальные инвестиции, которые вы только можете сделать. <…> Люди начнут выходить из биткоина, как только поймут, как работает эта криптовалюта", — приводит
    Business Insider
    слова предпринимателя.

Обобщение:
    “I have in fact sold all my bitcoins recently and switched to bitcoin cash,” he says"

Коментар

• Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение

И какво ще загубя точно от цялата работа? Дори и да си остана с виртуалния зоопарк? Почнах да се занимавам с крипто валутите в началото на октомври. Досега съм извадил в кеш по банковата си сметка цялата първоначално инвестирана сума и всичко, което инвестирам в момента е на практика от печалбата. Спрямо първоначалната сума за тия малко над 2 месеца съм на плюс около 120%. Оттук нататък съм решил да кеширам 30% от печалбата при всяка сделка, когато има печалба. А спрямо hemilio, marin1, barbaron и някои други колеги съм пълен аматьор и реално поради различни причини изпуснах супер големи движения и при етер и лайткон и при биткойн, да не говорим за останалите по-малки. А съм сигурен, че те не са, и доходността им и в проценти и в реални суми е много-много по-сериозна, за което ги поздравявам и им пожелавам още много пъти по толкова да направят и благодаря за съветите, които съм получил през това време.
      Та кажи ми точно какво ще загубя дори и утре всички критовалути да изчезнат? Най-малко ще си остана с нула печалба и опит в търговия в екстремни условия и волатилност. Ти си опитен инвеститор и уважавам и следя мненията ти в другите теми и знаеш много добре, че човек научава неща за себе си когато гледа портфейла на -30%-50%, също и когато го гледа на +100%. В момента по света не виждам друга възможност за такива печалби, да не говорим за толкова кратко време. Така че ще яздим коня докато умре и ще се надяваме да не си счупим главите много като падне. Аз реално съм се предпазил от "истинска" загуба. Оттук нататък все печеля - или пари и опит или само опит. Такива възможности за печалби не се откриват често. По-добре да си помагаме и да извадим колкото можем повече пари от тая работа, вместо да се джафкаме тука.
      Няма какво да напиша като аргумент освен че , в твоя случай се касае за късмет -влязъл си в тренда в подходящото време ...Така започнах и аз навремето - с късмет ....
      Вярно е ,че е супер екстремно , почти като руска рулетка ... Знаеш ли защо правя такова сравнение ? Защото е също толкова опасно - за здравето ....имам предвид психическото. Много спекуланти не успяват да понесат загубите и се затриват буквално ...
      Преди време Мишо от форума ме накара да се замисля - попита ме дали знам колко е по-рисково като предпочетох инвестицията в петролни фючърси пред Micron.. ...
      Замислих се, но не успях да си извадя поука тогава ...може би защото затворих на печалба
      Бих се определил като рисков спекулант , но нямам куража да заложа на койните, защото :
      1. Мисля, че изтървах влака - вероятността bitcoin да се удвои ми се вижда доста по-малка от вероятността да спихне наполовина. Дори и да е равна означава, че играя на рулетка 50/50
      2. Да откривам други койни ракети е равносилно на това на инвестиция в малки биотех компании с лекарства в 1-ва фаза на одобрение
      3. Шанса да ме изпържат от някоя борса или трансфер е доста по-голям отколкото при ИП
      4. Няма ясни правила в тая коин джунгла освен , че играеш на терена на врага - виртуални измамници и хакери ...въоръжен с пластмасов пистолет

Кратък съвет :
      - не чакай да загубиш за да си вадиш поука
      - не увеличавай темпото
      Успех !
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Соучредитель компании Bitcoin.com Эмиль Ольденбург завил, что у биткоина нет перспектив в качестве торговой валюты.

РИА Новости
        https://ria.ru/economy/20171219/1511236422.html
        "Могу сказать, что вложения в биткоин — самые экстремальные инвестиции, которые вы только можете сделать. <…> Люди начнут выходить из биткоина, как только поймут, как работает эта криптовалюта", — приводит
        Business Insider
        слова предпринимателя.

Коментар

• Първоначално изпратено от tukasam Разгледай мнение
          Стига със това реване.Подкрепям криптото който може да изкарва имам чувството че повечето от вас ги е яд че не са се качили на влака навреме. никога не е късно но се иска смелост
          Има смели пилоти..., има стари пилоти..., но... стари смели пилоти няма!!!

Коментар

• Стига със това реване.Подкрепям криптото който може да изкарва имам чувството че повечето от вас ги е яд че не са се качили на влака навреме. никога не е късно но се иска смелост

Коментар

• https://money.bg/internet-it/hakeri-...a-bitcoin.html

Коментар

• To големия акъл да наливаш кинти в каквото ти се изпречи пред очите, само да има крипто вътре! Ма не се знае кога ще се обърне палачинката.
                https://www.investor.bg/analizi/9/a/...onosen-252379/
                Банкерите вече откровено почнаха да реват... искат регулации.

https://www.investor.bg/kriptovaluti...ri-pyt-252429/
                На тия вече им станал навик да ги хакват. Има хляб да си направиш борсичка...
                Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• През последните седмици редица чуждестранни медии отправиха поглед към България. Причината: най-бедната страна в ЕС изведнъж се оказа притежател на ценно съкровище - над 210 хиляди биткойна, открити в рамките на спецоперация през май тази година.

Към момента на операцията стойността на биткойните е възлизала на около 400 милиона евро. Но с поскъпването на криптовалутата въпросните над 210 хиляди биткойна вече струват около 3,3 милиарда евро - сума, с която България би могла да погаси близо 20% от държавния си дълг, пише „Дойче веле” (Deutsche Welle).
                  Въпросното количество от над 210 хиляди биткойна отговаря на над 1,5% от всички в обращение в света - Vesti.bg - последни новини от България и света, пари, развлечения, технологии

Коментар

• Много интересен филм за Биткойн и Хашграф от Майк Малоуни, автор на поредицата филми Hidden Secrets Of Money и собственика на goldsilver.com, също и автора на книгата "Наръчник за инвестиране в злато и сребро" (преведена на български).

ВИДЕО:
                    https://youtu.be/SF362xxcfdk

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Пече се , пече ... Макрон заговори за регулации на койните на ниво Г-20 ... Достатъчно е след това да обявят борсите на койни за незаконни и притежателите на кучета и котки ще си останат с виртуален зоопарк ...
                      И какво ще загубя точно от цялата работа? Дори и да си остана с виртуалния зоопарк? Почнах да се занимавам с крипто валутите в началото на октомври. Досега съм извадил в кеш по банковата си сметка цялата първоначално инвестирана сума и всичко, което инвестирам в момента е на практика от печалбата. Спрямо първоначалната сума за тия малко над 2 месеца съм на плюс около 120%. Оттук нататък съм решил да кеширам 30% от печалбата при всяка сделка, когато има печалба. А спрямо hemilio, marin1, barbaron и някои други колеги съм пълен аматьор и реално поради различни причини изпуснах супер големи движения и при етер и лайткон и при биткойн, да не говорим за останалите по-малки. А съм сигурен, че те не са, и доходността им и в проценти и в реални суми е много-много по-сериозна, за което ги поздравявам и им пожелавам още много пъти по толкова да направят и благодаря за съветите, които съм получил през това време.
                      Та кажи ми точно какво ще загубя дори и утре всички критовалути да изчезнат? Най-малко ще си остана с нула печалба и опит в търговия в екстремни условия и волатилност. Ти си опитен инвеститор и уважавам и следя мненията ти в другите теми и знаеш много добре, че човек научава неща за себе си когато гледа портфейла на -30%-50%, също и когато го гледа на +100%. В момента по света не виждам друга възможност за такива печалби, да не говорим за толкова кратко време. Така че ще яздим коня докато умре и ще се надяваме да не си счупим главите много като падне. Аз реално съм се предпазил от "истинска" загуба. Оттук нататък все печеля - или пари и опит или само опит. Такива възможности за печалби не се откриват често. По-добре да си помагаме и да извадим колкото можем повече пари от тая работа, вместо да се джафкаме тука.

Коментар

• Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

Много хора имат обективни причини да не вярват в биткойн революцията, и те не са се променили от 2012 до сега. ...
                        Де е тая революция, при все, че от 5 големи търговеца останаха трима, дето я поддържат. Все още не мога да си купя пица с Биткойн. 8 години я чакам тая революция, и все не идва. Да не говориш за Биткойн Спекулацията, Пирамидата, Истерията?
                        Биткойн - цялата Менделеева таблица, и покрай тях кучета, котки и кози... Щеше да е смешно ако не беше трагично. Биткойн Класик вече и за дарения не става, че преводите станаха безумно скъпи. Не оправда и едно от очакванията. Разни свободни сайтове имаха поне по 2-3 вида портфейли за дарения, сега и тях затвориха! Исках барем на Линукс фондацията да пратя някой койн, ама не щат ги пущините. Искат Пей Пал.
                        Last edited by IvanTerziev; 19.12.2017, 14:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                          Ако следваме тази теория трябва общата сума на количествените улеснения в развитите страни да надминат капитализацията на койните ...ще има да почакаме ...Но пък се връзва по логика защо така бързо ги надуха ...
                          Всъщност колко общо са количествените улеснения - САЩ +EU + Япония ...?
                          Количествените улеснения само в САЩ и ЕС от кризата през 2008 насам са 10 трлн.$ - 20 пъти капитализацията на криптото от 500 млрд.$. Фиатната шума е неизриваема и, както казва колегата - напълно покрита. Обаче - с друга шума. Така никога не можеш да видиш истинското бедствие. Световната икономика е зарината с шума и никой не знае какво има под нея. Иначе - всичко е наукоодеждно. Навремето онагледявахме пазарното равновесие с частни диференциални уравнения. Ако ги видеше Айнщайн, щеше да помисли, че правим някаква атомна бомба. То си е било и така, де - фитните пари са ОМП.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                            Темата гледам е създадена 2012-та..Голяма част от тогава хапещите си продължават и сега..А можеше да са милионери вече..
                            Много хора имат обективни причини да не вярват в биткойн революцията, и те не са се променили от 2012 до сега. В момента биткойн е даже по-неизползваем като валута отколкото тогава. Човек като вземе принципно решение да не инвестира в нещо, и причините за това решение продължават да са непроменени, може да превъзмогне всякакво съжаление за пропусната възможност. Съжаляват тези които чак сега влизат само защото не са разбрали или имали възможност по-рано. Да, ако знаехме, че цената ще стане такава, щяхме да се метнем просто заради лесните пари, но това са разсъждения които нямат практическа стойност, защото иначе ще трябва да си скубя косата непрекъснато и по всякакви поводи, като например че не съм заложил на Лестър когато е трябвало.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hammer Разгледай мнение

Поне става весело във форума
                              п.с. Ние хубаво гледахме кучетата, обаче днес изпуснахме котките - над 300% само от днес!
                              https://coinmarketcap.com/currencies/catcoin/
                              Eй на туй се казва скок на мъртвата котка. Графиката на тоя линк, мързи ме да го снимам на картинка. Срива се през 2014 г. и след 4 години възкръсва!
                              Хора, туй ще го четат по история, няма такава щуротия!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Моята теория е за прибирането на паричната маса.
                                Те така се трие/ краде/..., напомпана шума...! И те си мислят..., че имат пари...

Коментар

Working...
                                X