If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
копирано от друг форум.
Поради недостиг на графичните карти за копане, китайците преминават на лаптопно такова. [ATTACH=CONFIG]n3739038[/ATTACH]
най-евтиния, иначе средно качество лаптоп, Hasee със GeForce RTX 3060, цена 1000$, (250 вата/час е потреблението) може да изкопа
0.000265045 ETH per hour
0.00636108 ETH per day (8.875$ = 14.73 лв)
2.3217942 ETH per year
Значи, по сегашни цени ще изкопа 4000$ per year, минус тока от 200$ (за БГ, около 16 ст/кВч) = 280 % ROI Матеев, скачай в авантюрата, ама бих препоръчал по-свестен лаптоп, MSI GF75 Thin 10UE 17.3" FHD 144Hz, 2.6 GHz i7-10750H, RTX 3060, 8 GB 3200MHz RAM, 512 GB PCIe SSD за 1350$
Охлаждането е добро в положение колиба и еднодневна почивка от 30 мин.
Остави теорията, гледай на практика какво правят два мои лаптопа от 15/12/2020 до днес
Къде точно съм казал че търговията, транспорта, изкуството и другите изброени от теб неща не създават стойност?
Всеки един от изброените от теб правят нещо смислено, предлагат услуги, създават стойност и съответно си печелят от това.
Докато в биткоина се менкат едни пари и едни цифрички. Едни олекват с долари, но имат цифрички.
Но доларите не се губят, а отиват у едни други хора.
Единствените дето са на кяр са борсите че прибират по някоя таксичка. А те и предлагат услуга все пак - да знаеш колко ти струват цифричките.
Иначе като няма борси - не знаеш колко струват цифричките.
Биткойна създава работни места, при това много. Това са служителите в индустрията, произвеждаща копачки. Това са служителите в хилядите биткойн ферми по света. Това са служителите в електроцентралите, захранващи биткойна. Това са служителите в електроразпределителните предприятия. Това са строители и инженери, проектиращи и строящи нови централи. И не на последно място - това са милионите трейдери или миньори, част от които изхранват семействата си именно с приходите от биткойн.
Въобще биткойна е една ОГРОМНА МНОГОМИЛИАРДНА ИНДУСТРИЯ, колкото и да ти е тъжно за това.
копирано от друг форум.
Поради недостиг на графичните карти за копане, китайците преминават на лаптопно такова.
най-евтиния, иначе средно качество лаптоп, Hasee със GeForce RTX 3060, цена 1000$, (250 вата/час е потреблението) може да изкопа
0.000265045 ETH per hour
0.00636108 ETH per day (8.875$ = 14.73 лв)
2.3217942 ETH per year
Значи, по сегашни цени ще изкопа 4000$ per year, минус тока от 200$ (за БГ, около 16 ст/кВч) = 280 % ROI Матеев, скачай в авантюрата, ама бих препоръчал по-свестен лаптоп, MSI GF75 Thin 10UE 17.3" FHD 144Hz, 2.6 GHz i7-10750H, RTX 3060, 8 GB 3200MHz RAM, 512 GB PCIe SSD за 1350$
Охлаждането е добро в положение колиба и еднодневна почивка от 30 мин.
Не, не съм спекулант. Тук съм да предлагам алтернативна гледна точка
Аз съм ги чел тези неща (и много други, прекалено много други неща съм чел) - ама въпросът е що трябва да им вярвам точно баш на тез неща.
п.п. ето Xman1 говори за смарт контракт без да знае че от 30 години същото нещо се постига с електронен подпис и даже е вкарано в законодателството (тука не знам кога, но в БГ мисля че го има повече от 10 години като промени в законодателството).
п.п. ето Xman1 говори за смарт контракт без да знае че от 30 години същото нещо се постига с електронен подпис
Много ги обичам наглите невежи
Кой би предположил, че човекът, отнесъл толкова много подигравки и критики, а именно героят на Алеко Константинов - Ганьо Балкански, ще се задържи два века на първа линия и ще има все повече хора като него?!
Такива, за съжаление, са голяма част от съвременните хора - със самочувствието на интелектуалци, а всъщност крайно невежи, говорещи по толкова обширни теми, но изказващи изключително плоски съждения, с уж такъв широк кръгозор, а в действителност слепи за всичко, от което не могат да извадят някаква полза. Ако тръгнем да описваме всеки един Бай Ганьо в книга, то тя сигурно с обема си ще влезе в рекордите на Гинес. Ганьовците на 21-ви век са много, но много малко го осъзнават...
@mathematician
Ще кажеш ли за какво се "бориш"? Гегата вече си призна, че е спекулант (пък обвиняваше всички в спекула ) Интересно ми е, каква е целта ти? Защо всеки трябва да ти обяснява неща, които можеш сам да прочетеш....
И ти ли си спекулант?
Не, не съм спекулант. Тук съм да предлагам алтернативна гледна точка
Аз съм ги чел тези неща (и много други, прекалено много други неща съм чел) - ама въпросът е що трябва да им вярвам точно баш на тез неща.
п.п. ето Xman1 говори за смарт контракт без да знае че от 30 години същото нещо се постига с електронен подпис и даже е вкарано в законодателството (тука не знам кога, но в БГ мисля че го има повече от 10 години като промени в законодателството).
Стига се излага като кифладжия с тази добавена стойност. Това ти е най-тъпия и най-смешния аргумент, който колкото и пъти да го прочета, толкова пъти падам под масата от смях.
Когато се купуват или продават акции, или злато или кисели краставички, създава ли се стойност? Не, не се създава, само се сменя собственоста на златото, акциите или киселите краставички. Тоест ТЪРГОВИЯТА НЕ СЪЗДАВА СТОЙНОСТ !!! Значи ли че трябва да забраним цялата търговия и да се върнем в каменната ера?
Когато се транспортира дадена стока създава ли се стойност? Аха, ТРАНСПОРТА СЪЩО НЕ СЪЗДАВА СТОЙНОСТ !!!
Да продължавам ли в същия дух?
Изкуството не създава стойност !!!
Сферата на услугите не създава стойност !!!
Армията не създава стойност !!!
Пожарната не създава стойност !!!
Здравеопазването не създава стойност !!!
Политиката не създава стойност !!!
Науката не създава стойност !!!
Изследването на космоса не създава стойност !!!
Медиите не създават стойност !!!
Електроразпределителните предприятия не създават стойност !!!
Банковата система не създава стойност, само я прехвърля между различните физически и юридически лица !!!
..................
Следват още 1000 реда за аспекти от живота, които не създават стойност, но жизнено се нуждаем от тях !!!
Дори самият ти не създаваш стойност с писането на смешки и недомицлици в този форум !!!
Значи ли, че си непотребен за форума и за обществото като цяло?
Къде точно съм казал че търговията, транспорта, изкуството и другите изброени от теб неща не създават стойност?
Всеки един от изброените от теб правят нещо смислено, предлагат услуги, създават стойност и съответно си печелят от това.
Докато в биткоина се менкат едни пари и едни цифрички. Едни олекват с долари, но имат цифрички.
Но доларите не се губят, а отиват у едни други хора.
Единствените дето са на кяр са борсите че прибират по някоя таксичка. А те и предлагат услуга все пак - да знаеш колко ти струват цифричките.
Иначе като няма борси - не знаеш колко струват цифричките.
Коментар