If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нестабилен е светът около нас, а не биткойна. Всички видяхме какво стана вчера с еврото, а след това и с йената...
Приличаш ми на човек седнал в една лодка в бурното море, който вижда как една земя в далечината ту се издига ту пропада и е ошашавен, как земята която вижда е... нестабилна?!
Биткойна е изключително стабилен. Знаеш със 100% сигурност колко биткойна има в обръщение към момента и колко ще бъдат след 1 година 2 месеца 17 дена и 8 часа...
...
д333, може би трябва да си припомниш, какви глупости си драскал в тази тема преди 1 година за да си спестиш повтарянето на грешките?
Не си прав... Никоя нормална валута на страна извън Африка няма такива флуктуации каквито койните имат в последно време.
Аз това си го бояснявам с факта, че койнът е обект на спекулации, а не изпълнява другите функции на парите: да мери, да съхранява и т.н.
Казвам го с 1 наум, защото е сравнително ново явление и може да се укроти след няколко години, но знае ли човек...
* средство за размята
* разчетна еденица
* трябва да са
- трайни
- делими
- лесно преносими
- заменими (ако аз ти дам 1 лев, ти може да ми върнеш друг 1 лев)
* най-важно -> трябва да съхраняват стойност !
На всичко без последното би отговорила всяка хартиена валута. Но дългосрочно нейната стойност винаги клони към 0 (зеро), поради възможността да създадеш неограничено количество хартия. Сиреч никаква стойност не можеш да съхраниш дългорочно. Златото и среброто е пари в най-чист вид с 5000 години традиция и отговарят напълно. Биткойна не същестува физически и един вид на милостта на компютрите. Изтрий си единственият уалет и биткойните престават да съществуват, но иначе биха съхранили стойност. Но какво би станало ако 5 дена няма ток ....
Благодаря за отговора и като цяло изчерпателната дискусия, която се е получила след поста ми.
Според мен точно съхранението на стойност е това, което показва същността на биткойна и ме кара да си мисля, че е по-скоро като бутилка вино или пощенски марки, отколкото истински пари. Заради ограниченото предлагане и нарастващото търсене. Точно като ферари от 60те години.
Според мен, за да квалифицираш койните като пари, те трябва да имат гъвкаво предлагане. А койните нямат. Ако се появи допълнително търсене на стоки или услуги, редно е отсреща да се появят допълнителни пари, иначе се получават спекулации със стойността на самите пари и те спират да мерят равновесието между търсенето и предлагането на стоки или услуги. Точно това според мен има риск да стане с койните.
Аз си купих едно Jallapeno...но имам проблем с освобождаването от митницата...освен че го чаках 6 месеца
Още преди 1 година ви предупреждавах да не купувате ASIC платки и машини. Поставете се на мястото на производителя! Икономическата логика показва, че той ще ви ги прати само когато, производителността им падне под цената която сте платили... Защо да ви дава печатарки за пари за 500 долара парчето тогава, когато ако той самият печата с тях ще изкара 600 долара или повече? Разбира се, ще ви ги прати едва, когато печатната машина вече не може да напечата повече от 500 долара.
А на всичкото отгоре BFL са едни от най-завършените и безскрупулни мошеници, които съм срещал в Интернет. Това е положението към момента в биткойн екосистемата... Златната Треска и Дивият Запад едновременно в цифров вариант! Е, вчера излезе новината, че са ограбили една биткойн банка в Австралия - http://rt.com/news/bitcoin-hacking-stolen-million-417/
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Моите съболезнования
Няма нужда да го освобождаваш. В най-добрия случай ще изкопаеш в следващите 4 месеца http://mining.thegenesisblock.com/a/0e549b67a7
$64 + $24 + $8 + $2 = $98 а си дал повече от $400 (ако е 7 GH/s)
Трябваше да направиш като мен - да го продадеш още преди два месеца за $300.
и да чакаш Инфлексната Точка на Difficulty, като междувременно копаеш FTC или LTC със старите си Radeonи
Как да го продам като сега го получих - 6 месеца след поръчването...
A new Bitcoin ATM in Vancouver is off to a fast start, conducting $100,000 (Canadian) worth of transactions in its first eight days of operation. That’s according to Robocoin, the firm that created the machine and hopes to see the equipment deployed in major cities around the world.
“Robocoin has finally made Bitcoin accessible,” says Jordan Kelley, the company’s CEO. Kelley says that so far approximately 80 percent of the machine’s business has been people buying Bitcoins, while the other 20 percent has been people who wanted to sell their Bitcoins for cash.
може би пропускаш да осъзнаеш свойствата на биткойните, че могат и ще изместят: услуги като western union, сумати банкови операции ограничени в работните им часове, всяка сделка изискваща анонимност, складирането на пари по начин не подлежащ на политически риск (неконфискуеми, дори и чрез инфлация). Биткойните поддържат език за програмиране (scripting language), който позволява да усложняваш условията при които се харчат/получават - например създаването на логика за унаследяване (отключване) на даден адрес с пари след дадено събитие (смърт, времево събитие и т.н.). биткойна е шанса ти да си нахлузиш скафандъра чреч който ще се опазиш най-добре от инфлацията/дефлацията на централните банки превърнали света в монетарен фашизъм. иначе за приемащите биткойни вече са десетки хиляди по целия свят - за бългрия със сигурност онлайн се приема от www.grabo.bg, www.gepime.com, www.pomagalo.com, www.trendo.bg, които предлагат от храна, почивки, дрехи, образование, забавления и пр. Качвай се на влака или остани в мините на рудозем след 1989г :-)
вече хиляди, измерено с националната тоалетна хартия, покучени чрез търговия за реални стоки и услуги, но както Форекса споделя, гледам на биткойните като на дългосрочна застрахователна полица срещу сценария най-вероятно предстоящ в западния свят, като в кипър на открита конфискация, срещу неизбежната инфлация за да се отпишат дългове и ограбят спестителите и вероятността това да засили войнствените настроения на държавните султанати за да отмъкнат фокуса от криминалността на централната власт към уж чужди елементи. биткойна ще е най-доброто средство за монетарно трансфериране и излизане от репресиите на държавната и банкова матрица, на които им се отнема най-силното оръжие за закрепостяване на данъчните им роби - контрола над валутите :-)
Аз бях "миньор" за кратко преди 6-7 месеца и бях събрал 0.10 биткойна, които направих 0.15 от разлики в курса. Тогава май струваха около $12-13, а днес ги продадох за $50. Ще падне скоро пак и купувам обратно...
Биткойна не е пари. Това е проста, обикновена интернет спекула. Какво пречи да се правят колкото си искаш видове "....койни"?... Нищо!
Никой не пазарува с него. Там разни сайтчета, които уж го приемат са незначителен процент от целия спекулантски "оборот" на биткойна. Всеки се набива в него с единствената цел да го държи за да поскъпнел и после да го продадял. Типично развитие на всяка пирамида. Въздух под налягане се натрупва и идва момента, когато изгърмява. Просто въпрос на време. Може и 3000 да стигне Човешката алчност и глупост е безгранична.
Аз не искам за труда си да ми заплащат с някакви си нестабилни койни. За един ден може да поскъпне или да падне с десетки проценти. Това нестабилното пари ли е според вас?
може би пропускаш да осъзнаеш свойствата на биткойните, че могат и ще изместят: услуги като western union, сумати банкови операции ограничени в работните им часове, всяка сделка изискваща анонимност, складирането на пари по начин не подлежащ на политически риск (неконфискуеми, дори и чрез инфлация). Биткойните поддържат език за програмиране (scripting language), който позволява да усложняваш условията при които се харчат/получават - например създаването на логика за унаследяване (отключване) на даден адрес с пари след дадено събитие (смърт, времево събитие и т.н.). биткойна е шанса ти да си нахлузиш скафандъра чреч който ще се опазиш най-добре от инфлацията/дефлацията на централните банки превърнали света в монетарен фашизъм. иначе за приемащите биткойни вече са десетки хиляди по целия свят - за бългрия със сигурност онлайн се приема от www.grabo.bg, www.gepime.com, www.pomagalo.com, www.trendo.bg, които предлагат от храна, почивки, дрехи, образование, забавления и пр. Качвай се на влака или остани в мините на рудозем след 1989г :-)
Нестабилен е светът около нас, а не биткойна. Всички видяхме какво стана вчера с еврото, а след това и с йената...
Приличаш ми на човек седнал в една лодка в бурното море, който вижда как една земя в далечината ту се издига ту пропада и е ошашавен, как земята която вижда е... нестабилна?!
Биткойна е изключително стабилен. Знаеш със 100% сигурност колко биткойна има в обръщение към момента и колко ще бъдат след 1 година 2 месеца 17 дена и 8 часа...
...
д333, може би трябва да си припомниш, какви глупости си драскал в тази тема преди 1 година за да си спестиш повтарянето на грешките?
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Биткойна не е пари. Това е проста, обикновена интернет спекула. Какво пречи да се правят колкото си искаш видове "....койни"?... Нищо!
Никой не пазарува с него. Там разни сайтчета, които уж го приемат са незначителен процент от целия спекулантски "оборот" на биткойна. Всеки се набива в него с единствената цел да го държи за да поскъпнел и после да го продадял. Типично развитие на всяка пирамида. Въздух под налягане се натрупва и идва момента, когато изгърмява. Просто въпрос на време. Може и 3000 да стигне Човешката алчност и глупост е безгранична.
Аз не искам за труда си да ми заплащат с някакви си нестабилни койни. За един ден може да поскъпне или да падне с десетки проценти. Това нестабилното пари ли е според вас?
Коментар