IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Примера не е удачен с техника. Цените на техниката "намаляват". Обикновено всеки следващ модел струва същите пари, но има повече екстри, по-икономичен е, по-мощен от предния, етц.

Т.е. за едни и същи пари ти вземаш доста по-хубава кола след 5-10 години. Същото е с ТВ, телефони, компютри, етц. - само дето тука тренда е доста по-кратък 6-12-24 месеца.

По-удачен пример би било имотите, въпреки че и там също се наблюдава прогрес. Ама не съм сигурен дали кирпичените къщи са по-добри или съвременното строителство.

Правилно си преценил че имотите не са удачен пример. Имотите и акциите са един клас активи те растат при прогрес в обществото. Заедно с тях растат и доходите на хората и компаниите. По удачно е да се сметне колко хляба или бензин можеш да си купиш , разбира се ако не са субсидирани или обложени с акцизи. Или покупката на някакви други сурвинни стоки които не са изкривени от намеса на държавата . Това отношение дава силата на икономиката. В исторически план тоталната графика която ни дава силата на икономиката и стандарта на хората е отношението DJI GOLD.. Когато я коментирахме в темата за златото стана голяма патаклама. И графиката е http://www.goldchartsrus.com/chartst...wGoldRatio.php

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Импе, Ако една кола струва 10 000 долара...а ти взимаш заплата 100 долара. И след 50 години тази кола струва 100 000 долара а ти взимаш 1000 долара....обезценил ли се е долара?

Разбира се това е пример не се хващай за числата.
      Очевидно, че се е. След 100 години като вземам заплата не 1 Б, а 100 Б, това ще е ужасно.

Апропо - днес разбрах, че на децата ми са им дали задание - за седмицата на сухото: Какви ще са парите след 250 години - и щях да падна от смях - ами то преди 25 години никой не си е представял криптовалутите, преди 250 - никой не си е помислял, че парите ще са хартийки, тия слабоумни пърчовци искат да измислим какви ще са след 250 години...
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Не знам дали инфлацията и прогреса означават едно и също нещо.

Но на човешкия мозък е необходим прогрес иначе изпада в депресия. Трябва да виждаш покачване на доходите си иначе антидепресанти.
        Не съм и споменавал за прогрес, а за ръст. Ръст е нужен за да имат печалби акулите... а печалбите идват от цацата. Човешкият мозък няма нужда от доходи, това е изкуствена парадигма за впрягане на добичетата в работа

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение

Специално за тебе.
          Продавам жигули няма 50 на 35 е. като ново 6100 лв. сега 61 000 лв. специална 3 дневна промоция за 60 000лв. Само на 80 000км. е и с оргинална боя. Само един брой побързаи.

Не се шегувам имам го.
          абе за 60 не знам ама за 3000 лв ще го взема.....да се повозя малко че съм го забравил...или може за някой лев да ми го дадеш една седмица под наем

Коментар

• Да, верно, ако си ги държал в буркан щеше да загубиш над 95%.

Но ако си ги беше държал на срочен влог нямаше да загубиш. Щеше да си на малка печалба.

А ако искаше наистина да печелиш, щеше да ги вкараш в акции и с реинвестиран дивидент щеше да направиш възвръщаемост от 113 003.89% от март 1918 до днес.

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Зеленото - по което всички правите равнис на всякакви други активи, за 100 години е загубило 99% стойност, БЕЗ да има никога война в Щатите... какво да коментираме повече?

Коментар

Импе, Ако една кола струва 10 000 долара...а ти взимаш заплата 100 долара. И след 50 години тази кола струва 100 000 долара а ти взимаш 1000 долара....обезценил ли се е долара?
              Примера не е удачен с техника. Цените на техниката "намаляват". Обикновено всеки следващ модел струва същите пари, но има повече екстри, по-икономичен е, по-мощен от предния, етц.

Т.е. за едни и същи пари ти вземаш доста по-хубава кола след 5-10 години. Същото е с ТВ, телефони, компютри, етц. - само дето тука тренда е доста по-кратък 6-12-24 месеца.

По-удачен пример би било имотите, въпреки че и там също се наблюдава прогрес. Ама не съм сигурен дали кирпичените къщи са по-добри или съвременното строителство.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Към 0 вървят всички фиат пари, при това по дефиниция. Затова е цялата тая съпротива все още, инфлацията е необходимост за фалшивия ръст - а повечето крито не я допускат.
                Не знам дали инфлацията и прогреса означават едно и също нещо.

Но на човешкия мозък е необходим прогрес иначе изпада в депресия. Трябва да виждаш покачване на доходите си иначе антидепресанти.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ти успея ли да мушнеш неко кеска у пазвата?
                  Моите стинки /малко ама с амбиции/ са в постоянен оборот. Лихварите за мен са в последен глух коловоз.
                  Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

Специално за тебе.
                    Продавам жигули няма 50 на 35 е. като ново 6100 лв. сега 61 000 лв. специална 3 дневна промоция за 60 000лв. Само на 80 000км. е и с оргинална боя. Само един брой побързаи.

Не се шегувам имам го.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Отживяло, за злочестина, схващане - което е загубило смисъл преди дрътите професори, които сега като мантра повтарят го, още да пъкнат на тоя свят. Отживяло е точно преди около сто години - окончателно - когато немските работници са получавали по две заплати на ден - на обяд и вечерта... ного от тях само десетина години преди туй, са получавали заплатите си в истински пари от златце.

Зеленото - по което всички правите равнис на всякакви други активи, за 100 години е загубило 99% стойност, БЕЗ да има никога война в Щатите... какво да коментираме повече?

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                        Добри Ютро!!!

Долното е по-скоро за Бисери и Вицове - някой ако иска да се чувства свободен да го "метне" и там "Генкойнът" на Гинка не е шега

https://bivol.bg/gencoin.html
                        Драги приятелю: искам пак да се помоля за един съвет относно въстановяването на лайтконовият портфейл: кога да туря файлът, който си направих, за да ми запамети информацията? Тоест:

Взех си нов комп, турих му Уиндоус 7, сега:
                        1. Дръпам си пак портфейлът от сайтът на Лайткойнченцето,
                        2. Затварям, инсталираният портфейл, турям накъде в папката му wallet.dat файлът и после го пущам да зарежда всички добити блокове досега - там около например един ден.

така ли? Или обратно:

Пръво го изчаквам да синхронизира 1-2 дена - и тогава турям файлът в папката и го рестартирам? Как е по-удачно?

То се знае - ако някой друг е правил туй, също бих благодарен да ме посъветва

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение

Парите запазват стойност. Това по определение за пари.
                          Отживяло, за злочестина, схващане - което е загубило смисъл преди дрътите професори, които сега като мантра повтарят го, още да пъкнат на тоя свят. Отживяло е точно преди около сто години - окончателно - когато немските работници са получавали по две заплати на ден - на обяд и вечерта... ного от тях само десетина години преди туй, са получавали заплатите си в истински пари от златце.

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                            Търга свърши. Който успял, можал.
                            Сега пак има интересно, ама ще пиша за него след 3 /три/ дена като свъши, щото така ми е кеф.
                            Какъв търг ли? Ами за кеските от делото на мтгокс.
                            ти успея ли да мушнеш неко кеска у пазвата?

Коментар

• Търга свърши. Който успял, можал.
                              Сега пак има интересно, ама ще пиша за него след 3 /три/ дена като свъши, щото така ми е кеф.
                              Какъв търг ли? Ами за кеските от делото на мтгокс.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Копай си ги и остави смешниците в темата да гледат отстрани
                                Какво да чакаш, не разбирам? Това не е спекула, нито е еднократна възможност. Това е процес, вече от години - през 2017та просто се ускори и повече хора научиха за него. Човек прави тая преценка спрямо валутата, в която харчи. Е, нещата вървят натам, че ще се харчи все повече в крипто - инструментариума е налице, чакаме банките да се натуткат с адаптацията още и това е. Спекулата полеко се обезсмисля от декемрви още миналата година, само пудели като ЧИЧЕ подскачат и джафкат наоколо
                                бе аз по-скоро мислех да стана един спекулант, като баце да речем и да си кръцкам лекичко така. дълги, къси.... па средни накрая, вероятно.

Коментар

Working...
                                X