Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Добре, съботират го, съгласен съм. Къде обаче са хората, които печелят от него? Защо не направиха нищо за адопцията? Защо не го "рекламират"? Защо никой (8свен някоя дребна хостинг компания) не го приема? Къде е CZ? Благодарение на биткойн стана милиардер, да си чул някаква кампания да е организирал? Ами оня на coinbase? Нещо да е направил? Мъск? Защо не си сложи поне една шапка с логото на биткойн?Ами блекрок? Какво са направили тези милиардери, които печелят от биткойн?
Иначе и аз много се чудя защо всички магазини не използват Lightning Network. Няма такси, става на момента, също така съм проучвал от счетоводна гледна точка и знам, че няма никакви проблеми. Излиза им напълно безплатно - трябва им само телефон с инсталиран LN портфейл. Явно поради незнание не го правят. Аз ако имах магазин задължително щях да го ползвам и да си залепя поне един стикер на Биткойн, за да се вижда. Реално те нямат никакви разходи и въпреки това не го използват, а така могат само да привлекат нови клиенти, защото някои ще си купят от тях просто заради идеята, други защото им е по-удобно.Last edited by mvmrik; 18.10.2024, 14:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Причина има и тя е, че в този цикъл цената твърде рано отиде твърде далече. И освен това с нарастването на капитализацията не можем да очакваме същите %-ни ценови движения. Но така или иначе биткойн тръгна...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mvmrik Разгледай мнение
Гугъл и всички основни медии саботират биткойн и са против него. Нормално е нещата да се случват толкова бавно, защото тези, които държат медиите не искат това да се случи. Биткойн е протокол, който ще се използва след време въпреки постоянните опити да се спре, защото не могат да го спрат. Успяват да го забавят донякъде, но това е нещо много дългосрочно, което ще се проточи доста във времето според мен. Това, че една или две години цената му е по-ниска не означава нищо, ще го видим след 5-10-15 години.
Коментар
-
За човек, който е на пазара от дълго време, тези движения (по-скоро липсата на такива) са ми странни. Преди 6 месеца мина халвинга, идват избори, за първи път от 4 год свалиха лихвите, M2 - расте, злато и широкия пазар, чупят рекорд след рекорд! Няма причина поради която Биткойн да не е поне на предишния си атх, който не е 69, а 100. Тази тема, и не само, интернет трябваше вече да ври и кипи. Трябваше големи компании да приемат плащания в биткойн, трябваше адобцията да се разраства. Нищо подобно не се случи, за съжаление.
Според мен основната причина е, че го няма ритейла - защото се "опари", няма пари, или не може да вкарва пари. Виж гугъл трендс, пусни търсене по ключови думи и ще видиш, че интересът е на дъното.
,Другата причина е Блекрок, които купуват спот и го шортят на СМЕ.
Аз не казвам, че няма да се вдига, ще се вдигне (ако Блекрок реши), но не достатъчно.Last edited by mvmrik; 18.10.2024, 12:55.
Коментар
-
За човек от, който е на пазара от дълго време, тези движения (по-скоро липсата на такива) са ми странни. Преди 6 месеца мина халвинга, идват избори, за първи път от 4 год свалиха лихвите, M2 - расте, злато и широкия пазар, чупят рекорд след рекорд! Няма причина поради която Биткойн да не е поне на предишния си атх, който не е 69, а 100. Тази тема, и не само, интернет трябваше вече да ври и кипи. Трябваше големи компании да приемат плащания в биткойн, трябваше адобцията да се разраства. Нищо подобно не се случи, за съжаление.
Според мен основната причина е, че го няма ритейла - защото се "опари", няма пари, или не може да вкарва пари. Виж гугъл трендс, пусни търсене по ключови думи и ще видиш, че интересът е на дъното.
Аз не казвам, че няма да се вдига, ще се вдигне (ако Блекрок реши), но не достатъчно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Top Gun Maverick Разгледай мнениеИмам чувството, че страдаш от липса на убеждения и ей сега ако нещата тръгнат да падат под 40 ще си от онези за които danetha говореше, че ще му продават койните си. Внимавай, паниката лесно може да дойде ако чакаш150-200, а нещата паднат от 110 и не видим цени по-високи този цикъл. Такива като danetha или други откровени мечки разчитат точно на такива ситуации за да се включат в пазара и само слабите ръце могат да им дадат подобен шанс. Не бързай, дишай, стига гледа тая цена и тубъри, the Halloween effect започна, нещата са както трябва досега с малкото объркване от ранното появяване на ИТФ-те.
Виж човекът също ти казва, че бързаш. Търпение му е майката, купил си рано и през този беър, какво ти пука кога ще се случат нещата? Тогава беше момента за неспокойно поведение, сега само ослушване кога ще почнат познатите ти да говорят за коньо.
Аз не казвам, че няма да се вдига, ще се вдигне (ако Блекрок реши), но не достатъчно.Last edited by better; 18.10.2024, 12:22.
Коментар
-
Имам чувството, че страдаш от липса на убеждения и ей сега ако нещата тръгнат да падат под 40 ще си от онези за които danetha говореше, че ще му продават койните си. Внимавай, паниката лесно може да дойде ако чакаш150-200, а нещата паднат от 110 и не видим цени по-високи този цикъл. Такива като danetha или други откровени мечки разчитат точно на такива ситуации за да се включат в пазара и само слабите ръце могат да им дадат подобен шанс. Не бързай, дишай, стига гледа тая цена и тубъри, the Halloween effect започна, нещата са както трябва досега с малкото объркване от ранното появяване на ИТФ-те.
Виж човекът също ти казва, че бързаш. Търпение му е майката, купил си рано и през този беър, какво ти пука кога ще се случат нещата? Тогава беше момента за неспокойно поведение, сега само ослушване кога ще почнат познатите ти да говорят за коньо.Last edited by Top Gun Maverick; 18.10.2024, 10:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
Много бързаме
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеАнтичното злато (дет щеше да умира) чупи рекорд след рекорд, а биткойн продължава да е под цената си отпреди 3 год. "Благодарим" ти .....Блекрок.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Top Gun Maverick Разгледай мнениеТова за ес енд пи съм го "проумял" отдавна, но не го споделям защото всеки го говори, а съм виждал много различни движения. Конят си има цикъл и това, че много често ес енд пи скача заедно с него, не значи, че коня без ес енд пи загива. Конят е измислен да решава проблеми тясно свързани с ес енд пи, а не обратно. Понеже е млад актив, все още има много китове, които спекулират с него и използват движенията на ес енд пи за да си обясняват хората нещата с това. В един момент обаче това ще стане почти невъзможно и все по-рядко и някои се готвим за този момент бил той сега или след два цикъла още.
Не знам дали го е казал и какво четеш, но още преди той беше скептик, после става бик, сега може пак да си говори каквото иска. Мишоците ще изкупим целия кон много преди 5000, както направихме и този беър. Та не вярвай в приказките на който и да е.
Коментар
-
Това за ес енд пи съм го "проумял" отдавна, но не го споделям защото всеки го говори, а съм виждал много различни движения. Конят си има цикъл и това, че много често ес енд пи скача заедно с него, не значи, че коня без ес енд пи загива. Конят е измислен да решава проблеми тясно свързани с ес енд пи, а не обратно. Понеже е млад актив, все още има много китове, които спекулират с него и използват движенията на ес енд пи за да си обясняват хората нещата с това. В един момент обаче това ще стане почти невъзможно и все по-рядко и някои се готвим за този момент бил той сега или след два цикъла още.
Първоначално изпратено от orkKristali Разгледай мнениеРоберт Киосаки щял да закара койна на 5000 (хяхя за апокалипсис), защото очаквал ЮС економиката да спихне... после щял на 500К да го откара
Какво мислите по въпросът? Ще пазаруваме ли еФтинко?
Коментар
Коментар