IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Има си Теория на вероятностите, и тя не се вълнува кой колко образования има. Тази теория на вероятностите има едно основно свойство - тя е МАТЕМАТИЧЕСКИ ВЯРНА и никой не може да каже копче срещу това твърдение. Независимо дали човек я разбира тази теория или не, тя с пълна сила влияе на неговия живот и на неговите решения - инвестиционни или не.

Това, което ти го наричаш късмет или каръщина, всъщност са преки следствия от Теорията на вероятностите. Би трябвало да си я учила с толкова много образования, но явно си я забравила. Дори и не ползваш вярната терминология, а какво остава за всичко друго.
    Разбираеми са затрудненията ти да проумееш, че има нещо извън нас, което ни контролира живота и което е по-силно от теорията на вероятностите. Само се чудя интелект ли не ти достига за да го проумееш или просто толкова силно го отричаш, че зорлям блокираш логиката си да го проумее. А хич не е трудно да ти кажа - вижда се с просто око от самоя живот - просто трябва да си отвориш очите и ума.

Учила съм вероятности много малко и е истина - забаравила съм ги. Както и много други неща. Предполагам поне ще разбереш, че забравянето на информация не е целенасочен процес, а физиологична особеност, която няма как да контролираш. Помниш в общи линии това, с което се занимаваш постоянно.
    Не оспорвам теорията на вероятностите. Но тя не може да се ползва за конкретния човек, а е правена статистика като цяло за масите. Но за всеки отделелен човек вероятностите са различни.

Конкретен пример за ме разбереш:
    Вероятността един пияница да хване цироза е в пъти по-голяма (но не е 100% ) от вероятността въздържател да хване.
    От друга страна вероятността един въздържател да хване цироза е 100% ако му е писано да я хване. Примерно без да усети може да се зарази с хепатит, който с времето да се развие до цироза и да се чуди от къде му е дошло. Или да хване друга болест, която да наложи интензивна и продължаителна медикаментозна терапия, която да съсипе дроба му. Варианти безброй. Отговорът е прост от къде - от оня горе, който или каквото е то.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Не го мислете Матеев, сега ще ни разкаже играта с Chia (XCH)
      Как печели $245 на ден с 300 TB безплатни дискове и платен ток
      Всъщност дисковете са над 400TB. Купих 3 нови сървъра, всеки един от който е с по 36 касети за големи дискове. Напълних с дискове и старите сървъри, които отлежаваха за по-добри времена. Проблемът все още ми е бавното плотване на файловете. Успявам да плотна само по около 120 на ден. Сега работя в това направление.

Другият проблем е, че мрежата на Chia нараства по-бързо от това, което успявам да плотна. Така аз не успявам да си подобря статистиката за това, което вече съм постигнал - изкопаване на 2 Chia средно веднъж на 15 дена.

Ако не се забави този бурен ръст на мрежата на Chia, цялата тази офанзива ще приключи след месец-два. Копането на загуба ще стане след 3-4 месеца, но горещо се надявам тази загуба да дойде при западняците по-бързо, защото са с по-скъп ток, и така разрастването на мрежата силно да се ограничи.

Като цяло ще изляза на печалба, и ще ми останат вече изплатени 3 суперсървъра и 20 супер бързи NVME SSD-та, на които вече съм измислил бъдещото им приложение.
      Last edited by Mateev; 23.05.2021, 13:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Те вече продадоха според мен и това е една от причините за срива
        Срива ще свърши когато всички паникьори си продадат койните на загуба. След това следва нов възход. Много внимателно следете къде ще е дъното, защото ако е на цени, по-високи от 10к, то това означава засилване на UP тренда и завоюване на нови, по-високи върхове. Очакваната цена преди следващия срив е някъде около 200к.

Коментар

• Има и нещо друго - вече видяхме срив от 20к до 3.3к. Тоест точно 6 пъти. Сега ако се спазва същата пропорция би трябвало да видим срив от 64к до 10.6к. Не видим ли такъв срив обаче и ако биткойна се изстреля нагоре от по-високо дъно, значи ТРЕНДА НАГОРЕ СЕ ЗАСИЛВА и УСКОРЯВА.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
            В последните месеци в биткойна налазиха много институционални инвеститори с големите пари. И сега какакто това нещо пада си мисля, че в един момент тези ще пропищят и ще почнат разпродажбите... Щото единственият смисъл да се държи койна е защото се качва, а като почне да пада и вече няма кой да го качи, какво правим?
            Те вече продадоха според мен и това е една от причините за срива

Коментар

В смисъл, аз не мисля, че Биткойн ще се занули в близко бъдеще. Но е съвсем реално и логично никога повече да не видим нов ATH
              Това твоето твърдение го слушаме след всеки един друг срив на биткойна, които вече станаха 7 на брой ....

Защо си мислиш, че точно този срив на биткойна ще е последния?

Той ще забави възхода - с това съм съгласен. Не съм съгласен обаче, че никога няма да пробие ATX ...
              Точно обратното - вероятността за нов пробив е над 90% ...
              Last edited by Mateev; 23.05.2021, 13:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

И какъв е смисълът е да държа като мога да продам и после да купя повече промоция?
                Май ти ще излезеш простия накрая. Мен можеш да ме наречеш всичко, но не и проста. И IQ-то ми е доста над средното и с 3 образования е подплатено. Но виж - карък и лузър спокойно можеш да ми викаш - неприятно е, но е не мога да ти се сърдя, защото си е факт.
                Има си Теория на вероятностите, и тя не се вълнува кой колко образования има. Тази теория на вероятностите има едно основно свойство - тя е МАТЕМАТИЧЕСКИ ВЯРНА и никой не може да каже копче срещу това твърдение. Независимо дали човек я разбира тази теория или не, тя с пълна сила влияе на неговия живот и на неговите решения - инвестиционни или не.

Това, което ти го наричаш късмет или каръщина, всъщност са преки следствия от Теорията на вероятностите. Би трябвало да си я учила с толкова много образования, но явно си я забравила. Дори и не ползваш вярната терминология, а какво остава за всичко друго.

Коментар

• Чудна работа На криптоборсите - касапница, а миньорите си копат ли копат

Коментар

• Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнение
                    Как мислите - в тази статия твърдят, че сме в текста в зелено, но не сме ли в текста с червено?
                    Last edited by barbaron; 23.05.2021, 12:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

И какво общо има късмета? След като ви видиш "дебелия край" (корекцията) почваш да "разкарваш" и после ревеш кви "късметлии" са тез дето държат. Смешни и нелепи са ти разсъжденията. Аз богат и прост човек не съм видял.
                      И какъв е смисълът е да държа като мога да продам и после да купя повече промоция?
                      Май ти ще излезеш простия накрая. Мен можеш да ме наречеш всичко, но не и проста. И IQ-то ми е доста над средното и с 3 образования е подплатено. Но виж - карък и лузър спокойно можеш да ми викаш - неприятно е, но е не мога да ти се сърдя, защото си е факт.

Коментар

• В смисъл, аз не мисля, че Биткойн ще се занули в близко бъдеще. Но е съвсем реално и логично никога повече да не видим нов ATH

Коментар

• Ти си чувал предупреждения и преди, всеки път се оказват невярни. Това е така

Всеки път след това манипулаторите на койните успяват да ги вдигнат и да привлекат още повече и по-големи пари. Но сега в койни влязоха и от най-големите, поне тези от тях които са готови да приемат този булшит. И от тук нататък какво?

Даже и Пол Кругман дигна ръце преди дни и каза, че Биткойн няма да се занули и винаги ще си го има като мания. За мене това са индикатори, че му идва края

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                          В последните месеци в биткойна налазиха много институционални инвеститори с големите пари. И сега какакто това нещо пада си мисля, че в един момент тези ще пропищят и ще почнат разпродажбите... Щото единственият смисъл да се държи койна е защото се качва, а като почне да пада и вече няма кой да го качи, какво правим?
                          Last edited by Money; 23.05.2021, 12:14.

Коментар

Няма да те мисля тогава. Ако се окажа прав, ти и на $3000 да продадеш пак ще си на сосна печалба, не е ли така!

На база на опита ми последните години мога да заключа, че който е продал, след време съжалява.

Коментар

• Лека полека Биткойн си връща доминацията Dominance: BTC: 45.8%

Коментар

• Няма да те мисля тогава. Ако се окажа прав, ти и на $3000 да продадеш пак ще си на сосна печалба, не е ли така!

Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                                Това го чувам последните 5 години

Коментар

Working...
                                X