IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
    Биткойн на никого нищо не обещава, но обещава, че 1Биткойн=1Биткойн и това винаги ще бъде така
    Лафа "1 Долар = 1 Долар" се използва за нещо което е измерител на стойност (мерна единица). Биткоина не е и никога няма да бъде.

В тоя ред на мисли може да кажеш 1 метър = 1 метър, 1 килограм = 1 килограм, 1 долар = 1 долар, 1 евро = 1 евро, 1 лев = 1 лев

Но няма как да кажеш 1 биткоин = 1 биткоин - щото с него нищо не се мери

Все още няма нито една цена обявена в биткоин освен цената на транзакция в мрежата на биткоин.

Коментар

• ‘DeFi отприщи вълна от иновации’ - вестник на Федералната банка на САЩ

https://cryptodnes.bg/defi-otprishi-...-banka-na-sash

Коментар

• Първоначално изпратено от xa3apm Разгледай мнение

Кой ти каза? Мен ме интересуват различните мнения. В диалога се ражда истината. Сега може да ме обвиниш, че и на мен ми "хлопа дъската" или "злобея, защото съм изпуснал влака", както правите обикновено крипто защитниците.
        Крипто защитниците имат крипто и имат интерес от развитието! Пак питам вашия интерес какъв е?

Коментар

• The Internet Computer

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

Запри се бе чавек. Никой не го интересува твоето мнение. Май нещо ти хлопа дъската!
            Кой ти каза? Мен ме интересуват различните мнения. В диалога се ражда истината. Сега може да ме обвиниш, че и на мен ми "хлопа дъската" или "злобея, защото съм изпуснал влака", както правите обикновено крипто защитниците.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Е, да ама може да падне на нула или на 3 хил както беше до преди 6 месеца и седя там 3 години.
              Запри се бе чавек. Никой не го интересува твоето мнение. Май нещо ти хлопа дъската!
              Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
                След дефицита при видеокартите е ред на харддисковете
                Ако цената на XCH не се увеличава експоненциално, няма такава опасност

Коментар

Е, да ама може да падне на нула или на 3 хил както беше до преди 6 месеца и седя там 3 години.
                  Разбира се, че може да падне на 0, това новина ли е? Къде е записано, че не може? Къде е записано и, че не може да отиде и на 1 000 000 $?
                  Биткойн на никого нищо не обещава, но обещава, че 1Биткойн=1Биткойн и това винаги ще бъде така
                  Last edited by better; 07.05.2021, 21:39.

Коментар

Кой е казал, че Биткойн обещава нещо? Дори банките спряха да обещават и вместо "не позирай - депозирай" сега викат "вземай си парите и дим да те няма"
                    При Биткойн няма "или е само" всеки е свободен да си го ползва (включително за спекула), както намери за добре.
                    Отделно не ти трябва място за съхранение, можеш да си го държиш на листче хартия и никой не ти иска такса, даже отрицателна лихва не ти искат, а ако си купил мин год сега имаш бонус 600%
                    Отделно никой не ти казва "вземи си коините от нашата мрежа и ги харчи"

Разберете банките не ви искат парите вече

Коментар

Е нали 2 страници назад писа че Мадоф обещавал печалба на инвестиралите в пирамидата му, а при биткоин никой нищо не ти обещава

Сега последно обещавали нещо биткоин или не?

Щото и биткоина не ги обещава тези неща

Или е само протокол или само за транзакции се ползва или за разплащания или за сторе оф валюе

Май само за спекула се ползва, а
                      Кой е казал, че Биткойн обещава нещо? Дори банките спряха да обещават и вместо "не позирай - депозирай" сега викат "вземай си парите и дим да те няма"
                      При Биткойн няма "или е само" всеки е свободен да си го ползва (включително за спекула), както намери за добре.
                      Отделно не ти трябва място за съхранение, можеш да си го държиш на листче хартия и никой не ти иска такса, даже отрицателна лихва не ти искат, а ако си купил мин год сега имаш бонус 600%
                      Отделно никой не ти казва "вземи си коините от нашата мрежа и ги харчи"

Разберете банките не ви искат парите вече
                      Last edited by better; 07.05.2021, 21:12.

Коментар

Повече от 90% от банките отказват.
                        овече от 90% от банките ти казват " не ти щем парите вземи си ги"!
                        Почти всички банки вдигат такси, почти всички са въвели отрицателни лихви, за деп. над 200к лв. Банките Германия директно казват "вземете си парите и ги харчете, ние преливаме от пари" :
                        WSJ: Banks in Germany Tell Customers to Take Deposits Elsewhere

https://finadium.com/wsj-banks-in-ge...its-elsewhere/
                        Е нали 2 страници назад писа че Мадоф обещавал печалба на инвестиралите в пирамидата му, а при биткоин никой нищо не ти обещава

Сега последно обещавали нещо биткоин или не?

Щото и биткоина не ги обещава тези неща

Или е само протокол или само за транзакции се ползва или за разплащания или за сторе оф валюе

Май само за спекула се ползва, а

Коментар

Търся, щото само надувате че банките отказвали преводи към офшорни зони. Ми някои банки отказват - така е. Други отказват към сметки на шиткоин борси.

В същото време не споменавате, че транзакциите на блокчеин не са гарантирани от алгоритъма, а само че минавали за 10 минути и какъв кеф колко бързо и яко от единия край на Света до другия само за 10 минути.

Иначе съм съгласен че единствената гаранция, е че ще умрем някои ден.
                          Повече от 90% от банките отказват.
                          овече от 90% от банките ти казват " не ти щем парите вземи си ги"!
                          Почти всички банки вдигат такси, почти всички са въвели отрицателни лихви, за деп. над 200к лв. Банките Германия директно казват "вземете си парите и ги харчете, ние преливаме от пари" :
                          WSJ: Banks in Germany Tell Customers to Take Deposits Elsewhere

https://finadium.com/wsj-banks-in-ge...its-elsewhere/

Last edited by better; 07.05.2021, 20:44.

Коментар

Търся, щото само надувате че банките отказвали преводи към офшорни зони. Ми някои банки отказват - така е. Други отказват към сметки на шиткоин борси.

В същото време не споменавате, че транзакциите на блокчеин не са гарантирани от алгоритъма, а само че минавали за 10 минути и какъв кеф колко бързо и яко от единия край на Света до другия само за 10 минути.

Знаеш ли, че до ден днешен през мрежата на биткойна са минали над 1 милиард транзакции, и са останали да висят само 20 000 на разни тарикати, опитващи се да минат само с 1 сатоши на байт. Тези които са с 2 сатоши на байт в момента минават - виж мемпула.

1 сатоши на байт е цена на транзакцията от само 20 стотинки. Човек трябва да е голям олигофрен, за да плати толкова малка сума. Най-вероятно тези застоялите се транзакции са на стойност по 1-2 долара и който е пуснал такива всъщност си прави подигравка с мрежата на Биткойна. Ако въобще това бяха сериозни транзакции, човек винаги може да си доплати към таксата и транзакцията му ще се включи в блокчейна. Щом не го е направил това, значи въобще не се интересува от съдбата на транзакцията си, а това значи, че тя е за някаква смешна сума.

20 000 зависнали транзакции от 1 милиард прави само 0.002%. Останалите 99.998% от транзакциите са минали.

Можеш да си представиш товаренето на камиони на една цяла кариера от 1 милион тона камъни, и че от тях е паднала на земята една шепа пясък няма никакво значение за свършената работа.

Продължаваш да се занимаваш да приказваш глупости, все едно че си някаква лелка, която се опитва да залъгва децата от детската градина.

ПП: Периодично мемпула се занулява (тоест минават 100% от чакащите в опашката) и по всичко изглежда, че до ден-два това отново ще се случи:
                            https://jochen-hoenicke.de/queue/#BTC,30d,count
                            Last edited by Mateev; 07.05.2021, 20:38.

Коментар

• След дефицита при видеокартите е ред на харддисковете

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                Търсиш под вола теле......
                                Някой гарантира ли ти, че на улицата няма да падне някоя тухла на главата ти?
                                Някой гарантира ли ти, че някой пияница или някой напушен няма да блъсне колата ти и да убие жена ти и децата ти?
                                Някой гарантира ли ти, че банката ти няма да фалира?
                                Някой гарантира ли ти, че утре няма да отвлекат член на семейството за откуп?
                                Дори не е гарантирано, че слънцето утре ще изгрее ...

Мога да напиша още 1000 реда с неща, които не са гарантирани. Всъщност никъде нищо не е гарантирано, освен факта, че гарантирано ще умреш.

Коментар

Working...
                                X