IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
    О мамин, там дори и осигуровки дължиш Я кажи кой си, НАП и НОИ питат?

10% данък печалба плащаш, електричеството си го пишеш "признати разходи" (който плаща повече са го излъгали). НАП и НОИ такива като нас трябва да ни позлатят, че скоро като останат само лумпеняци в държавата, няма да има нито пенсии нито заплати.
    Last edited by Xman1; 08.11.2021, 20:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Това второто което си написал, не е вярно и е някаква пълна глупост. Копаенето на крипто не се облага с ДДС.
      О мамин, там дори и осигуровки дължиш Я кажи кой си, НАП и НОИ питат?

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
        [D1] Ако имате нощна по ниска тарифа може и да си заслужава също така може и да се използва и за отопление през зимата на някой от стаите.

Копането се води производство и би могло да се наложи облагане с ДДС

[D1]

Това второто което си написал, не е вярно и е някаква пълна глупост. Копаенето на крипто не се облага с ДДС.

Коментар

• мен CRO много ме радва ама ще е временно сигурно. Яд ме е че продадох от тях за сатошита.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ще чакам 500к и след това ще се оттърва на 450к ...
            Числото 500к ми го прошепна Татяна Дончева ...

А ти дотогава непрекъснато ще ревеш, но няма да спечелиш и една стотинка.

Искаш ли да ти продам 1-2 биткойна, за да не си капо?
            Не, аз ако искам от твоите - просто ще си ги взема Както ти взеха и Монерото.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Става тва, че пак ще проспиш момента да се отървеш и ще плачеш на 40 хил
              Ще чакам 500к и след това ще се оттърва на 450к ...
              Числото 500к ми го прошепна Татяна Дончева ...

А ти дотогава непрекъснато ще ревеш, но няма да спечелиш и една стотинка.

Искаш ли да ти продам 1-2 биткойна, за да не си капо?
              Last edited by Mateev; 08.11.2021, 15:19.

Коментар

Ква стана тя? Биткойна отново чукна 66.4к и е на една боя разстояние от 67к. Движи се с голяма скорост в посока нагоре и 70к вече изглежда напълно реализуемо в следващите няколко дена.

Къде се изпокриха сривльовците?
                Защо не коментирате?
                Става тва, че пак ще проспиш момента да се отървеш и ще плачеш на 40 хил

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

[D1] Ако имате нощна по ниска тарифа може и да си заслужава също така може и да се използва и за отопление през зимата на някой от стаите.

[D1]

Няма нощна тарифа, ама през деня е на слънчеви панели. Не че тук има много слънце. Не се облага копането когато е хоби, че и пари не носи.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
                    Може ли спец в копането да ме светне, преди да пробвам, че ако не стане ще ме овикат истеричните тийнове. Понеже синовете ми не стават от геймърските си компютри ми хрумна да пусна копачки на тях. Но се чудя дали копането ще им забави игрите. Предполагам ще го направи ама и вас да чуя. Поне като харчат ток така или иначе да има някаква възвръщаемост.

[D1]

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Изключено да играят на игри докато видеокартата копае. Освен това има реален риск да съсипеш видеокартата.
                      Игрите имат възвръщаемост, аз някога ако не играех на игри никога нямаше да съм в ИТ сферата. "Игрите от които уж няма смисъл" ми се изплатиха многократно, дори ме научиха да търгувам (някога на Уоркрафт, каква търговия падаше, от търговия на предмети правех повече злато отколкото като изпълнявам куестове и се научих, че живота не е просто гринд, трябва да си смарт за да просперираш). Дори ако знаех какво ще се случи, повече щях да играя на игри... сега вече не ми се играе като някога... а имам възможност да си купя най-добрите компоненти, но като минеш 35 и вече не е както когато си на 14 - 15.

Наистина е малко тъжно, днес имам много добър комп... но не мога да се върна 20 - 25 години назад.... да играя както някога. Сега 2 - 3 часа и се изморявам, някога като излезеше нова игра можех да играя по 12 - 14 часа и на следващия ден да продължа... въпреки че компа ми беше "кошница" за времето си, сега това е просто невъзможно... първо след около 2 часа започват да ме болят очите, а след 3 часа главата... и толкова ми е максимума... 2 - 3 часа на ден... но и това рядко се случва, в повечето случаи играя най-много по 1 час.
                      мисля, че имаш нужда от очила при тия симптоми с очите - аз бях точно така преди да сложа очила.
                      Моите деца играят по 14 часа на ден уикенда и колкото помгат след училище през седмицата. И верно много научиха - за компютрите и английския. Говорят с разни хора непрекъснато, не са социално изолирани. А игрите доста развиват мисленето и реакциите. Не се оплаквам от заседяване щото на училище ходят с колелета, а то е далече и отделно тренират футбол.
                      Но ясно - няма да пускам копачки. Пуснала съм на старите и компютри и арчат ток на ветъра. Не съм и смятала дали съм на плюс или минус от това копане - правя го заради идеята.

Коментар

Копам етери
                        Етерите натоварват графичната карта, като при това я натоварват на 100%. Не че не може да се играе с такава карта, но игрите най-вероятно ще се забавят.

Коментар

Може ли спец в копането да ме светне, преди да пробвам, че ако не стане ще ме овикат истеричните тийнове. Понеже синовете ми не стават от геймърските си компютри ми хрумна да пусна копачки на тях. Но се чудя дали копането ще им забави игрите. Предполагам ще го направи ама и вас да чуя. Поне като харчат ток така или иначе да има някаква възвръщаемост.

Изключено да играят на игри докато видеокартата копае. Освен това има реален риск да съсипеш видеокартата.
                          Игрите имат възвръщаемост, аз някога ако не играех на игри никога нямаше да съм в ИТ сферата. "Игрите от които уж няма смисъл" ми се изплатиха многократно, дори ме научиха да търгувам (някога на Уоркрафт, каква търговия падаше, от търговия на предмети правех повече злато отколкото като изпълнявам куестове и се научих, че живота не е просто гринд, трябва да си смарт за да просперираш). Дори ако знаех какво ще се случи, повече щях да играя на игри... сега вече не ми се играе като някога... а имам възможност да си купя най-добрите компоненти, но като минеш 35 и вече не е както когато си на 14 - 15.

Наистина е малко тъжно, днес имам много добър комп... но не мога да се върна 20 - 25 години назад.... да играя както някога. Сега 2 - 3 часа и се изморявам, някога като излезеше нова игра можех да играя по 12 - 14 часа и на следващия ден да продължа... въпреки че компа ми беше "кошница" за времето си, сега това е просто невъзможно... първо след около 2 часа започват да ме болят очите, а след 3 часа главата... и толкова ми е максимума... 2 - 3 часа на ден... но и това рядко се случва, в повечето случаи играя най-много по 1 час.

Коментар

Скоростта на игрите зависи основно от мощността и бързодействието на графичната карта. Ако това, което си пуснала да се копае, изисква само процесор и RAM, игрите въобще няма да се забавят.

Има обаче един тънък момент - ако копането натоварва процесора, компютъра ще консумира допълнителна електроенергия, така че копането няма да ти е безплатно. Същото важи и за графичната карта, ако се копае с нея. Тоест самият факт на копането ще консумира допълнителна електроенергия. Тя трябва да се измери колко е като абсолютна стойност, и след това да се направи сметката дали копането си заслужава или не.
                            Копам етери

Коментар

Скоростта на игрите зависи основно от мощността и бързодействието на графичната карта. Ако това, което си пуснала да се копае, изисква само процесор и RAM, игрите въобще няма да се забавят.

Има обаче един тънък момент - ако копането натоварва процесора, компютъра ще консумира допълнителна електроенергия, така че копането няма да ти е безплатно. Същото важи и за графичната карта, ако се копае с нея. Тоест самият факт на копането ще консумира допълнителна електроенергия. Тя трябва да се измери колко е като абсолютна стойност, и след това да се направи сметката дали копането си заслужава или не.
                              Last edited by Mateev; 08.11.2021, 14:21.

Коментар

• Ква стана тя? Биткойна отново чукна 66.4к и е на една боя разстояние от 67к. Движи се с голяма скорост в посока нагоре и 70к вече изглежда напълно реализуемо в следващите няколко дена.

Къде се изпокриха сривльовците?
                                Защо не коментирате?

Коментар

Working...
                                X