IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
    Така е, но ако тепърва изграждаш нова ФЕЦ, няма да искаш да губиш време в тежки процедури по присъединяване с постоянно намаляващи изкупни цени...
    Няма как да се заобиколят процедурите по узаконяването, дори и централата да е изцяло за собствени нужди. Иначе рискуваш някой комшия да те докладва, и да дойдат да разрушат централата, плюс разбира се солена глоба.

В България всичко, което е по-високо от 1 метър над земята, трябва да се узаконява по ЗУТ. Аз веднъж така правих една подпорна стена, за да си разширя едно място за паркинг. Понеже знаех, направих я висока 95 сантиметра. Няма да появрваш, но някой комшия явно ме е натопил. Дойдоха от общината, мериха височината, почесваха се зад врата, и накрая си тръгнаха с подвити опашки. Та това е правилото - ако е по-високо от 1 метър, трябва да се узаконява.

Между другото това паркингче покрай пътя го направих на земя, за която хал хабер си нямах представа чия собственост е. Тоест изцяло си е незаконно, но тези от общината това не го провериха. Тях ги интересуваше само и единствено височината на задната подпорна стена - дали е по-висока от 1 метър или не.
    Last edited by Mateev; 13.08.2021, 13:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение

Това показва,че и на авантюристите купили в началото на година им се изчака чакалото за цени над сто хиляди и взеха та затвориха позициите си на загуба и вдигнаха цената Сега се чакат новите лапнишарани да се полакомят и като нищо към края на годината да видим цени около 20 000 дойлера
      Не е препоръка за каквото и да е действие
      Който иска да забогатее за 1 година да пробва със златото! При Биткойн не става толкова "бързо"

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Има смисъл да се копае посредством тока от ФЕЦ само ако нямаш по-добра алтернатива за продажба на добра цена. Засега все още не е изтекъл срокът на договорите за преференциална цена с ЕРП-тата на първите централи през 2007-2010-та година, но когато изтече, това ще е една от алтернативите.
        Така е, но ако тепърва изграждаш нова ФЕЦ, няма да искаш да губиш време в тежки процедури по присъединяване с постоянно намаляващи изкупни цени...

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
          Интересно четиво за балончето Тетер (USDT)

https://protos.com/tether-minted-usd...da-cumberland/

И още едно, ама много дълго и не съм го чел

https://papers.ssrn.com/sol3/papers....act_id=3195066
          А банките кво са? Само да ти напомня, че банките в еврозоната могат да раздадат като кредити 99% от привлечения ресурс. А гаранцията е само ени 100к.
          Я кажи Левът с какво е подплатен? Интересно ми е! Някой знае ли? С какви (колко) реални активи е подплатен Левът?

Всички тези милиардери, които ежедневно оперират с милиони Тетъри по борсите и диктуват посоката на пазара, или са глупави или не ги интересува измама ли е тетъра или не, щом могат да си позволят да държат по няколко стотин милиона долара от него
          Last edited by better; 13.08.2021, 12:52.

Коментар

Това бавно, но сигурно покачване показва, че слабите ръце вече са продали и няма кой (на тези нива) да дърпа цената надолу. На пазара останаха хората, които наистина вярват в Биткойн . Според мен тестването на ATH може да дойде и по-рано.
            Това показва,че и на авантюристите купили в началото на година им се изчака чакалото за цени над сто хиляди и взеха та затвориха позициите си на загуба и вдигнаха цената Сега се чакат новите лапнишарани да се полакомят и като нищо към края на годината да видим цени около 20 000 дойлера
            Не е препоръка за каквото и да е действие
            "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

@Матеев някъде беше споменал, че се занимваш и Фец, още ли се занимаваш? Според мои проучвания цената от фец излиза около 4 ст. kw (при китайците ми излиза 10 ст). Как мислиш добре ли е да се инвестира в копане чрез фец? Прави ли го някой тук? Аз поне не съм чувал.
              Има смисъл да се копае посредством тока от ФЕЦ само ако нямаш по-добра алтернатива за продажба на добра цена. Засега все още не е изтекъл срокът на договорите за преференциална цена с ЕРП-тата на първите централи през 2007-2010-та година, но когато изтече, това ще е една от алтернативите.
              Last edited by Mateev; 12.08.2021, 22:46.

Коментар

• Интересно четиво за балончето Тетер (USDT)

https://protos.com/tether-minted-usd...da-cumberland/

И още едно, ама много дълго и не съм го чел

https://papers.ssrn.com/sol3/papers....act_id=3195066

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                  Кво става с рипъла, що го помпат?
                  Защото... (виж видеото): https://www.youtube.com/watch?v=TRXdxiot5JM

Коментар

Не го помпат, органичен ръст е.
                    Last edited by X_Y; 12.08.2021, 09:49.

Коментар

Ние ако знаехме ехееееееее!
                      Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Кво става с рипъла, що го помпат?

Коментар

@Матеев някъде беше споменал, че се занимваш и Фец, още ли се занимаваш? Според мои проучвания цената от фец излиза около 4 ст. kw (при китайците ми излиза 10 ст). Как мислиш добре ли е да се инвестира в копане чрез фец? Прави ли го някой тук? Аз не съм поне не съм чувал.
                          Тоя съм го питал в един форум точно по темата да му наема мощностите, нищо не става от него. Набедения бизнесмен от Габрово, интересуват го само субсидии и грантове - топлеше селската бара с панелите по едно време, та му се смяхме всички

Коментар

Удължих срока, защото очаквам поне една по-дълбочка корекция по пътя към 65000.
                            @Матеев някъде беше споменал, че се занимваш и Фец, още ли се занимаваш? Според мои проучвания цената от фец излиза около 4 ст. kw (при китайците ми излиза 10 ст). Как мислиш добре ли е да се инвестира в копане чрез фец? Прави ли го някой тук? Аз поне не съм чувал.
                            Last edited by better; 11.08.2021, 13:05.

Коментар

.... Според мен тестването на ATH може да дойде и по-рано.
                              Удължих срока, защото очаквам поне една по-дълбочка корекция по пътя към 65000.

Коментар

От дъното 28600 на 22.06.2021 до днес (пик на 46759) са изминали 49 дена и е постигнат 63.5% ръст. Това прави среднодневен ръст от 1.3%. Ако темповете се запазят, то тогава в следващите 50 дена до 1 октомври трябва да станем свидетели на тестване и може би на пробив на All Time High от 65000.
                                Това бавно, но сигурно покачване показва, че слабите ръце вече са продали и няма кой (на тези нива) да дърпа цената надолу. На пазара останаха хората, които наистина вярват в Биткойн . Според мен тестването на ATH може да дойде и по-рано.
                                Last edited by better; 10.08.2021, 12:38.

Коментар

Working...
                                X