Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Учила съм вероятности много малко и е истина - забаравила съм ги. Както и много други неща. Предполагам поне ще разбереш, че забравянето на информация не е целенасочен процес, а физиологична особеност, която няма как да контролираш. Помниш в общи линии това, с което се занимаваш постоянно.
Не оспорвам теорията на вероятностите. Но тя не може да се ползва за конкретния човек, а е правена статистика като цяло за масите. Но за всеки отделелен човек вероятностите са различни.
Конкретен пример за ме разбереш:
Вероятността един пияница да хване цироза е в пъти по-голяма (но не е 100% ) от вероятността въздържател да хване.
От друга страна вероятността един въздържател да хване цироза е 100% ако му е писано да я хване. Примерно без да усети може да се зарази с хепатит, който с времето да се развие до цироза и да се чуди от къде му е дошло. Или да хване друга болест, която да наложи интензивна и продължаителна медикаментозна терапия, която да съсипе дроба му. Варианти безброй. Отговорът е прост от къде - от оня горе, който или каквото е то.
Коментар