Първоначално изпратено от mathematician
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Импе, Ако една кола струва 10 000 долара...а ти взимаш заплата 100 долара. И след 50 години тази кола струва 100 000 долара а ти взимаш 1000 долара....обезценил ли се е долара?
Разбира се това е пример не се хващай за числата.
Апропо - днес разбрах, че на децата ми са им дали задание - за седмицата на сухото: Какви ще са парите след 250 години - и щях да падна от смях - ами то преди 25 години никой не си е представял криптовалутите, преди 250 - никой не си е помислял, че парите ще са хартийки, тия слабоумни пърчовци искат да измислим какви ще са след 250 години...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Не знам дали инфлацията и прогреса означават едно и също нещо.
Но на човешкия мозък е необходим прогрес иначе изпада в депресия. Трябва да виждаш покачване на доходите си иначе антидепресанти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
Специално за тебе.
Продавам жигули няма 50 на 35 е. като ново 6100 лв. сега 61 000 лв. специална 3 дневна промоция за 60 000лв. Само на 80 000км. е и с оргинална боя. Само един брой побързаи.
Не се шегувам имам го.
Коментар
-
Да, верно, ако си ги държал в буркан щеше да загубиш над 95%.
Но ако си ги беше държал на срочен влог нямаше да загубиш. Щеше да си на малка печалба.
А ако искаше наистина да печелиш, щеше да ги вкараш в акции и с реинвестиран дивидент щеше да направиш възвръщаемост от 113 003.89% от март 1918 до днес.
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Зеленото - по което всички правите равнис на всякакви други активи, за 100 години е загубило 99% стойност, БЕЗ да има никога война в Щатите... какво да коментираме повече?
Коментар
-
Импе, Ако една кола струва 10 000 долара...а ти взимаш заплата 100 долара. И след 50 години тази кола струва 100 000 долара а ти взимаш 1000 долара....обезценил ли се е долара?
Т.е. за едни и същи пари ти вземаш доста по-хубава кола след 5-10 години. Същото е с ТВ, телефони, компютри, етц. - само дето тука тренда е доста по-кратък 6-12-24 месеца.
По-удачен пример би било имотите, въпреки че и там също се наблюдава прогрес. Ама не съм сигурен дали кирпичените къщи са по-добри или съвременното строителство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Към 0 вървят всички фиат пари, при това по дефиниция. Затова е цялата тая съпротива все още, инфлацията е необходимост за фалшивия ръст - а повечето крито не я допускат.
Но на човешкия мозък е необходим прогрес иначе изпада в депресия. Трябва да виждаш покачване на доходите си иначе антидепресанти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
ти успея ли да мушнеш неко кеска у пазвата?Простак съм Азъ - Непобедим !!!
Коментар
-
Продавам жигули няма 50 на 35 е. като ново 6100 лв. сега 61 000 лв. специална 3 дневна промоция за 60 000лв. Само на 80 000км. е и с оргинална боя. Само един брой побързаи.
Не се шегувам имам го.Простак съм Азъ - Непобедим !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Отживяло, за злочестина, схващане - което е загубило смисъл преди дрътите професори, които сега като мантра повтарят го, още да пъкнат на тоя свят. Отживяло е точно преди около сто години - окончателно - когато немските работници са получавали по две заплати на ден - на обяд и вечерта... ного от тях само десетина години преди туй, са получавали заплатите си в истински пари от златце.
Зеленото - по което всички правите равнис на всякакви други активи, за 100 години е загубило 99% стойност, БЕЗ да има никога война в Щатите... какво да коментираме повече?
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеДобри Ютро!!!
Долното е по-скоро за Бисери и Вицове - някой ако иска да се чувства свободен да го "метне" и там "Генкойнът" на Гинка не е шега
https://bivol.bg/gencoin.html
Взех си нов комп, турих му Уиндоус 7, сега:
1. Дръпам си пак портфейлът от сайтът на Лайткойнченцето,
2. Затварям, инсталираният портфейл, турям накъде в папката му wallet.dat файлът и после го пущам да зарежда всички добити блокове досега - там около например един ден.
така ли? Или обратно:
Пръво го изчаквам да синхронизира 1-2 дена - и тогава турям файлът в папката и го рестартирам? Как е по-удачно?
То се знае - ако някой друг е правил туй, също бих благодарен да ме посъветваМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
Парите запазват стойност. Това по определение за пари.
Зеленото - по което всички правите равнис на всякакви други активи, за 100 години е загубило 99% стойност, БЕЗ да има никога война в Щатите... какво да коментираме повече?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнениеТърга свърши. Който успял, можал.
Сега пак има интересно, ама ще пиша за него след 3 /три/ дена като свъши, щото така ми е кеф.
Какъв търг ли? Ами за кеските от делото на мтгокс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Копай си ги и остави смешниците в темата да гледат отстрани
Какво да чакаш, не разбирам? Това не е спекула, нито е еднократна възможност. Това е процес, вече от години - през 2017та просто се ускори и повече хора научиха за него. Човек прави тая преценка спрямо валутата, в която харчи. Е, нещата вървят натам, че ще се харчи все повече в крипто - инструментариума е налице, чакаме банките да се натуткат с адаптацията още и това е. Спекулата полеко се обезсмисля от декемрви още миналата година, само пудели като ЧИЧЕ подскачат и джафкат наоколо
Коментар
Коментар