IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
    Това е "държавната такса"

Че от кога НАП удържат 15% данък (на общо основание) директно през Койнбейс, това ще да е някакво ново "чудо"....

А какво става ако парите му ги е дал чичо му (*или май беше вуйчо му)... като на Цветанов... който така 2 - 3 апартамента си беше купил......

Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение
    Ти така си мислиш. Просто за 200-300 евра, не си заслужава, рушвета.
    Всичхо отдавна е на отчет. А лицензираните борси, пращат директно в данъчното.

Това не е изобщо вярно, дори IRS трябва да изискват информация, а не я получават автоматично.

Ако получават автоматично всичко... защо направо не ни смятат и данъците, така ще си спестим излишен труд.

Относно дали си заслужава рушвета.... НАП най-обичат да се занимават точно с такива "дребни риби". Тук една баничарничка така я затвориха, заради неиздаване на касови бележки, (те издаваха но не всеки път), пратили им НАП "таен клиент"... и... (сигурно за едно 200 - 300лв. на месец ги затвориха)... и от тогава няма вече баничарничка.... надявам се от НАП да са "доволни"... "голяма работа" свършиха. (беше преди пандемията).

*Историята с баничарничката има и продъжение, преди няколко месеца демонтираха (разрушиха) павилиончето (предполагам отиде на скрап)... та сега вече е почти сигурно, че никога повече няма да има нищо там...
    Last edited by Xman1; 13.09.2021, 02:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение

Е то за 200-300 евра никой няма да те барне, дори за 5-6 палки на год. ме съмнява, че някой ще тръгне да си губи времето....

Коментар

Досега никой не е изревал, понеже още не са поискали данни, но няма да се учудя много скоро да започнат да искат данни от борсите и картовите оператори.

Коментар

• Първоначално изпратено от r22 Разгледай мнение

Имам много познати да теглят от коинбейз чрез карта на банкомат, никой до сега не е изревал. Все пак става въпрос за малки суми от няколко стотин лева евро, не вярвам да впрегнат целия ресурс на данъчните органи точно за това. Ясно, че това не е приложимо за големи суми, ама не всички сме милионери като повечето тук.
          Имам регистрация и в кракен, предлагат ли някаква дебитна карта и те?
          Досега никой не е изревал, понеже още не са поискали данни, но няма да се учудя много скоро да започнат да искат данни от борсите и картовите оператори.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
            Човек таман да ти се зарадва - и прочете това:
            "а LTC си ги държа в Кракен. Но и тях трябва да ги прибера на сигурно. Нарочно съм разхвърлял на няколко места криптото си, че ако нещо потъва да не е всичко. Нямам опит с Ledger, надявам се ако не дай Боже се загуби или повреди да мога да възстановя активите си..."
            Може ли от 2017 досега да седиш неграмотен? Айде - че си се нашил на върха по онуй време ясно, той и Матейката така пи вода ...
            Ти май почна да бълнуваш Или ме бъркаш с някого

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Bitcoin’s monetary policy is beautifully simple.
              Човек таман да ти се зарадва - и прочете това:

"а LTC си ги държа в Кракен. Но и тях трябва да ги прибера на сигурно. Нарочно съм разхвърлял на няколко места криптото си, че ако нещо потъва да не е всичко. Нямам опит с Ledger, надявам се ако не дай Боже се загуби или повреди да мога да възстановя активите си..."

Може ли от 2017 досега да седиш неграмотен? Айде - че си се нашил на върха по онуй време ясно, той и Матейката така пи вода ...

Коментар

Имам много познати да теглят от коинбейз чрез карта на банкомат, никой до сега не е изревал. Все пак става въпрос за малки суми от няколко стотин лева евро, не вярвам да впрегнат целия ресурс на данъчните органи точно за това. Ясно, че това не е приложимо за големи суми, ама не всички сме милионери като повечето тук.
                Всеки отговаря сам, за себе си. Не Кракен нямат, все още карта.

Коментар

• Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение

Това никак не кореспондира, с избора ти на регулирани в САЩ борси.

Коментар

• Bitcoin’s monetary policy is beautifully simple.

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
                      Better за депозиране през TRC20 в Coinbase става, но пробва ли да изпращаш през TRC20 от Coinbase към друг адрес.
                      Не, аз нямам акаунт в Coinbase.

Коментар

Ако те хванат...
                        Това никак не кореспондира, с избора ти на регулирани в САЩ борси.

Коментар

• Better за депозиране през TRC20 в Coinbase става, но пробва ли да изпращаш през TRC20 от Coinbase към друг адрес.

Коментар

Ако те хванат...
                            Онези дет въртяха търговийка през olx така мислиха, но сгрешиха

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Това пък къде и как го намери?
                              В Coinbase имам само един адрес Tether USDT и за него ми казват:
                              "This is an ERC20 USDT address.
                              Only send ERC20 Tether (USDT) to this address."
                              Иди на USDT>Deposit. После избери TRC20 и ще видиш TRC20 адреса и това:

1.Send only USDT_TRC20 to this address. Sending other crypto assets will result in permanent losses.

От много време депозирам само през TRC20, преди няколко дни пак депозирах - няма проблеми.
                              Last edited by better; 11.09.2021, 19:36.

Коментар

Явно Койнбейз е само за милиардери, там не им дреме дали ще платят 1$ или 30$ за трансфер
                                P.s Сметките на моите копачи са в Coinbase, странно как за тях има TRC20
                                [ATTACH=CONFIG]n3802642[/ATTACH]
                                Това пък къде и как го намери?
                                В Coinbase имам само един адрес Tether USDT и за него ми казват:
                                "This is an ERC20 USDT address.
                                Only send ERC20 Tether (USDT) to this address."

Коментар

Working...
                                X