IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биткойн

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Че не моа ли си копам с лопатата (лаптопа) или нещо съм заблуден?
    Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• Първоначално изпратено от r00t Разгледай мнение
      Ти пък какъв го държиш в тая тема, като не те е еня за тая "финансова пирамида"?
      Да кажем, че не ме кефи как се опитвате да подлъгвате и заблуждавате незапознатите хора да си вкарат парите във финансовата пирамида. От което ще спечелите вие.

Иначе ви виждаме колко печелите. В интернет е залято и е пълно с обяви от фалирали "биткойн-инвеститори", които си търсят нови шарани на които да пробутат "изгодната биткойн-инвестиция" в копачки.

Напълно ни е ясно колко "печелите".

Не само, че нищо не сте спечелили, ами ако калкулирате разходите за хардуер, устройства за копане и ток, сте вътре и с двата крака.
      За тези хиляди левове, които някои лекомислено хвърлиха на вятъра за устройства за копаене, сега можеха да получат добра възвращаемост, ако ги бяха вложили в нещо смислено. А тези копачки освен за украса, сега за нищо друго не стават.
      Last edited by Frosty; 09.11.2013, 00:37.
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от ndachev Разгледай мнение
        Рууте, с цялото ми уважение, статията оставя привкус на евтина псевдосензация... Има няколко фундаментални проблема с това "счупване" на Биткойн. За да се реализира атаката, трябва "лошия" пул първо да знае кога точно някой от другите е открил задържания блок, за да го обяви малко преди тях, ИЛИ да има повече от 50% hashpower за да убеди всички други че именно те са го намерили първи. Първото ми се вижда невъзможно, второто така или иначе съществува като проблем, т.е. нищо ново. Ако се погледне внимателно историята на миньорските пулове, ще се забележи, че някой от тях (BTCGuild) доброволно намалят хеш-силата си, за да не се "застрелят в крака", подкопавайки доверието (и стойността) към това за което работят.

Така че според мен слуховете за смъртта на биткойн са силно преувеличени ;-)

Предполагам, че си прочел само статията, без коментарите под нея и затова я квалифицираш като евтина псевдосензация. Предлагам ти да прочетеш отново цялата статия, заедно с коментарите под нея + отговорите към коментарите от самият автор - тогава може би ще разбереш за какво става дума.

Обърни внимание на:
        => "It looks like you completely misunderstood the nature of the attack and the significance of the finding that Bitcoin is not incentive-compatible. This is not the "51% attack." It's totally different."
        => "For the record, the attack does not require a Sybil attack at all -- it succeeds even when the gamma value is 0 -- so it looks like you are not quite in a position to judge the paper."

Разбираш ли маркираното в червен цвят?

А ето тук е подробното описание на проблема::
        http://arxiv.org/abs/1311.0243v1

Тук е малко по-кратко, само 17 страници:
        http://arxiv.org/pdf/1311.0243v1.pdf

Това е толкова подробно, колкото готварска рецепта. Остава само някой да си набави продуктите и да започне да готви!

Факт е, че проблемът е сериозен. За да не се окаже смъртоносен, трябва да се вземат спешни и радикални мерки. И тези мерки ще трябва да засегнат всички криптовалути, които се крепят въру Bitcoin идеята.

А относно автора на статията, ето ти малко повече инфо за него:
        http://www.cs.cornell.edu/people/egs/

Как ти се струва, дали е достатъчно квалифициран, а?
        You got to know when to hold 'em, know when to fold 'em
        Know when to walk away and know when to run

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
          Посмали малко, манго!
          Не виждате ли, че никой вече не го е еня за вашата финансова пирамида. Не разбрахте ли, че от бибиткойни не можете да забогатеете. Ако не вярвате, питайте мастъра. Той може и да ви повози малко на яхтата си, купена с бибиткойни.

Единствените, които печелят от цялата схема с биткойна са производителите на гаражно-сглобени устройства за копаене, като ги продават скъпо и прескъпо на наивни шарани като вас. Те стоят зад цялата тая бутафория, диктуват пазара и могат монополно да определят курса както си искат, докато ви оберат парите.

Нямам желание да се заяждам с никого по форуми, но жалко за вас, че се ловите на въдицата по най-левашки начин и си давате парите да пълните чужди джобове.

Ти пък какъв го държиш в тая тема, като не те е еня за тая "финансова пирамида"?

BItcoin - за 5-те си години живот има над 40 000 пъти нарастване на цената.
          Litecoin - за 1 година и половина, по-точно за 17 месеца, цената се е увеличила 200 пъти.

Като си толкова отворен, можеш ли да дадеш пример за някаква друга, не нарушаваща законите, инвестиция, която да за последните 17 месеца да е донесла 200 пъти увеличение на инвестирания капитал?

Коментар

• Първоначално изпратено от r00t Разгледай мнение
            И к'во правим сега?!!..

http://hackingdistributed.com/2013/1...oin-is-broken/

Забележка:
            Няма смисъл да четете горната статия, ако нямате задълбочени познания, относно същността и принципа на генериране на Bitcoin (и всички останали криптовалути, които са произходни на биткойна) + достатъчно стабилна компютърна грамотност.
            Рууте, с цялото ми уважение, статията оставя привкус на евтина псевдосензация... Има няколко фундаментални проблема с това "счупване" на Биткойн. За да се реализира атаката, трябва "лошия" пул първо да знае кога точно някой от другите е открил задържания блок, за да го обяви малко преди тях, ИЛИ да има повече от 50% hashpower за да убеди всички други че именно те са го намерили първи. Първото ми се вижда невъзможно, второто така или иначе съществува като проблем, т.е. нищо ново. Ако се погледне внимателно историята на миньорските пулове, ще се забележи, че някой от тях (BTCGuild) доброволно намалят хеш-силата си, за да не се "застрелят в крака", подкопавайки доверието (и стойността) към това за което работят.

Така че според мен слуховете за смъртта на биткойн са силно преувеличени ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от DeBeers Разгледай мнение
              По интересното ще е да ги питаме след 2-3 години Когато апартамент в центъра ще се разменя за 1 биткойн
              Посмали малко, манго!
              Не виждате ли, че никой вече не го е еня за вашата финансова пирамида. Не разбрахте ли, че от бибиткойни не можете да забогатеете. Ако не вярвате, питайте мастъра. Той може и да ви повози малко на яхтата си, купена с бибиткойни.

Единствените, които печелят от цялата схема с биткойна са производителите на гаражно-сглобени устройства за копаене, като ги продават скъпо и прескъпо на наивни шарани като вас. Те стоят зад цялата тая бутафория, диктуват пазара и могат монополно да определят курса както си искат, докато ви оберат парите.

Нямам желание да се заяждам с никого по форуми, но жалко за вас, че се ловите на въдицата по най-левашки начин и си давате парите да пълните чужди джобове.
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Bitcoin Is Broken

И к'во правим сега?!!..

http://hackingdistributed.com/2013/1...oin-is-broken/

Забележка:
                Няма смисъл да четете горната статия, ако нямате задълбочени познания, относно същността и принципа на генериране на Bitcoin (и всички останали криптовалути, които са произходни на биткойна) + достатъчно стабилна компютърна грамотност.

При капитализация от над $3,5 милиарда, експлоатирането на подобен "експлоит" би донесло огромни приходи, същевременно би сринало доверието в криптовалутите...
                Дано не се превърне в реалност, докато не се вземат предпазни мерки.
                А подобни предпазни мерки могат да бъдат имплементирани далеч по-лесно и бързо в която и да е друга криптовалута, докато при Биткойн нещата ще са далеч по-сложни и по-кървави...

Не е препоръка към никого, но аз продължавам да имам повече вяра в бъдещето на LTC, отколкото в биткойн.
                Last edited by r00t; 08.11.2013, 22:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Питаш ли сега, какво им е на анонимов, равновесенов, бертрамков, жимков и други "пророци" които ми се смееха, когато открих темата при 11 /единадесет/ долара цена за 1 биткойн?
                  По интересното ще е да ги питаме след 2-3 години Когато апартамент в центъра ще се разменя за 1 биткойн
                  Лично аз бях чувал още 2010-а, дори изтеглих клиента и го пуснах да копае, но ми се стори пълна глупост и зарязах всичко. В началото на тази година инвестирах малко кеш+1 видеокарта, копаех лайткойни, част от тях обръщах в биткойни и сега съм 2/3 биткойни и 1/3 лайткойни. Доходност към момента над 1500%.

Коментар

Е, аз май съм малко по-добре. Като чух за тях бяха 3 долара. Докато се наканя да купя бяха станали 11...
                    Аз когато чух за тях за 1-ви път, още можеше да се майнва с процесори, и цената се мереше в центове. Нямаше mtgox... купих на $80, и то малко (не се реших да вложа повече от 10% от наличния ми тогава кеш).

Коментар

• Първоначално изпратено от Ocetov Разгледай мнение
                      В този случай честито и да ПОЧЕРПИШ
                      Черпил съм и пак ще черпя... Подарил съм с рекламна цел доста физически биткойни на близки и познати.

https://www.casascius.com/
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Е, аз май съм малко по-добре. Като чух за тях бяха 3 долара. Докато се наканя да купя бяха станали 11...
                        В този случай честито и да ПОЧЕРПИШ

Коментар

• Първоначално изпратено от Ocetov Разгледай мнение
                          Аз когато чух за койните бяха на 40$. Докато се навия за покупка станаха 120....
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• .

За златото също много ще съжаляват скоро. Аз си седя сега в заложната и с кеф сменям хартия за залато,при това на прекрасни ниски цени

Коментар

• .

А въпросните изредени,както и много други разбира се ще понесат сериозни загуби в близко бъдеще...Никой за нищо не те послуша теб и другите с твоето "абсурдно" мислене!

Коментар

• .

И въпреки това съм много МНОГО доволен

Коментар

Working...
                                X