IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Накратко казано, който устиска текущия спад на биткойна и другите криптаци, ще направи добри пари след това. Всички останали неудачници ще духат всичко, което може да се духа и ще продължат безпомощно да плюят по форумите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Добро колега.

И да ви светнем Биткойн се движи с обратна корелация със златото. И не е никво дигитално злато както тук излезнаха некви статии.
      Ей ся, не помня Декември 2017та кило злато да е струвало $5

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Иване,за да занулят койните трябва сама да се появи в темата доктор Черкезов.
        Добро колега.

И да ви светнем Биткойн се движи с обратна корелация със златото. И не е никво дигитално злато както тук излезнаха некви статии.
        Last edited by Todor Sabev; 30.11.2018, 19:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Как се нарича човек без една стинка в джоба, непипвал крипто, но обясняващ как пада с 96% и как другите губели?
          Иванчо безработния
          Тъй тъй, който не е пипвал крипто няма една стинка в джоба. Няма как да е иначе. Няма жив човек, дето да не си е набутал парите в тая простотия.
          Е вие работливите нали набутахте парите от гарсониерката на баба си...
          За да спечелят тия на върха на пирамидата - тия долу трябва да изгубят. Елементарни икономически реалности.
          Таман оная година Монопола се скъса да ме псува на лични, не съм бил прав и каквото там. Като бяха цените на пика, и си подаряваха Рипъли на близо 4 долара.
          Тая година цъфна да се похвали с колосални загуби, жалко, че му изтриха поста.
          На борсата е изметено и топло.
          Поне не съм набутал парите на баба си в най-тъпия и голям балон в историята человеческа.
          Моят бизнес лека полека стартира на печалба.
          Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4o4ko Разгледай мнение
            Сигурен съм,че и привържениците на койните и скептиците са запознати с творчеството на Сатоши, за това ще припомня един виц:
            ​​​​Въпрос как се нарича човек изчел трудовете на Маркс?
            Отговор комунист.
            Въпрос как се нарича човек, който ги е прочел и разбрал?
            Отговор антикомунист.
            Как се нарича човек без една стинка в джоба, непипвал крипто, но обясняващ как пада с 96% и как другите губели?
            Иванчо безработния

Коментар

• Сигурен съм,че и привържениците на койните и скептиците са запознати с творчеството на Сатоши, за това ще припомня един виц:
              ​​​​Въпрос как се нарича човек изчел трудовете на Маркс?
              Отговор комунист.
              Въпрос как се нарича човек, който ги е прочел и разбрал?
              Отговор антикомунист.

Коментар

• [QUOTE=redcretin;n3411340]
                Първоначално изпратено от 4o4ko Разгледай мнение

Точно това дава отговора - да разбереш с какво имаш работа. Първите спорове бяха именно по същността - валута ли е, акция/комодити ли. Като се замислиш как се преразпределят благата - та стигнеш до блокчейна и криптото по еволюционен път.

Мавриков, и тук си гола вода
                Имам работа с нещо, което се очакваше да направи революция, сега да претърпи еволюция и накрая да не се окаже утопия. За хибридни и вярата историята на Крипто Мейуедър и SEC e поучителна.

Коментар

• Едно е ясно според мен.
                  В блокчейн технологията има хляб, може да се прилага в много сфери, и е ясно също, че и банките хвърлят голям ресурс за R&D там.
                  Ще измислят нещо гаранция. Теоретично могат да спестят много разходи (и персонал включително), ако приложат успешно и сигурно смарт контрактите в организацията на процесите си.
                  За валути не мога да гадая, биткойна и другите са само експеримент мисля. Тепърва ще гледаме развитие.
                  Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                  ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanTerziev Разгледай мнение
                    И аз съм фен на златото, ама и златната ера ще свърши някога. Консумацията му в електрониката е нищожна, спрямо хилядолетната традиция да запазва състояние.
                    Каменната ера не е свършила, щото свършили камъните.
                    Не знам и аз кое ще е измерител за благосъстояние, ама койновете май няма да са. 96%-ово падение за няма и година - хич не е оферта. Влагаш 100$ бели пари за черни дни, и като ти потрябват - останали ЧЕТИРИ от стоте.
                    Иване,за да занулят койните трябва сама да се появи в темата доктор Черкезов.

Коментар

• И аз съм фен на златото, ама и златната ера ще свърши някога. Консумацията му в електрониката е нищожна, спрямо хилядолетната традиция да запазва състояние.
                      Каменната ера не е свършила, щото свършили камъните.
                      Не знам и аз кое ще е измерител за благосъстояние, ама койновете май няма да са. 96%-ово падение за няма и година - хич не е оферта. Влагаш 100$ бели пари за черни дни, и като ти потрябват - останали ЧЕТИРИ от стоте.
                      Мнението ми е погрешно и води до загуби.

Коментар

Запасявата се със злато банките защото виждат,че долърът е зле,но докога златото ще е бенчмарк? Все някога ще загуби "блясъкът си".В елктрониката няма да спре да се използва.но ще намалява.Сам си отговори за рециклирането/влагано е преди време,сега се извлича/.
                        Нещо става бенчмарк, когато е проверено от времето. Ако нещо друго се докаже във времето, нека.
                        Ама при едното говорим за над 5 000 години, за други бенчмаркове с такава история не се сещам. 5 000 години няма да се затрият лесно.
                        Злато на стойност около $500 млн. отива само за смартфоните на година. Само. Сещайте се за други електроники. А в critical control hardware само злато слагат, където трябва. Просто златото има уникални физични и химични характеристики.

Прав си за банките, руснаците точно затова разпродадоха всички американски трежърита дето имаха, и накупиха злато. Пък се избягват още и евентуалните проблеми от типа на разни санкции, любими на американските другари.

Златото става идеално и за анонимни разплащания (големи). Губи ми се сега една статия за швейцарците, какво са спретнали напоследък. Накратко, те имат много скривалища из планините, които военните някога са правили и ползвали, и сега са изоставени. Някои идейни пичове са купили такива и са ги оборудвали като трезори с всички охранителни екстри. Скатават си там разни имотни хора кюлчетата, наблизо има изграден хотел с петзвездни екстри (изключват се там всякакви плащания, освен кеш), има и осигурен транспорт с хеликоптери до мястото. подходящо за преговори. Никой не знае къде си бил, какво си правил, какво и колко си платил (едни кюлчета просто сменят местата в трезора) и така. Следа няма никаква, оставяш телефоните на охраната да ги разкарва из Цюрих примерно, и всичко е шест.

Кюлче злато от 1 kg, проба 9999, е с размери грубо 12 х 3 х 1.5 сантиметра и по сегашна стойност е около $40 000.
                        $1 000 000 е 25 кюлчета. Нищо работа, ще се съберат в малка дамска чанта, ама 25 кила???
                        Last edited by Kildirim_Bei; 30.11.2018, 15:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Когато парите (във всякаква форма, особено цифрова) са замествали златото, никой нищо хубаво не е видял. Освен тия, които ги издават, и тия, които ги разпределят сред публиката. «Дайте ми правото да печатам парите на една държава, след което не ме интересува кой прави законите». Неслучайно го е казал Ротшилд това.

По отношението на търсенето на злато, противоположно на твоето мнение, в последните години централните банки се изтрепват да го купуват. Чак пък да са толкова назад в мисленето централните банкери, и да не знаят нещо, което ти знаеш....
                          А в електрониките има толкова злато, че си има бизнес за рециклирането им, чрез който да се извлече обратно златото от тях. Що се мъчат тия с рециклирането?
                          За бижутата не знам какво имаш предвид като заместител на златото.... те жените ги разбират тия неща той и вибратора е заместител, ама в друго е истината....
                          Запасявата се със злато банките защото виждат,че долърът е зле,но докога златото ще е бенчмарк? Все някога ще загуби "блясъкът си".В елктрониката няма да спре да се използва.но ще намалява.Сам си отговори за рециклирането/влагано е преди време,сега се извлича/.

Коментар

В бъдеще златото ще се търси все по-малко.Има заместители в електрониката,заместители в бижутерията,заместители в медицината,заместители като инвестиция /например койните-това с койните е шега естественно/.
                            Когато парите (във всякаква форма, особено цифрова) са замествали златото, никой нищо хубаво не е видял. Освен тия, които ги издават, и тия, които ги разпределят сред публиката. «Дайте ми правото да печатам парите на една държава, след което не ме интересува кой прави законите». Неслучайно го е казал Ротшилд това.

По отношението на търсенето на злато, противоположно на твоето мнение, в последните години централните банки се изтрепват да го купуват. Чак пък да са толкова назад в мисленето централните банкери, и да не знаят нещо, което ти знаеш....
                            А в електрониките има толкова злато, че си има бизнес за рециклирането им, чрез който да се извлече обратно златото от тях. Що се мъчат тия с рециклирането?
                            За бижутата не знам какво имаш предвид като заместител на златото.... те жените ги разбират тия неща той и вибратора е заместител, ама в друго е истината....

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

В момента може и така да е. Но преди 100-200-300 години, примерно са нараствали с 5-6%.

А в бъдеще пак не се знае. Може и по-бавно да нарастват, може и по-бързо. Зависи от търсенето, цената му и приложението му.
                              В бъдеще златото ще се търси все по-малко.Има заместители в електрониката,заместители в бижутерията,заместители в медицината,заместители като инвестиция /например койните-това с койните е шега естественно/.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Досега, през цялата история на човечеството, са изкопани около 180 000 тона злато (побират се в куб със страна 22 м).
                                Ти потвърждаваш думите ми, че запасите нарастват само с около 1-1.5% годишно.
                                В момента може и така да е. Но преди 100-200-300 години, примерно са нараствали с 5-6%.

А в бъдеще пак не се знае. Може и по-бавно да нарастват, може и по-бързо. Зависи от търсенето, цената му и приложението му.

Коментар

Working...
                                X