Първоначално изпратено от anon6706
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биткойн
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеhemilio, много дъбър въпрос към мастера.
Мастъре, умен човек си, много неща си писал с които съм много съгласен.
Но и аз се зачудих как извъртя дупето от ултра консервативния златен стандарт и то с физическо злато (маскимум златни сертификати), към въздухарски битове и байтове.
Коментар
-
hemilio, много добър въпрос към мастера.
Мастъре, умен човек си, много неща си писал с които съм много съгласен.
Обаче сега бъркаш. Моята професия е свързана с компютри, бази данни, криптирания с ключове и т.н. и мога да ти кажа, че всичко това което си прочел и така ни го представяш(от твоите думи) си личи че не си спец по компютрите специално. Омаяли са те с разни дрън-дрън. Всъщност, това което са биткойните е по-зле и от печатарите в момента. Прикрито уж зад разни криптирания, публични частни ключове и т.н. се крие възможност за още по-пълен контрол над човечеството. Именно това е мечтата на редица банкерчета и правителства да се следи, контролира и държи изкъсо всеки човек по електронен начин. И ако нещо се опъваш - хоп и те зануляват . Щото всичко е електронно. Сега..., тарикатите знаят, че ако го наложат насила това, ще има съпротива. И те действат по друг начин, изкарват го "револиционно", "антибанкерско", антитръстово", "свобода на народа", "венсеремус братя" и народа доброволно захапва кукичката, даже се "бори" за да получи нови окови. Извъртат му "номер на китайката", един вид.... Та, не се подвеждай. Виж там купувай злато, земи, консерви ако щеш... ама не се подвеждай по електронни щуротийки.
Както сам казваш, ако стане глобален катаклизъм(мега яки слънчеви изригвания, ядрени войни и т.н.) после оцелелите повярвай ми няма да ги интересува нито ФЕД, нито ЕЦБ, нито биткоийни, фейбуци, скайпове и т.н. ами ще се търгува с консерви и картофи, евентуално със злато, сребро и т.н.
Между другото, като казах за фейсбук. Супер добър пример. Някой има ли представа, че под формата на "забавление" колко шпионска информация събира онова разузнаване и то доброволно снесена от самите хорица. Връзки между тях, сминки с час и място къде са заснети, разпознаване на лица. Много силно ли вярвате, че ей така някакъв си младеж става мултимилиардер, щот бил много умен. А разузнаването, дали има досъп до всички данни... или просто те данните са си всъщност техни, а момченцето е просто "фейснат" отпред за "заблуда на противника", пък парите ги дава някои друг с други цели.
Помните ли скоро, само преди броени месеци бунтовете в УК. Уж "демократична" страна, пък забраниха фейсбука на мига като видяха зор как се организират грез него "лошите". А преди същите "демократи" ревяха как в арабските страни видиш ли забранили интернета, хората се организирали за "арабски пролети"чрез тях... били имали права, "демокрация"... Пълен смях.Last edited by d333; 15.11.2012, 17:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеКогато всички икономически ативни лица в България започнат да ги приемат ще ги приемам и аз.
А на твоята продавачка бих и отговорил - "Пено, не си ги завирай отзад ами ми ги продай на мен. Аз ще ти платя по 11 долара за всеки биткойн!"Last edited by Forex Master; 15.11.2012, 17:06.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Форекс Мастер, явно далаверата не върви. Дано успееш с реклама да си раздвижиш нещата. Имам въпрос. Да си представим, че отида в кварталното магазинче и си посикам вафличка. Продвачката се усмихва и казва "50 стотинки". Аз се усмихвам и предлагам да платя в биткойн. Тя ме гледа като теле в железница и ме пита "Бит какво?" Аз обеснявам подробно и тя задава култовия въпрос. "Какво да ги правя тези биткойни, да си ги звра отзад ли?"
Та ако на нея не и трябват на мен за какво са ми? Биткойн не покрива основно изискване за пари. Истинските пари са всеобщо признато от всички платежно средство. За твое съжаление Биткойн в България се приема само от теб и още няколко човека. Следователно това не са пари а някакъв експеримент. Когато всички икономически ативни лица в България започнат да ги приемат ще ги приемам и аз. Всичко друго са някакви екстравагантни експерименти и лозунги.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеМастере-би ли обърнал физическото си злато в Биткойни?
Въпросът ти е и малко философски... Аз бих го превел така - Как предпочитате, да живеете изцяло в реалния свят или изцяло във виртуалния /Интернет/? Аз лично, не бих желал да принеса в жертва единия свят само за да се отдам изцяло на другия!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеИма държави и то "бели", в които Интернет не изчезва, но се ограничава.
Дори и да решиш един ден въпрки липсата на законово основание да я спреш то ти няма как физически да го направиш! Единственият способ е да спреш интернет трафика между отделните държави и да спреш трафика между всяка една двойка компютри вътре в самите държави!... Както се казва, късмет в начинанието пожелаваме на всички противници на биткойн!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение1. Биткойн няма да изчезне освен ако Интернет не изчезне от нашето ежедневие. Ако ли пък един ден човечеството се събуди и вече няма интернет то ще означава че парите в банките вече няма да имат никаква стойност нито пък хартишките на които пише че са пари. Единственото което ще има значение е какво оръжие и муниции имаш!
Хайде, сопри се малко!
Коментар
-
Никой нормален човек няма да си трансформира спестяванията/парите за инвестиции в такъв инструмент, който в произволен момент може да изчезне, може да бъде емитиран произволно. Може да ти бъде откраднат ..
2. Биткойн НЕМОЖЕ да бъде емитиран произволно. И това е най-яркото му предимство спрябо останалите псевдо-електронни пари. Сумата биткойни която ще бъде емитирана докъм 2035 година ще е 21 милиона и това е всичко за вечни времена. Вземете да попрочете нащичко преди да говорите глупости!
3. Биткойните са налични пари. Те не са вързани спрямо дадена институция или физическо лице. Те същестуват независимо. И ако всички налични пари могат да бъдат откраднати. Така могат да бъдат откраднати също както банкнотите в брой. Те банките и това припавят... не си теглете парите и не ги дръжте под дюшеците щото могат да бъдат откраднати... Но за да бъде откраднати биткойни вие трябва да попаднете на доста немарлив човек, който не си е криптирал електронния портфейл или пък го е направил с паролата "Пешо123"...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеСамо за протокола: банки, ИП и т.н. поддържат хартиени носители на базите данни.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеНикой нормален човек няма да си трансформира спестяванията/парите за инвестиции в такъв инструмент, който в произволен момент може да изчезне, може да бъде емитиран произволно. Може да ти бъде откраднат ..http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТогава защо твърдиш, че не ти, а аз имам разстройство? Ти последователно защитаваш 3 несъвместими системи: банковата (депозитна+електронна), златото (физическата) и биткойните (електронната).
Май не си постигнал мир със себе си.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеТи последователно защитаваш 3 несъвместими системи: банковата (депозитна+електронна), златото (физическата) и биткойните (електронната).
Истинските пари за разлика от лъжливите имат едни и същи характеристики и почиват върху едни и същи принципи независимо дали съществуват само в реалния свят или само във виртуалния. Ето защо злато и сребро от една страна и биткойните от друга толкова се различават от парите създадени с държавни декрети!
Хората които ме четат безпристрастно си дават сметка, че съм абсолютно последователен откакто пиша в това форумче.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар