IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Най-много злато купува Китай. С оглед на предстоящата търговска война, ако бай Тромпет реши да издъмпи пазара с огромно количество злато, Китай ще глътне бая вода.
    Преди време, много държави докато минават на злато, Китай казва, че бъде на сребро, нататък знаем кво става.
    Да не стане и сега така - Запада на Биткон, Китай на злато, което се срива, понеже запада (евентуално) дъмпи.
    Как се дъмпи пазар, когато не си дори в топ 10 на купувачите на злато за последното десетилетие.?
    Това могат да го направят Русия, Китай... но те нямат интерес.
    Дори и на хартия не могат да го изманипулират.

Коментар

Най-много злато купува Китай. С оглед на предстоящата търговска война, ако бай Тромпет реши да издъмпи пазара с огромно количество злато, Китай ще глътне бая вода.
      Преди време, много държави докато минават на злато, Китай казва, че бъде на сребро, нататък знаем кво става.
      Да не стане и сега така - Запада на Биткон, Китай на злато, което се срива, понеже запада (евентуално) дъмпи.
      Не работят така нещата - не може да "издъмпи" пазара и Китай да глътне вода, защото Китай и Япония притежават най-много щатски дълг и ще се наложи да продават и долара ще глътне повече вода от Китай.

Може обаче да почне да акумулира биткойн, после например да пуснат някоя фалшива новина за квантова революция да дропне койна на -80%, да напазараува американското правителство колкото може с дълг. После яко помпане да налапат и другите държавни банки, продаване на високи цени и покриване на солидна част от дълга им. В началото по-малко да покрият максимално голяма сума, дъмп към края да му сринат цената. Така долара може да се спаси а биткойна да стане мръсен, ако могат да организират и няколко фалита на компании като Microstrategy по пътя да го закопаят напълно и предизвикат сериозна рецесия ще изперат дълга им и долара през биткой. Едни 20% ако могат с такава схема и се върнат на около 100% ще е супер за тях. В общи линии един pump and dump но на глобално ниво. 2008-а но за криптото. Но това ще отнеме 1-2-3 години. Тръмп е известен схемаджия, не случайно си пусна собствено крипто - да може да прибира подкупи легално.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Едва ли ще видим евтино злато.
        Има си централни банки, които методично увелиават запасите си.
        Тромпетката с неговите мита ще предизвика търговска война, разбира се ще получи реципрочна такава и долара скоро може да не е световна валута. Печатницата се завърта.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

И ти кълвеш на Новата Парадигма за Биткойна и не само за него.
          А имаме такава парадигма , Нова Златна Ера , Америка Отново Велика .
          А когато имаме Все такива ,, Велики Нещица,, обикновено знаем кво се случва след това.
          ​​​​​​
          Например Златната Ера ще се изразява в цена на златото 6000-8000.
          А по принцип Златото се движи с обратна корелация със Биткойн и с точна корелация с Акциите

Е нема да ви карам даси го слагате у рамка , ами поне малко се абстрахирайте от масовата истерия.

​​​
          Не е нова парадигма, просто се гледа на него като инструмент за манипулация и вероятно покриване на дълга. Тръмп ако направи резерв нали ще се избият правителствата по света да купуват да не изпуснат, ще направи и той едно огромно FOMO.

Обратната корелация е защото както акциите се смята за високо рисков актив а златото е точно обратното, и точно това може да се промени.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
            Очаквах да стигне 140 и да продавам, но вече се чудя дали изобщо да продавам този цикъл, ако наистина започнат централните банки да го използват за резерв на следващия халвинг е напълно реално да видим 500к+

Предполагам главния въпрос е как щатите ще се оправят с този огромен дълг, и освен печатане и фалит не виждам други варианти. Дефлация и продължителна рецесия ми се струват трудни и дори да има рецесия си мисля че ще е кратка и предизвикана за да се използва за пазаруване на евтини активи които после да надуят централните банки и да си покрият част от дълга с тях - тоест злато и евентуално биткойн.
            И ти кълвеш на Новата Парадигма за Биткойна и не само за него.
            А имаме такава парадигма , Нова Златна Ера , Америка Отново Велика .
            А когато имаме Все такива ,, Велики Нещица,, обикновено знаем кво се случва след това.
            ​​​​​​
            Например Златната Ера ще се изразява в цена на златото 6000-8000.
            А по принцип Златото се движи с обратна корелация със Биткойн и с точна корелация с Акциите

Е нема да ви карам даси го слагате у рамка , ами поне малко се абстрахирайте от масовата истерия.

​​​
            Last edited by Майстора233; 30.01.2025, 16:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
              Дефлация и продължителна рецесия ми се струват трудни и дори да има рецесия си мисля че ще е кратка и предизвикана за да се използва за пазаруване на евтини активи които после да надуят централните банки и да си покрият част от дълга с тях - тоест злато и евентуално биткойн.

Едва ли ще видим евтино злато.
              Има си централни банки, които методично увелиават запасите си.
              Тромпетката с неговите мита ще предизвика търговска война, разбира се ще получи реципрочна такава и долара скоро може да не е световна валута. Печатницата се завърта.

Коментар

• Очаквах да стигне 140 и да продавам, но вече се чудя дали изобщо да продавам този цикъл, ако наистина започнат централните банки да го използват за резерв на следващия халвинг е напълно реално да видим 500к+

Предполагам главния въпрос е как щатите ще се оправят с този огромен дълг, и освен печатане и фалит не виждам други варианти. Дефлация и продължителна рецесия ми се струват трудни и дори да има рецесия си мисля че ще е кратка и предизвикана за да се използва за пазаруване на евтини активи които после да надуят централните банки и да си покрият част от дълга с тях - тоест злато и евентуално биткойн.

Коментар

Биткон е обида за всеки, който не го притежава....
                  Трябва да си запазваме такива мисли, защото след време са много смешни и интересни. Вижда се колко заблудени са били хората, как не са могли да прозрат бъдещето и дори са се присмивали на онези, които го правят.
                  Рекламна мрежа MVM Ads

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Сега, няма съмнение, че биткойнът е обида за всеки човек с малко естетическо чувство.
                    Биткон е обида за всеки, който не го притежава....

Коментар

Сега, няма съмнение, че биткойнът е обида за всеки човек с малко естетическо чувство. Обаче е поразително колко работеща и в същото време елементарна е играта. Да не кажете после, че не съм предупредил.

Гледам преди пет минути интервю с няква пача сенатор от САЩ. Казва си го директно - САЩ печатат долари, с които купуват 200 хил. биткойна всяка година. Така ще редуцират дълга с 50% за 20 години. В превод - печаташ долари и произвеждаш инфлация. После със самолетоносачите принуждаваш другите да ти продават само в долари. В същото време купуваш коньове и нон-стоп им вдигаш цената спрямо долара. Все по-високата стойност я ползваш като обезпечение за нови емисии дълг. Перпетум мобиле.

Единственият риск остава да не останеш без идиоти, които са готови да служат на самолетоносача вместо да живеят от койни.
                      Потресаващи глупости

Коментар

Изключително ми е неприятно, че не спечелих от биткойн. Ако и да излязох напълно прав, че това е план Б на Щатите. Просто Щатите се оказаха по-силни отколкото очаквах и успяват да го наложат. Скоро и с официален декрет. Става направо опасно да не държиш биткойн, защото очевидно това е изходът от дълговете на хегемона. Решено е да се жертва долара.

Копирайте го този пост и си го сложете в рамка.

Аз от естетически съображения няма да се включа, ако ще и трилион $ да стане. Но ще продължа да товаря активи, дори на заем.
                        Сега, няма съмнение, че биткойнът е обида за всеки човек с малко естетическо чувство. Обаче е поразително колко работеща и в същото време елементарна е играта. Да не кажете после, че не съм предупредил.

Гледам преди пет минути интервю с няква пача сенатор от САЩ. Казва си го директно - САЩ печатат долари, с които купуват 200 хил. биткойна всяка година. Така ще редуцират дълга с 50% за 20 години. В превод - печаташ долари и произвеждаш инфлация. После със самолетоносачите принуждаваш другите да ти продават само в долари. В същото време купуваш коньове и нон-стоп им вдигаш цената спрямо долара. Все по-високата стойност я ползваш като обезпечение за нови емисии дълг. Перпетум мобиле.

Единственият риск остава да не останеш без идиоти, които са готови да служат на самолетоносача вместо да живеят от койни.

Коментар

А защо не напазари на 16?
                          А, защо си мислиш, че не съм? ( не, че не съм ги продал отдавна)

Въобще не ми се влиза в спорове с анти крипто хора, анти ваксъри и анти хора като цяло

Всеки си има глава, да я използва , както намери за добре, не е нужно да даваш съвети, особено непоискани

Както казах, обичам движенията - там са парите

Който послуша бай ти Барбарон преди 12-13 години, като беше 100$ парчето ( аз се кумих доста тогава) направи работа

Все още има хляб в това "нещо" и като се има предвид алчния свят в който живеем, още доста хляб има в това "нещо"

Кой разбрал - разбрал

Който го е страх от мечки, да не ходи в гората

Сухо дупе - риба не яде и т.н.

Който е гъвкав, приспособим с новите неща, той ще оцелее

Добре е тук да се говори за крипто, като начин за правене на пари, а не несполучили хора да дават съвети колко лошо нещо е това, и как ще изчезне и ще си загубим парите

Света се движи от смелите и рискуващите хора!
                          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

Със сигурност знам, че който пък не играе, нИ пИчели

Напазарих на 98к, да видим.........

За мен трябва да се отиграват движенията, волатилност дал Господ, чакането дългосрочно е друг метод, който има друг плюс, че там няма да изтървеш, като вземе елеватора
                            А защо не напазари на 16?

Коментар

• Първоначално изпратено от Legal Разгледай мнение

А, какво Ви е мнението за Aptos?
                              Въпросът ми е насочен към всички във форума, тъй като считам, че тук има хора, изключително добре подготвени в тази материя.
                              Ако отвориш coinmarketcap historical и прегледаш как са се представяли криптовалутите през последните десет години, ще видиш, че 99.99% от тях или вече не съществуват, или са загубили стойност спрямо биткойн, като това се отнася и за етериум, който държи второто място по капитализация. Единственият актив е биткойн и в него има смисъл да се инвестира, респективно да бъде държан дългосрочно. Останалото е рулетка, както сполучливо ти посочи колегата.

Коментар

По-добре иди и ги заложи на рулетка, там шансът ти също е 50:50.
                                Със сигурност знам, че който пък не играе, нИ пИчели

Напазарих на 98к, да видим.........

За мен трябва да се отиграват движенията, волатилност дал Господ, чакането дългосрочно е друг метод, който има друг плюс, че там няма да изтървеш, като вземе елеватора
                                Last edited by hemilio; 28.01.2025, 08:38.
                                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Working...
                                X